سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
۱۱:۰۴ - ۲۹ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۶۷۷۵
بین الملل

ابعاد تازه دخالت روسيه در انتخابات امريكا

ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

منابع تحقيقاتي در سي‌ان‌ان توانسته‌اند به مدارك جديدي در خصوص پل منفورت، رييس كمپين انتخاباتي دونالد ترامپ دست پيدا كنند؛ مداركي كه او را در مركز پرونده مداخله روسيه در انتخابات امريكا قرار داده است. منابع دولتي از ماه اكتبر سال گذشته تمركز زيادي روي منفورت پيدا كرده‌اند.

 

برخي اطلاعات جمع‌آوري شده شامل ارتباطاتي است كه نگراني‌هاي زيادي را براي محققان در خصوص ارتباط منفورت با روسيه ايجاد كرده و به نظر مي‌رسد او روس‌ها را تشويق به كمك به مبارزات انتخاباتي ترامپ كرده است. با اين حال منابعي كه مرتبط با اين تحقيقات هستند هشدار دادند كه هنوز شواهد قانع‌كننده نيستند. دادستان ويژه رابرت مولر، در حال تحقيق در خصوص پرونده دخالت روسيه در انتخابات است و جزييات ارتباط را بررسي مي‌كند.

 

پس از آنكه منفورت به اوكراين رفت و نقش مشاوره را در دولت وقت اين كشور كه نزديك به روسيه بود پيدا كرد، حكم محرمانه‌اي توسط دادگاه بر مبناي قانون نظارت بر اطلاعات خارجي صادر شد كه از آن پس منفورت تحت بررسي و تحقيق اف‌بي‌آي از سال ٢٠١٤ قرار گرفت. اما به گفته منابع تحقيقاتي سي‌ان‌ان، به علت فقدان شواهد كافي اين تحقيقات متوقف شد، اما اف‌بي‌آي در اوايل سال جاري اين حكم را دريافت و دوباره نظارت خود را آغاز كرد.

 

منابع مي‌گويند كه حكم دوم بخشي از تلاش‌هاي اف‌بي‌آي براي بررسي روابط بين همكاران كمپين انتخاباتي ترامپ و ارتباط با روسيه بوده است. تاييد چنين حكمي مستلزم تاييد مقامات ارشد دادگستري است و مقامات اف‌بي‌آي بايد اطلاعاتي را به دادگاه ارايه كنند كه متهم به عنوان نماينده قدرت خارجي در كشور عمل كند. با اين حال زمان اجراي حكم جديد به طور دقيق مشخص نيست.

 

به گفته اين منابع، اف‌بي‌آي به دليل توقف تحقيقات در گذشته نتوانسته بود اطلاعات دوره‌اي كه تحقيقات متوقف شده بود را به دست آورد از همين رو عمق تحقيقات را گسترش داد. سي‌ان‌ان متوجه شده است كه در اوايل امسال اف‌بي‌آي جست‌وجوي خود براي فايل‌هاي صوتي و نوشتاري ذخيره شده توسط منفورت را آغاز كرده است اما مشخص نيست كه توانسته‌اند اطلاعاتي كسب كنند يا خير.

 

به گفته برخي منابع، گفت‌وگو‌هاي منفورت و ترامپ پس از انتخابات و حضور ترامپ در دفتر رياست‌جمهوري ادامه داشته است و اين اتفاق در حالي رخ داده است كه مدت‌ها از آغاز تحقيقات اف‌بي‌آي بر او گذشته بود. اين در حالي است كه وكلاي رييس‌جمهور و منفورت به نوعي دنبال توقف هرنوع تحقيقات بودند. اما مشخص نيست كه آيا ترامپ نيز تحت نظارت قرار داشته يا خير؟ با اين حال كاخ سفيد براي توضيح اين موضوع اجتناب كرده و سخنگو هيچ واكنشي نسبت به موضوع نداشته است.

 

با اين حال منفورت همواره انكار كرده كه او آگاهانه در طول انتخابات با عاملان اطلاعاتي روسيه ارتباط برقرار كرده است و همچنين منكر آن شده كه به تلاش‌هاي روسيه براي تضعيف منافع ايالات متحده همكاري كرده است. اف‌بي‌آي در ماه ژوئن سال ٢٠١٦ هنگامي كه پسر و داماد ترامپ به همراه منفورت با يك وكيل روسيه در خصوص كمپين هيلاري كلينتون در برج ترامپ جلسه برگزار كردند، تحت شنود نبوده است.

 

گفته مي‌شود اين شكاف مي‌تواند دادستان‌ها و محققاني كه با مولر براي پيدا كردن و شواهدي كه اين ماجرا را به هم وصل كند با مشكل روبه‌رو شوند و نتوانند اتهام مظنونان ارتباط با روسيه را اثبات كنند. گفتني است اطلاعات اف‌بي‌آي از منفورت به زماني باز مي‌گردد كه در سال ٢٠١٤ ميلادي به عنوان يك مشاور ارشد در كنار ويكتور ياناكوويچ رييس‌جمهور پيشين اوكراين قرار داشت كه طرفدار دولت روسيه بود و در ميان اعتراضات خياباني نيز سرنگون شد. حزب يانوكوويچ به فساد متهم شد و مقامات اوكراين ادعا كردند كه ميليون‌ها دلار از كشور خارج شده است.

 

محققان سال‌ها تلاش كرده‌اند تا هرگونه نقش احتمالي منفورت و ديگر مشاوران ايالات متحده از جمله گروه پودستا و مركوري را در دولت سابق اوكراين مورد بررسي قرار دهند. اين اتفاق هم بر مبناي قانون نظارت بر حضور شركت‌هاي امريكايي در خارج از كشور صورت گرفته است كه به ندرت پيش مي‌آيد كه شركت‌ها با اتهامات جدي مواجه شوند و حتي ثبت آنها در امريكا به مشكل خورد اما اين شركت‌ها در اوايل سال جاري شرايط خود را عطف به ما سبق اعلام كردند و گفتند پيش‌تر اطلاعات آنها در وزارت دادگستري به ثبت رسيده و مشكلي براي فعاليت ندارند.

 

با اين حال دادگاه‌هاي امريكا اظهار داشتند كه شواهد كافي مبني بر اتهامي در خصوص فساد مالي در اوكراين نداشتند و اطلاعات كافي در خصوص اين موضوع وجود نداشته است. از همين رو دادگاه مجوز نظارت و تحقيقات برروي آنها را لغو كرد. اما اف‌بي‌آي از دادگستري خواسته طبق قانون اجازه نظارت داده شود. ولي اين اتفاق رخ نداد. اما در طول دوره حساسي كه منفورت در ماه مي ‌در راس كمپين مبارزاتي ترامپ قرار گرفت تكنيسين‌هاي نظارتي اف‌بي‌آي هيچگونه تسلط و شنودي بر وي نداشتند.

 

منابع به سي‌ان‌ان عنوان كردند كه در طول مبارزات انتخاباتي اين نظارت متوقف شد چرا كه شواهد چنداني در خصوص تحقيقات اوكراين وجود نداشت و اف‌بي‌آي به نوعي عقب‌نشيني كرد. گفتني است منفورت از كمپين در ماه آگوست كنار گذاشته شد. آن زمان بود كه اف‌بي‌آي متوجه شد كه اطلاعاتي در خصوص ارتباط‌هاي عجيب و غريب بين همكاران ترامپ و روسيه وجود دارد. طبق اطلاعاتي كه مقامات فعلي و سابق اطلاعاتي امريكا تاكيد كردند، آنها بر اين باور بودند كه ولاديمير پوتين، رييس‌جمهوري روسيه دستور داده تا سرويس‌هاي اطلاعاتي عمليات وسيعي را براي دخالت در انتخابات ايالات متحده انجام دهند.

 

پس از آن بود كه تيم‌هاي نظارتي اف‌بي‌آي توانستند حكم جديد را در خصوص نظارت منفورت به دست آورند. گفتني است دادگاه حكم نظارت بر افراد را طبق قانون FISA به سختي صادر مي‌كند و اين احكام به ندرت جنبه عمومي پيدا مي‌كنند. به همين دليل گمانه‌زني‌ها در مورد اينكه آيا منفورت يا ساير افراد مرتبط با ترامپ تحت نظارت قرار گرفتند، شايع بود. حتي رييس‌جمهور در ماه مارس در حساب توييتري خود اعلام كرد كه باراك اوباما براي شنود تلفن‌ها و ارتباطات در برج ترامپ دستور صادر كرده است.

 

با اين حال وزارت دادگستري و اف‌بي‌آي اين موضوع را انكار كرده‌اند كه از شنود در خصوص شخص ترامپ استفاده كردند. در حالي كه منفورت در برج ترامپ سكونت دارد مشخص نيست كه آيا نظارت اف‌بي‌آي كماكان روي او وجود دارد يا خير. گفتني است منفورت يك خانه در ويرجينيا دارد كه ماموران اف‌بي‌آي در ماه جولاي به آنجا هجوم بردند و محل را مورد بازرسي قرار دادند.

 

اف‌بي‌آي نيز علاوه بر منفورت بر كارترپيچ يكي از مشاوران كمپين ترامپ به‌شدت متمركز بود و شنود او را نيز آغاز كرده بود. او يكي از گزينه‌هاي مشاور امنيت ملي ترامپ شناخته مي‌شد. اما او يكي از گزينه‌هايي بود كه به نظر مي‌رسيد جاسوسان روسي برروي پرورش آن كار كرده بودند و اف‌بي‌آي در سال ٢٠١٤ نيز حكم شنود او را دريافت كرده بود.

 

 

میثم سلیمانی

 

etemadnewspaper.ir
  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
عین القضات همدانی زندگینامه عین القضات همدانی عارف و شاعر قرن ششم هجری

تاریخ تولد: سال ۴۹۲ هجری قمری

محل تولد: همدان، ایران

حرفه: حکیم، نویسنده، شاعر، مفسر قرآن، محدث و فقیه

مدت عمر: ۳۳ سال

درگذشت: در ششم جمادی‌الثانی سال ۵۲۵ هجری قمری

ادامه
اسماعیل محرابی بیوگرافی اسماعیل محرابی؛ بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۵ فروردین ۱۳۲۳

محل تولد: تنکابن، مازندران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۱۳۴۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس تئاتر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش