پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۰۸:۵۹ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۵۳۴۸
بین الملل

اعتراف شوکه‌کننده ولادیمیر پوتین در نخستین مستند انتخاباتی

ولادیمیرپوتین,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه به روزهای حساس خود نزدیک می‌شود؛ هرچند به نظر نمی‌رسد که در غیاب رقبایی جدی، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری این کشور مشکل خاصی برای تمدید حضور خود در کاخ کرملین داشته باشد. البته همین مسجل‌بودن پیروزی پوتین در انتخابات پیش‌رو به پاشنه‌آشیل کرملین نیز بدل شده است. در شرایطی که پوتین بدون تردید تا سال ٢٠٢٤ در سمت خود ابقا خواهد شد

 

اما این مسئله به تنهایی برای کرملین کفایت نمی‌کند و آنها خواهان یک نمایش ملی‌اند که در آن پوتین با رأی بالا بر کرسی ریاست‌جمهوری تکیه بزند. در واقع همین فقدان رقبای جدی بسیاری از رای‌دهندگان را نسبت به حضور در انتخابات مأیوس کرده و این چیزی که است موجبات نگرانی کرملین را فراهم آورده است. به نظر کرملین در روزهای باقی‌مانده از هیچ‌گونه اقدامی برای ترغیب مردم برای حضور پای صندوق‌های رأی فروگذار نخواهد کرد.

 

این پوتین خشن

در راستای همین تلاش برای گرم‌کردن تنور انتخابات، می‌توان به خبری اشاره کرد که روز گذشته بر خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت؛ اینکه پوتین در سال ٢٠١٤ میلادی دستور سرنگونی یک هواپیمای مسافربری را داده است. «پوتین» عنوان فیلم مستند تبلیغاتی جدیدی است که رئیس‌جمهور روسیه در آن از این راز پرده برداشته است. طبق روایت رئیس‌جمهور روسیه، او قبل از مراسم افتتاحیه المپیک زمستانی سوچی در سال ٢٠١٤ هشداری از سوی مقامات امنیتی دریافت کرده مبنی بر اینکه یک هواپیمای مسافربری با ١١٠ مسافر ربوده شده و به سمت محل برگزاری این بازی‌ها در حرکت است.

 

آنچه بر وخامت و پیچیده‌بودن اوضاع می‌افزود، این بوده که این هواپیما شهر خارکیف در اوکراین را به سمت فرودگاه استانبول ترک کرده بود و با توجه به حمایت پوتین از جدایی‌طلبان اوکراینی، انجام چنین حمله‌ای چندان دور از انتظار نبود. جالب اینکه اندکی بعد از المپیک زمستانی سوچی، روسیه اقدام به الحاق کریمه به خاک خود کرد. هرچند با مشخص‌شدن اشتباه‌بودن این هشدار، غائله ختم‌به‌خیر می‌شود اما به نظر می‌رسد این اعتراف می‌تواند ابعاد جدیدی از شخصیت پوتین را به تصویر بکشد؛ مردی عمل‌گرا که در شرایط حساس می‌تواند تصمیمات سخت بگیرد.

 

آشپز استالین

البته دستور ساقط‌کردن هواپیمای مسافربری تنها اظهارنظر جنجالی پوتین در مستند تبلیغاتی‌اش نبوده است؛ پوتین با اعلام اینکه پدربزرگش آشپز جوزف استالین بوده، کوشیده خود را به دیکتاتور سابق شوروی منتسب کند. جالب اینکه در صورت پیروزی در این انتخابات، پوتین به تنها رئیس‌جمهوری بعد از استالین بدل می‌شود که دو دهه بر اریکه قدرت تکیه زده است. رویای احیای امپراتوری شوروی در سال‌های اخیر به اشکال مختلف از سوی او ابراز شده است که از جمله می‌توان به انضمام کریمه به روسیه، تشدید تقابل با اروپا و آمریکا و همچنین حضور گسترده‌تر در منطقه خاورمیانه اشاره کرد.

 

پوتین در این مستند همچنین تأکید کرده که تحت هیچ شرایطی شبه‌جزیره کریمه را به اوکراین پس نخواهد داد. مستند «پوتین» که در آستانه برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه در تاریخ ١٨ مارس منتشر شده است، همچنین شامل چندین مصاحبه با تعدادی از متحدان و دوستان پوتین، از جمله گرهارد شرودر، صدراعظم سابق آلمان و سرگئی رولدوگین، نوازنده ویلنسل و دوست دوران بچگی پوتین است.

 

تنور سرد انتخابات

به نظر این اظهارنظرها در شرایطی که تنها چند روز تا انتخابات ریاست‌جمهوری باقی مانده، با هدف افزایش مشارکت صورت می‌گیرد. اوضاع برای کرملین از آن چیزی که به نظر می‌رسد، خراب‌تر است؛ به صورتی که در اولین برنامه تبلیغاتی پوتین در استادیوم لوژنیکی مسکو، برگزارکنندگان برای پرکردن ورزشگاه مجبور شده بودند با وعده پرداخت پول مردم را به ورزشگاه بکشانند.

 

در یک اقدام دیگر، گفته می‌شود برنامه بازی‌های لیگ هاکی این کشور به تعویق افتاد تا بازیکنان بتوانند به همراه پوتین روی صحنه حاضر شوند. با‌این‌حال، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که این اقدامات هنوز افاقه نکرده است. یوگنی رویزمان، شهردار یکاترینبورگ، سومین شهر بزرگ روسیه که از قضا پوتین در آن محبوبیت چندانی ندارد، در این زمینه می‌گوید: «مشارکت مقیاسی برای حمایت عمومی است».

 

در شرایطی که روسیه در عرصه بین‌المللی نقش پررنگ‌تری پیدا می‌کند، راه‌یابی پوتین به کرملین با درصد رأی پایین، می‌تواند نقش بین‌المللی او را تحت‌الشعاع قرار دهد. والری فیودورف، رئیس یکی از مؤسسات نظرسنجی وابسته به دولت، در‌این‌باره به گاردین گفته است:

 

«به نظرم بهترین نتیجه برای پوتین همین است که رکورد رأی خود در سال ٢٠١٢ را بشکند». در سال ٢٠١٢، درصد مشارکت در انتخابات ٦٥ درصد بود که از آن میان، ٦/٦٣ درصد به پوتین رأی دادند. بدون تردید در نبودِ رقبایی جدی چون الکسی ناوالنی، یکی از رهبران اصلی اپوزیسیون، با یکی از بی‌رمق‌ترین انتخابات ریاست‌جمهوری در روسیه مواجیم. پاول گرودونین، نامزد حزب کمونیست روسیه، از اعضای سابق حزب حاکم است و تعدادی دیگر از نامزدها نیز با هماهنگی با شخص پوتین اقدام به اعلام کاندیداتوری کرده‌اند.

 

تلفیق ملی‌گرایی و هیجان

در واقع کرملین کار سختی در انتخابات پیش‌رو دارد؛ از یک‌سو باید برای اثبات مشروعیت پوتین مشارکت را بالا ببرد و هم‌زمان باید از وقوع اعتراضات ضددولتی گسترده شبیه آنچه روسیه در انتخابات پارلمانی سال ٢٠١١ تجربه کرد، جلوگیری کند. به نظر مقامات روس قصد دارند با ترکیب هیجان و ملی‌گرایی به این مهم دست پیدا کنند. به‌عنوان نخستین اقدام در این راستا باید به تصمیم دوما برای تغییر زمان انتخابات و موکول‌کردن آن به ١٨ مارس اشاره کرد؛ یعنی سال‌روز انضمام کریمه به روسیه؛ امری که باعث شد تا محبوبیت مردمی پوتین به حدود ٨٠ درصد افزایش یابد.

 

در اقدامی دیگر، ستاد انتخابات روسیه اعلام کرده است افرادی که از خود در حوزه‌های رأی‌گیری سلفی گرفته و در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارند، شانس برنده‌شدن یک گوشی آیفون را دارند. البته این تنها مشتی نمونه خروار از اقداماتی است که مقامات روس برای گرم‌کردن تنور انتخابات تدارک دیده‌اند. تلاش مقامات روس برای کشاندن مردم به پای صندوق‌های رأی، فقط به جوایزی چون گوشی آیفون محدود نمی‌شود و در شهری چون بردسک، بهترین سلفی روی بیلبورد چاپ خواهد شد. تلاش برای کشاندن مردم به پای صندوق‌های رأی، گروهی از مقامات محلی را واداشته که برای برخی مسائل از جمله تغییر ساعت همه‌پرسی برگزار کنند.

 

یکی از نگرانی‌های اصلی کرملین، درصد پایین مشارکت در میان جوانان روس است. در روزهای گذشته در شبکه‌های اجتماعی مطالبی در حمایت از انتخابات پخش شده است. به‌عنوان نمونه در یکی از این ویدئوها گفته می‌شود در صورت رأی‌ندادن، روسیه به کشوری امن برای همجنس‌بازان بدل می‌شود. البته ستاد پوتین همچنین موفق به جلب حمایت و همراهی برخی چهره‌های سرشناس، از جمله الکساندر اوچکین، بازیکن هاکی و سرگئی کاریاکین، استاد بزرگ شطرنج، شده است؛ چهره‌هایی که در میان جوانان روس محبوبیت زیادی دارند

 

و می‌توانند نقش تعیین‌کننده‌ای در انتخابات پیش‌رو بازی کنند. از دیگر سو، نباید فراموش کرد که جوانان در قیاس با اقشار میان‌سال و کهن‌سال، راحت‌تر برای حضور در انتخابات مجاب می‌شوند؛ به‌ویژه که رأی‌دادن یکی از نشانه‌های بلوغ به حساب می‌آید و این مسئله‌ای است که کرملین به خوبی می‌تواند از آن بهره‌برداری کند.

 

 

 

sharghdaily.ir
  • 14
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش