شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۵۵ - ۱۷ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۴۴۶۹
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

دلایل سکوت احمدی‌نژاد در خصوص وقایع اخیر

احمدی‌نژاد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
بعد از اوج گیری بحران اجتماعی اخیر در برخی از استان‌های کشور و بویژه شهرهای کوچک تر، افکار عمومی جامعه و بخصوص برخی از اعضای لایه‌های زیرین جامعه و طبقات ضعیف‌تر اقتصادی (که شاید هنوز هم به پوپولیسم احمدی نژاد امید دارند)اتخاد موضعی صریح و قاطع را از او انتظار می‌کشیدند !

 اما کنشگری خنثای احمدی نژاد در این باب، خیلی هم دور از انتظار نبود. برخی از معدود مشاوران باقیمانده از اطراف احمدی نژاد طی ماه‌های گذشته نکته‌ای مهم در باب جامعه شناسی سیاسی به او تفهیم کردند که فعال سازی سرمایه اجتماعی او در سطح کشور بیش از آنکه به اراده شخصی و کاریزماتیک او نیاز داشته باشد، به دو مولفه "قدرت بسیج حاکمیت " و ظرفیت عظیم اصلاح طلبان " برای بسیج توده‌ها و بویژه تحرک بخشی به اعضای فعال طبقه متوسط جامعه که قابلیت فعالیت سیاسی و عملیاتی اثرگذار را داشته باشند، نیاز مبرم دارد. 

 

 

بطور مثال در نزاع سیاسی اخیر احمدی نژاد با رئیس دستگاه قضا، شایع شده بود که رئیس‌جمهور سابق با هدف سازماندهی برای حضور خیابانی هواداران خود در کف خیابان و تهییج ظرفیت‌های دانشجویی و برخی از شهروندان فعال طبقه متوسط و ضعیف جامعه، همچنین با اجرای طرح مصنوعی "روشنفکری سازی" خود سعی در "اپوزیسیون سازی" خود داشت تا به زعم خود بتواند رهبری مخالفین و منتقدین و در یک کلام اکثریت خاموش جامعه را برعهده گرفته و خواسته‌های خود را به نظام و رهبری تحمیل نمایند. 

 

 

او اما غافل از حافظه تاریخی زنده یک ملت است که هیچگاه فراموش‌کننده عملکرد‌ها، رفتار، سخنان و نتایج تصمیمات و عملکرد مسئولان شان نخواهند بود. احمدی نژاد ترجیح داد (بخوانید مجبور شد) سکوت کند! 

 

 

اما خوب است به تعدادی از این دلایل اشاره‌ای کوتاه گردد.

 

سکوت او در وقایع بحرانی اخیر که در واقع گوشه‌ای از میراث به جای مانده دولت اوست، پس از سخنرانی مهم رهبری در رابطه با ممنوعیت نقش آفرینی مسئولین دولت (بویژه دولت سابق) در مقام اپوزیسیونی، هشداری جدی به این طیف سیاسی تلقی گردید و ایشان را به سکوت وا داشت. 

 

رئیس‌جمهور سابق که هم‌اکنون تنها جایگاه انتصابی‌اش در حاکمیت، صندلی کوچکی در مجمع تشخیص مصلحت نظام است (که در واقع تنها دروازه امید او برای بازگشت دوباره به قدرت است)، بیش از هر چیز نگران سرنوشت مبهمش در "نظارت استصوابی" آینده است. به بیانی دیگر، او ترجیح به سکوت داده تا بهانه بیشتری برای رد صلاحیتش در اختیار شورای نگهبان قرار ندهد. او را امروز در ادبیات سیاسی جریان انحرافی می‌خوانند و اخیرا نیز برخی دیگر از جریانات و گروه‌های سیاسی و افراد ذی نفوذ، او را فتنه گر خوانده‌اند! درست و یا غلط، احمدی نژاد درحال حاضر همان فردی نیست که روسای عالیرتبه نظام برای استقبالش در بازگشت از نیویورک، ایستاده مدت‌ها در پاویون فرودگاه منتظرش به انتظار مانده بودند!

 

او دیگر پس از ایجاد فاصله و زاویه‌اش با ولایت فقیه و نظام، طبیعی است که دیگر نه تامین فوری خواسته‌هایش امکانپذیر باشد و نه دیگر نظرش، رویکرد رهبری و نظام دانسته شود ! او همانی است که یازده روز بر خلاف خواست نظام، خانه نشینی کرد و بر خلاف دستور مقام رهبری، به ثبت‌نام انتخابات اقدام نمود! احمدی نژاد چندی است به این نتیجه رسیده است که هواداران فعال خیابانی او، کسانی هستند که وی را نه بخاطر خود ایشان، بلکه به جانب تایید سابقش ازسوی نظام، هوادارای می‌کردند. پس این نتیجه حاصل شد که دیگر نظریه شاخ و شانه کشی برای نظام از جانب هواداران فعال ایشان میسر نیست!

 

 

بطور خلاصه جریان احمدی نژاد از یک ساختار عظیم تبدیل به فرقه‌ای سه نفره شده که تنها صدایش، فریادهایی بلند در شبکه‌های مجازی است که چندی است با "میلیونی خواندن جمعیت هوادار خویش"، سعی در تلاش برای ایفای دستور کاتالیزور سازی و فعال نمایی و نهایتا بسیج سازی دوست‌داران خویش و تغذیه فکری ایشان برای از دست ندادن همین تعداد از هوادارانشان است که هیچکس حتی یک نفر از سینه چاکان جریان مشایی و بقایی در بحران اخیر را در کنار مردم ندید.

 

اما انتظار احمدی نژاد این بود که مردم پس از ناامیدی از دولت روحانی، به دورش حلقه زده و او را به رهبری اعتراضات اخیر برگزینند تا فشار آن به نظام، زمینه استیضاح زودهنگام دکتر روحانی را فراهم نموده و مقدمات بازگشت خود و همراهانش را به قدرت فراهم نماید. اما برخلاف انتظار یاران رسانه‌ای احمدی نژاد و برخی از اصولگرایان، ماهیت اعتراضات تغییر یافت و نه تنها کسی به دور احمدی‌نژاد و دلواپسان مخالف دولت حلقه نزد بلکه عده‌ای نیز خواستار محاکمه مسببان قبلی و فعلی مصائب اخیر کشور در زمینه اقتصادی هم شدند. لذا "استراتژی سکوت"، بهترین مشاوره‌ای بود که احتمالا با اصرار برخی از مشاوران آینده بین احمدی نژاد مورد موافقت موقت او قرار گرفته است. 

 

 

 

jomhourieslami.net
  • 17
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۱۴
غیر قابل انتشار: ۱۵
جدیدترین
قدیمی ترین
شجاعی نژاد - پاکی نژاد-راستی نژاد- درستی نژاد-اسلامی نژاد- مهربانی نژاد- دزدگیرنژاد-مردمی نژاد-فدایی نژاد -ماه نژاد -
هشت سال به مملکت ما بی قانونی و دروغ و تزویر و ریا رو تحمیل کرد .کسانی که طرفدار او هستند بساط کاسبی از جیب مردم قطع شده .وگرنه برای خلق خدا تره هم خورد نمیکنند
چه تحلیل نادرستی.برخلاف نظرشما احمدی نژادپایگاه اجتماعی ومردمی خیلی خوبی داردواین موضوع را بالایی هاخوب میدانند واگرایشان سکوت کرده ازفهیم بودن ووفاداربودن ایشونه نه ترس ازموضوعاتی که شما اشاره فرمودین
این یکی از ضعیغ ترین تحلیلهایی بود که خوندم و وقتم تلف شد
صداقت در ادبیات داشته باشید. تخریب ممنوع
سلام خیلی پررو هست این میراث به جا مانده از زمان خاتمی جونتونه
محترمانه با ایشان رفتار کنید
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش