چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۲:۴۲ - ۱۷ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۴۶۱۹
بین الملل

انتخابات کنگره چهره جدید ترامپ را نشان می‌دهد/۲۳ کشور در کلوپ تحریم آمریکا

محسن اسلامی استاد دانشگاه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
کارشناسان حوزه امنیت یک ماه مانده به انتخابات کنگره آمریکا در ماه نوامبر نسبت به خطر هک شدن سیستم‌های رای‌گیری یا سایر اهداف انتخاباتی هشدار داده و امکان آن را همچنان بالا ارزیابی می‌کنند.

به گزارش ایسنا،در این برنامه بیان شد که آمریکا از معهدات بین‌المللی خارج می‌شود و به تعهدات خود عمل نمی‌کند و انتخابات پیش روی کنگره تعیین کننده چهره جدید ترامپ است که افسار گسیخته یا محصور شود و هم اینک ۲۳ کشور در کلوپ تحریم‌های آمریکا هستند.

 

محسن اسلامی استاد دانشگاه در این برنامه به عهدنامه مودت میان ایران و آمریکا اشاره کرد و گفت: ایران به جهت خروج آمریکا از برجام دو دادخواست به دیوان لاهه داد. یک عهدنامه‌ای بین ایران و آمریکا از ۱۳۳۴ شمسی به مدت ۱۰ بین ایران و آمریکا وجود داشت و خروج آمریکا از برجام با عهدنامه مودت استکاک داشت. در آن زمان آمریکا در ایران کودتا کرد و پس از آن عهدنامه مودت را امضاء کردند. در دوره‌ای هستیم که ترامپ در آمریکا بر سر کار است و به عهدنامه کمترین تعهدی دارد.اینکه جمهوری اسلامی ایران به عهدنامه‌ای استناد کرده از جهت حقوقی ارزش بالایی دارد.

 

احکام لاهه برای طرفین دعوا لازم الاجراست

مهدی حسینی حقوقدان و مشاور یونسکو در ایران نیز در ادامه بحث به موضوع ماهیت و کارکرد دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه پرداخت و بیان کرد: دیوان داوری پس از جنگ جهانی منحل شد و این دیوان شکل گرفت و فرآیند رسیدگی در لاهه با فرآیندهای قضایی که با آن آشنا هستیم متفاوت است. ابتدا دیوان صلاحیت خود را رسیدگی می‌کند.

 

وی ادامه داد: دادخواست خود را به دیوان ارائه دادیم و تبادل لوایح هم انجام شد و آمریکا اعتراض کرد که دیوان صلاحیت رسیدگی به این موضوع را ندارد و دیوان بررسی مجدد کرد و اعلام کرد صلاحیت رسیدگی داد و دستور موقت صدر کرد و دستور توقف عملیات اجرا را به دولت آمریکا ابلاغ کرد و مورد اعتراض دولت آمریکا واقع شده است.

حسینی در مورد الزام به اجرای آرای دیوان لاهه گفت:کشورهایی که دعوای خود را به دیوان ارائه دادند احکام برای آن کشورها لازم الاجراست و البته رسیدگی دیوان در ابتدا لازم الاجرا نیست.

 

۲۳ کشور در کلوپ تحریم آمریکا

اسلامی در رابطه با محکومیت آمریکا عنوان کرد: در دو سال اخیر ورود هیئت حاکمه جدید است و قدرت نرم آمریکا یا همان قدرت هوشمند آمریکا کاهش داشته و محدود شده و گرایش دموکرات‌ها ضد این مواضع ایجاد شده و تصویر جدید از آمریکا شکل گرفته است.

 

وی تصریح کرد: دادخواست ایران مبنی بر زیر سوال رفتن عهدنامه مودت با خروج از برجام و دادخواست توقف برجام دادخواست‌های عجیبی نبود و فضایی که در دنیا ایجاد شد، چالش‌های کشورها در مقابل آمریکا بود که ۲۳ کشور را آمریکا در کلوپ تحریم‌ها قرار داد و متغیرهای متعددی موجب شد تا موقعیت آمریکا تغییر کند و حکم موقت به نفع ایران صادر شود.

 

ماندن در تعهدات بین‌المللی منافع بین‌المللی را تامین می‌کند

حسینی در مورد تلاش آمریکا در مقابل رای موقت دیوان لاهه عنوان کرد: به قدری بندهای عهدها شفاف است و نیازی به نگاه عمقی به موضوع نیست و حقوقدانان آمریکا می‌دانستند که این عهدنامه و صلاحیت دیوان لاهه در رسیدگی به دادخواست ایران وجود دارد.

وی تاکید کرد: برای ساختن آینده دولت‌ها باید به تعهدات خود پایبند باشند و ماندن در عهدنامه شاید منافع آمریکا را تامین نکند اما منافع بین‌الملل را تامین می‌کند.

 

پمپئو سیاست‌های آمریکا را عجولانه اعمال کرد

اسلامی استاد دانشگاه عنوان کرد: آمریکا در دیوان باخته و پمپئو با خروج عجولانه سیاست‌های آمریکا را اعمال کرد و اگر دیوان آنها را محکوم کند و به دلیل خروج از معاهدات آمریکایی ها اعلام موضع کردند و نشان می‌دهد که بر اساس رویه موجود در دیوان آمریکا اگر نپذیرد رای دیوان به شورای امنیت ارجاع می‌شود و آمریکا آنجا وتو می‌کند که البته این پروسه طول می‌کشد و خروج آمریکا از عهدنامه مودت برای ایران پیروزی بود و ما در یک دادگاه بین‌المللی رای خواهیم گرفت و ارزشمند است. اگر آمریکایی‌ها در صدد اجماع سازی علیه ایران باشند آراء بین‌المللی اینچنین می‌تواند به ایران کمک کند.

 

ترامپ آمریکا را از چند سازمان بین‌المللی خارج کرد

حسینی در توضیح حق وتو اعضاء در برابر ارجاع آراء دیوان به امنیت گفت: این همواره چالش دیوان بین‌المللی دادگستری بوده است و رای نهایی دیوان بلااستثنا مورد اعتراض دیوان واقع می‌شود و ما باید به تعهد و اصل مفد پیمان مودت برگردیم و اگر دعوایی با آمریکا داشتیم ابتدا بر اساس اصول دیپلماتیک پیش رویم و اگر نتیجه نداد به دیوان و شورای امنیت برویم.

 

وی خاطرنشان کرد: از آنجا که رای لاهه برای موضوع دو کشور است در شورای امنیت رای گیری نمی‌شود و ما می‌توانیم بر اساس عهدنامه مودت فرصت یکساله را برای استقرار دعوا با آمریکا داریم و اگر در این یکسال رای صادر شد، آمریکا نمی‌تواند از رای استنکاف کند.

 

این استاد دانشگاه در مورد خروج آمریکا از سازمان‌های بین‌المللی نیز عنوان کرد: ترامپ از وقتی آمده از چند نهاد بین‌المللی خارج شده که یکی از آنها شورای حقوق بشر سازمان ملل بوده است و مدعی است که چرا شورای حقوق بشر مدام قطعنامه صادر می‌کند و علیه اسرائیل قطعنامه صادر می‌کند و یا از توافقنامه زیست محیطی پاریس در مورد انتشار گازهای گلخانه‌ای خارج شد. آمریکا از برجام هم خارج شد. همچنین از قطعنامه مهاجران خارج شد و می‌خواهد از توافق مهاجرت مکزیک هم خارج شود.

 

دوره ترامپ دوره طلبکاری است

اسلامی یادآور شد:دوره ترامپ دوره طلبکاری است و با وجود ایجاد ناامنی و استفاده از منابع کشورها مدعی است که سواری مجانی داده است و دقیق‌ترین سمبل طلبکاری ترامپ خروج از معاهدات بین‌المللی است که معتقد است بیشترین هزینه‌ها را نسبت به سایر کشورها پرداخت کرده و اینک چالشی در این رابطه در آمریکا وجود دارد و انتخابات کنگره تعیین کننده این است که ترامپ افسارگسیخته یا ترامپ محصور را شاهد باشیم و تغییرات کابینه ترامپ بیانگر تشدید چالش‌های آمریکا است.

 

ایران پنح استناد به عهدنامه مودت داشته

حسینی همچنین در مورد غرامت‌های حادثه ۱۱ سپتامبر و بلوکه شدن دارایی‌های ایران در آمریکا گفت:از دیروز دیوان رسیدگی به این موضوع را رسیدگی کرده و پنجمین استناد ایران به عهدنامه مودت در دیوان انجام شد و البته اختلاف نظرهایی مبنی بر رسیدن به دستور موقت دادخواست در این پرونده وجود دارد.

 

بلوکه شدن اموال ایران با لابی یهود بود

اسلامی در مورد رای دادگاه داخلی آمریکا مبنی بر بلوکه شدن اموال ایران اظهار کرد: این موارد از لابی‌های یهود است و دعاوی سیاسی است و این آراء به این شکل صادر شده و جمهوری اسلامی در این موارد مظلوم است و به محاکم آمریکا ورودی ندارد.

 

وی به خرید تجهیزات پلیس آمریکا از اموال بلوکه شدن ایران و لیبی و سوریه اشاره و عنوان کرد: این نشان دهنده مظلومیت جمهوری اسلامی است و البته استراتژی ترامپ خطرناک است و بر انزوای ایران پایه‌گذاری شده و دو پایه دیگر آن تضعیف جمهوری اسلامی و بخش سوم در جای دیگری باید بحث شود.

این استاد دانشگاه در مورد سوئیفت و ارتباط ایران با بانک‌ها عنوان کرد: با شرایط پیش رو قیمت نفت بالا می‌رود و انتخابات کنگره را ضد ترامپ پیش می‌برد.

 

آمریکا از یونسکو هم خارج شد

حسینی در مورد بی‌اعتنایی آمریکا به یونسکو نیز گفت: آمریکا سال ۲۰۱۱ با یونسکو تنش پیدا کرد. فرهنگ آمریکاسازی یک پروژه است و این با یونسکو تعارض دارد چرا که به خرده فرهنگ‌ها بسیار توجه می‌کند و این با اهداف آمریکا سازگار نبود و موجب شد آمریکا در یک مقطعی تعهد و حق عضویت خود را به یونسکو پرداخت نکرد و یونسکو قبل از خروج آمریکا عضویت و حق رای آمریکا را قطع کرد.

وی به توجه یونسکو به فلسطین اشاره کرد و افزود: ایران هم عضو فعال یونسکو است و یونسکو فرهنگ همه کشورها را از جمله فلسطین را زنده نگه می‌دارد و خدمات ثبت فرهنگی را برای زنده نگه داشتن فرهنگ‌ها ارائه می‌دهد.

 

بحران داخلی آمریکا به شخصیت‌های سیاسی رسیده

اسلامی در مورد انزوای آمریکا گفت: ریسک سیاست‌های ترامپ بالاست و رویکرد جدید در آمریکا زاده شده و بحران‌های داخلی به شخصیت‌های سیاسی رسیده است و برخی معتقدند این خود ترمیمی سیستم سیاسی است و نمی‌توان انکار کرد که آمریکا دچار بحران است.

 

آمریکا با بهره‌کشی ملت‌ها آمریکا شد

وی تاکید کرد: آمریکا به واسطه بهره کشی از ملت‌های جهان آمریکا شده و سیاست‌های شکست یا پیروزی ترامپ در حال حاضر زود است و البته یکجانبه گرایی آمریکا کاملاً مشهود است.

 

تحریم نباید به تنبه تبدیل شود

حسینی در پایان گفت: تحریم‌ها در یک کشور نباید تبدیل به تنبیه شود و این مغایر با حقوق بشر است.

 

  • 11
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش