جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۰:۰۹ - ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۶۰۲۹
خاورمیانه

خاموش کردن صدای مخالف به سبک آل‌سعود

سه نفر از شاهزاده‌های سعودی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
سه نفر از شاهزاده‌های سعودی در دو سال گذشته ناپدید شده‌اند، هر سه از منتقدان دولت بودند و ساکن غرب. حالا شواهدی برملا شده که نشان می‌دهد پادشاهی سعودی در طرحی سیستماتیک علیه منتقدان و پناهندگان اسم‌‌ورسم‌دار  سعودی، هر سه مخالف را ربوده و به عربستان بازگردانده است. 

صبح روز ١٢ ژوئن سال ٢٠٠٣ شاهزاده‌ای سعودی راهی کاخی در حومه ژنو است.

نامش«سلطان‌بن‌ترکی‌بن‌عبدالعزیز» است و کاخ هم از آن عمویش، «ملک فهد» فقید. شاهزاده عبدالعزیز بن‌فهد، پسر محبوب پادشاه عربستان، سلطان بن‌ترکی را به صرف صبحانه دعوت کرده است؛ عبدالعزیز از سلطان می‌خواهد به عربستان برگردد و می‌گوید درگیری‌ها درباره انتقادهای پادشاه از حکومت آل‌سعود حل خواهد شد. پادشاه این پیشنهاد را رد می‌کند و عبدالعزیز هم برای تماسی تلفنی از اتاق خارج می‌شود و دو نفر دیگر حاضر در اتاق هم همین‌طور. لحظاتی بعد مردانی نقاب‌پوش وارد اتاق می‌شوند و پس از دستگیری سلطان آمپولی را به گردنش تزریق می‌کنند و سپس او را به فرودگاه ژنو برده و سوار هواپیمایی می‌کنند و به عربستان بازمی‌گردانند.

 

سلطان در عربستان یا در زندان بوده یا در حصر خانگی اما به خاطر بیماری وضعیتش رو به وخامت می‌رود و در نهایت در سال ٢٠١٠ خاندان سلطنتی به‌ او اجازه می‌دهند برای درمان به بوستون ماساچوست برود. اما سلطان به‌‌تبعیدرفته از آزادی خود نهایت استفاده را برد و در دادگاه‌های سوئیس از خانواده‌اش به‌خاطر ربودنش در سال ٢٠٠٣ شکایت کرد. برای اولین بار بود که یکی از اعضای ارشد خاندان سلطنتی عربستان در یکی از دادگاه‌های غرب علیه یکی دیگر از اعضای این خاندان شکایت می‌کرد. این اما پایان ماجرای سلطان و خاندان آل‌سعود نبود.

 

او و ٢٠ نفر از همراهانش اول فوریه ٢٠١٦ ربوده شدند. داستان ربودن او و دو نفر دیگر از اعضای خاندان سلطنتی عربستان، موضوع مستندی است که بی‌بی‌سی ‌عربی تهیه کرده و از این شبکه تلویزیونی پخش شد.  در این مستند دو نفر از همراهان سلطان که از شهروندان کشورهای غربی بوده‌اند، از لحظه‌ای می‌گویند که فهمیده‌اند هواپیمای آنها طبق برنامه در قاهره فرود نمی‌آید و درعوض مسیر خود را به‌سوی ریاض تغییر داده است.

 

به گفته این شاهدان، شاهزاده سلطان با مهمانداران هواپیما درگیر می‌شود، مهماندارانی که برای مهار او و دیگر مسافران هواپیما مسلح بوده‌اند. آنها می‌گویند هواپیما بعد از فرود بلافاصله با خودروهای نظامی و نیروهای پلیس و سربازان تا بن ‌دندان مسلح سعودی محاصره شده است. شاهزاده سلطان که با لگد و داد و بیداد به خودرویی بی‌نام‌و‌نشان منتقل شده، با فریاد به همراهانش گفته که همه ‌آنها ربوده‌ شده‌اند و باید به سفارت‌هایشان اطلاع دهند. این آخرین تصویر و شرحی است بر احوال شاهزاده سلطان و پس از آن دیگر هیچ‌کسی او را ندیده است.

 

بقیه همراهان او را که تعدادی از آنها زنان جوان غربی بوده‌اند، سه روز در عربستان نگه می‌دارند و ابتدا همه وسايل الکترونیکی و پاسپورتشان ضبط می‌شود و سپس با اسکورت سربازان سعودی به هتلی در ریاض منتقل می‌شوند. بعد از سه‌ روز همراهان غربی سلطان را به اتاقی در همان هتل می‌برند و در آنجا یکی از افسران ارتش عربستان از آنها عذرخواهی می‌کند و سپس از آنها می‌خواهد مدارکی را به زبان عربی امضا کنند. سپس آنها یکی‌یکی به کشورهایی که خودشان می‌خواستند برگردانده شدند و دقایقی پیش از پرواز پاسپورت‌هایشان به آنها بازگردانده شد. 

 

شاهزاده ترکی بن بندرمستند بی‌بی‌سی جزئیات جدیدی از ربودن یکی دیگر از مخالفان آل‌سعود را هم فاش می‌کند؛ شاهزاده «ترکی بن‌بندر». این شاهزاده یکی از افسران بلندپایه سابق عربستان بود که زمانی یکی از مسئولیت‌هایش حفظ امنیت خاندان سلطنتی آل‌سعود بود. در این مستند یکی از دوستان ترکی نوشته‌ای را نشان می‌دهد که این شاهزاده پیش از ربوده‌شدن در سال ٢٠١٥ برای او نوشته و در آن گفته؛ می‌ترسد دولت عربستان قصد ربودن یا ترور او را داشته باشد.

 

به گزارش یکی از روزنامه‌های مراکشی، شاهزاده ترکی بعد از سفرش به مراکش و زمانی که می‌خواسته به فرانسه بازگردد، در مراکش دستگیر و روانه زندان شده است و سپس به درخواست مقامات سعودی و با موافقت دادگاه مراکش به عربستان منتقل می‌شود. 

 

شاهزاده سعود بن‌سیف النصرتقریبا هم‌زمان با ناپدیدشدن شاهزاده ترکی، یکی از اعضای کوچک خاندان سلطنتی یعنی شاهزاده «سعود بن‌سیف‌النصر» هم سرنوشت مشابهی پیدا کرد. در سال ٢٠١٤ شاهزاده سعود نوشتن توییت‌هایی را در انتقاد از پادشاهی آل‌سعود آغاز کرد. او خواستار پیگرد قانونی آن‌دسته از مقامات آل‌سعود شد که به‌گفته او از سرنگونی «محمد‌ مرسی»، رئیس‌جمهوری وقت مصر حمایت کرده بودند.

 

در سپتامبر ٢٠١٥ شاهزاده سعود از این هم فراتر رفت و وقتی یکی از شاهزاده‌های سعودی به‌طور ناشناس دو نامه نوشت و خواستار کودتایی علیه سلطان سلمان شد، او تنها عضو خاندان سلطنتی بود که علنا از آن حمایت کرد. چند روز بعد او در توییتی نوشت: «از مردم می‌خواهم محتوای این دو نامه را به فشاری عمومی بدل کنند» و این آخرین توییت این شاهزاده سعودی بود. 

 

در سال ٢٠١٥ یک کنسرسیوم تجاری ایتالیایی- روسی از شاهزاده سعود خواستند شریک تجاری آنها شود و او را متقاعد کردند که برای دیداری تجاری و نهایی‌کردن قرارداد با هواپیمایی خصوصی به ایتالیا سفر کند. اما مانند دو شاهزاده دیگر از او هم دیگر هیچ‌گاه خبری شنیده نشد.

 

 

 

sharghdaily.ir
  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش