جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۰۸:۲۴ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۰۹۵۰
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

دست رد رئيسي به سينه جمنا

جليلی و بقايی هم راه خود را جدا كردند

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,انتخابات ریاست جمهوری 96

پيش‌بيني‌ها همان بود كه تصور مي‌شد؛ جبهه پايداري و سعيد جليلي راه خود را از «جمنا» (جبهه مردمي نيروهاي انقلاب) جدا كردند. با وجود اينكه نام جليلي در بين نامزدها طرح شده بود؛ اما نه خودش آمده بود و نه كسي از اعضای پايداري. پايداري‌ها گلايه هم كرده بودند كه چرا نام دو عضوشان در فهرست نامزدهاي جمنا گذاشته شده است.

 

آقاتهراني، دبير کل جبهه پايداري، در صفحه شخصي خود در توييتر نوشت: «ما کار خودمان را خواهيم کرد و جمنا هم تلاش‌شان را مي‌کنند. ان‌شاالله که نتايج مثبتي براي همه داشته باشد و سودش براي همه باشد». صادق محصولي، عضو شوراي مركزي جبهه پايداري هم درباره انتساب دو نامزد جمنا به جبهه پايداري گفت: «جبهه پايداري نامزدي را براي انتخابات رياست‌جمهوري به جبهه مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي (جمنا) معرفي نکرده است و انتساب دو نامزد به جبهه پايداري در رسانه‌ها جاي تعجب و گلايه دارد».

 

پايداري‌ها طبق معمول مي‌روند تا با گزينه اصلح خود بازگردند،‌ گزينه‌اي كه به احتمال زياد همان سعيد جليلي است.در مجمع پنجشنبه قرار بود اصولگرايان به ١٠ نفر برسد که نرسيدند؛ تعدادي مانند باهنر، چمران، وحيددستجردي و حدادعادل انصراف دادند و در نهايت ٢١ نفر انتخاب شدند تا در نشست‌هاي بعدي به تعداد كمتري برسند.

 

مرضيه وحيد‌‌دستجردي، سخنگوي جمنا، گفته قرار است در نهايت در سومين مجمع عمومي فرد نهايي معرفي شود.اسامي ٢١ نفري كه قرار است براي رقابت به دور بعدي بروند، عبارت است از ١. مهرداد بذرپاش (جبهه يکتا)٢. سعيد جليلي (جبهه پايداري) ٣. حميدرضا حاجي‌بابايي (جبهه يکتا). ٤محمد خوش‌چهره (مستقل) مسعود زريبافان (جبهه يکتا) ٦. عزت‌الله ضرغامي (مستقل) ٧. محمد عباسي (جبهه يکتا) ٨. ابراهيم عزيزي (جبهه يکتا) ٩. پرويز فتاح (جبهه پايداري)١٠. محسن رضايي (مستقل) ١١. ابراهيم رئيسي (جامعه روحانيت مبارز) ١٢. عليرضا زاکاني (جمعيت رهپويان انقلاب) ١٣. عليرضا زالي (مستقل) ١٤. مهدي زاهدي (جبهه يکتا) ١٥. محمدباقر قاليباف (جمعيت پيشرفت و عدالت) ١٦. رستم قاسمي (جبهه يکتا) ١٧. قديري‌ابيانه (مستقل) ١٨. شاهين محمد‌صادقي (مستقل) ١٩. علي نيکزاد (مستقل) ٢٠. مصطفي ميرسليم (مؤتلفه) ٢١. مصباحي‌مقدم (جامعه روحانيت مبارز). خاستگاه نامزدها نشان مي‌دهد سهم جبهه نوپاي يكتا كه دو سال قبل از وزراي سابق احمدي‌نژاد تشكيل شد، بيش از ديگر جريان‌هاي اصولگراست.

 

برائت از «جمنا»

ديروز شايعه‌اي هم مطرح شد كه اصولگرايان به ابراهيم رئيسي رسيده‌اند؛ اما خوراكيان، رئيس دفتر توليت آستان قدس رضوي، گفت: «آيت‌الله رئيسي عمل به حکم هفت‌بندي رهبر معظم انقلاب و خدمت به محرومين را بالاترين افتخار خود مي‌دانند. ايشان با صراحت اشاره کردند که خدمت به حضرت ثامن‌الحجج عليه‌السلام، نيازمندان، زوار و مجاوران حضرتشان را والاترين مقام و توفيق مي‌دانند.

 

آيت‌الله رئيسي ضمن ارج‌نهادن به ابراز محبت گروه‌هاي مختلف از مردم و نخبگان تأکيد داشتند که اهتمام ايشان به اجراي مأموريت‌هاي محوله از سوي رهبر معظم انقلاب در اين آستان رفيع است». با اين وصف اسم رئيسي بايد از ميان ٢١ نامزد موجود خط بخورد. نام پرويز فتاح هم در ميان ٢١ نامزد ديده مي‎شد، او هم اعلام كرده ‌است تمايلي به آمدن ندارد، پس نام او هم بايد خط بخورد. روابط عمومي کميته امداد در اطلاعيه‌اي غيرمستقيم اعلام كرد فتاح تمايلي به نامزدي ندارد و بنايش اين است كه در همان كميته امداد مشغول خدمت باشد. درباره وابستگي سياسي و جناحي فتاح هم در اين اطلاعيه آمده است: «همچنين ضمن احترام به جبهه‌ها و جريان‌ها و گروه‌هاي سياسي فعال در چارچوب نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران يادآوري مي‌نمايد مهندس سيدپرويز فتاح هيچ‌گونه عضويت و وابستگي به گروه‌ها و جريانات سياسي ندارند».

 

نامزد اصلحي كه غایب بود

هنوز نامزد نهايي انتخاب نشده، هر دسته و گروهي سعي دارد نامزد خودش را اصلح جلوه دهد؛ برای مثال ديروز درحالي‌كه شايعه شده بود اصولگرايان به نام حجت‌الاسلام ابراهيم رئيسي رسیده‌اند، بادامچيان مدعي شده ميرسليم نسبت به ديگر گزينه‌هاي اصولگرايان اصلح است. «از نظر ما ميرسليم از همه جهات بر گزينه‌هاي ديگر که البته همگي شاخص و خوب هستند، اصلح است که چنانچه در جدول شاخص‌ها قرار گيرد، به‌عنوان اصلح شناخته مي‌شود». نامزد اصلح مؤتلفه البته خودش پنجشنبه در نشست جمنا حضور نداشت و بادامچيان درباره اين حضورنداشتن گفت: «ايشان امروز در سفر هستند و نتوانستند حضور پيدا کنند». او در پاسخ به اينکه اگر گزينه واحد جبهه مردمي فردي جز گزينه مؤتلفه براي انتخابات باشد، حزب مؤتلفه تبعيت مي‌کند يا نه، گفت: «درحال‌حاضر در ابتداي مسير انتخاب قرار داريم و اميدواريم در نهايت اصلح افراد انتخاب شود».

 

نيامدم كه با يك فشفشه و ترقه در بروم/ به مردم مي‌گويند پوپول

پنجشنبه يكي از سياسي‌ترين روزهاي پايتخت در ماه‌هاي اخير بود؛ هم‌زمان با كنگره جمنا، حميد بقایي، نامزد احمدي‌نژادي‌ها هم سخنراني داشت. به گزارش دولت بهار حميد بقايي، کانديداي انتخابات رياست‌جمهوري ٩٦، در جمع حاميانش گفته است به‌دلیل وضعيت كشور و جو نااميدي قصد ورود به انتخابات را دارد.

 

 درباره سابقه بازداشت و زندانش هم گفته است: «با خودم حساب و کتاب کردم و گفتم بسم‌الله، مي‌روم در صحنه. همه مشکلات را هم مي‌دانم. خدا را شاکرم که بنده را با کيسه معمولي کيسه نکشيدند، بلکه با سنگ پا من را کيسه کشيدند! يعني ديگر به جاي ذره‌بين با ميکروسکوپ در تمام زندگي من و طايفه‌ام وارد شده‌اند. من اينجا اعلام مي‌کنم حضرت عباسي نصف اين ذره‌بين را در زندگي هر کسي مي‌انداختند، چه چيزهايي که از تويش درنمي‌آمد! گفتم خب، تکليف‌مان را انجام مي‌دهيم و مي‌رويم جلو، و قطعا موفق مي‌شويم. اگر از الان بخواهيم حالت نگراني داشته باشيم، کار پيش نمي‌رود».

 

 خودش را با طارق‌ بن زياد مقايسه كرده و گفته ‌است: «حتما شنيده‌ايد و آقايان علما بيشتر واردند، وقتي طارق بن زياد نيروهايش را در اسپانياي امروزي و اندلس آن روز پياده کرد، کشتي‌هايش را آتش زد و گفت پشت سر درياست و روبه‌رو دشمن. اگر بجنگيم يا شکست مي‌خوريم يا پيروز مي‌شويم؛ اما اگر عقب‌نشيني کنيم، قطعا غرق مي‌شويم. ما هم مي‌رويم و عقب‌نشيني هم نداريم، توکل بر خدا. من که در اين سال‌هاي اخير خيلي قدرت خدا را حس کردم. به همين خاطر آمديم و هستيم».

 

بقايي گفته ‌است: «فرمودند چه گفتماني را مي‌خواهيد دنبال کنيد؟ من فکر مي‌کنم اساسا يک گفتمان بيشتر وجود ندارد. اصلا راه ديگري وجود ندارد. کاري که آقاي احمدي‌نژاد در دولت‌هاي گذشته انجام مي‌دادند، بيني و بين‌الله رقيبي دارد؟ آلترناتيوي وجود دارد؟ اينهايي که عليه دولت قبل ادعاها مي‌کردند که خودشان خراب کردند. عاقبت‌بخيري اين است که خدا اين لياقت را به کسي بدهد تا راه آقاي احمدي‌نژاد را ادامه دهد. من آماده‌ام و تا آخرش هستم. ما آمديم بمانيم و نيامديم که با يک فشفشه و دوتا ترقه دَر برويم، ما هستيم.

 

براي چه نبايد باشيم؟!او درباره پوپوليست‌خواندن احمدي‌نژاد و جامعه‌شناسي طبقه رأي‌دهنده به حاميانش هم گفته است: «يک توهين بزرگ به مردم مي‌کنند، به مردم مي‌گويند پوپول! بررسي کنيد، اينها فقط رأي پوپول‌ها را مي‌خواهند و بس». حرف‌هاي جالب ديگري هم زده است مثلا گفته: «مشکلات ‌حل‌شدني است. سال ٨٤ که آقاي احمدي‌نژاد تشريف آوردند، مشکلات فراواني وجود داشت، ديديد که خيلي‌هايش حل شد و جلو رفت». يا مثلا گفته است: «من سياستم دعوا با هيچ گروهي نيست. نمي‌خواهيم بايستيم و جواب اين و آن را بدهیم».

 

روايت باهنر از نامزدي بقايي

ديروز محمدرضا باهنر، دبیر کل جبهه پيروان خط امام هم كه در نشست جمنا حاضر بود، درباره اعلام کانديداتوري بقايي گفت: «من وارد اين بحث‌ها نمي‌شوم، از خودش بپرسيد، کجاست؟ بعضي‌ها آهن هستند و آهن‌ربا مي‌تواند جذب‌شان کند، بعضي‌ها چيز ديگري هستند و آهن‌ربا نمي‌تواند جذب‌شان کند». مهدي زاهدي، وزير سابق احمدي‌نژاد، هم روز گذشته درباره‌ آمدن بقايي به خبرآنلاين گفت: «آقاي احمدي‌نژاد چند روز قبل اطلاعيه منتشر کردند و گفتند در اين انتخابات به‌هیچ‌عنوان شرکت نمي‌کند و از کسي هم حمايت نمي‌کند.

 

آقاي بقايي هم مستقل آمده است. البته ممکن است مشورت کرده باشد؛ اما آقاي احمدي‌نژاد کسي نيست که اگر کسي با او مشورت کند، او را نهي کند». اين حامي احمدي‌نژاد گفته است: «من شک نداشتم که اگر آقاي احمدي‌نژاد در اين دوره مي‌توانست بيايد، بدون تبليغات رأي بالايي را داشت؛ اما اينکه همه دنبال سبد رأي آقاي احمدي‌نژاد هستند، شايد واژه همه درست نباشد؛ اما کساني که با ايشان کار کرده‌اند شايد چنين توقعي داشته باشند؛ اما با اطلاعيه‌اي که ايشان دادند فکر مي‌کنم به همين موضوع پاسخ دادند که اين افراد براي کمک‌گرفتن خيلي به سراغ ايشان نروند و موضوع را به مردم واگذار کنند و به نظر من اين کار ايشان، کار خوبي بود».

 

 

 

 

sharghdaily.ir
  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش