چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۳۳ - ۱۱ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۲۸۴۶
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

حجاریان: اگر شورای نگهبان می‌خواهد همين‌طوری عمل کند در انتخابات شرکت نمی‌کنيم

سعيد حجاريان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

سعيد حجاريان از شرط‌هايش براي شرکت در انتخابات گفته است. او که با شبکه اينترنتي عصر ما گفت‌وگو با مهر بخشي از آن را به صورت مکتوب منتشر کرده است، همه‌چيز را به ممکن‌ها گره زده و گفته که «ممکن است صندوق رأي براي ما جعبه پاندورا (جعبه‌اي که بنابر افسانه‌هاي يوناني از آن بلا بيرون مي‌آيد) باشد. انتخابات بت نيست براي ما؛ چه کسي گفته اصلا بايد شرکت کرد يا نکرد. ممکن است شرکت کنيم؛ ممکن است شرکت نکنيم. بستگي به شرايط دارد. ممکن است ما هم بگوييم که شرکت نمي‌کنيم با وضع کنوني».

 

تئوري‌پرداز جبهه اصلاحات در پاسخ به سؤالي مبني‌بر اينکه اصلاح‌طلبان براي انتخابات مجلس يازدهم چگونه گام برخواهند داشت، تأکيد کرد: «اگر شوراي نگهبان مي‌خواهد همين‌طوري عمل کند (اشاره به مسئله ردصلاحيت‌ها) اصلا شرکت نمي‌کنيم».

 

اين نوعي پيش‌شرط از سوي سعيد حجاريان براي شرکت در انتخابات بعدي به شمار مي‌رود؛ پيش‌شرط‌هايي که البته معلوم نيست همراهي جريان اصلاح‌طلب را هم به دنبال داشته باشد يا خير.

 

اما فارغ از اين بحث، اشاره حجاريان به عملکرد شوراي نگهبان و وابسته‌کردن شرکت در انتخابات به اين متغير، از انتخابات مجلس دهم نشئت مي‌گيرد؛ انتخاباتي که در آن ردصلاحيت‌هاي صورت‌گرفته، اصلاح‌طلبان را وادار کرد تا در قالب ائتلاف از اصولگرايان معتدل هم حمايت کنند.

 

نتيجه اين ائتلاف اگرچه پيروزي چشمگير فهرست اميد در برخي از حوزه‌هاي انتخابي بود، اما برخي از اصولگراياني که با فهرست اميد وارد مجلس شدند، از منويات اصلاح‌طلبانه عبور کردند و جريان‌هاي موازي در درون مجلس تشکيل دادند. نتيجه اين فرايند، شروع روند نارضايتي از عملکرد فراکسيون اميد بود که خود را در اعتراض‌هاي فضاي مجازي نشان مي‌داد؛ اعتراض‌هايي که گاه اصل شرکت در انتخابات را هم نشانه مي‌رفت. 

 

سعيد حجاريان هم به اين نقدها البته با زبان تلويح اشاره داشته و گفته است: «خود من گفتم يک پارلمان سايه بسازيم؛ يعني چه؟ يعني اعضايي که رفتند داخل فراکسيون اميد، اولا آنها را کنترل کنيم؛ ثانيا به اينها برنامه بدهيم که کجا، چه کاري انجام دهند، اما اصلاح‌طلب‌ها (چنين کاري) نکردند.

 

 من نمي‌توانستم به‌تنهايي کاري انجام بدهم. البته خودم به‌تنهايي با بعضي از آنها مرتبط هستم، گاهي حرف‌هايي مي‌زنند، اما تک‌روي مي‌کنند. بنا بود که چه براي شوراها، چه براي مجلس و چه براي دولت، سايه بسازيم».

بحث دولت سايه از آن موضوعاتي بود که اگرچه اصولگرايان و به طور ويژه سعيد جليلي مطرح کردند، اما مورد توجه اصلاح‌طلبان هم قرار گرفت. عباس عبدي، محسن ميردامادي و البته شخص حجاريان از تشکيل دولت سايه حمايت کردند. اين موضوع اما شکل عملي به خود نگرفت. حالا سعيد حجاريان معتقد است که شايد اگر براي همه ارکان انتخاباتي، «سايه» در نظر گرفته مي‌شد، شاهد وضعيت کنوني نبوديم.

 

همان‌طور که اشاره شد، معلوم نيست اين نقدها مورد توجه جريان اصلاح‌طلب قرار بگيرد. بااين‌حال نقدهاي زيادي به عملکرد شوراي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان مطرح شده و به‌تازگي برخي از فعالان اين جريان هم خواستار تغييرات اساسي در کارکرد و ترکيب شوراي سياست‌گذاري شده‌اند.

 

حجاريان در بخشي از اين گفت‌وگو در پاسخ به سؤال مجري که پرسيد: آيا شما به عملکرد شورا (شوراي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان) نقد داريد، گفت: علني خير، اما در خفا چرا. يک مقدار امور شورا پشت‌پرده صورت مي‌گيرد، اما خبر دارم که بچه‌ها در حال کار هستند که تغيير کند.

 

حجاريان همچنين در پاسخ به اين سؤال که عارف در ترکيب جديد شوراي‌عالي اصلاح‌طلبان چه جايگاهي خواهد داشت، گفت: اگر اصلاحات يک هسته سخت-نه به شکل فردي؛ ممکن است خاتمي باشد يا نباشد- داشته باشد، سالم و پاک و قدرتمند؛ هسته سختي که عده‌اي باشند، مي‌شود انواع هاله‌ها يا حلقه‌هايي را دور آن کشيد (که) حتي به اعتدال‌گراها و راست‌ها (اشاره به اصولگرايان) برسد. ما مي‌خواهيم کار جبهه‌اي کنيم؛ کار جبهه‌اي اگر هسته‌اش سخت نباشد، وا مي‌رود.

 

اين نظريه‌پرداز اصلاح‌طلب درباره مختصات و مشخصات افراد حاضر در اين هسته سخت گفت: قرار شده يک هسته سخت شکل بگيرد؛ هسته؛ آدم‌هايي هستند که براي اصلاحات هزينه دادند؛ کار کردند و فهميدند اصلاحات يعني چه و چشمي هم به قدرت ندارند.

 

حجاريان در بخش ديگري از اظهارات خود با اشاره به آينده جبهه اصلاحات در قدرت گفت: ديگر محال است بگذارند اصلاح‌طلبان دولت را بگيرند. بايد کم‌کم عادت کنيم به امثال دولت اعتدال.

 

sharghdaily.ir
  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش