جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۲:۴۸ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۰۴۰۲
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

اصولگرایان به سازوکار «شیخوخیت» پشت خواهند کرد؟

یحیی آل اسحاق,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
یحیی آل اسحاق با تاکید بر ضرورت بازنگری در فرایند سیاست ورزی اصولگرایان گفت: جریان اصولگرایی یا هر جریان دیگری در حوزه‌های سیاسی باید بازخورد و اقتضائات زمانی و مکانی را در نظر بگیرد.

به گزارش نامه نیوز، «بازنگری» در فرایند سیاست ورزی و تصمیم گیری، نیاز اصلی اصولگرایان و ترجیع بند سخنان اغلب آن‌هاست. احتمالا شکست در کارزارهای انتخاباتی پیشین موجب این اجماع نظر شده و آن ها را به سمت  تغییر در مدل سیاست ورزی، سوق می‌دهد. به نظر می‌رسد طیفی از اصولگرایان مثل قبل به موثر افتادن نظرات جامعتین باور نداشته و گمان می کنند که وقت عبور از شیخوخیت است. 

 

شاهد این موضوع حرف های اخیر حمیدرضا ترقی معاون امور بین الملل حزب موتلفه است. او در گفت و گویی گفته بود: « برای ۱۴۰۰ هنوز به تصمیمی در این رابطه نرسیده ایم که روند کنونی ادامه پیدا کند یا خیر. چون با یک مشکلی دراساسنامه روبه رو هستیم و این مشکل باید در کنگره مهرماه امسال برطرف شود. ما دراساسنامه و مرامنامه حرکت حزب را در پیروی از روحانیت انقلابی قرار داده ایم و حرکت مستقل را برای حزب پیش بینی نکرده ایم. به همین خاطر درانتخابات گذشته چون روحانیت برسر آقای رئیسی به اجماع رسیدند و ادامه روند برای ما مغایر با اساسنامه بود، مجبور شدیم بیانیه حزب را به حمایت از آقای رئیسی اعلام کنیم. این مشکل باید حل شود و در اساسنامه باید مشخص کنیم که آیا حزب می تواند مستقل از روحانیت و مستقل از اصولگرایی درحرکت سیاسی خودش اقدام کند یا خیر.»

 

تنها این نیست و یحیی آل اسحاق نیز همین نظر را دارد. او به عنوان یکی از سیاست‌ورزان کهنه‌کار جناح راست از فرا رسیدن وقت «بازنگری» سخن می گوید و معتقد است که تشکل جمنا نیز بعد از انجام بازنگری‌ها و اصلاح ها موفق تر از قبل ظاهر می‌شود.

 

آل اسحاق در گفت و گو با « نامه نیوز» گفت: « ما در هر سیستم مدیریتی با مساله فیدبک یا بازخورد مواجه هستیم. به نظر من در اداره یک بنگاه اقتصادی یا حتی خانواده و هر سطح دیگری نیازمند بازنگری هستیم و سیستم مدیریتی بدون توجه به تغییرات شرایط محیطی، امکانات، نقاط قوت و ضعف یا فرصت ها تهدیدها، تغییر فضای عمومی و ... موفق نخواهد بود. بر هر مدیری لازم است که بازخورد کارها و تصمیمات خود را در مقاطع مختلف در نظر بگیرد. »

 

وی افزود: «جریان اصولگرایی یا هر جریان دیگری در حوزه‌های سیاسی نیز باید بازخورد و اقتضائات زمانی و مکانی را در نظر بگیرد. علی‌القاعده اصولگرایان نیز باید این فضا را امتحان، تجربه و مدیریت کنند.»

 

به گفته او، در این بازنگری ممکن است که تغییراتی در جهت‌گیری ها، خط و مشی‌ها،‌فرایندها ، سیاست ها ، عملکردها ، برنامه ریزی ها و ساختارهای خود ایجاد کنند. 

 

آل اسحاق در پاسخ به اینکه آیا نتیجه این بازنگری ها فاصله گرفتن از شیخوخیت و نزدیکی به تفکرات و مشی طیف نواصولگرا است، گفت: «اصولگرایان از حزب ها و طیف های مختلف که اساسنامه های مختلف دارند تشکیل می‌شوند. نمی‌دانم که بر مبنای این بازنگری از شیخوخیت فاصله می گیرند یا خیر. برای روشن شدن این موضوع باید به اساسنامه های آن ها نگریست.»

 

او  با تاکید بر اینکه «این بازنگری‌ها حتما موجب تقویت احزاب اصولگرا خواهد بود»، گفت:«باتوجه به جایگاه احزاب در جمهوری اسلامی،‌شرایط عمومی کشور و حتی شرایط بین المللی تجدید نظر در روند فعالیت احزاب لازم است. تقریبا تمام طیف های اصولگرا مشغول این کار هستند و می‌بینیم که تغییر در ساختار  و فرایند تصمیم گیری های خود را در دستور کار قرار داده اند».

 

این عضو سابق موتلفه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه جمنا در وحدت و همگرایی احزاب بازنگری شده اصولگرا چقدر موثر خواهد بود، گفت:«جمنا هم در حال تغییر اساسنامه و اصلاح ساختار است. برای این مبنا حتما بهتر از قبل قادر به دست یابی به اهداف خود است.»

 

اما این فقط سنتی های جریان راست نیستند که بی میل به تغییر مشی و استراتژی خود  هستند، بلکه جوانترهای اصولگرا نیز از ضرورت بازنگری در استراتژی جریان راست سخن می گویند آنچنان که محسن پیرهادی دبیرکل «جمعیت پیشرفت و عدالت اسلامی» طی یادداشتی «نواصولگرایی» را نسخه‌ای شفابخش برای تن رنجور سیاست ورزی اصولگرایان دانسته است. به گفته او لزوم بازنگری در کنشگری سیاسی و تعامل مثبت با جوانان و آحاد مردم به عنوان یکی از پایه‌های اصلی در مانیفست سیاست ورزی اصولگرایان در ساحت اندیشه اصولگرایی به حساب می‌آید که یکی از بنیان‌های اصلی نواصولگرایی است.

 

حال باید منتظر ماند و دید که اصولگرایان از شکست‌های پیشین خود چه درسی گرفته و چطور مجددا مسیریابی می کنند. آیا باز هم به روش‌های سنتی اعتماد کرده و بر مبنای ریش سفیدی پشت سر یک کاندیدا می ایستند یا با تقویت احزاب و تشکل های سیاسی و درک شاخص‌های اجتماعی ، فرهنگی و نیازهای عمومی جامعه شیوه کنشگری خود را تغییر می دهند. 

 

 

  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش