پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۶:۲۵ - ۲۵ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۶۷۱۵
خارج از گود سیاست

از سفارت تا رستوران/ حسن کردمیهن کیست؟

حسن کردمیهن,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست

«حاج‌آقا نیستن. شمالن» مرد پشت پیشخوان می‌گوید و مِنو را نشان می‌دهد تا انتخاب کنیم. در منو، شاورماهای مختلف و پیتزای لحم بعلبک نشان از رستورانی لبنانی دارد که دو ماهی است حسن کردمیهن آن را در کرج افتتاح کرده است.

 

شنیده بودیم اینجا رویکردی فرهنگی دارد! منظور از این رویکرد چیست؟

 

نمیدونم. حاج‌آقا گاهی میان اینجا. این چیزها را باید از خودشون بپرسید.

 

سه میز و چند صندلی پلاستیکی رستوران کوچک، میزبان چند مرد است. دو مرد در انتظار غذا و میز سوم هم میزبان چند جوان است که گویا انتظار غذا را نمی‌کشند. این میز و صندلی پاتوقی است برای دورهمی‌شان و وقتی یکی از آنها می‌گوید برویم، چند نفر دیگر می‌گویند «بشین. بریم کجا؟ بیرون سرده.»

 

 سه مرد پشت پیشخوان غذاها را آماده می‌کنند و یکی از آنها پله‌های باریک و مارپیچ را نشان می‌دهد که اگر می‌خواهیم به طبقه بالا برویم. طبقه بالا هم کوچک است و دو میز و چند صندلی پلاستیکی دارد. اما نه خبری از سرویس بهداشتی است و نه روشویی.

 

رفت‌وآمدها به رستوران کم نیست. مردی با محاسن سفید می‌آید و دو ظرف غذای آماده‌اش را تحویل می‌گیرد و مرد جوان دیگری بدون نگاه به منوی غذا سفارش می‌دهد و مرد پشت پیشخوان می‌گوید «مهمون باش حاجی».

ظهر رستوران اما برعکس شب‌هایش بی‌رفت‌وآمد است. درش بسته است و شاید کسی هوس خوردن ناهار در این رستوران را ندارد. مغازه‌های همسایه هم گویا می‌دانند این رستوران برای یکی از مردان پرحاشیه سال‌های اخیر است و برای همین علاقه‌ای به پاسخ‌دادن به سوالات ندارند و در جواب این‌که آقای کردمیهن به اینجا می‌آید و او را چقدر می‌شناسید، فقط می‌گویند «بله. این رستوران مال آقای کردمیهن است.»

 

حسن کردمیهن کیست؟

دی ماه سه‌سال قبل بود که عده‌ای خودسر به سفارت عربستان حمله کردند. از دیوار سفارت بالا رفتند. تعدادی از آنها وارد ساختمان سفارت شده، پرچم عربستان را به زیر کشیده و پس از تخریب اموال داخل ساختمان بنای داخلی سفارت را تخریب کردند. این حمله پس از اعدام شیخ نمر، روحانی مخالف دولت عربستان انجام شد و همان زمان بود که نام حسن کردمیهن به میان آمد. مردی که گفتند عامل حمله بوده و به دستور او عده‌ای خودسر راهی سفارت عربستان شده‌اند. حمله سروصدای بسیاری به پا کرد و آیت‌الله امامی‌کاشانی، اما‌م‌جمعه موقت تهران روز جمعه ۱۸ دی همان ‌سال در خطبه‌های نمازجمعه تهران حمله معترضان به سفارت عربستان در تهران را محکوم کرد و گفت: «شواهدی نشان می‌دهد که حمله‌کنندگان دو گروه بودند. یک گروه پشت کار این ماجرا قرار داشتند و هدایت می‌کردند.» پس از این حمله دولت سعودی ارتباط دیپلماتیکش را با ایران قطع کرد و حسن روحانی، رئیس‌جمهوری دراین‌باره گفت: «باید بررسی شود، حمله‌کنندگان به سفارت وابسته‌اند یا نادان.»

 

کردمیهن در بهمن ماه همان ‌سال و پس از آن‌که از سوریه به ایران برگشت، بازداشت شد و محمدرضا محسنی‌ثانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به موضوع نقش حمایت برخی نهادها از کردمیهن اظهار داشت:   «این اقدامات سازمان‌یافته نبوده است.» هرچند او پس از مدت کوتاهی آزاد شد و گزارشی هم درباره حکمش منتشر نشد.

 

پیروان حاج حسن

کردمیهن اما پیش از آن‌که رستورانی لبنانی در کرج داشته باشد هم در این شهر معروف بود و آنطور که ایلنا می‌نویسد هیأت‌الرضا که محفل انصار حزب‌الله کرج است را او سازماندهی می‌کرد. او همچنین هیأتی را هم پشت ترمینال جنوب در محله خزانه بخارایی علم کرد تا جوانان تهرانی را جذب کند. در کنار موسسه نور معرفت، کردمیهن چندین موسسه فرهنگی دیگر نیز ثبت کرده است که ظاهرا همگی با اهداف مشترکی فعالیت می‌کنند، اهدافی که گاهی یکی از آنها حمله به سفارت عربستان می‌شود. چه آن‌که در صوتی که از سخنرانی او توسط خبرگزاری آنا منتشر شده است، گفته بود که «پرتاب مهر با علی لاریجانی و حمله به سیدحسن خمینی لازم نبود، اما حمله به سفارت عربستان لازم بود.»

 

این حمله و نقش کردمیهن در آن واکنش‌های فراوانی به دنبال داشت. حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور هم دراین‌باره گفته بود: «این افراد سازماندهی‌شده آمدند و بیش از ۱۰‌سال است که در کرج و تهران و با محورهایی در زمینه امور خیریه و فعالیت‌های مذهبی فعالیت دارند. از مسئولان نیز عده‌ای دانسته و ندانسته از آنها حمایت کرده‌اند.»

 

حالا کردمیهن با حواشی گسترده‌ای که در سال‌های گذشته به دنبالش بوده، رستورانی در کرج افتتاح کرده؛ رستورانی که شاید بیش از هرچیز برای حلقه دوستان و نزدیکانش باشد. کسانی که او را به خوبی می‌شناسند و پیرو «حاج حسن» هستند.

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 11
  • 8
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش