شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۳۴ - ۱۹ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۴۶۲۷
حج و عتبات عالیات

صف انتظار یک میلیون و ٢٠٠ هزار ایرانی برای حج تمتع

حج,اخبار مذهبی,خبرهای مذهبی,حج و زیارت
رییس سازمان حج و زیارت از صف انتظار یک میلیون و ٢٠٠ هزار زائر ایرانی برای حج تمتع خبر داد. اعزام همه این زائران به حج تقریبا ١٤ سال طول می‌کشد.

به گزارش ایسنا، سهمیه حج مطابق با قواعد سازمان همکاری‌های کنفرانس اسلامی متناسب با جمعیت هر کشور تعیین می‌شود که نسبت آن یک به هزار است. با این حساب سهم ایران از حج حدود ٨٠ هزار حاجی می‌شود. با این وجود در دو سال اخیر ایران موفق شد ٨٥ هزار زائر را به حج اعزام کند. دلیل این افزایش، کاهش جمعیت حجاج همه کشورها در یک دوره چهار ساله حج در جریان اجرای طرح توسعه مسجدالحرام بود که محدودیت‌هایی را برای حضور جمعیت بیشتر حاجیان ایجاد کرد.

 

عربستان با پایان این طرح اعلام کرد: سهمیه از دست رفته کشورها را در هر سال به تدریج اضافه می‌کند. عربستان به مدت چهار سال ٢٠درصد از جمعیت حاجیان را کاهش داده بود. هر چند که برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس مصون از این تصمیم دولت عربستان بوده و در این مدت نه تنها سهمی بیشتر از جمعیت‌شان در حج داشته‌اند که تعداد زائرانشان به خاطر طرح توسعه مسجدالحرام نیز کاهش نیافت.

 

ایران پس از فاجعه فرودگاه جده در عمره سال ۹۴ و توقف حج تمتع برای یک دوره پس از حادثه منا، سهمیه یک سال حج خود را از دست داد که به گفته مقامات ایران، عربستان وعده داده بود آن سهمیه را در سال‌های بعد جبران کند اما تنش در روابط سیاسی دو کشور تا حدی مانع از اجرای این وعده شده است. ایران در سال ٩٦ نزدیک به ٨٥هزار زائر را در توافق با عربستان به این کشور راهی کرد. سازمان حج و زیارت برای سال ٩٧ اعزام ٩٠ هزار زائر را درخواست کرده بود که عربستان به همان ٨٥ هزار نفر رضایت داد. بنابراین سهیمه ایران با وجود وعده‌های عربستان در دو سال گذشته تغییری نکرده است؛ هر چند که عدد آن از نسبت جمعیت کشور بیشتر است اما وعده‌ها را جبران نمی‌کند.

 

حمید محمدی - رییس سازمان حج و زیارت - همزمان با جمع‌آوری اطلاعات زائران برای تعیین اولویت‌های حج ۹۸ اعلام کرده که «یک میلیون و ٢٠٠ هزار ایرانی در نوبت حج تمتع قرار دارند» که با در نظر گرفتن سهمیه حج ایران در دو سال گذشته - که بدون تغییر ٨٥ هزار نفر بود - اعزام تمام این زائران تقریبا ١٤ سال طول می‌کشد.

 

مستند به اطلاعات سازمان حج و زیارت، میانگین سنی زائرانی که در سال ٩٧ به حج اعزام شدند ٥٦ سال بود. وضعیت سنی دیگر زائران منتظر دست کمی از شرایط پارسال ندارد. این در حالی است که برخی از این زائران تا به حال تجربه سفر حج تمتع و حتی عمره را نیز نداشته‌اند اما در خیل این جمعیت منتظر هستند افرادی که «حج‌اولی» محسوب نمی‌شوند و دست کم یک بار یا بیشتر به حج تمتع مشرف شده‌اند.

 

سازمان حج و زیارت یک دهه پیش زمانی که ثبت نام حج تمتع با ازدحام متقاضیان روبه‌رو شد و طول اعزام حج به ١٧ سال رسید، وعده داد: این دسته زائران را از جمعیتی که «حج‌اولی» هستند، غربالگری می‌کند تا شاید به این شکل در حقوق افراد مسنِ حج‌اولی اجحاف نشود اما این طرح با مخالفت‌هایی روبه‌رو شد و در ادامه مسکوت ماند. هر چند برای یکی - دو سال تبصره سنی را برای افراد بالای ٨٥ سالِ حج اولی قائل شدند اما در نهایت به روال همیشگی برگشتند و اولویت‌های حج واجب مطابق با سال و ماهِ ثبت نام اعلام می‌شود.

 

مدت زمان انتظار  برای حج‌اولی‌هایی که کهولت سن یا ناتوانی جسمی دارند از آن جهت قابل تامل است که نوع روابط دیپلماتیک دو کشور شرایط عادی ندارد و با آن که وزارت حج عربستان و سازمان حج ایران در دو سال گذشته خارج از حاشیه‌های سیاسی، مذاکرات حج را پیش برده و به سرانجام رساندند اما از جانب سایر دستگاه‌های عربستان سعودی در این مسیر کم سنگ‌اندازی نشده است.

 

سازمان حج و زیارت که تا به حال آنالیز آماری از وضعیت زائران در فهرست انتظار حج را نشر عمومی نداده تا شرایط سنی و پیشینه سفر این افراد مشخص شود، اینک تمام ودیعه‌گذاران حج در سال‌های ۸۴، ۸۵ و ۸۶ را فراخوانده تا برای تکمیل اطلاعات به سامانه رزرو حج این سازمان به نشانی https://reserve.haj.ir یا دفاتر خدمات زیارتی مراجعه کنند. انگیزه این کار، تعیین اولویت‌ها، ارتباط‌گیری، برآورد تعداد حاضران برای تشرف، آموزش‌ها و اطلاع‌رسانی به موقع به متقاضیان است.

 

به گفته رییس سازمان حج و زیارت، بعد از ساماندهی اطلاعات و به روز رسانی آن، اولویت‌های تشرف به حج در سال ۹۸ اعلام خواهد شد.

 

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش