شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۳۲ - ۱۶ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۴۲۲۱
طبیعت و محیط زیست

بالا آمدن سطح دریا نه تنها آینده بشر، بلکه تاریخ را تهدید می کند

بالا آمدن سطح دریا,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

دیجیاتو/ علاقه انسان به زندگی در کنار آب چیز جدیدی نیست. ده ها هزار سال است که انسان ها برای داشتن زندگی مطمئن در کنار دریا و رودخانه ها زیسته اند و از این راه کشاورزی خود را رونق داده اند. آن هایی که زندگی کنار آب را بر می گزیدند همیشه زندگی بهتری نسبت به دیگران داشتند.

 

اما مشکل زندگی در کنار دریا این است که هر چقدر منابع غذایی ثبات دارند، سطح آب دریا این ثبات را ندارد. همیشه طی زمان های مختلف سطح آب دریاها بالا و پایی رفته و حالا به لطف عصر صنعتی، شاهد افزایش قابل توجهی هستیم.

 

در دهه های آتی، افزایش سطح آب دریاها می تواند میلیاردها دلار در زمینه املاک و زیرساخت های کنار دریا خسارت به کشورهای مختلف وارد کرده و میلیون ها انسان را بی خانمان کند. در حالی که تغییرات اقلیمی سبب به خطر افتادن آینده بشر شده، نباید از گذشته اش نیز غافل شد.

 

بالا آمدن سطح دریا,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

مقاله جدیدی که در PLOS One اخیرا منتشر شده یک حقیقت تکان دهنده را برای دانشمندان دارد: با بالا آمدن ۱ متر آب دریاها، فقط در ایالت های جنوبی آمریکا هزاران سایت باستان شناسی از بین خواهد رفت؛ از پناهگاه های بومی های آمریکا گرفته تا کلونی های اروپایی ها.

 

پژوهشگران کار خود را با انبوهی از اطلاعات آشفته شروع کرده اند. همه ایالت ها به اجبار، آمار مربوط به سایت های باستان شناسی را نگه داری می کنند اما همه آن ها به یک روش داده ها را نگه داری نمی کنند و همین موضوع سبب شده تا کار پژوهشگران به شدت دشوار شود.

 

بنابراین آن ها به پروژه ای که هم اکنون در حال انجام است همراه شدند، پروژه ای به نام ایندکس دیجیتالی باستان شناسی شمال آمریکا که همه این اطلاعات آشفته را در یک دیتابیس جامع و دسته بندی شده گرد هم آورده است.

 

بالا آمدن سطح دریا,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

سپس داده های مربوط به ایالت های جنوبی به واسطه مکان حفاری کنار هم قرار گرفتند تا مشخص شود کدام یک از سایت های موجود در ایالت هایی نظیر فلوریدا، جورجیا و کارولینا در معرض خطر هستند. با این حال، بنا به دلایل امنیتی، آمارها چندان دقیق و موثق نیست.

 

نتیجه امیدبخش نیست. با بالا آمدن یک متر از آب دریاها که ممکن است تا پیش از پایان همین قرن اتفاق بیافتد، بیش از ۱۳ هزار مکان حفاری به زیر آب خواهد رفت که فقط ۴ هزار مورد از آن ها در فلوریدا است. سطح آب دریا اگر ۵ متر بالا بیاید، ۳۲ هزار سایت در فلوریدا غرق خواهد شد.

 

اندکی ناامید کننده به نظر می رسد اما این پژوهش گویا ساماندهی به فعالیتی را زیر نظر دارد که در حال حاضر یک آشوب کامل است. جاش ولز از دانشگاه ساوث بند و نویسنده این مقاله می گوید: «آنچه که ما امیدواریم آغاز شود، صحبت میان باستان شناسی آمریکا و باستان شناسی جهان است. نتیجه تغییرات اقلیمی روی آثار تاریخی که از حضورشان با خبریم چیست و در چه ابعادی لازم است که به آن اهمیت دهیم و تمرکز کنیم تا آن ها را وقتی که هنوز از دست نرفته اند بازیابیم؟»

 

بالا آمدن سطح دریا,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

لازم است که هر چه سریع تر این اقدام صورت پذیرد چون بالا آمدن سطح آب دریاها همین حالا هم آغاز شده. دیوید اندرسون، دیگر نویسنده مقاله از دانشگاه تنسی می گوید: «این جریان با بالا آمدن آهسته سطح دریاها در حال وقوع است. ما شاهد فرسایش سایت های باستان شناسی کنار دریا هستیم.»

 

ارقام واقعا عجیب هستند. چطور می توان ۱۳ هزار مکان حفاری را در از خطر دریا نجات داد؟ ساده است: این اتفاق رخ نمی دهد. باستان شناس ها مجبورند که تعداد محدودی از آن ها را انتخاب کرده و فقط روی آن ها متمرکز شوند و اطلاعاتشان را با تکنیک های دیجیتال جدید استخراج و دسته بندی کنند و تا می توانند جلوی از بین رفتنشان را بگیرند.

 

می توان دور یک سایت دیوار کشید اما انجام این کار می تواند برای دیگر مکان ها خطر آفرین باشد. اندرسون می گوید: «وقتی چنین دیوارهایی ساخته می شود، بنابراین بخشی از خاک را می گیرید. شما مواد را از مکان هایی می گیرید که خودشان دارای منابع تاریخی و باستان شناسی هستند.»

 

بالا آمدن سطح دریا,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

از لحاظ تئوری، شما می توانید سازه ها را هم تکان دهید. مصری ها این کار را با معابد ابو سمبل کردند زمانی که ساخت یک سد در دهه ۶۰ میلادی، آن ها را در آستانه غرق شدن قرار داد. اما کدام ها را برای نجات دادن باید انتخاب کرد؟ چه کسی انتخاب می کند کدام سازه ها نجات پیدا کنند؟

 

هزینه های انسانی را نیز باید در نظر گرفت. قرار نیست فقط سایت های باستان شناسی غرق شوند، بلکه جوامع امروزی نیز با چنین خطری درگیر هستند و اگر فکر می کنید برای این اتفاق باید سال ها صبر کرد، سخت در اشتباهید. در سال ۲۰۱۶، دولت فدرال اعلام کرد که گروهی از بومی های ایالت لوییزیانا را به دلیل خطرات سیلاب جا به جا کرده. تغییرات اقلیم نه تنها آن ها را از خانه هایشان بلکه از تاریخ، زادگاه و فرهنگشان دور کرده.

 

بالا آمدن سطح دریا,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

جا به جایی ها در آینده خطرات بیشتری نیز می آفریند. با افزایش سطح آب دریاها، مردم بیشتری مجبور می شوند تا به داخل خشکی ها عقب نشینی کنند. و ساخت و ساز ناگزیر جوامع مدرن می تواند مکان های حفاری و باستان شناسی را تحت خطری جدی قرار دهد.

 

بله، این آینده فقط به منظور بقای انسان ها ترسناک نیست، بلکه با از بین رفتن تاریخ، فرهنگ و بخش اعظمی از خاک، دانشی که می توانست به بشر برای شناخت گذشته زمین و تاریخ پر عظمت آن کمک کند نیز از بین می رود. با این حال، آگاهی فعلی از شرایط می تواند کنترل اوضاع را اندکی ساده تر کند و بسیاری از یافته های مهم را از خطر دور نگه دارد.

 

 

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش