جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۰:۲۱ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۰۳۹۱
مجلس

کمیته قضایی و حقوقی فراکسیون امید به دنبال قانون كردن منشور حقوق شهروندی است

حقوق شهروندی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

متن کامل منشور حقوق شهروندی در بیست‌و‌نهم آذر ۱۳۹۵ در همایش قانون اساسی و حقوق ملت با حضور ريیس جمهور و جمع زیادی از وکلا، حقوق دانان، استادان و کارشناسان رونمایی شد و به امضای روحانی رسید. قبل از آن نيز بارها مسئولان مختلف درباره اين موضوع سخن گفته بودند و حتي يكي از برگ‌هاي برنده دولت روحاني در انتخابات‌هاي مختلف به حساب مي‌آمد. اما اندكي بعد از انتخابات و زماني كه مردم و برخي مسئولان از نداشتن ضمانت اجرايي منشور سخن گفتند، دولت روحاني توسط نيروهاي خود آب پاكي را روي دستان ملت ريخت و گفت كه از ابتدا اين نوشته‌ها قرار بوده منشور بماند و خبري از قانون شدن آن نبوده‌است.

 

منشوري در حد كتاب!

در همين راستا شهین‌دخت مولاوردی، معاون زنان دولت يازدهم كه در دولت دوازدهم به عنوان دستيارويژه رييس‌جمهور در امور حقوق شهروندي فعاليت مي‌كند، در گردهمایی مشاوران بانوان ادارات کل آموزش و پرورش کشور در مشهد، با اشاره به اینکه «در سالروز رونمایی از منشور حقوق شهروندی قرار داریم»، اظهار کرد: ارائه منشور حقوق شهروندی یکی از وعده‌های انتخاباتی ريیس‎‌جمهور بود و در ۱۰۰ روز اول دولت یازدهم پیش‌نویس آن تهیه شد، اما تدوین آن حدود سه سال طول کشید و در آذر ماه ۹۵ این منشور نهایی شد.

 

دستیار ویژه ريیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی گفت: قرار نبوده منشور حقوق شهروندی به مجلس ارائه شده و تبدیل به قانون شود؛ چراکه بسیاری از قوانین آن پیش از این نیز وجود داشته است. وی ادامه داد: یک ماه پس از آن مسئولیت‌ها و وظایف نهادها و دستگاه‌های اجرایی در راستای منشور حقوق شهروندی با امضای ريیس‌جمهور به دستگاه‌ها ابلاغ شد و تمام اعضای هیات دولت باید مبتنی بر ماموریت‌ها و موادی که در منشور مندرج است، برنامه‌ها یا حتی لایحه‌ درباره آن ارائه کنند.

 

مولاوردی تصریح کرد: پس از آن پاسخ‌های نهادها دریافت و جمع‌بندی شد و در حال حاضر ۱۸ دستگاه جواب دادند و هشت دستگاه جواب ندادند. وی با بیان اینکه «منشور حقوق شهروندی یک اقدام تاریخی در کشور ما بود»، افزود: برای اولین بار حقوق شهروندی ملت از سوی دولت به رسمیت شناخته شده، ارائه و ابلاغ می‌شود و برای نخستین بار دولت اراده خود برای عملیاتی شدن حقوق مصرح در قانون اساسی درباره حقوق ملت را به نمایش گذاشته است.

 

دستیار ویژه ريیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی با اشاره به اینکه «چه زمانی قرار است این منشور تبدیل به قانون شده و به مجلس ارسال شود»، تصریح کرد: نیازی نیست و قرار نیست چنین اتفاقی بیفتد، زیرا اکثر موارد این منشور که حدود ۲۲ حق و ۱۲۰ ماده محسوب مي‌شود یا قانون است، در قانون اساسی یا در قوانین موضوعه ما وجود دارد اما چون این قوانین پراکنده بوده، دولت و ريیس‌جمهور این اهتمام را داشته‌اند که آن‌ها را در قالب یک مجموعه گردآوری کنند تا با یک نگاه شهروندان متوجه شوند که چه حقوق و تکالیفی دارند.

 

وی اضافه کرد: از سوی دیگر دولت و متولیان متوجه مسئولیت‌های خودشان و تکالیفی که درباره این موضوع دارند، باشند و در واقع ما در حوزه حقوق شهروندی با سه رابطه مواجه هستیم؛ رابطه دولت با مردم، رابطه مردم با دولت و رابطه مردم با مردم؛ یعنی مردم بدانند که چه حقوق و وظایفی دارند.

 

دستیار ویژه ريیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی عنوان کرد: ما مرحله ابلاغ و اعلام را پشت سر گذاشتیم و هم‌اکنون که در دولت دوازدهم قرار داریم، دولت یازدهم ریل‌گذاری‌ها و اقدامات لازم را انجام داده و به مرحله اقدام و عمل رسیده‌ایم و آن گونه که ريیس‌جمهور بارها اعلام کرده است، منشور حقوق شهروندی سرلوحه سیاست داخلی خواهد بود و به عنوان برنامه و خط مشی دولت در این حوزه مطرح است.

 

اتمام يك كار نيمه‌تمام

اما اين روزها نمايندگان مجلس كه پيشتر از مسئولان ديگر حركت مي‌كنند قرار است تا اين منشور را به قانون تبديل كرده و كاري را كه بايد دولت روحاني انجام مي‌دارد آن‌ها به پايان برسانند. اين خبر را محمد کاظمی اعلان كرده و در خصوص منشور حقوق شهروندی و الزام تبدیل این منشور به قانون، گفته‌است: تکریم بیشتر و تحقق حقوق مردم که در قانون اساسی نیز مورد تاکید قرار گرفته ضروری است، بنابراین تبدیل این حقوق به قانون می‌تواند موجب افزایش ضمانت اجرایی آن شود.

 

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: مفاد منشور حقوق شهروندی بر اساس چارچوب کلی اصول ۱۹ تا ۴۲ قانون اساسی است که امکان تبدیل آن به قانون وجود داشته و هیچ ایرادی بر آن وارد نیست. وی یادآور شد: مباحثی در خصوص تبدیل منشور به قانون حقوق شهروندی در کمیته قضایی و حقوقی فراکسیون امید به صورت مقدماتی مطرح شده اما هنوز طرحی در این زمینه تهیه نشده است. نایب ريیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: علاوه بر کمیته قضایی و حقوقی فراکسیون امید، مباحثی پیرامون تبدیل منشور حقوق شهروندی به قانون در فراکسیون حقوق شهروندی مجلس هم مطرح شده است.

 

 

ghanoondaily.ir
  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش