جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۰۸:۰۳ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۶۱۲۴
بین الملل

انتخابات کنگره عیار محبوبیت روسای کنونی و قبلی کاخ سفید را مشخص می‌کند؛

دوئـل پنهـان ترامـپ و اوبـامـا

ترامـپ و اوبـامـا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

عکس معروفی از کارزار انتخاباتی ترامپ وجود دارد که وی را در میان سفیدپوستانی نشان می‌دهد که هیچ تحصیلات آکادمیکی ندارند و این گروه جزو رای‌دهندگانی هستند که تحت هر شرایطی پای ترامپ می‌‌ایستند. برای این امر یک دلیل وجود دارد و آن این است که ترامپ اساسا توانست یک جایگاه قوی برای خود بین طبقه کارگر سفید پوست، به‌ویژه مردانش دست و پا کند. از قضا همین گروه توانست جایگاه ترامپ را در کارزار انتخاباتی سال ۲۰۱۶ بهبود ببخشد. جایگاه محبوبیت ترامپ، به‌رغم اقدامات جنجالی که در سال گذشته داشته است همچنان بین این طبقه درصد بالایی را شامل می‌شود. اما این همه داستان نیست.

 

برای اینکه به درک بهتری از موقعیت ترامپ برسید بهتر است دو سوال زیر را بررسی کنید. چند درصد از رای‌دهندگان ترامپ سفیدپوست و فاقد تحصیلات دانشگاهی هستند؟ به همین منظور ابتدا بهتر است که میزان رای‌دهندگان این طبقه به روسای‌جمهوری یا نامزدهای جمهوری‌خواهان در دوره‌های قبلی را مورد بررسی قرار داد. ۱/ ۶۱ درصد از این طبقه در سال ۲۰۰۴ به بوش پسر رای دادند. در سال ۲۰۰۸ نیز جان مک‌کین توانست رای مشابهی به‌دست آورد و در سال ۲۰۱۲، میت رامنی از رای ۵۹درصدی این گروه برخوردار شد. اما ترامپ توانست در سال ۲۰۱۶، رای ۶۳ درصدی این طبقه را به‌دست آورد.

 

سوال بعدی که باید موردتوجه قرار بگیرد این است که چند درصد از افرادی که به ترامپ در سال ۲۰۱۶ رای داده‌اند برای انتخابات سال ۲۰۱۸ یا همان انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره به جمهوری‌خواهان با همین میزان حرارت و شور و شوق رای خواهند داد. در دورهتبلیغات انتخابات مقدماتی و درون گروهی ۶۵۵ درصد بود. در دوره پس از نامزدی، کسانی که حمایت ترامپ را داشتند میزان رایشان به ۷۸ درصد رسید و پس از اینکه انتخاب شده و باید خود را برای رقابت نهایی به انتخابات برسانند به میزان ۸۲ درصد  رسیده است.

 

پاسخ به این سوالات دو موضوع مهم را آشکار کرد. سفیدپوستانی که فاقد مدرک دانشگاهی هستند در سال ۲۰۱۶، قاطعانه چرخشی از باراک اوباما به سوی دونالد ترامپ داشته‌اند. اما این رای‌دهندگان در واقع تنها سهم کمی از ائتلاف آرای ترامپ را تشکیل دادند  که خود پیش‌تر نیز جزو سه ائتلاف پیشین سه نامزد جمهوری‌خواه به‌حساب می‌آمدند. این درحالی است که ترامپ دارای یک پایگاه بزرگ و انعطاف‌پذیر از هواخواهانش است که پازل رای‌دهی به ترامپ را در این شرایط گیج‌کننده تکمیل می‌کند. افزون بر این باید در نظر گرفت که جایگاه ترامپ در میان عمده هواخواهانش متزلزل نشده است. در این زمینه باید گفت که جایگاه ترامپ تنها در بخش اندکی از زنانی که به وی رای داده‌اند متزلزل شده است.

 

درک جایگاه دونالد ترامپ می‌تواند ما را به نقشه رای‌دهی انتخابات در نوامبر سال ۲۰۱۸ برساند و اینکه وی در میان جمهوری‌خواهان دارای چه پایگاهی است؟ برای پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره در سال ۲۰۱۸، طرفداران ثابت و بی‌چون و چرای ترامپ نقش مهم و حیاتی ایفا می‌کنند. در دو قطبی به‌وجود آمده بین ترامپ و اوباما این انتخابات می‌تواندوزن طرفداران هر دو طرف را به خوبی مشخص کند.

 

در واقع انتخابات میان‌دوره‌ای می‌تواند یک تصویر کامل از ائتلاف آرای رای‌دهندگان به ترامپ و وجهه عمومی وی را نمایش بگذارد: اینکه ترامپ در میان زنان چه جایگاهی دارد، چه مقدار از  غیرسفیدپوستان حامی وی هستند، چه اندازه از تحصیلکرده‌ها طرفدار او بوده و چه مقدار به وی بی‌چون و چرا ایمان و باور دارند. حتی این انتخابات می‌تواند نشان دهد چه مقدار از کسانی که به وی در سال ۲۰۱۶ رای داده‌اند در انتخابات اخیر به او و نامزدهای مورد‌حمایتش بی‌تفاوت شده‌اند.

 

تحقیقات و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که جایگاه ترامپ در میان کسانی که به وی اعتقاد داشته‌اند تفاوت جزئی داشته است. در ماه مارس از ۸۲ درصد کسانی که گزارش شده بود به ترامپ رای داده‌اند و پس از تحقیقات لازم در مورد این افراد صحت گفته‌هایشان که در سال ۲۰۱۶ به ترامپ رای داده بودند، مشخص شد حدود ۶۳ درصد از این افراد از جایگاه «باور دارم» به جایگاه «خیلی باور دارم» رسیده‌اند. در این پیوستار که از صفر تا ۱۰۰ بر حسب میزان باور درجه‌بندی شده است، ۵۱ امتیاز به بالا «باور دارم» امتیازبندی شده و از ۷۶ یا بیشتر در رده «خیلی باور دارم» قرار می‌گیرد.

 

با بررسی‌هایی که صورت گرفته است «پیو» توانسته دلایل عمده پیروزی ترامپ را در سال ۲۰۱۶ مشخص کند. در این راستا اگر قرار باشد درک کنیم چرا ترامپ برنده انتخابات ریاست‌جمهوری شد تنها می‌توان به یک دلیل عمده متوسل شد: «سفیدپوستان فاقد تحصیلات دانشگاهی». ترامپ توانسته بود آرای طبقه کارگر سفیدپوست را در مناطقی که ارتباط خوبی در دوره اوباما با وی به دست آورده بودند به‌دست آورد، ایالاتی مانند پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسین.

 

اما طرفداران ترامپ یکپارچه نیستند. این‌گونه نبوده که گروهی از طبقات مختلفی که حامی وی بوده‌اند جایگاهی قوی نسبت به باقی گروه‌ها داشته باشند. تنها ۳۳ درصد از حامیان ترامپ جزو کسانی بوده‌اند که سفیدپوست و فاقد تحصیلات دانشگاهی بوده‌اند. اگر نگاهی به سایر حامیان ترامپ بیندازیم در میان آنها زنان، غیرسفیدپوست‌ها و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی یا ترکیبی از همه اینها دیده می‌شوند. در کل ۴۷ درصد از رای‌دهندگان به ترامپ زن بودند. با این حال ترامپ در میان سفیدپوستانی که تحصیلات دانشگاهی داشته‌اند نیز آرای قابل‌توجهی داشته است. همچنین ۴۴ درصد از رای‌دهندگان به ترامپ کسانی بودند که بالاتر از ۱۵۰ هزار دلار در سال درآمد داشته‌اند و ۴۰۰ درصد از حامیان ترامپ به سفیدپوستان تحصیلکرده‌ تعلق می‌گیرد.

 

ترامپ نیز مانند سایر روسای‌جمهوری سابق آمریکا در میان تحصیلکرده‌ها هواخواهانی داشته است. اما مهم‌ترین اتفاقی که برای ترامپ در این دوره نسبت به سایر روسای‌جمهوری جمهوری‌خواه افتاده این است که ترامپ توانسته درصد بیشتری از افراد سفیدپوست فاقد تحصیلات را به سوی خود جذب کند.

 

جمهوری‌خواهان میادین در زمین بازی تحصیلکرده‌ها و غیرسفیدها بازنده هستند اما ترامپ نشان داد در زمینه جذب آرای این افراد  بهتر از جورج دبلیو بوش عمل کرده است.

 

در مقابل دموکرات‌ها نیز نتوانسته‌اند برگ برنده‌ای برای یقه آبی‌ها و طبقه سفید فاقد تحصیلات دانشگاهی رو کنند. در دوره نامزدی جان کری میزان آرای حمایت از وی ۴۳ درصد بود که در زمان هیلاری کلینتون این رقم به‌شدت آب رفت و به ۲۶۶ درصد  رسید.

 

این درحالی است که داده‌های موسسه پیو نشان می‌دهد هیلاری کلینتون به عکس آنچه از ابتدا باور داشتند در میان تحصیلکرده‌های سفیدپوست عملکرد خوبی داشته و توانسته است در انتخابات سال ۲۰۱۶، رای ۱۷۷ درصد از این افراد را به خود جذب کند.

 

با این حال با بررسی نتایج به‌دست‌آمده مشخص شده است ترامپ جایگاه خود را در بین افراد فاقد تحصیلات مستحکم کرده اما آرای وی در میان سایر گروه‌ها از جمله مردان تحصیلکرده، زنان تحصیلکرده و زنان بدون تحصیلات دانشگاهی افت داشته اما این  افت چندان بالا نبوده است.

 

ترامـپ و اوبـامـا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
donya-e-eqtesad.com
  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش