پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۰۹ - ۰۷ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۱۷۷۷
مجلس

لابي‌ها مانع استيضاح رحمانی فضلی

استيضاح رحمانی فضلی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

به گزارش آرمان‌، هرازگاهی سخن از استیضاح وزیر کشور به گوش می‌رسد، اما طرح استیضاح آقای وزیر اعلام وصول نمی‌شود. برخی ادعا می‌کنند که به جهت نزدیکی رحمانی‌فضلی به رئیس مجلس این اتفاق نمی‌افتد و برخی هم معتقدند به جهت قدرت لابی است که طرح استیضاح ایشان نهایی نمی‌شود. از آخرین خبرها می‌توان به صحبت‌های اخیر سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس اشاره کرد که از ارجاع طرح استیضاح وزیرکشور به هیات رئیسه مجلس خبر داد.

 

استیضاح برای چندمین بار کلید خورد

حدود یک ماه پیش طرح استیضاح وزیر کشور با ۲۲ امضا و ۱۲ محور در کمیسیون شوراها بررسی شد و وزیر کشور توضیحاتی پیرامون محورهای استیضاح ارائه داده بود که پس از توضیحات وی، ۱۷ نفر از طراحان امضاهای خود را پس گرفته و استیضاح از دستورکار خارج شد. پس از این موضوع چندی پیش طرح استیضاح جدیدی با ۲۴ امضا و حول محور‌های استیضاح قبلی از وزیر کشور مطرح شد و قرار بود تا عبدالرضا رحمانی فضلی در جلسه علنی یک آبان حضور پیدا کند تا پاسخ‌های خود را حول ۱۲محور قبلی مطرح کند، اما در مجلس حضور پیدا نکرد تا پاسخگوی سوالات باشد بنابراین قرار بر آن شد تا استیضاح آقای وزیر با ۲۴ امضا تقدیم هیات رئیسه شود و هیأت رئیسه در این زمینه تصمیم‌گیری کند.

 

لاریجانی مخالفتی ندارد

یک عضو هیات رئیسه مجلس توضیحاتی درباره حضور جمعی از نمایندگان در جایگاه هیات رئیسه ارائه داده و مطرح کرده که آقای کواکبیان با رئیس مجلس درباره استیضاح وزیر کشور صحبت کردند و نظر ایشان را خواستند که آقای لاریجانی گفت طبق آیین‌‌نامه رفتار کنید. او درباره اینکه آیا رئیس مجلس مخالف با این استیضاح است، اظهار کرد: لاریجانی گفته است که مخالفتی ندارد و هرچه آیین‌نامه بگوید من مخالفتی ندارم. لازم به ذکر است مصطفی کواکبیان، نماینده تهران و علی ساری، نماینده اهواز، از تجمع‌کنندگان دور لاریجانی برای استیضاح وزیر کشور بودند.

 

محورهای استیضاح

محورهای طرح استیضاح وزیر کشور بدین شرح است: بی‌توجهی به توسعه سیاسی و اجتماعی کشور به ویژه احزاب و قانون جامع انتخابات، بی‌برنامگی وزارت کشور برای جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی و افزایش روزافزون آسیب‌ها، عدم کفایت در مدیریت بحران به عنوان نمونه زلزله کرمانشاه، برخورد سلیقه‌ای، رابطه‌بازی و اقدام بدون ضابطه و عدم رعایت شایسته‌سالاری در انتصاب استانداران، فرمانداران و بخشداران، بی‌تفاوتی در حل مشکلات، موضوعات و ناهنجاری‌ها که به نارضایتی اجتماعی همچون پدیده شاندیز یا موسسه اعتباری ثامن‌الحجج منجر شده است، عدم نظارت بر عملکرد استانداری‌ها در زمینه ایجاد اشتغال به ویژه‌ استان‌های مرزی، وضع نابسامان قاچاق کالا و عدم نظارت کافی در این زمینه، بی‌توجهی به عملکرد شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و افزایش نارضایتی عمومی از عملکرد آنها، بی‌توجهی به ناوگان فرسوده حمل و نقل به ویژه در کلانشهرها و عدم اجرای قانون تقسیمات کشوری در دولت‌های یازدهم و دوازدهم و سهل‌انگاری در ماجرای کازرون. به دنبال بحث استیضاح وزیر کشور «آرمان» گفت‌وگویی با بهروز بنیادی عضو مجمع نمایندگان استان خراسان داشته که در ادامه متن این گفت‌وگو را می‌خوانید.

 

اخیرا آقای کواکبیان به نقل از لاریجانی مطرح کرده که رئیس مجلس با استیضاح وزیر کشور مخالفتی ندارد؟

آقای لاریجانی با هیچ کدام از استیضاح وزرا مخالف نیست، چرا که این موضوع حق نمایندگان مجلس است.

 

عملکرد آقای وزیر را چطور ارزیابی می‌کنید؟

آقای رحمانی‌فضلی قطعا به عنوان مسئول سیاست‌گذاری داخلی کشور مشغول به فعالیت بسیار سنگینی است. از جمله مسئولیت‌هایی که ایشان برعهده دارند می‌توان نقش‌شان در انتخاب استانداران گرفته، فرمانداران و بخشداران اشاره کرد. همچنین از دیگر مسئولیت‌های او در بحث امنیتی تمام مرزهای ایران اشاره کرد که درباره امنیت داخلی کشور اعتراضات و اعتصابات مختلفی وجود دارد که همگی به مدیریت آقای رحمانی‌فضلی بازمی‌گردد. زمینه‌ساز این موضوعات قطعا آقای وزیر نیست، اما در نهایت مسئول اوست. اعتراضاتی در زمینه عزل و نصب‌ها وجود داشته که تعدادی از همکاران در نحوه برخورد با برخی از تجمعات اعتراضاتی داشتند که هنوز حل و فصل نشده و همچنان ادامه دارد.

 

با توجه به استیضاح‌های متعدد، اما هنوز درباره آقای رحمانی‌فضلی به نتیجه‌ای نرسیده‌اند.

تا کنون چند مورد در مجلس اتفاق افتاده که خواستار استیضاح آقای رحمانی فضلی هستند اما به جهت آنکه تعداد امضای استیضاح‌کنندگان بالا نبوده‌ این موضوع پیش نرفته است. دوستان هرکدام بنا به شرایط و ملاحظاتی طرح استیضاح را امضا می‌کنند و پس از مدتی با مشورت و صحبت برخی از آنها در مسائل کلان و چه منطقه خود قانع می‌شوند و مسیر را ادامه نمی‌د‌هند. تعداد اولیه امضای طرح استیضاح‌ تاثیر بسزایی در عملی شدن آن دارد.

 

چرا برخی از نمایندگان امضای خود را نسبت به طرح استیضاح پس گرفتند، آیا لابی در این موضوع تاثیرگذار بوده است؟

به طور مثال یکی از مسائلی که در استیضاح آقای وزیرکشور موجود بود مساله پدیده شاندیز بود که چرا ایشان برای حل آن نتوانست راهی پیدا کند؟ ممکن است مسئول مستقیم هم او نباشد، اما به عنوان یک چالش اجتماعی جزو وظایف آقای رحمانی فضلی است. چرا این چالش اجتماعی را در پنج سال گذشته نتوانستند حل کنند؟ و ممکن است ایشان پاسخ قانع‌کننده‌ای ارائه داده باشند و حال در این زمینه به فرض قوه قضائیه یا دستگاه دیگری که به آن رسیدگی کند، اما قدمی برنداشته است. بنابراین بستگی دارد که هرنماینده با توجه به چه محوری خواهان استیضاح وزیر است. گاهی هم نمایندگان قانع شده و از استیضاح کنار می‌کشند.

 

دغدغه نمایندگان نسبت به وزارت کشور چیست؟

دغدغه تمام نمایندگان در مجلس آن است که در صورت کنار گذاشتن وزیری از وزارتخانه‌ای چه کسی به جای او خواهد آمد؟ در شرایط کنونی بسیاری از بزرگواران حاضر نیستند جایگزینی وزرا را برعهده بگیرند. در صحبت‌های آقای رئیس‌جمهور هم شاهد بودیم که گفتند افراد بسیاری برای این وزارتخانه‌ها دعوت شده‌اند، اما حاضر به پذیرش نبودند. حتی می‌توان گفت که برخی اعلام کردند که در این زمینه استخاره گرفتیم، اما خوب نیامد و حاضر نیستیم در وزارتخانه‌ای حضور یابیم. شرایط زمانی برای پذیرش فردی در یک وزارتخانه بسیار مهم است که چه کسی جایگزین وزیر قبلی می‌شود. هنگامی که این جایگاه را کسی نپذیرد، بنابراین دستمان خالی است.

 

صرفا نظرها نباید فقط حذف وزیر باشد و حتما این آمادگی در آقای رئیس‌جمهور، هیات دولت و افرادی که گزینه احتمالی هستند مشخص شود و اگر اتفاقی قرار بود بیفتد این آمادگی صورت پذیرد. مانند بسیاری از وزارتخانه‌ها، وزارت کشور جایی نیست که برایش سرپرست گذاشته شود. در حال حاضر با توجه به کلیدخوردن دوباره استیضاح وزیرکشور باید گفت هرچه مقدار امضاها بیشتر باشد آن طرح استیضاح تداوم و در نهایت عملی خواهد شد.

 

شما از امضاکنندگان طرح استیضاح دور پیش بودید. آیا از پاسخ‌های وزیر کشور قانع شدید؟

بله تا حدودی پاسخ سوالات خود را از ایشان گرفتم.

 

 

 

  • 20
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
بنده دبیر ا.پ شاغل هستم.وزیراموزش وپرورش باید به خاطربه کارگیری بی حدومرز بازنشستگان استیضاح شود.هرمدیرمدرسه ای اقوام وخویشان خودرادرمشهد سرکاراورده وبرای شاغلین حتی ساعات موظفشان رابایددردروس غیرتخصصی وبه زحمت درس بدهند.مشهد مدارسش باند وباند بازی است ومعاون اموزشی نواحی ازنوع مدرک تحصیلی معلمان خبر ندارندوبه علت گرفتن مبالغ هنگفت ازوالدین وکمک به ادارات توسط مدیر ان مدارس دربرابربی عدالتیهاوفسادهای مالی مدیران سکوت مطلق میکنند
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش