پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۲۲ - ۰۴ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۰۹۲۴
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

۱۰نکته متفاوت درباره اهانت به رییس‌جمهوری

فحش می‌دهم، پس هستم!

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,رییس جمهور در راهپیمایی روز قدس
این جمله «دکارت» ضرب‌المثل شده که «فکر می‌کنم پس هستم». خوب نیست درباره جماعتی تصور شود که ناسزا می‌گویند تا اعلام حضور کنند.

به گزارش عصر ایران،«چند روز پس از حواشی راه‌پیمایی روز قدس و شعارهای پرخاشی گروهی از افراد به رییس‌جمهوری، معاون اول و نایب‌رییس مجلس شورای اسلامی همچنان می‌توان درباره آن گفت و نوشت و با فروکش کردن واکنش‌های هیجانی به نکات دیگری نیز درباره آن پرداخت:

 

۱- برخی این بحث را مطرح می‌کنند که مگر منتقدان حق اعتراض را به رسمیت نمی‌شناسند؟ بفرمایید این هم اعتراض! فرض کنید سازماندهی شده مگر تنها اعتراض پراکنده را باید به رسمیت شناخت؟

 

در پاسخ می‌توان گفت: در قرآن نیز آمده است صدای خود را بلند نکنید مگر آن که احساس کنید مورد ظلم واقع شده‌اید و تظلم‌خواهی می‌کنید. اعتراضات این‌چنینی اما از موضع تظلم نیست. مصداق «فشار» و قدرت‌نمایی و تحقیر و تخفیف آرای عمومی است. مهم‌تر این که اگر این گزاره را قبول دارند، باید شکل دیگر قضیه را هم بپذیرند. مثلا تصور کنیم به جای آقای روحانی، آقای رییسی انتخاب شده بود و در راه‌پیمایی عده‌ای علیه او شعار می‌دادند. آیا آنگاه نیز گفته می‌شد اعتراض را باید به رسمیت شناخت؟

 

۲- اعتراض به رییس‌جمهورها و نخست‌وزیرها یا وزیران مربوطه در حاشیه یک کنفرانس یا همایش در کشورهای دموکراتیک یا مدعی دموکراسی امری مرسوم است اما راه‌پیمایی روز قدس یک برنامه رسمی با مشارکت مردم و در عین حال برنامه‌ریزی شده توسط نهادهای رسمی است و اعتراضی از این دست اخلال در برنامه به حساب می‌آید؛ آن هم توسط کسانی که اصرار دارند خود را منتسب به نهادهای رسمی معرفی کنند. خاصه آن که بیم جان رییس‌جمهوری و سوءاستفاده از فضا هم بر آن مترتب است. مگر از عملیات تروریستی داعش چه قدر می‌گذرد؟

 

اعتراض به یک موضوع خاص با در دست داشتن پارچه نوشته یا سر دادن شعار آرام یک بحث است و پرخاش و حمله به رییس‌جمهوری که یک ماه پیش ۲۴ میلیون ایرانی به او رای داده‌اند بحثی است دیگر.

 

۳- اگر قرار است نظر خود را در خیابان ابراز کنند و صندوق را کافی نمی‌دانند، آیا خیابان تنها متعلق به آنان است و دیگران حق ندارند یا این حق را برای همه قایل‌اند.

 

این تصور اما در جامعه وجود دارد که اگر دیگران بخواهند اعتراضی را سامان دهند، همین اعتراضی‌های روز قدس شاید به آنان نیز حمله کنند!

 

۴- تشبیه رییس‌جمهوری کنونی جمهوری اسلامی به اولین رییس‌جمهوری بخشی از ساختار فکری حمله‌کنندگان است که هر رخدادی را با شبیه‌سازی تحلیل می‌کنند. به نظر می‌رسد بخشی از مشکل در بدفهمی و سوءتعبیر ریشه داشته باشد. جالب این که برخی همان‌هایند که احمدی‌نژاد را به رجایی تشبیه می‌کردند. وقتی دیدند احمدی‌نژاد، رجایی نیست حالا اصرار دارند شبیه‌سازی دیگری را انجام دهند.

 

۵- سخنان روحانی درباره نوع خصوصی‌سازی، نقش مردم در حکومت، رابطه با دنیا و چند مورد دیگر به مذاق اینان خوش نیامده است. اما آیا انتظار دارند روحانی هم مانند آنان سخن بگوید؟ در این صورت که روحانی دیگر روحانی نبود. اگر گفتمان او شبیه اصولگرایان رادیکال بود که خودش هم به رقیب رای می‌داد! گروه فشار در واقع می‌خواهد بگوید حرف نزن و اگر حرف می‌زنی، آن گونه حرف بزن که ما می‌گوییم. اما اگر آن‌گونه که آنها می‌خواهند، حرف بزند، تکلیف ۲۴ میلیون نفری که به او رأی دادند تا مثل این جماعت حرف نزند چه می‌شود؟

 

۶- یادمان باشد این اتفاق در تهران رخ داد. در شهری که اکثریت مردم در انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری و شوراها به نامزدهای اصلاحات / اعتدال رأی دادند. با این حال از تریبون رسمی صدای این اکثریت شنیده نمی‌شود.

 

۷- اگر در خیابانی دیگر با محمود احمدی‌نژاد رو به رو می‌شدند و در خیابان سوم با رییس‌جمهور اسبق با آنها چه می‌کردند؟ علیه همه آنان شعار می‌دادند؟ موضع آنان در قبال رییس‌جمهور سابق چیست؟

 

۸- به نظر می‌رسد گروه‌های فشار دچار اشتباه محاسباتی هم شده بودند. این رفتارها شاید در عصر پیشااینترنت منتج به نتیجه دلخواه آنان می‌شد اما در دنیایی که خبر به طرفه‌العینی منتشر می‌شود و سرمقاله وزیر ارشاد برای روزنامه‌های شنبه، جمعه‌شب در کانال‌ها انتشار می‌یابد، واکنش‌ها در فضای مجازی چیره می‌شود. چندان که دیدیم چه واکنش گسترده‌ای برانگیخت.

 

۹- نقل این خاطره هم خالی از لطف نیست که چند ماه پس از پایان جنگ در سال ۶۷ گروهی با داعیه آرمان‌خواهی دو راهی یوسف‌آباد را بسته بودند و مواردی را مطرح می‌کردند.

 

یک ساعت که گذشت سخنران که چهره‌ای مشهور و نماد این جریان به حساب می‌آمد، خواست‌های دیگری را مطرح کرد که معلوم بود فراتر از اندازه آنهاست. کوتاه زمانی پس از آن نیروهایی آمدند و آنان را پراکنده کردند و راه باز شد! این گونه هم نیست که این جماعت چک سفید دریافت کرده باشند و هر چه بخواهند بگویند. کمی هم باید مراقب خودشان باشند و بیش از حد هیجانی نشوند.

 

۱۰- این جمله «دکارت» ضرب‌المثل شده که «فکر می‌کنم پس هستم» و به عبارتی «شک می‌کنم، پس هستم». از دیگران هم مضامین مشابهی شنیده شده است. فکر می‌کنم، پس هستم یا شک می‌کنم، پس هستم یا درد می‌کشم، پس هستم و مضامین مشابه همه قابل تأمل‌اند اما خوب نیست درباره جماعتی تصور شود که ناسزا می‌گویند و پرخاش می‌کنند تا اعلام حضور کنند: فحش می‌دهم، پس هستم!»

 

 

 

 

 

  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
بابا بسه ديگه احمدي نژاد چند ساله که رفته چرا دست از سرش برنميداريد،حتما ميخواهيد بگوييد نقض روح وجسم برجام هم تقصيراحمدي نژادبوده
مردم چقداعتراض هاشون رو به صندق بندازن؟؟آقاي روحاني ودولتش به منتقدان غير سازماندهي شده از نظر ايشون هم توهين هايي ازجمله،برن به جهنم،بيشعور،طلاب بلندگوبه دست ،يه جو عقل توسرت نيست و..ميکنن،
پس چرا روحاني به خودش جرات ميده به سپاه توهين كنه
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش