جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۵۵ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۴۸۲۴
اختراعات و پژوهش های علمی

کاربرد گسترده‌ نانوگرافن‌ها در صنایع آینده

نانوگرافن‌,اخبار علمی,خبرهای علمی,اختراعات و پژوهش
نانوگرافن‌ها که اخیرا توجه زیادی را به خود جلب کرده‌اند، کاربرد گسترده‌ای در صنایع نسل بعدی خواهند داشت.

نانوگرافن‌ها به‌خاطر خواص الکتریکی منحصر به فرد، به‌عنوان گزینه‌ی قدرتمندی برای نسل بعدی مواد کربنی، توجه بسیاری از پژوهشگرها را به خود جلب کرده‌اند. دانشمندان دانشگاه ناگویا به توسعه‌ی یک روش سریع برای ساخت نانوگرافن‌ها در یک مدل کنترل‌شده پرداخته‌اند. این روش ساده و قدرتمند برای ترکیب نانوگرافن‌ها می‌تواند به تولید طیفی از مواد اپتوالکترونیکی جدید از جمله صفحات نمایشی الکترولومینسانس ارگانیک و سلول‌های خورشیدی کمک کند.

 

گروهی از شیمی‌دان‌های پروژه‌ی نانوکربن مولکولی ایتامی JST-ERATO و مؤسسه‌ی بیومولکول‌های تبدیلی (ItbM) در دانشگاه ناگویا به توسعه‌ی یک روش ساده و قدرتمند برای ترکیب نانوگرافن‌ها پرداخته‌اند. انتظار می‌رود این روش، که اخیرا در مجله‌ی Science مورد بررسی قرار گرفته است، به روشی پیشتاز در فرآیند ترکیب ارگانیک، علوم مواد و شیمی کاتالیزوری تبدیل شود.

 

نانوگرافن‌,اخبار علمی,خبرهای علمی,اختراعات و پژوهشاستراتژی‌های ترکیبی نانوگرافن‌ها

نانوگرافن‌ها، رشته‌های عریض نانومتری و یک‌بعدی ساخته‌شده از گرافن هستند که مولکول آن‌ها از واحدهای بنزن تشکیل شده‌اند. این مواد به‌خاطر ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود، به‌عنوان یک گزینه‌ی قدرتمند برای مواد نسل بعد از جمله مواد اپتوالکترونیک در نظر گرفته شده‌اند. ویژگی‌های نانوگرافن‌ها به عرض، طول و ساختار لبه‌ای آن‌ها وابسته هستند. بنابراین روش‌های بهینه برای دسترسی به نانوگرافن‌های کنترل‌شده از نظر ساختاری به‌شدت مطلوب هستند.

 

ترکیب ایده‌آل نانوگرافن‌ها می‌تواند ترکیب شبه LEGOهایی از واحدهای بنزن باشد، این ترکیب تعداد  و شکل دقیق مولکول‌ها را تعریف می‌کند. اما این روش در حال حاضر قابل اجرا نیست. به‌همین دلیل تیم پژوهش به توسعه‌ی یک روش دیگر پرداخته که در عین سادگی، ساختار نانوگرافنی را در سه مرحله‌ی کلیدی کنترل می‌کند.

 

نانوگرافن‌,اخبار علمی,خبرهای علمی,اختراعات و پژوهشیک روش ترکیبی جدید در جهت تولید نانوگرافن از فنیلین

در ابتدا، مشتق‌های ساده‌ی بنزن از طریق واکنش جفت شدن متقاطع به‌صورت خطی جمع‌آوری شدند. سپس زنجیره‌های بنزن با یک کاتالیزور پالادیوم به یکدیگر وصل شدند، محصول به‌دست‌آمده یک مولکول با به حلقه‌ی بنزنی بود که به‌صورت مثلثی و مسطح به یکدیگر وصل شده‌ بودند. این فرآیند تا  بالای زنجیره تکرار می‌شود و حلقه‌ها را به یکدیگر وصل می‌کند. نوآوری این تیم، توسعه‌ی یک روش جدید برای مرحله‌ی میانی است، در این مرحله‌ یک واحد مثلثی سه‌حلقه‌ای ایجاد می‌شود، این واحد هسته‌ی واکنش‌های بعدی تولید مولکول نانوگرافن است. روش کلاسیک برای اتصال واحدهای بنزن از آریل هالید به‌عنوان واکنشگر استفاده می‌کند.

 

آریل هالیدها ترکیب‌های آروماتیکی هستند که در آن‌ها یک یا چند اتم هیدروژن به یک حلقه‌ی اتمی وصل شده است؛ این حلقه‌ها با عناصر هالوژنی مثل فلوئور (F)، کلر (Cl)، برم (Br) یا ید (I) جایگزین می‌شوند. به این صورت بنزن می‌تواند از طریق فرآیندی به نام دوپارش به یک نقطه‌ی مستقل وصل شود، این فرآیند توسط فریتز اولمن و ژان بیلکی در ۱۹۰۱ کشف شد. با این حال واکنش اولمان، با استفاده از ترکیب فنیلین به‌عنوان ماده‌ی آغازی، هیچ نانوگرافنی را تولید نمی‌کند. در نهایت تیم به این نتیجه رسید که  استفاده از یک کاتالیزگر پالادیوم، اتصال‌هایی را بین واحدهای بنزن در دو نقطه فعال می‌کند و یک ساختار شبه مثلثی از سه حلقه‌ی بنزنی را تولید می‌کند. یک بخش تری فینلین در مرکز هر گروه از حلقه‌های شکل می‌گیرد.

 

نانوگرافن‌ها می‌توانند آینده‌ی مواد نسل بعد از جمله مواد اپتوالکترونیک را متحول کنند

به‌گفته‌ی کی موراکامی، شیمی دان دانشگاه ناگویا و یکی از سرپرست‌های این بررسی: این کشف کاملا تصادفی بود. به‌عقیده‌ی ما این واکنش کلید یک روش جدید برای ترکیب نانوگرافن است.

 

نانوگرافن‌,اخبار علمی,خبرهای علمی,اختراعات و پژوهشترکیبی از یک نانوگرافن در سه مرحله از یک مشتق ساده‌ی بنزن.

تیم پژوهشی در مرحله‌ی بعدی، از فرآیندی به نام واکنش اسکول برای تکرار این فرآیندها استفاده کرد و با موفقیت به ترکیب یک مولکول نانوگرافن پرداخت. واکنش مشابه فرآیند اتصال حلقه‌های بنزنی بود، اما در اینجا تری فینلین نقشه هسته را ایفا می‌کرد.

 

به‌گفته‌ی یوشیتو کوگا، یکی از دانشجویان فارغ‌التحصیل همکار در این آزمایش‌ها: یکی از دشوارترین بخش‌های این پژوهش، دستیابی به شواهد علمی برای اثبات ساختار مشتق تری فینلین و مولکول‌های نانوگرافن بود. از آنجا که کسی در گروه ما قبلا به کنترل تری‌فینلین‌ها و نانوگرافن‌ها نپرداخته است، من آزمایش را از طریق «آزمون و خطا» اجرا کردم. برای اولین بار شاهد بودم که سیگنال اسپکتومتری (طیف‌نمایی) مولکول مورد نظر ، جرم مولکول را از طریق MALDI (یونیزاسیون/واجذبی لیزری ماتریسی) نشان می‌دهد، این نتیجه بسیار هیجان‌انگیز بود زیرا ثابت می‌کرد در ساخت نانوگرافن به شیوه‌ای کنترل شده موفق شدیم.

 

این تیم قبلا هم در ترکیب مشتق‌های تری فینلین از جمله مولکول‌های ده حلقه‌ای بنزن، نفتالین (یک زوج ترکیبی از حلقه‌های بنزن)، اتم‌های نیتروژن و اتم‌های سولفور موفق شده بود. از  مشتق‌های تری فنیلین می‌توان در سلول‌های خورشیدی استفاده کرد.

 

به‌گفته‌ی موراکامی: روش ساخت مولکول‌های کاربردی از واحدهای ساده‌ی بنزن نه تنها بر ترکیبی از نانوگرافن‌ها بلکه بر دیگر مواد نانوکربنی هم قابل پیاده سازی است.

 

به‌گفته‌ی پروفسور کنیچیرو ایتامی، رئیس پروژه‌ی نانوکربن مولکولی ایتامی JST-ERATO، نانوگرافن‌ها به‌عنوان مواد آینده کاربرد سودمندی خواهد داشت. امیدواریم این کشف، سرعت پژوهش‌های ‌ موجود را بالا برده و منجر به پیشرفت حوزه‌ی علوم نانوگرافن شود.

 

 

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش