پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۴۸ - ۰۱ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۰۰۴۵
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

باهنر: قالیباف و رئیسی بعد از انتخابات حرف هایی زدند که ضروری نبود

محمدرضا باهنر,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

محمدرضا باهنر خواستار اصلاح مواضع اصولگرایان شد. دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری روز گذشته در گفت‌وگویی ضمن استقبال تلویحی از ایده «نو اصولگرایی»، تأکید کرد اصولگرایان امروز نیازمند «ارتقا» و نه «تغییر» مواضع خود هستند. او با یادآوری شکست‌های اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری، مجلس دهم شورای اسلامی و شوراها، به آسیب‌شناسی جریان متبوعش پرداخت و تأکید کرد اصولگرایان برای حصول نتیجه نیازمند

 

ادبیات و رفتارهای جدید هستند. او با بیان اینکه «علاقه دارم که نهایتاً جریان اصولگرایی به یک ثبات مواضع دست پیدا کند»، به «مهر» گفت: من علاقه‌مندم که دو، سه حزب قدرتمند در کشور ایجاد شود و اصولگرایی هم به ثبات رأی برسد و مواضعش را اصلاح کند، البته نه اینکه تغییر دهد بلکه آن را ارتقا ببخشد. من هم در این راه هر کاری از دستم بربیاید، انجام خواهم داد.

 

باهنر با بیان اینکه ادبیات اصولگرایان  یک مقدار ضعیف بوده است، ادامه داد: اگر ما بخواهیم در رفتار تمام نهادهای نظام ریز شویم، ممکن است انتقاداتی وجود داشته باشد؛ مثلاً در همین انتخابات مجلس ۱۲ هزار نفر ثبت نام کردند؛ از این تعداد ۶ هزار نفر تأیید و ۶ هزار نفر هم رد شدند. بنده با شناخت میدانی که دارم، می‌توانم بگویم از آن ۶ هزار نفری که رد شدند، ممکن است به چند صد نفرشان ظلم شده و صلاحیت‌شان به ناحق احراز نشده باشد. از آن طرف هم کسانی بودند که صلاحیت‌شان تأیید شده، اما با شناختی که دارم، صلاحیت تأیید شدن را نداشتند.

 

اگر خودمان را جای شورای نگهبان بگذاریم، به هر حال این شورا همه تمهیدات خود را به کار گرفت و به این نتیجه رسید. وی افزود: اگر بنده به عنوان جریان اصولگرایی شورای نگهبان را نقد کنم، ممکن است آرایم زیاد شود؛ جریانی به نام اصولگرایی هست که می‌خواهد تمام قد از همه نهادهای نظام دفاع کند؛ جریان دیگری هم هست که خودش را مسئول نمی‌داند.  

 

این نقطه عزیمت ما در اصولگرایی مشخص نیست؛ یعنی اینکه تا کجا می‌توانیم منتقد باشیم و تا کجا نمی‌توانیم منتقد باشیم. دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری ادامه داد: بچه‌های نظامی ما از جمله سپاه و بسیج خدمات عظیمی را به امنیت این کشور و دفاع از انقلاب داشته‌اند اما ممکن است که کارشان چهارتا نقد هم داشته باشد؛ یک عده‌ای خودشان را آزاد می‌دانند و این نقدها را می‌گویند؛ اما عده‌ای دیگر می‌گویند که ما نباید چارچوب نهادهای نظام را تضعیف کنیم.

 

خب اینها روی افکار عمومی اثر می‌گذارد. وی تصریح کرد: فکر می‌کنم که باید دقیق‌تر و علمی‌تر به جامعه نگاه کنیم. باید مقداری جامعه‌شناسی خود را تقویت کنیم؛ البته اشکالات دیگری هم وجود دارد؛ ما حتی از نظر تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری پیشرفت‌های خوبی کردیم اما هنوز اشکالات اساسی در این مسأله داریم.

وی در پاسخ به سوالی درباره «مواضع تند» روحانی در ایام انتخابات و پس از آن نیز گفت: خود قالیباف یا میرسلیم یا حتی رئیسی بعد از انتخابات حرف هایی زدند که چندان ضروری نبود.

 

باهنر در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره ایده «نو اصولگرایی» که اخیراً از سوی محمدباقر قالیباف مطرح شده است، گفت: من اصلاً نفهمیدم ایشان (قالیباف) چه گفت؛ باید از خودشان سؤال کنید. اگر بحث این است که جریانات سیاسی اعم از اصولگرا، اصلاح‌طلب و معتدل کشور، مانیفست اعلام کنند و موضع بگیرند، من این را قبول دارم. ممکن است اسم‌شان هم چیز دیگری بشود؛ چون این اسم‌ها را یا ما برای خود یا برای رقیب انتخاب کرده‌ایم؛

 

امروز شاید واژه اصولگرایی کم کم منتفی شود؛ مثلاً بگویند تفکر. وی در عین حال تصریح کرد: اگر منظور آقای قالیباف این است که اصولگرایان دور هم جمع شوند و روی مانیفستی تفاهم کنند و مجموعاً به یک حزب برسند و روابط داخلی حزب را تعریف کنند، این یک چیز بسیار خوب است و ما هم قبول داریم؛ حالا اسمش می‌تواند نواصولگرایی یا انقلابیگری یا مثلاً حزب الف شود؛ حالا ما با اسم کاری نداریم؛ مسما برای ما مهم است.

 

 چند و چون ایده «نواصولگرایی»

بعد از انتخابات اخیر ریاست جمهوری بود که محمدباقر قالیباف در نامه‌ای خطاب به جوانان انقلابی، بر ضرورت «تغییر اساسی در نحوه کنش جریان اصولگرایی» تأکید و تصریح کرد که باید حرکت در راستای «نو‌اصولگرایی» هرچه سریع‌تر آغاز شود. برخی اصولگرایان پیشنهاد او را مترادف با تغییر و عدول از اصول دانسته و با آن مخالفت کردند و طیفی دیگر اصلاح روش‌ها را صلاح امروز این اردوگاه دانستند. البته طیف وسیعی از اصولگرایان به این پیشنهاد وقعی ننهادند؛ دیروز اما محمدرضا باهنر در جدی‌ترین واکنش به این پیشنهاد، تلویحاً «نواصولگرایی» را ضرورت اصولگرایان دانست اما آن را به حرکت در چارچوب احزاب قدرتمند مشروط کرد.

 

نکته‌ای که از سوی حسین کنعانی مقدم، دبیر حزب سبز ایران و از فعالان «جمنا» نیز مورد تأکید قرار گرفت. او در این باره به «ایران» گفت: آقای قالیباف ایده‌های جدیدی برای تحرکات سیاسی دارد؛ اما باید توجه داشت ایشان نزدیک ۱۵ سال  است در رقابت‌های سیاسی و شهرداری تهران حضور داشته و ما هنوز از ایشان یک ساز و کار حزبی و تشکیلاتی ندیدیم که بخواهیم بر آن مبنا قضاوت کنیم؛ اگر ایشان واقعاً توانایی آن را دارد که در ریل گذاری جریان اصولگرایی  تغییر ایجاد کند، باید در ۱۵ سال گذشته ظهوری و بروزی می‌دیدیم. او سپس «جمنا» را یک نهاد مناسب برای ایجاد تغییر و تحول در اصولگرایان دانست و گفت: وقتی موضوع تغییرات اساسی بحث می‌شود،

 

برخی فکر می‌کند منظور ما تغییر در اصول است. در حالی که ما معتقد هستیم اصول ما می‌تواند پاسخگوی نسل چهارم باشد. اما متأسفانه مشی سیاسی برای رسیدن به آن ارزش‌ها و آرمان‌ها پاسخگو نبوده است و کادر رهبری، کار تشکیلاتی، نقشه راه و برخی راهبردها نیاز به تغییر و بازبینی دارد.البته این اراده در اصولگرایان وجود داشته که با استفاده از تجربه ۴۰ سال گذشته، در خود تغییرات اساسی ایجاد کنند؛ منتها باید ببینیم این تغییرات در مسیر رشد و تعالی سازمانی بود یا فقط این بوده که نامی عوض شود. کنعانی مقدم افزود:

 

به نظر می‌رسد نسل جدیدی از اصولگرایی در حال شکل‌گیری در صحنه سیاسی است که می‌خواهد علاوه بر حفظ ارزش‌ها و آرمان‌ها، یک نوع بازبینی در مشی سیاسی مبتنی بر نیازهای نسل جدید انجام دهد. به اعتقاد من، «جمنا» می‌تواند در رفتار سیاسی ما تغییرات عمیقی به وجود بیاورد به طوری که مخاطبین پیام اصولگرایان را درک کنند.

 

اگر چه کنعانی مقدم «جمنا» را آن محملی دانسته که می‌تواند پیشرو نو اصولگرایی باشد، اما آن گونه که هم خود وی و هم محمدرضا باهنر تأکید کرد، حرکت در چارچوب احزاب راه حل اساسی‌تر و آزموده‌تری برای ایجاد تغییر و تحول است. اما آیا در میان اصولگرایان چنین حزبی وجود دارد؟ پاسخ به این سؤال قطعاً منفی است؛ نه اصولگرایان و نه اصلاح‌طلبان امروز دارای چنان تشکیلات قدرتمند حزبی نیستند که بتوانند کنشگری خود را در این چارچوب دنبال کرده و به نتیجه برسند و در نهایت ناگزیر از حرکات جبهه‌ای شده‌اند. البته با یک تفاوت عمده؛ اصلاح‌طلبان در حرکات جبهه‌ای خود سهم احزاب و نقش آنان را لحاظ کرده‌اند اما حرکت‌های اخیر جبهه‌ای اصولگرایان بیشتر مبتنی بر افراد بوده است.

 

این در حالی است که اصولگرایان در دل خود تشکیلاتی چون جبهه پیروان خط امام و رهبری را دارند که از قریب ۱۸ حزب اصولگرا تشکیل شده و سکان هدایت آن به عهده محمدرضا باهنر است. او در گفت‌وگوی دیروز تأکید کرد نواصولگرایی در چارچوب حزب قدرتمند تحقق می‌یابد و در عین حال تأکید کرد برای ارتقای اصولگرایان هر چه در توان دارد، خواهد گذاشت؛ حال باید منتظر ماند و دید آیا او می‌تواند بیرق «اصلاح» در اصولگرایان را بلند کند؟

 

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش