چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۰۷۰۰۰۰۵

نگاهی به مرگبارترین ترورهای تاریخ (+تصاویر)

حملات تروریستی,ترور انسان ها,مرگبارترین حوادث تروریستی

هر سال در قسمت‌های مختلفی از دنیا انسان‌های زیادی بر اثر حوادث تروریستی جان خود را از دست می‌‌دهند، این امر در حالی است که هیچ دولتی رسما تروریست‌ها را پشتیبانی نمی‌کند اما باز هم تشکل‌های افسارگسیخته‌ای وجود دارند که با ترور انسان‌های بی‌گناه به دنبال اهداف پوشالی و خام خود هستند.

 

شوربختانه باید گفت ترور در قرن‌های مختلف وجود داشته است اما با توجه به پیشرفت‌ جنگ‌افزارها و همچنین افزایش جمعیت در یکی دو قرن اخیر ترورهای مرگبار‌تری را نسبت به گذشته شاهد بوده‌ایم.در ادامه نگاهی به مرگبارترین ترورهای تاریخ خواهیم داشت.

 

۱۰. پرواز ۱۸۲ ایر ایندیا

 

حملات تروریستی,ترور انسان ها,مرگبارترین حوادث تروریستی

هواپیمای ایر ایندیا با شماره پرواز ۱۸۲، یک هواپیمای مسافربری بوئینگ ۷۴۷ بود که در مسیر کانادا به هندوستان پرواز می‌کرد. این هواپیما در سال ۱۹۸۵ در حریم هوایی ایرلند بوسیله بمب منفجر شد و به اقیانوس اطلس سقوط کرد و تمامی ۳۲۹ سرنشین این هواپیما در جان خود را از دست دادند.

 

جالب است بدانید تا آن زمان سابقه نداشته بود که یک هواپیمای جت بوئینگ بمب‌گذاری شود. تعداد ۲۶۸ سرنشین این هواپیما کانادایی و انگلیسی بودند و ۲۷ مسافر هندی در میان کشته‌شدگان این حادثه تروریستی به چشم می‌خوردند. مردم کشور کانادا تاکنون چنین تروری را تجربه نکرده بودند و ابعاد حادثه به اندازه‌ای بود که تا سال ۲۰۰۱ شاهد چنین تروری در یک هواپیمای مسافری نبودیم.

 

۹. حادثه تروریستی گامبورو و انگالا در سال ۲۰۱۴

 

حملات تروریستی,ترور انسان ها,مرگبارترین حوادث تروریستی

این حادثه تروریستی در سال ۲۰۱۴ در دو شهر گامبورو و انگالا در ایالت بورنو نیجریه رخ داد و بیشتر از ۳۳۶ نفر انسان بی‌گناه جان خود را از دست دادند. پشت این حادثه تروریستی گروه افراطی بوکو حرام قرار داشت و کشتار انسان‌ها در این دو شهر چیزی بیشتر از ۱۲ ساعت به طول انجامید.

 

بیشتر قسمت‌های شهرهای گامبورو و انگالا در این حمله نابود شد و افرادی که جان سالم به در برده بودند به کامرون فرار کردند. از طرف دیگر تروریست‌ها در شب وقوع این حادثه هشت دختر در قسمت‌های شمالی نیجریه را ربودند. بعدها مشخص شد تروریست‌ها چندین ماه قبل تعداد زیادی سلاح کلاشینکف و آرپی‌جی را به همراه چندین دستگاه خودروی نظامی از ارتش به سرقت برده بودند.

 

این سلاح‌ها در حادثه تروریستی گامبورو و انگلا استفاده شد. پس از این حمله بیشتر قسمت‌های هر دو شهر نابود شد و تروریست‌ها شهروندان بیگناهی که قصد فرار داشتند را به رگبار گلوله بستند.

 

۸. بمب‌گذاری در محله الکراده بغداد

 

حملات تروریستی,ترور انسان ها,مرگبارترین حوادث تروریستی

در سال ۲۰۱۶ حمله هماهنگ شده‌ای در محله الکراده بغداد صورت گرفت، این محله، یکی از قسمت‌های شلوغ بغداد بود و در نتیجه ۳۴۱ نفر جان خود را از دست دادند و صدها نفر زخمی شدند. این حمله دقیقاً قبل از نیمه شب صورت گرفت و یک کامیون حاوی مواد منفجره تمامی محله را به هوا برد.

 

این حادثه در ایام مبارک ماه رمضان رخ داد و به همین دلیل افراد زیادی پس از افطار برای خرید و انجام‌ کارهای روزانه بیرون در این منطقه حضور داشتند. این حادثه تروریستی به همین‌جا ختم نشد و بمبی دیگر نیز در یکی دیگر از محله‌های بغداد منفجر شد و جان ۵ نفر را گرفت.

 

در این حمله گروه داعش از بمب‌های پیشرفته‌ای استفاده کرد و ابعاد انفجار به اندازه‌ای بود که به ساختمان‌های اطراف خسارت‌های زیادی وارد شد. این حمله پس از حادثه بمب‌گذاری در منطقه ایزدی‌های عراق به عنوان دومین عملیات تروریستی مرگبار در عراق شناخته می‌شود.

 

۷. گروگان‌گیری مدرسه بسلان

 

حملات تروریستی,ترور انسان ها,مرگبارترین حوادث تروریستی

این حادثه تروریستی بسیار تلخ در سال ۲۰۰۴ رخ داد و سه روز به طول انجامید. تروریست‌ها چیزی حدود ۱۱۰۰ نفر انسان بی‌گناه را که ۷۷۷ نفر آن‌ها کودک بودند به گروگان گرفتند. متأسفانه جان تمامی گروگان‌ها به دنیا نبود و گروگان‌گیری به قیمت از دست دادن جان ۳۸۵ نفر تمام شد.

 

در این حادثه گروگان‌گیر‌های مسلح که ملیت چچن و اینگوش را داشتند به مدرسه بسلان حمله کردند و از روسیه خواستند تا استقلال چچن را به رسمیت بشناسد و نیروهای خود را از مرز و بوم چچن بیرون کند. نیروهای امنیتی روس در سومین روز گروگان‌گیری به مدرسه بسلان هجوم بردند و چند صد نفر انسان بیگاه که بسیاری از آن‌ها کودک بودند در این نزاع جان خود را از دست دادند. ابعاد حادثه به اندازه‌‌ای بود که چندین نفر پس از این ترور ناپدید شدند.

 

۶. حمله‌های تروریستی ماه‌های تیر و مرداد سال ۲۰۱۳ در عراق

شهروندان شهرهای مختلف عراق در اواسط تیر و اوایل مرداد سال ۲۰۱۳ شاهد حمله‌های تروریستی مختلفی بودند که به منجر به کشته شدن مجموعاً ۳۸۹ نفر انسان بی‌گناه شد. در این سری حملات دست‌کم ۸۰۰ نفر زخمی شدند و خسارت‌های زیادی به ساختمان‌های شهری وارد شد.

 

این حمله‌های تروریستی در ماه‌های بعد نیز ادامه داشت و مدتی بعد پس از حمله ارتش عراق به پایگاه حویجه شاهد بالاگرفتن حملات تروریستی در قسمت‌های مختلف عراق بودیم. سازمان ملل در این زمینه گزارش داده است که در بین ماه‌های فروردین و اردیبهشت سال ۱۳۹۲ چیزی حدود ۷۱۲ نفر از شهروندان شهرهای مختلف عراق جان خود را در حمله‌های تروریستی از دست دادند.

 

اوضاع در اردیبهشت و خرداد همان سال برای عراقی‌ها بدتر شد و ۱۰۴۵ نفر در حمله‌های تروریستی کشته شدند.بیشتر از ۲ هزار نفر نیز در این حملات زخم‌های شدیدی برداشتند. تمامی این موارد دست به دست هم داد تا سال ۲۰۱۳ بیشترین حمله‌های تروریستی را در عراق شاهد باشیم.

 

۵. قتل‌عام تروخیلو

در بین سال‌های ۱۹۸۸ تا ۱۹۹۴ شهروندان تروخیلو شاهد قتل‌ و جنایت‌های زیادی بودند و گفته می‌شود چیزی حدود ۴۰۰ نفر به دلیل همکاری با نیروهای مقاومت کشته شدند. این قربانیان قبل از اینکه به قتل برسند، شکنجه‌های وحشتناکی را تجربه می‌کردند و پس از مرگ نیز اعضای بدن آن‌ها بریده میشد تا از این طریق وحشت بیشتری در دل مردم ایجاد شود.

 

قاتلین برای اینکه درس عبرت به مردم پشتیبان گروه‌های مقاومت بدهند پدر تیبریو فرناندز، یکی از کشیش‌های محلی را پس از قطع اعضای بدن، گردن زدند.

 

۴. آتش‌سوزی سینما رکس

 

حملات تروریستی,ترور انسان ها,مرگبارترین حوادث تروریستی

بدون شک حادثه دلخراش آتش‌سوزی سینما رکس به گوش شما خورده است، در سال ۱۳۵۷ و زمانی که چیزی به پیروزی انقلاب باقی نمانده بود سینما رکس در آبادان به آتش کشیده شد و دست‌کم ۴۲۲ نفر جان شیرین خود را حین تماشای فیلم‌ گوزن‌ها از دست دادند.

 

گفته می‌شود چهار نفر پس از اینکه درهای سینما را بسته‌اند آن را به آتش کشیدند تا مردم مجالی برای فرار پیدا نکنند. در زمینه دلیل این حادثه دلخراش گمانه‌زنی‌های مختلفی مطرح شده است. گفته می‌شود که چندین نفر از انقلابیون که از دست نیروهای ساواک فرار می‌کردند به داخل سینما می‌گریزند و خودشان را در میان تماشاچیان پنهان می‌کنند، مدتی بعد نیز مامورین ساواک فرا می‌رسند و از آنجایی که امکان پیدا کردن انقلابیون در داخل سینما وجود نداشته، درهای سینما را می‌بننند و با به آتش کشیدن سینما رکس یکی از تلخ‌ترین ترورهای تاریخ ایران را رقم می‌زنند.

 

۳. حمله‌های اردیبهشت و خرداد سال ۲۰۱۳ در عراق

در آن زمان بمب‌گذاری و تیراندازی‌های مختلفی را در قسمت‌های شمالی و مرکزی عراق شاهد بودیم که بیشتر از ۵۰۰ نفر کشته به جای گذاشت. در این زمینه برای نمونه می‌توان به یک خودروی بمب‌گذاری شده اشاره کرد که چیزی حدود ۲۳ نفر را به کشتن داد و ۱۰۸ زخمی به دنبال داشت.

 

بیشتر این حمله‌های تروریستی در قسمت‌های شیعه‌نشین عراق صورت گرفت، انفجار خودروی بمب‌گذاری شده در ایستگاه اتوبوس در شهرهای صدر، خادمیه و شهر بغداد جدید را نیز می‌توان از دیگر حمله‌های مرگبار آن زمان دانست.

 

در یکی دیگر از حمله‌های تروریستی نیز ۱۳۳ نفر شهروند عراقی جان خود را از دست دادند و ۲۸۳ نفر زخمی شدند.

 

۲. بمب گذاری‌ در مناطق ایزدی‌های عراق در سال ۲۰۰۷

در این بمب‌گذاری‌ها حدود ۲۹۹۶ نفر از شهروندان عراقی جان خود را از دست دادند. بیشتر این بمب‌گذاری‌ها از پیش طراحی شده بود و به نوعی انجام می‌شد تا بیشترین تلفات را به دنبال داشته باشد، جالب اینجاست که گروه‌های تروریست هرگز مسئولیت انجام این بمب‌گذاری‌ها را به‌عهده نگرفتند اما جلال طالبانی، رئیس‌جمهور وقت عراق شورشی‌های سنی را مسئول حوادث بمب‌گذاری در مناطق ایزدی‌ها در سال ۲۰۰۷ اعلام کرد.

 

۱. حمله‌های ۱۱ سپتامبر

 

حملات تروریستی,ترور انسان ها,مرگبارترین حوادث تروریستی

آمریکایی‌ها در ۱۱ سپتامبر چهار حمله از پیش‌طراحی شده را تجربه کردند، این حمله‌ها که القائده مسئولیت آن‌ها را بر عهده گرفت باعث مرگ چیزی حدود ۲۹۹۶ شهروند آمریکایی و زخمی شدن بیشتر از ۶ هزار آمریکایی شد.

 

حمله‌های ۱۱ سپتامبر برج‌های دوقلوی آمریکا را با خاک یکسان کرد و چیزی حدود ۱۰ میلیارد دلار خسارت بر جای گذاشت. گفته می‌شود در این حمله‌ها آمریکا مجموعاً ۳ تریلیون دلار خسارت دید.

 

دو هواپیما که توسط افراد القائده هدایت می‌شدند به سمت برج‌های دوقلوی آمریکا واقع در نیویورک اثابت کردند که ارزش این هواپیما‌ها چیزی حدود ۳۸۵ میلیون دلار بود. چیزی حدود ۲ ساعت پس از این برخورد، برج‌های دوقلو فروریختند و ساخت‌ و ساز اطراف این برج‌ها نابود شد.

 

این حمله‌ها بازتاب‌های زیادی به دنبال داشت و ماشین‌ جنگی آمریکا را به راه انداخت تا شاهد حضور خصمانه آمریکایی‌ها در افغانستان و عراق باشیم.

 

در پایان پیشنهاد‌ می‌کنیم اگر در این زمینه نکته جالبی به ذهن شما رسیده است، این موارد را با ما و سایر کاربران در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

 

ترجمه از محمد کاملان

 

ba​rtarinha.‎​ir
  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش