چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۵۲ - ۲۸ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۷۱۰۴
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

احمدی نژاد مقصر نیست بلکه...!

مرتضی بهشتی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
درحال و هوای عزاداری عمومی در روزهای منتهی به پایان صفر و ماتم مردم کشورمان به مناسبت زلزله خونبار کرمانشاه عزیز و دوست داشتنی و کشنه و مجروح شدن افراد زیادی از مردان و زنان مهمان نواز و خوش رفتار وخون گرم آن دیار ؛ در فضای مجازی خبر و فیلمی منتشر شد که محمود نهم ودهم در کنار یارانش در حرم شاه عبدالعظیم حسنی بست نشسته اند و علیه روسای قوا ومفاسد و مظالمی ، در بخشی از کشور فریاد سر می دهد .

قبل از تحلیل این اتفاق نامیمون ؛ به نمونه هایی از بست نشینی در حرم شاه عبدالعظیم نگاهی می کنم تا اتفاق پیش آمده را بهتر بشناسیم :

 

ناموری که در تاریخ ایران زمین در فهرست بست نشینان حرم شاه عبدالعظیم بوده است سیّدجمال الدّین اسدآبادی، روحانی روشن فکر و آزادی خواه ، هنگامی که در سفر دوّم خویش به ایران علیرغم دعوت از سوی ناصرالدّین شاه قاجار، پس از چندی با مخالفت او و صدر اعظمش ، علی اصغر خان امین السلطان ، مواجه گردید .

 

با ترک منزل حاج محمّد حسن امیر الضرب به حرم حضرت عبدالعظیم علیه السّلام رفته و در مدّت هفت ماه و چند روز به تبلیغ علیه سلطنت استبدادی و نشر افکار و عقاید خود می پرداخت که سرانجام شبانه به دستور شاه و توسّط پانصد سوار از آن مکان به کرمانشاه و سپس بغداد تبعید گردید. 

 

در سال ۱۲۸۴ شمسی ، گروه بسیاری از علما ، طلّاب و آزادی خواهان کشور به رهبری دو مجتهد نامدار تهران یعنی سیّدمحمّدطباطبایی(ره) و سیّدعبدالله بهبهانی(ره) و حمایت گسترده مردم ایران در اوّلین قدم به سوی استقرار مشروطیّت به نام عدالت خواهی و تقاضای تأسیس عدالت خانه ، تحصّن در آستان حضرت عبدالعظیم علیه السّلام را انتخاب کردند که در نهایت ، مظفرالدّین شاه قاجار و صدراعظم وی ، به پذیرش خواسته های آنان تن در دادند و این بست نشینی یک ماهه که به هجرت صغری معروف گردید و می توان آن را مهمّ ترین تحصّن در آن بقعه دانست ، با پیروزی بست نشینان پایان یافت .

 

در دوران محمّد علیشاه قاجار و فعالیّت دوره اوّل مجلس شورای ملّی و هنگام بالا گرفتن مباحث مشروطه و مشروعه و چگونگی ارتباط قوانین کشور با شرع مقدّس، مرحوم حاج شیخ فضل الله نوری(ره) که بر لزوم تطبیق قوانین مصوّب در مجلس با احکام شریعت و استقرار مشروطه ی مشروعه تأکید می ورزید ، برای بیان نظرات خویش در شکلی گسترده به حرم حضرت عبدالعظیم علیه السّلام رفته و در آنجا متحصّن گردید . 

 

اما بست نشینی اخیر در حرم حضرت عبدالعظیم ، از جهت شخصیت و شعارها و دلایل متحصنین از کمترین ارزش سیاسی و اجتماعی برخوردار می باشد بلکه ، می بایستی درس عبرتی باشد برای دولت سازان نهم و دهم که با مستمسک قراردادن باورهای مردم ، به نام امام زمان ( ع ) دولتی را برسرکارآوردند که سرمایه های مادی و معنوی کشور را غارت و حیف و میل کرد ودرآمدهای نجومی حاصل از فروش نفت را به هدر داد و با حرکات و شعارهای بی منطق تحت حمایت بی سابقه جماعتی که خود را اصول گرا و جبهه پایداری و ولایتمدار می نامیدند کشور را به لبه پرتگاه برد و موجب گسست و دوری نیمی از مردم کشور از حاکمیت گردید و حال که بعد از گذشت ۵ سال آن هم در زمانی که در عالی ترین مجمع مشورتی عضویت دارد احساس خطر کرده که دولت سازان نهم و دهم می خواهند دست نوازش از سرش بردارند و دیگر محمود ، محبوبشان نیست و دست از پا درازتر به بست نشینی روی آورده و می خواهد نقش تاریخ سازان پیشین را ایفاء کند !!!

 

آری از فردی در اندازه احمدی نژاد بیش از این انتظاری نیست بلکه اشکال در ساختار فکری کسانی است که ادامه حیات خویش را در انتصاب دولتی چون دولت نهم و دهم ، می دیدند ، که با کمترین سابقه مدیریتی و دلدادگی به انقلاب و اسلام هشت سال کشور را از جهات گوناگون به عقب راند و در این بین هیچ یک از دولت سازان نه تنها از مردم عذرخواهی نکردند بلکه با جسارت بیشتر به جنگ دولت برخاسته از اراده مردم برآمدند و برایش رجز خوانی می کنند .

 

رسوایی بست نشینی یاران احمدی نژاد و نطق بی ادبانه او در حرم عبدالعظیم حسنی بیش از اینکه متوجه او و دولتش باشد متوجه دولت سازانی است که او و دولتش را ناشی از خواست امام زمان می دانستند .

 

جهت یادآوری به دو نقل قول از دولت سازان اشاره می شود تا حق مطلب ادا شود :

 

آقای مصباح یزدی :

« « خدای‌ متعال‌ را شاکریم‌ که‌ زمینۀ‌ انتخاب‌ چنین‌ شخصیتی‌ برای‌ این‌ دورۀ‌ خاص‌ از انقلاب‌ را فراهم‌ کرد و آیندگان‌ به‌ این‌ نتیجه‌ خواهند رسید که‌ انتخاب‌، مشحون‌ به‌ کرامات‌ و معجزات‌ بود و از این‌ رو توفیق‌ شکر این‌ نعمت‌ را از خداوند خواستاریم‌. عنایات‌ حضرت‌ ولی‌عصر(عج‌) یار ملت‌ ایران‌ بود که‌ به‌ چنین‌ موفقیتی‌ دست‌ یافت‌ و تلقی‌ ما این‌ است‌ که‌ این‌ نفخۀ‌ الهی‌ که‌ در این‌ زمان‌ در جامعۀ‌ ما دمیده‌ شده‌ و آثارش‌ در علاقۀ‌ بیشتر مردم‌ به‌ دین‌ و اندیشه‌های‌ اسلامی‌ ظهور یافته‌، مرتبه‌ای‌ از مراتب‌ چیزی‌ است‌ که‌ در زمان‌ پیامبر اسلام(ص) تحقق‌ پیدا کرد و ان‌شاءالله مرتبۀ‌ کاملش‌ در زمان‌ ظهور حضرت‌ ولی‌عصر(عج‌) تحقق‌ خواهد یافت» 

 

‌آقای جنتی در خطبه های نماز جمعه چنین گفت : 

« « « مردم با اشک و نذر و نیاز و توسل به خدا در سوم تیر یکی از هم‌قدهای خود را انتخاب کردند. کمک خدا در حادثه، مشهود است » .

 

به امید بیداری

 

دکترمرتضی بهشتی، حقوقدان و پژوهشگر

 

 

khabaronline.ir
  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش