جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۰:۳۱ - ۳۰ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۸۴۲۹
بین الملل

هیلی عقب نشینی از تغییر موضوع شورای امنیت را توجیه کرد

نیکی هیلی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد عقب نشینی از موضوع نشست شورای امنیت که پیش از این درباره ایران اعلام شده بود را اینگونه توجیه کرد که «خواستیم مسایل متعدد و بیشتری مطرح شود».

به گزارش ایرنا، نیکی هیلی بعدازظهر پنجشنبه درباره چرایی تغییر موضوع شورای امنیت که ۲۶ سپتامبر (چهارم مهر) با حضور ترامپ برگزار می شود، افزود: تلاش ما بر این است که موضوعات مختلفی که در جهان با آن مواجه هستیم را مطرح کنیم. وی مدعی شد: ایران همچنان یک مشکل در هر نقطه خطرناکی در جهان است. 

 

هیلی ادامه داد: به نظر می رسد در همه این مناطق رد ایران دیده می شود،بنابراین وقتی درباره ایران صحبت می کنند، درباره گروه های نیابتی و کارهایی که برای بی ثباتی در خاورمیانه انجام می دهند هم صحبت می شود و یقینا در راس مسایل قرار دارد.

 

درحالی که ترامپ بارها تقاضای مذاکره بدون پیش شرط با ایران را مطرح کرده است، هیلی در پاسخ به این پرسش که آیا رئیس جمهوری روحانی و ترامپ در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد دیدار خواهند کرد یا نه؟ در اظهاراتی متناقض گفت: اگر رئیس جمهوری ایران درخواستی برای دیدار با رئیس جمهوری آمریکا بدهد، این ترامپ خواهد بود که برای انجام آن می تواند تصمیم بگیرد.

 

اظهارات هیلی در حالی است که ترامپ با خروج از توافق هسته ای و بازگرداندن تحریم ها راه را برای هر گفت وگویی بسته است. پیشنهاد آمریکا برای مذاکره با تحریم ها و تهدیدهای آن کشور علیه ایران توام شده که ناشی از دوگانگی و تناقض در رفتار مقام های واشنگتن است.

 

ترامپ بارها خواستار مذاکره با ایران شده و حتی اوایل مرداد در کنفرانس خبری مشترک با «جوزپه کونته» نخست وزیر ایتالیا گفت که «در هر زمان» و «بدون هرگونه پیش‌شرطی» حاضر به گفت وگو با مقام های ایرانی است.

 

هیلی همچنین به کره شمالی هم اشاره کرد و گفت: ما می توانیم در مورد آن احساس خوبی داشته باشیم اما راه طولانی را برای اطمینان یافتن از رسیدن به جایی که باید باشیم در پیش داریم.

 

نماینده آمریکا با اشاره به مساله ادلب در سوریه اظهار کرد: مساله ای که در شورای امنیت مجبور بودیم دنبال کنیم جلوگیری از یک رویداد بود، شواهدی نشان می داد که تهدید استفاده از سلاح شیمیایی وجود دارد.

 

هیلی گفت: همه این مسایل نشان می دهد که ما باید درباره موضوعات متعدد زیادی گفت و گو کنیم. این خیلی مهم است که رئیس جمهوری می خواهد با سایر سران جهانی در یک نشست عمومی درباره این مسایل گفت و گو کند.

 

وی درباره سوالی درباره نشست ویژه مربوط به عدم گسترش سلاح های کشتار جمعی و علت تغییر تمرکز بر ایران به تمرکز به سایر موضوعات اظهار کرد: من خیلی روشن کردم. ما در سپتامبر دیدیم که موضوعات مهم زیادی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرند.

 

نماینده آمریکا که اظهاراتش گویای بی تجربگی در اعلام برنامه شورای امنیت در ماه سپتامبر است، ادامه داد: مقامات آمریکا به این نتیجه رسیدند که گسترش موضوع می تواند ارزشمند باشد، من فکر می کنم که این ایده خوبی بود که به جای اینکه فقط درباره یک موضوع صحبت کنیم درباره چندین مساله گفت و گو کنیم.

 

هیلی اضافه کرد: این برای همه سران حاضر در این نشست هم بهتر است، همان طور که رئیس جمهوری هم می خواست درباره این موضوعات صحبت کند. ما نمی خواستیم محدود شویم اما ایران همچنان بخش اصلی همه این گفت و گوها درباره همه سلاح های کشتار جمعی خواهد بود.

 

نماینده آمریکا به این سوال که آیا تغییر موضوع نشست نظر خودت بوده یا رئیس جمهوری چنین نظری داشته است، پاسخ نداد.

 

نماینده آمریکا در پاسخ به سوالی درباره احتمال دیدار وزیر خارجه کشورش با همتای کره شمالی در حاشیه مجمع عمومی هم گفت: هنوز این مساله تایید نشده است و ممکن است در هفته آینده یا پس از آن انجام شود اما می دانم اگر چنین مساله ای باشد، پمپئو به من خواهد گفت.

 

برنامه هیات آمریکایی در مجمع عمومی

نماینده آمریکا در بخش دیگری از این نشست خبری به ریاست خود بر شورای امنیت در ماه سپتامبر هم اشاره کرده و گفت: سپتامبر پرکار و پرحادثه ای را گذراندیم. با اینکه پر از مفاد و موضوعات بود، اما به آنچه که انجام دادیم افتخار می کنیم.

 

هیلی افزود: ما برای توجه هرچه بیشتر جامعه بین الملل، زنگ خطر را در مورد ونزوئلا و نیکاراگوئه به صدا درآوردیم؛ ما برای اولین در شورای امنیت موضوع فساد را مطرح کردیم.

 

وی مدعی شد که «آنها روی موضوعاتی کار می کنند به صلح جهانی تمرکز دارد» در حالی که موضوعات مطرح شده توسط برخی اعضا بی ارتباط با صلح و امنیت بین الملل دانسته شد و با قرار گرفتن آن در دستور کار شورای امنیت مخالف بودند. 

 

نماینده آمریکا در سازمان ملل بار دیگر به مساله سوریه اشاره کرد و توافق ایجاد شده برای ایجاد منطقه امن در ادلب را ناشی از « جلسات متعدد برای فشار بر روی بحران ادلب» دانست و اظهار امیدواری کرد «تشدید پیدا نکند و از فاجعه های انسانی جلوگیری شود».

 

هیلی با یادآوری اینکه قرار است نشستی درباره کره شمالی که قرار است به ریاست مایکل پمپئو در ۲۷ سپتامبر برگزار شود، گفت ما جلساتی در مورد اجرای تحریم هایی که بر کره شمالی وضع شده است، داشتیم و به اعضای شورا تعهدشان را در تداوم فشار حداکثری و اعمال کامل تحریم ها تذکر دادیم.

 

وی افزود: ما برای میزبانی مجمع عمومی آماده می شویم و من آماده هستم تا در هفته پیش رو مشعل کارها را به دست رئیس جمهوری آمریکا بسپارم تا مواضعی که برای ایالات متحده و مردم آمریکا مهم هستند را بیان کنند.

 

نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد به دیدارهای دو جانبه و چند جانبه مقامات کاخ سفید با سران کشورهای دیگر در طول هفته آینده اشاره کرد و ادامه داد: تمرکز ما بر منافع ملی آمریکا و نقش ما در جهان و روابط بین الملل است، هدف و تلاش ما در دولت، خوشحالی مردم آمریکا است.

 

هیلی اضافه کرد: صبح دوشنبه نشست ها شروع خواهد شد، رئیس جمهوری آمریکا در جلسه خطر جهانی مواد مخدر حضور خواهد یافت که تا کنون ۱۲۴ کشور برای شرکت در آن اعلام آمادگی کرده اند. 

 

وی اظهار کرد: چهارشنبه رئیس جمهوری آمریکا ریاست شورای امنیت را برعهده خواهد گرفت، به نظر من پربیننده ترین جلسه شورای امنیت خواهد شد، تمرکز اصلی ایران خواهد بود اما اگر سپتامبر پرحادثه را ببینید؛ از موضوع احتمال بمباران شیمیایی ادلب، جنایات مشکوک در انگلستان و تشدید تحریم ها بر کره شمالی، باعث شد موضوع جلسه بازتر شود.

 

نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد گفت: روز سه شنبه ترامپ در مجمع عمومی سخنرانی می کند و درباره کمک ها و سخاوتمندی های امریکا به دوستان خود و نه به کسانی که دوستان ما نیستند و مرگ بر کشور آمریکا می گویند، سخن خواهد گفت.

 

هیلی به دیدارهای دو جانبه ترامپ با دبیرکل سازمان ملل هم اشاره کرد و گفت: تا کنون دیدارهای وی با رئیس جمهوری کره جنوبی، مصر، فرانسه، اسرائیل، ژاپن و انگلیس مشخص شده است و شامگاه دوشنبه نیز وی و همسرش میزبان روسای هیات های دیپلماتیک خواهد بود.

 

 

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش