جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۰۸:۵۳ - ۱۸ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۴۷۱۵
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

اشرف بروجری: اصلاح‌طلبان و اعتدالی‌ها به همدیگر نیاز دارند

اشرف بروجری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

اخیراً از مواضع آقای سعید حجاریان و برخی انتقادهایی که ایشان نسبت به تنگناهای اصلاح‌طلبان برای سیاست ورزی داشته است، تعبیر به قهر اصلاح‌طلبان با انتخابات شده است.

 

به نظر شما موضوع شرکت نکردن در انتخابات در ز مورد بررسی قرار گرفته است و آیا اساساً چنین سیاستی را مفید به حال همفکران خود می‌دانید؟

استراتژی اصلاح‌طلبان قهر با صندوق رأی نیست چرا که قهر کردن با صندوق انتخابات گذشته از تبعات سیاسی که دارد به نوعی نقض حقوق شهروندی هم هست. به هر حال هر کسی حق دارد در انتخابات و در تعیین سرنوشت خود حضور داشته باشد. ممکن است برخی معتقد باشند که این حضور تأثیرگذاری در حد انتظار ندارد  و برخی هم برخلاف آن بر تأثیرات حداقلی هم تأکید داشته باشند. مهم استفاده از این حق شهروندی است تا حتی در شرایط خاص از حداقل روزنه‌ها هم برای تأثیرگذاری و بخصوص جلوگیری از بدتر شدن شرایط بهره برد. 

 

در میان اصلاح‌طلبان هم اگر چه ممکن است اختلاف نظرهایی وجود داشته باشد اما تاکنون سیاستی به عنوان تحریم انتخابات به صورت رسمی از سوی تشکیلات مشهور اصلاح‌طلبان مطرح نشده و من هم به عنوان نظر شخصی آن را قبول ندارم. به نظرم در انتخابات پیش رو باید با رویکردهای مشخص در انتخابات حضور داشت و از آن به عنوان یک گام برای رسیدن به دموکراسی یاد کرد. طبیعی است که این مسیر فراز و فرود هم داشته باشد اما باید با نگاه امیدوارانه به انتخابات نگریست و فرصت حضور در پای صندوق رأی را از دست نداد.

 

برخی انتقادهای اصلاح‌طلبان از عملکرد دولت و بخصوص از سوی آقای حجاریان از سوی اصولگرایان تعبیر به عبور آنها از روحانی می‌شود.  حتی محمدرضا باهنر گفته است که اصلاح‌طلبان در حق روحـــــــانی بی معرفتی کرده‌اند. به نظر شما چنین برداشتی درست است؟

به نظرم هم آقای روحانی و هم اصلاح‌طلبان می‌دانند که به یکدیگر نیاز دارند. اصلاح‌طلبان در انتخابات ۹۶ با شور و شوق و امید از مردم دعوت کردند در انتخابات شرکت کرده و به آقای روحانی رأی بدهند چرا که نگران بودند.چه بسا در غیر این صورت اتفاقاتی برای کشور بیفتد که جبران آن ناممکن باشد. بنابراین بروز برخی انتقادها از عملکرد دولت طبیعی است. اصلاح‌طلبان به عنوان گروه‌های مرجع سیاسی این حق را دارند نسبت به برخی کمبودها یا قصورها به دولت تذکر بدهند کما اینکه اگر چنین نقدهایی نشود، باید بر آنها خرده گرفت. منتها بیان نقد را نباید به معنی عبور از دولت یا روحانی قلمداد کرد.

 

در این میان آنچه مهم است اینکه حرف‌ها و مواضع بین اصلاح‌طلبان و دولتی‌ها براحتی مطرح شود. آقای روحانی پیش از این دیدار و گفت‌وگویی با برخی چهره‌های اصلاح‌طلب داشتند که به نظرم تجربه خوبی بود و می‌طلبد که استمرار یابد. البته حتماً هم نباید این دیدارها با شخص آقای روحانی باشد نمایندگان دولت با نمایندگان اصلاح‌طلب از طیف‌های مختلف می‌توانند  با همدیگر دیدار و گفت‌وگو و تبادل نظر داشته باشند که حتماً مشکل‌گشا است. ما بشدت به گفت‌وگو نیاز داریم. بیراه نیست اگر گفته شود برخی از همین انتقادها و گلایه‌ها هم معلول عدم مراوده و گفت‌وگو است. بنابر این اصلاح‌طلبان از روحانی عبور نکرده‌اند که برخی حکم بــــــــــــــدهند آنها «بی معرفتی» کرده‌اند.

 

نتیجه فاصله گرفتن اصلاح‌طلبان از دولت به نظر شما به نفع کیست. با  توجه به واقعیات موجود در عرصه سیاست ایران جدایی اصلاح‌طلبان و اعتدالی‌ها برای هر دو طیف آورده‌هایی خواهد داشت یا رقیب بهره آن را خواهد برد؟

بدون تردید بهره این جدایی را رقبا می‌برند؛ همان‌ها که منتظر و درصدد هستند آب را  گل آلود و ماهی خود را صید کنند. گذشته از اینکه این جدایی برای هیچ کدام از اصلاح‌طلبان و اعتدالی‌ها فایده‌ای نخواهد داشت و مضر به حال جامعه هم خواهد بود. حق جامعه این نیست که ما سیاسیون با بحث‌ها و اختلافات جناحی به آنها آسیب بزنیم.

 

همه ما وظیفه داریم با پیشه کردن عقلانیت و خرد جمعی مسیر حرکت به سمت دموکراسی بیشتر را ادامه دهیم. راهی جز پرهیز از تنش و حاشیه‌سازی نداریم چرا که تأمین منافع ملی در مسیر عقلانیت است. بنابراین معتقدیم هم اصلاح‌طلبان و هم دولتی‌ها باید توجه داشته باشند که اولاً به یکدیگر نیازمند هستند و دوماً در دام بازی‌های رقبای پوپولیست نیفتند.

 

iran-newspaper.com
  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش