جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۲۱:۴۴ - ۰۱ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۰۲۹۷
بین الملل

آمریکای ترامپ محل خوبی برای تحصیل نیست!

دانشجویان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
بعد از روی کار آمدن ترامپ به عنوان مقام ریاست جمهوری آمریکا قوانین عجیب و غریبی وضع شد که روی وضعیت مهاجران و دانشجویان این کشور تاثیرگذار بود. با یک دانشجوی ایرانی در آمریکا گفتگو کردیم.

به گزارش مهر، از بزرگترین تصمیمات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور جدید و جنجالی ایالات متحده آمریکا بی شک آزار و اذیت مهاجران و دانشجویان این کشور است. ترامپ تاکنون در این مورد کوچکترین کوتاهی نکرده و هربار با وضع قوانین عجیب و غریب مهاجران و شهروندان غیرآمریکایی کشورش را آزار داده تا دوباره رفتارهای نژاد پرستانه را در آمریکا زنده کند. ترامپ قبل ریاست جمهوری در چندین مورد هم آب پاکی را روی دست مهاجرین این کشور و ریخت اعلام کرد آنها شغل های این کشور را دزدیده اند و باعث بیکاری آمریکایی ها شده اند و حالا که سکان هدایت این کشور را به دست گرفته همه تلاشش را برای بیرون راندن آنها انجام می دهد و حالا فشارهای ترامپی روزبه روز به دانشجویان و مهاجرین به خصوص از ۶ کشور اسلامی بیشتر می شود. پای درددل های «نوید» دانشجوی مقطع دکترای مهندسی مکانیک نشستیم تا از اوضاع دانشجویان ایرانی در آمریکا برایمان بگوید.

 

حقوق فارغ التحصیلان غیرآمریکایی خیلی پایین تر است

نوید می‌گوید بیشتر دانشجویانی که برای تحصیل به آمریکا می‌آیند در رشته‌های مهندسی هستند و برای بهبود وضعیت معیشتی و تحصیلی به آمریکا آمده‌اند اما چندوقتی است که دیگر از این خبرها نیست:« بسیاری از دانشجویان اینجا در رشته‌های مهندسی هستند. چون به نظرشان وضعیت ایران برای دانشجویان مهندسی خیلی جالب نیست. برای همین به آمریکا آمده‌اند. قبل از آمدن ترامپ شرایط خیلی هم آسان نبود اما در نه این حد. ویزایی که به دانشجویان می‌دهند، ویزای مهاجراتی نیست و بعد از اتمام درس باید یک دوره تمرینی کار کنند که حقوقش خیلی کمتر از شهروندان این کشور است. بعد از این دوره سه ساله می‌توانند ویزای کار بگیرند و بعد گرین کارت بگیرند و تازه بعد از آن می‌توانند سیتیزن آمریکا شوند. اما بعد از ورود ترامپ خیلی چیزها تغییر کرده‌است.»

 

به خانواده دانشجویان ویزا داده نمی‌شود

بعد از ورود ترامپ به کاخ سفید بسیاری از قوانین این کشور تغییر می‌کند که بیشتر تاثیر را روی مهاجرین می‌گذارد. نوید درباره این قوانین می‌گوید:« دانشجویان دیگر نمی‌توانند مانند گذشته ویزا بگیرند. خانواده‌ها پیش از این وقتی می‌خواستند به دیدن فرزندشان بروند باید ویزای توریستی می‌گرفتند اما دیگر این ویزا صادر نمی‌شود. از طرفی اگر دانشجو برای دیدن خانواده‌اش به ایران برگردد باید برای برگشت مجددا درخواست ویزا بدهد. حتی اگر یک روز از آمریکا خارج شود، دوباره باید برای ویزا اقدام کند. در قانون مهاجرتی جدید ترامپ می‌گوید ۶ کشور مسلمان که ایران هم جزو آنهاست دولتشان باید تمام اطلاعاتشان جزئی‌شان را ایران در اختیار آمریکا قرار دهد. ایران هم چون چنین کاری نمی‌کند دیگر ویزای توریستی و حتی مهاجرتی صادر نمی‌شود. تنها ویزای صادره، ویزای دانشجویی و محققی است. اما دیدن خانواده‌ها بسیار دشوار است به طوریکه برای همه ما یک معضل شده‌است.»

 

ترامپ برای ویزا تست عقیدتی گذاشته است

نوید سه سال است که دانشجوی دکترا در آمریکاست و می‌گوید اگر بخواهد خانواده‌اش را ببیند باید از آمریکا خارج شود و اگر خارج شود؛ ممکن است مجدد به او ویزا داده نشود و همه چیز به باد برود:« اگر آمریکا برای برگشت مجدد به این کشور به ما ویزا ندهد همه چیز برباد می‌رود. یعنی این همه سال تحصیل بی فایده بوده‌است و اگر به ایران برگردیم باید همه چیز را از صفر شروع کنیم. اگر در آمریکا بمانیم ممکن است هفت تا هشت سال نتوانیم خانواده‌هایمان را ببینیم. در این هفت، هشت سال معلوم نیست دیگر چه کسی مرده‌است و چه کسی زنده‌است؟ قانون مهاجرتی جدید قرار شد از ۱۸ اکتبر اعمال شود. مادر من می‌خواست برای دیدن من به آمریکا بیاید. قرار سفارت ترکیه ۱۷ اکتبر بود که دولت ترکیه یکی از کارکنان سفارت آمریکا در ترکیه را دستگیر کرد و آمریکا گفت که ما اصلا ویزاهای غیر مهاجرتی را پیگیری نمی‌کنیم. ترامپ یک سری تست عقیدتی هم گذاشته است که اگر قرار شد کسی را راه بدهد مشخص کند که مسلمانی که وارد کشورش می‌شود خیلی آدم مذهبی و معتقدی نیست.»

 

بعد از ترامپ هم آمریکا تفاوتی نخواهد کرد

ندیدن خانواده یکی از بحث‌های مهم این روزهای دانشجویان ایرانی در آمریکاست که به قول نوید پای حرف هرکدامشان بنشینی درباره این موضوع حرف می‌زنند که بلاخره خانواده‌هایشان را چطور ببینند؟ یا اینکه آمریکا جای ماندن است یا نه؟«از نظر ما آمریکا دیگر مقصد مناسبی برای مهاجرانی که می‌خواستند بیایند و زندگی تشکیل بدهند نیست. حتی برای دانشجو هم مناسب نیست. برای آمریکا هیچ کاری ندارد که یکباره ۱۰ هزار دانشجوی ایرانی‌اش را مرخص کند و آب از آب تکان نخورد. همه این ۱۰ هزارتا را هم با دانشجویان هندی جایگزین می‌کند. حداقل برای تحصیل به هر کشور دیگری در اروپا می‌رفتیم این بازی‌های ویزا وجود نداشت. هربار هم دلمان برای خانواده تنگ می‌شد با ۴ ساعت پرواز می‌رفتیم و یک هفته را با خانواده می‌گذراندیم و برمی‌گشتیم. با وجود ترامپ آمریکا دیگر کشور مهاجردوستی نیست. او بارها گفته مهاجران این کشور شغل ها را دزدیده‌اند و باید بازگرداننده شوند. بعضی به ما می‌گویند که عجله نکنید فعلا PHD را نگیرید شاید بعد از رفتن ترامپ اوضاع بهتر شد. اما بعید است چون نفر بعدی اعتبار آمریکا را خراب نمی‌کند و زیر همه قانون‌های ترامپ نمی‌زند. چون ترامپ خودش زیر همه قانون‌های قبلی زده‌است.»

 

 

 

 

 

  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش