جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۱:۱۵ - ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۵۵۵۱
مجلس

هزینه عدم پیوستن ایران به FATF چیست؟

FATF,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

 جنجال دوباره؛ روی مانیتورها طومار پهن کردند، آن طور که این بار لاریجانی یکی از طومارها را پایین بیندازد و بگوید مجلس جای این کارها نیست؛ حقوق می‌گیرید که حرف بزنید؛ بحث کنید تا دیگران قانع شوند.

 

اما جنجال‌ها در مجلس ادامه دارد؛ داد و هوارها هم همینطور... نتیجه همه این‌ها آن شد که بررسی لایحه الحاق ایران به «کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم» در مجلس دو ماه مسکوت بماند.

 

مجلس روز گذشته باردیگر پرحاشیه بود، از آن حاشیه هایی از جنس آتش زدن برجام و پرچم یک کشور در صحن؛ این بار بحث طومار پهن کردن و پلاکارد به دست گرفتن و فریادزدن به‌خاطر لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم CFT بود. عراقچی معاون ظریف ماموریت داشت تا دست پر به دولت بازگردد اما نشد....

 

با جنجال سازی دیروز مجلس موضوع مسکوت ماندن لایحه تا دو ماه در مجلس به رای گذاشته شد و به سرعت نیز به تصویب رسید تا کماکان این موضوع بلاتکلیف بماند و ایران پای آن تعهد نایستد.هرچند عراقچی روز گذشته در مجلس بارها گفت: لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم یکی از ابزارهای بین‌المللی برای مقابله با تروریسم است و از نظر سازمان ملل، چهار گروه داعش، القاعده، طالبان و النصره به عنوان گروه‌های تروریستی شناخته می‌شوند که ما قربانی این گروه‌های تروریستی هستیم.

 

وی تاکید کرد: نباید خودمان از الان بگوییم که آنها گروه‌های مقاومت را تروریست قلمداد می‌کنند، چنین چیزی درست نیست چون از نظر جامعه بین‌الملل و شورای امنیت تنها داعش، القاعده، طالبان و النصره تروریست هستند. نباید از ترس اینکه نکند در آینده مثلا گروهی را وارد گروه‌های تروریستی کنند، به خود فشار تحمیل کنیم.

 

او به این نکات هم اشاره کرد که با پیوستن به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم، هیچ تهدید امنیتی متوجه ما نمی‌شود، اگر به این کنوانسیون‌ها نپیوندیم، متهم به حمایت از تروریسم می‌شویم و نباید با دست خودمان تحریم‌های جدید را به خودمان تحمیل کنیم.

 

با این حال، های و هوی مجلسیان اصولگرا چیز دیگری رقم زد، موضوع مسکوت ماندن حداقل دوماهه الحاق به کنوانسیون؛ بعد از پخش طومار و پلاکارد در مجلس، با ۱۳۸ رای موافق در برابر ۱۰۳ رای مخالف به تصویب رسید.

 

این در حالی است که پیش‌تر نیز نمایندگان اصولگرای ولایی گفته بودند اگر موضوع FATF و امضای آن در میان باشد با خروج از مجلس و آبستراکسیون آن جلسه، رای‌گیری را از رسمیت خواهند‌انداخت؛ اتفاقی که پیش‌تر نیز صورت گرفته بود. این در حالی است که در بیرون از مجلس نیز گروه های خاص و پرقدرت سیاسی با FATF مخالف و پیوستن ایران به شروط آن را اشتباه محض می دانند.

 

آثار مسکوت ماندن

حالا پرسش اینجاست که به قول مطهری، چرا با مردم شفاف صحبت نمی شود و چرا نمی‌گوییم پیوستن به کنوانسیون چه مزایایی برای ایران دارد؟ چرا تا این حد عده‌ای نگران این موضوع‌اند که منظور از گروه‌های تروریستی، حماس و حزب الله باشد و مسکوت ماندن لایحه اخیر در مجلس تا دوماه دیگر چه زیان‌ها برای ایران رقم خواهد زد؟

 

علی خرم استاد حقوق بین‌الملل درباره نهادهای ضدپول‌شویی و مبارز با کمک به نهادهای تروریستی، به آفتاب یزد می‌گوید: «همه این نهاد ها بررسی می کنند که اولا بانک‌ها پول‌شویی نکرده و شفاف‌سازی کنند و از آن طرف نیز کشورها نتوانند به گروه‌های تروریستی خدمات برسانند، این نهادها از سویی دیگر با نظارت بر عملکرد بانکی، باعث می‌شوند تا مشتریان را به صورت آنلاین چک کرده تا کار خلافی انجام ندهند. در ۱۰ سالی که این ساز و کارها چیده شد ایران غایب بود. زمانی که ایران خود را با این راهکارهای ضد پول‌شویی رو به رو دید عده‌ای قیل و قال به راه‌انداختند که چون می خواهند در برابر ایران بایستند چنین اتفاقاتی افتاده است.»

 

وی ادامه می‌دهد: «موضوع اصلی این بود که القاعده نخستین بار از سیستم مالی دنیا و از طریق عربستان، امارات و تا حدی بحرین و کویت استفاده می‌کرد بدون آنکه جهان بتواند جلوی آن ها را بگیرد و از همین رو راهکارهایی برای مقابله با آن ترتیب داده شد. اما دیدم که عده‌ای در مقابل FATFدردفاع از حزب الله و حماس ایستادند. »

 

خرم درباره ایستادن ایران جلوی FATF گفت: «اولین اثر آن این است که جهان به ایران می‌گوید بانک‌های شما شفاف نیست و ما نمی‌توانیم با بانک هایی که شفاف نیستند مراوده داشته باشیم. در این شفافیت عملکرد بانک هم مطرح است. مثلا اینکه آیا این بانک از تراز مثبتی برخوردار هست یا نه؟ ورشکست شده یا نه؟! اتفاقا برای هر بانک مرکزی در دنیا این موضوعات موضوعات مهم و مثبتی است. مطمئنا بانک مرکزی ایران هم می‌خواهد مطمئن باشد که بانک‌های یک کشور ورشکسته نباشند و یا مشتریان نامناسبی نداشته باشند. از همین رو بود که بانک مرکزی کشورمان نیز از این موضوع استقبال کرد و به این سمت رفت که بانک ها شفاف شوند و وضعیت مالی و سودآوری‌شان بررسی شود. از سویی با این کار بانک مرکزی می تواند جلوی کمک به القاعده و داعش را بگیرد، اما این تیغ دولبه بود به این معنا که هم دامن القاعده و داعش را می‌گیرد و هم ممکن است دامن حماس و حزب الله را که عده‌ای به بهانه‌های واهی معتقدند تروریستی هستند. این موضوع همان محل اختلاف و دعوای داخلی و خارجی درباره موضوع FATF است.»

 

وی می‌افزاید: «تا وقتی ما سازوکار این شفافیت را قبول نکنیم یا تایید آن را به تعویق بیندازیم بانک‌های ما نیز نمی توانند با بانک های اروپایی، آسیایی و... ارتباط مطلوب برقرار کنند در نتیجه پولی که ما مثلا در بحث نفت در خارج به دست می‌آوریم به سادگی وارد سیستم بانکی کشورنمی شود و نمی توانیم هیچ پولی را از داخل به خارج منتقل کنیم.»

 

این استاد حقوق بین الملل اضافه کرد: « شانه خالی کردن از FATF آثاری دارد که نتیجه عملی آن دامن ایران را می گیرد.»

 

خرم درباره اینکه مجلس اولین باری نیست که چنین موضوعی را به تعویق می‌اندازد، می‌گوید: «هرچه دیرتر این مسئله حل شود ما نیز دیرتر می توانیم ارتباط بانکی مان را برقرار کنیم و حاصل این موضوع این خواهد شد که دیوانه‌ای مثل ترامپ دوباره سروکله اش پیدا می شود و همه چیز را از بیخ و بن تحت فشار قرار می دهد! اینگونه نیست که همیشه زمان در اختیار ایران باشد. وقت‌کشی به ضرر ماست.»

 

جدی بگیریم

محسن جلیلوند دیگر کارشناس مسائل بین‌الملل نیز با بیان اینکه کنترل اموال تروریست‌ها از اواخر دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ میلادی به‌طور جدی مطرح شد و اکنون ۱۸۰ کشور به این نهادها پیوسته‌اند؛ به آفتاب یزد می گوید: FATF و پالرمو ازهمین دست هستند که با دو کشور ایران و کره شمالی و رفت و آمدهای مالی بانک‌های آنها مشکل دارند. تلاش این است که بانک‌های مرکزی این دو کشور از طریق یک مرکز کنترل شود.

 

از جلیلوند در اینباره می پرسیم که آیا مشخصا نامی از حزب الله و حماس به عنوان تروریست در بحث FATF آمده است که می‌گوید: «مشخصا از این دو سازمان یادی نشده اما به هر حال هم آمریکا و هم اتحادیه اروپا این دو گروه را به دلایل واهی و مغرضانه تروریست می‌دانند. از همین رو هر تراکنش مالی که قرار باشد برای این دو گروه بدهد متوقف خواهد شد. ولی ما باید هم کنوانسیون پالرمو و هم FATF را جدی بگیریم.»

 

وی درباره اینکه مجلس ایران این موضوع را تا تعیین تکلیف برجام با اروپا دوماه مسکوت گذاشته است، گفت: گفته می شود یکی از شروطی که اروپا برای تداوم برجام گذاشته، موضوع FATF است. حتی ضرب الاجلی سه هفته‌ای تعیین کرده است. اما مجلس با مسکوت گذاشتن این موضوع، به اتحادیه اروپا این پیام را داده است که شما ابتدا امتیازات را به ما بدهید تا ما این کار را انجام دهیم.»

وی می‌گوید: FATF موضوعی نیست که فقط برای ایران تعریف شده باشد.

 

اولویت چیست؟

FATF اما در داخل ایران، از دولت تا برخی شخصیت های سیاسی موافقین زیادی هم دارد. حال پرسش اینجاست که آیا این موافقت به معنای تمایل این مسئولین برای قطع کمک به سازمان های حزب الله و حماس است؟ مطمئنا نه! اما همانطور که ناظران نیز اعتقاد دارند ایران باید اول بحث نپذیرفتن تعهدات FATF را که گریبان ایران را گرفته حل کند و سپس با دنیا درباره اینکه چه گروه‌هایی تروریست هستند، جنگ سیاسی کند، ولی با پشت کردن به FATF، جلوی معاملات بانکی خود را می‌گیریم.

 

به قول علی خرم: ما نباید اشتباه بکنیم! آن چیزی که باید برای ایران مطرح باشد این است که سیستم مالی کشور با سیستم مالی دنیا ارتباط برقرار کرده تا مشکلات ایران حل شود. عده‌ای ممکن است بگویند اولویت باید موضوع تروریست خوانده شدن یا نشدن برخی گروه‌ها باشد اما آنچه که برای مردم ما اولویت است رابطه با سیستم مالی کشورهاست.

 

 

http://aftabeyazd.ir
  • 148
  • 36
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۲۸
غیر قابل انتشار: ۳۰
جدیدترین
قدیمی ترین
به نظر بنده بايد متخصصان با در نظر داشتن منافع كشور عزيزمان ايران اسلامي و پاينبد نبودن آمريكا و اروپا به هيچ تعهدي در دنيا بنشينند و به دقت همه مفاد را بررسي و نظر نهايي خود را اعلام نمايند. نظر من به عنوان يك ايراني مسلمان و وفادار به انقلاب اسلامي اين است كه پيوستن به fatf به ضرر ماست و علاون بر تحريم از بيرون، تحريم از داخل هم خواهيم داشت و اين باعث خوشحالي منافقان و خائنين كه اكنون عده اي از آنها توانسته اند به پستهاي دولتي راه يابند مي شود.
فعلاازسیب وگلابی های برجام بخوریدکه مجلس درچنددقیقه تصویب کردتابه تصویب فاتف برسه براهیولایی مثل امریکاکه هیچ معاهده وکنوانسیونی پایبندنیست این موردهم گرهی هست مثل برجام وهرروزیک موردی رومطرح خواهندکردوبه نظرم مسلمان وانسان عاقل ازیک سوراخ دوبارگزیده نمیشه اگرطرف شما اهل باشه درست ودرغیراینصورت اینابه گفته رهبری بااصل نظام مشکل دارن حالاشما هی بیاهرچه اوناگفتن روتصویب کن غیراینکه دست وپای خودمون روببندیم چیزی عایدملت نخواهدشد،
فعلاازسیب وگلابی های...
به نظر من ایران باید وارد بشه چون اگه میدونه که حامی تروریسم وتروریست ها نیست باید واضح اطلاعات نحوه سرمایه گزاری بانک ها واینکه به کجا مولاشونو میریزنو بده.خوباز قدیم هم گفتن طلا که ماکه چه منتش به خاکه.خب وقتی ایرانیا خودشون دارن تو فلاکت زندکی میکنن چرا باید به حزب الله لبنان کمک کننن.خب نکنن وترسی از fatfهم نداشته باشن
به نظر من با پیوستن به این معاهدات ایران از انزوای بین المللی خارج میشود. در ضمن اگر دلایل محکمی برای حمایت دشمنان ایران (مثل عربستان و امریکاو ...) از گروه های تروریستی در اختیار ایران هست می تواند در این مجامع آن ها را مطرح کند و با توجه به قوانینی که خودشون وضع کردند آن ها را تحت فشار بین المللی بگذارد. تا زمانی که ایران از ملحق شدن به این گروه های جهانی امتناع می کند خودش همواره در مظان اتهام حمایت از تروریست قرار می گیرد.
آتش به اختیار ....بیاد جواب اینهمه گرانی رادبده
به نام خدا این مجموعه ی FATF خلاصه ی داستانش به زبان ساده از این قراره که فرانسه سال ۱۹۸۹ یک مجموعه ی (مبارزه با پول شویی و مفاسد بانکی) برای بانک های داخلی خودش تشکیل داد، که نام آن را (نیروی کاری عملیاتی پولشویی) یا به عبارتی « گروه ویژه اقدام مالی» گذاشت که به زبان انگلیسی می شود ((Financial Action Task Force on Money Laundering که اولین حرف از چهار کلمه ی اول آن به صورت مخفف استفاده شده و مشهور به FATF شده است. خُب تا اینجا کسی با این مجموعه مشکلی نداشت، و اگر بانک های ایران هم عضو چنین مجموعه ای می شدند تبعات و مشکلاتی به دنبال نداشت. امّا مشکل اصلی از زمانی شروع شد که دوازده سال بعد از تشکیل این مجموعه یعنی سال ۲۰۰۱ ، آمریکا به فرانسه اعلام کرد که بیایید این مجموعه را جهانی کنیم، امّا یک مطلب دیگر هم به قوانین آن اضافه کنیم، و آن مبارزه با تروریزم است. ( یعنی مبارزه با پولشویی و تروریزم)، البته تروریزم با تعریف آمریکا( که تا به حال ۱۷۰ شرکت و نهاد دولتی و غیر دولتی ما در لیست مجموعه ی FATF هستند... مانند وزارت اطلاعات ایران، سپاه پاسداران، بنیاد شهید، بانک صادرات، بانک انصار، بانک سامان، هواپیمائی ماهان، شرکت صایران ، قرارگاه خاتم الانبیاء، قرارگاه قائم، مهمات سازی ایران ، مهمات سازی خراسان، موشک سازی کروز، و ... ) که تا به حال از ۱۹۶ کشور جهان تنها فقط بانک های ۳۷ کشور عضو این مجموعه شده اند،(۱۹۴ بانک) حال اگر بانک های ایرانی عضو این مجموعه بشوند باید این (صد وهفتاد شرکت و نهاد) را تحریم کنند و حساب های آنان را مسدود یا حذف کنند. ( یعنی بعد از چهل سال تحریم از خارج، از این به بعد، علاوه بر تحریم های موجود که تا ده سال دیگر تمدید شده اند، گرفتار خود تحریمی نیز خواهیم شد، و اگر بانک های عضو این مجموعه، شرکت ها و ارگان های مذکور را تحریم نکنند، طبق قوانین داخلی FATF جریمه یا اخراج می شوند ! ( این بخش کوچکی از تبعات پیوستن به FATF بود، اگر هموطنان بزرگوار حوصله ی مطالعه را داشتند، پشت صحنه ی توطئه ی شبکه ی صهیونزم جهانی برای ضربه فنی کردن و شکست ایران در قالب ۱۷ طرح (به ظاهر در قالب معاهدات بین المللی) را خدمت دوستان عرض می کردم) (فاعتبروا یا اُولی الابصار) التماس دعا
به نام خدا این مجموع...
۱۷۰ شرکت و نهاد ما تحرم شوند خیلی بهتر از آن است که کل کشور تحریم شود. در ضمن اگر ایران خود به این کنوانسیون یپیوندد می تواند از شرکت‌های خود با ارائه مدارک دفاع کند.
به نام خدا این مجموع...
جزاک الله خیرا
به نام خدا این مجموع...
برادر ارجمند این شرکت‌هایی که نام بردی معاملات و انتقال پول خودشونو مشخص و معلوم کنند تا دچار تحریم نشن خو، چه ربطی داره، هر کاری دلشون خواست تو این چهل سال کردن و یه سازمان نظارتی روشون نبود، همین کارا رو کردند که تمام مسولین و کلاه گنده ها اختلاسهای نجومی انجام دادن که وضع مردم بشه این،
به نام خدا این مجموع...
تراوشات ذهنی یک بیمار روانی....
توی خبر تناقض است داداش ظاهرا شما ازهمه غیر شفاف تری
درمورد برجام هم میگفتن با برجام همه مشکلات حل میشه.الان حل شد؟ضمنا تتا الان بخاط تحریم ها بوده که ارتباط سیستم مالی باکشورها بمشکل خورده.بعداز قبول این هم باز به مشکل میخوریم.چون بهونه ی دیگه ای رو میارن.این همان اشتباه تصویب برجامه که الان باید تاوانش رو مردم بدبخت بدن.اگر سپاه روجزءتروریسم قرار بدن چی؟؟!!!
درمورد برجام هم میگف...
با برجام خیلی از مشکلات حل شد، شما در حدی نیستی که بیای بدون مطالعه کارشناس این قضیه باشی، مهم اینه که این پولهایی که بعد برجام به ایران دادن رو کجاها خرج کردن که حال و روز ما این شده، سپاه خیلی وقته تو تحریمه، انگار در جریان نیستی،
با برجام خیلی از مشک...
کدام مشکل حل شد؟عاقل،فاضل،ابن سینا کدام مشکل حل شد؟مشکل دختر فلان وزیر یا پسر فلان سیاست مدار که باایجادشرکتهای وارداتی کالاهای بنجل و تاریخ گذشته صنایع استسماری دشمنان این کشوررابه داخل بازارهای ایران وارد کرده ویک شبه صاحب ثروت باد آورده شوند.
با برجام خیلی از مشک...
کدوم پول آشناتونن که گفت بعضی ها تصورات تخیلی دارن که آمریکا به ما پول داده، این دیگه از خودتونه که اعتراف کرده شما حالا ببین اگه اومده واقعا کجا رفته :)
درمورد برجام هم میگف...
موقعی که موقع برجام موشک هوا میکردید و روی آن می نوشتید... باید فکر اینجا رو هم میکردید...
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش