جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۰:۵۷ - ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۰۸۰۸
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

زیباکلام: مردم دیگر گول پوپولیسم را نمی‌خورند

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,صادق زیباکلام
صادق زیباکلام با اشاره به نزدیک بودن انتخابات ریاست جمهوری، گفت: مردم درد و اشتباه پوپولیسم را با گوشت و پوست و استخوان خود تجربه کرده‌اند و دیگر تن به وعده‌های پوچ و خیالی نمی‌دهند.

 این استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل سیاسی در گفت‌وگو با «فرارو» با اشاره به شعارهای پوپولیستی برخی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری افزود: در سال ۸۴ اصولگرایان با استفاده از تریبون‌هایی مانند صداوسیما، نمازجمعه و... که در اختیار داشتند فضایی در کشور ایجاد کردند که مرحوم هاشمی در آن سنبل اشرافیت بود و محمود احمدی‌نژاد به عنوان رابین‌هود نظام و حلول روح شهید رجایی در جسم او معرفی شد که آمده تا هر آنچه هاشمی و اطرافیانش برده‌اند را پس بگیرند.

 

 

وی ادامه داد: آنها در آن دوره میلیون‌ها سی‌دی با محتوای مبارزه با اشرافیت که آن را در سیاست‌های اقتصادی مرحوم هاشمی رفسنجانی نشان می‌دادند، تبلیغات گسترده‌ای را تدارک دیدند. در این سی‌دی‌ها این موضوع ترویج می‌شد که سیاست‌های اقتصادی آقای هاشمی رفسنجانی منجر به پیدا شدن یک گروه از اشراف شده و باید با آن مبارزه کرد. ما نمی‌دانیم این تبلیغات چه میزان از آرای دوره نهم ریاست جمهوری را به نام محمود احمدی‌نژاد سرازیر کرده اما می‌دانیم بی‌تاثیر نبوده است.

 

 

این استاد دانشگاه افزود: به هرحال این راه در آن دوره انتخابات نتیجه مثبت به همراه داشت و حدود ۱۷ میلیون نفر باور کردند که محمود احمدی‌نژاد و اصولگرایان آمده‌اند تا زندگی آنها را متحول کنند و پول نفت را بر سر سفره‌های آنها ببرد. اما در طول هشت سال ریاست این افراد بر قوه مجریه نشان داد که بخش عمده آن شعارها برای این بود که بتوانند عوام و قشر ضعیف جامعه را با خود همراه کنند. بنابراین شعارهایی مانند اینکه من رئیس‌جمهور بشوم یارانه را چند برابر می‌کنم یا اگر به من رأی بدهید پنج میلیون شغل ایجاد می‌کنم یا من آمده‌ام که حقوق مردم را دو و نیم برابر کنم، دیگر جواب نمی‌دهد. مردم تجربه‌شان مانع از این می‌شود که گول چنین وعده‌های پوپولیستی را بخورند.

 

 

زیباکلام با بیان اینکه "در بهترین حالت این روش رفتاری و تبلیغی می‌تواند حدود ۵ الی ۷ میلیون رأی به همراه داشته باشد"، اظهار کرد: واقعیت این است که اکثریت مردم دیگر برایشان شعار و وعده اهمیتی ندارند و آنها از کاندیداها برنامه و طرح می‌خواهند. به آقایان می‌گویند که اگر رأی ما را می‌خواهید باید بگویید که با فساد چه خواهید کرد؟ یا شما گفته‌اید که پنج میلیون شغل ایجاد می‌کنید. ایجاد هر شغل بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلیون سرمایه نیاز دارد. حالا اگر ما بگویم که هر شغل ۱۰۰ میلیون تومان هم هزینه داشته باشد، برای پنج میلیون شغل لازم است که حدود ۵۰۰ هزار میلیارد سرمایه‌گذاری انجام شود. این در حالی است که بودجه عمرانی سال گذشته فقط ۱۳ هزار میلیارد بوده؛ از کجا می‌خواهید الباقی این هزینه را به دست بیاورید؟

 

 

وی ادامه داد: همه‌چیز نشان می‌دهد که این پتانسیل در حال رسوب و بی‌اثر شدن است. دولت نهم برخلاف شعارها و وعده‌هایی که داد، نتوانست حتی به میزانی که توده‌های فقیر انتظار داشتند به آنها رسیدگی کند. به چند حرکت نه چندان جدی که کامیابی ندارد، کاهش فاصله درآمدی میان شهری - روستایی، صنعتی، کشاورزی، فقیر و غنی در این هشت سال به اندازه‌ای نبوده که مردم آن را احساس کنند در این سال‌ها به اندازه کافی برای شهروندان شغل باثبات و درآمد کافی ایجاد نشد و نرخ بیکاری نه تنها کاهش نیافته است بلکه روندی فزاینده را تجربه کرده و اکثریت بیکاران جامعه را افراد و فرزندان خانواده‌های تهیدست تشکیل می‌دهند. گروه‌های پردرآمد جامعه طعم بیکاری را نمی‌چشند. افزایش نرخ تورم در این چهار سال بیش از هر گروهی به فقرا و کسانی که درآمد آنها از راه فروش نیروی کار به دست می‌آید آسیب زده است.

 

 

او تاکید کرد: افزایش قیمت و گرانی مواد غذایی به قشر کم‌درآمد لطمه می‌زند و این گروه‌های فقیر می‌فهمند که به رغم وعده‌های داده شده روزگارشان بهتر نشده است. شما در نظر بگیرید که در سال ۸۹ که پرداخت یارانه‌ها آغاز شد مردم می‌توانستند با ۴۵هزار تومان حدود ۱۰-۱۵ کیلو برنج ایرانی خریداری کنند اما الان با این مبلغ در بهترین حالت می‌توانند چهار کیلو برنج بخرند. بنابراین مردم به راستی درد و اشتباه پوپولیسم را با گوشت و پوست و استخوان خود تجربه کرده‌اند و دیگر تن به چنین وعده‌های پوچ و خیالی نمی‌دهند.

 

 

این تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: شهروندان فهمیده‌اند که جریان حاکم در آن هشت سال به جای اینکه به نظرات و دیدگاه‌های کارشناسان در امور سیاست داخلی، سیاست خارجی و اقتصاد توجه کند، آنها را از صحنه بیرون کرده و سیاست خارجی را با مشکل جدی مواجه کرد که اگر تحریم‌ها گسترده می‌شد باز هم تهیدستان بودند که بیشترین آسیب را خواهند دید. علاوه بر این سطح سواد جامعه نسبت به آن دوره بسیار بالاتر رفته است. به همین دلایل، من تصور می‌کنم دوران پوپولیسم به پایان رسیده است و در سال‌های پیش رو با شتاب بیشتری سقوط خواهد کرد. حالا وقتی آقایان شعار می‌دهند، مردم از آنها سؤال می‌کنند. آنها می‌پرسند برنامه شما برای مبارزه با فساد چیست؟ برای مدیریت دانشگاه‌ها چه برنامه‌هایی دارید؟ و ... .

 

 

 

  • 11
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش