پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۵۶ - ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۶۰۵۷
شهری و روستایی

بررسي گزينه‌های احتمالی شهرداری تهران

بعد از احمدی نژاد و قاليباف، نوبت به چه كسي مي‌رسد؟

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا,احمدي‌نژاد و قاليباف

این روزها زمزمه های رفتن قالیباف از شهرداری تهران جدي‌ترشده است. هم تجربه ۱۲ سال مدیریت شهر تهران زمان زیادی برای نشان دادن قابلیت های وی بوده است و هم حر‌ف‌ها و حاشیه هایی که از ابتدای دوره گذشته...

 

قانون-این روزها زمزمه های رفتن قالیباف از شهرداری تهران جدي‌ترشده است. هم تجربه ۱۲ سال مدیریت شهر تهران زمان زیادی برای نشان دادن قابلیت های وی بوده است و هم حر‌ف‌ها و حاشیه هایی که از ابتدای دوره گذشته و با رای لرزان به فرمانده سابق نیروی انتظامی برای استمرار مدیریتش در کلان شهر تهران به‌دست آمد،‌ گویای این است که این دوره حتی اگر اصولگرایان اکثریت شورای شهر را به‌دست آورند –که احتمال آن اندک ارزیابی می شود– احتمال شهردار ماندن قالیباف،دور از ذهن خواهد بود.

 

مناظره های نامزدهای ریاست جمهوری و به‌خصوص نقد‌های تند و تیز اسحاق جهانگیری و حسن روحانی به مدیریت شهر تهران و برخورد فرافکنانه و عصبی قالیباف نیز این فرضیه را تقویت می‌کند که حتی در ميان مدیران شهری تهران نيز کسی تا کنون جرات نقد و به چالش کشیدن مدیر ارشد خود را پیدا نکرده اند که با شنیدن نقدهایی رایج، شهردار وقت تهران این‌گونه بر‌آشفته می شود و میدان مناظره را به رقیب واگذار می کند. البته ناشکیبایی شهرداری تهران در بستن دهان منتقدان، در موضوع افشای واگذاری زمین های میلیاردی و شکایت و تعطیلی رسانه افشاگر نیز، خود تاييد همین رویه جاری در شهرداری است. رویه ای که به باور بسیاری از منتقدان، شهرداری تهران را در این سال‌ها از یک نهاد خدماتی، اجتماعی و فرهنگی،‌ تبدیل به سکو و پایگاهی سیاسی برای رسیدن به جایگاه ریاست جمهوری کرده است و آن را از توجه تخصصی و توسعه پایدار به موضوعات کلان شهر تهران دور نگاه داشته است.

 

نگاه اصلاحات به صندلي بهشت

اما به نظرمي‌رسد بايد براي اين سازمان مهم و اساسي برنامه‌هايي تدوين شود. گفتني‌است با نزدیک شدن به مرحله نهایی پنجمین انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، مذاکرات حلقه‌های سیاسی به مرحله تصمیم‌گیری و اعلام فهرست نهایی نامزدهای خود رسیده است. اگرچه فعالیت احزاب سیاسی به‌ مانند فعالیت تشکیلاتی احزاب در کشورهای توسعه‌یافته نظم نیافته است اما هرچه از سن و سال مردم‌سالاری بیشتر می‌گذرد، اهمیت تفکر جمعی بیشتر خودش را به جامعه ایرانی می‌نمایاند. آنچه در مذاکرات حلقه‌های سیاسی این روزهای پایتخت بیشتر از ترکیب فهرست نامزدها مطرح می‌شود، آرایش اعضای شورای شهر بر مبنای نامزدهای اتاق مدیریت ساختمان بهشت است.

 

در میان گمانه‌زنی‌های اهالی سیاست، نام هفت مدیر شهری بیشتر از سایرین به گوش می‌رسد.

محسن‌هاشمي کارشناس ارشد مکانیک، مدیرعامل پیشین متروی تهران و معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی و گزینه اصلی اتاق فکر «کارگزاران اسلامی» برای مدیریت بر مناطق ۲۲ گانه شهرتهران است. البته اصلی‌ترین گزینه ائتلاف حلقه‌ای از اصلاح طلبان و کارگزاران، می‌تواند به عنوان گزینه اول اصلاح طلبان نيز معرفی شود. در واقع محسن هاشمی با داشتن بیش از ۲۰ سال تجربه های موفق در متروی تهران که در دولت اصلاحات به وی واگذار شده بود و مسئولیت تخصصی در دانشگاه آزاد،‌ از شرایط خاص سیاسی برخوردار است. درگذشت آیت ا... هاشمی در ماه‌های گذشته و تاثیر غیر قابل انکار آن در وزن کشی سیاسی کشور فضای کاریزماتیک مثبتی را برای هاشمی فراهم كرده است. همچنین تقابل بین قالیباف و هاشمی در فضای سیاسی امروز نيز می‌تواند تعیین کننده باشد. با این وجود اگر محسن هاشمی تا چند روز آینده از حضور در انتخابات شوراي شهر تهران انصراف دهد باید این احتمال را جدی‌تر گرفت.

 

بانك پايداري‌چي‌ها!

صادق محصولی، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی،‌ سیاست‌مدار اصولگرا و وزیر دولت احمدي‌نژاد و شخصيت‌نزديك به جريان پايداري است كه از گزینه های مطرح جریان اصولگرایی برای تصدی شهرداری پایتخت محسوب می شود. او فعالیت خود را در جهاد سازندگی آغاز کرد و همچنین از دوستان احمدی‌نژاد در سپاه و دوران استانداری او در اردبیل بود و در مدت فعالیت خود، فرماندار ارومیه، معاون استاندار آذربایجان غربی، فرمانده سپاه منطقه ۵ «آذربایجان شرقی و غربی»، مسئول بازرسی سپاه پاسداران، دبیر تشکیلاتی به نام شورای مشورتی در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز بوده‌است. وی نیز به‌دلیل سوابق اجرایی خود در سطح تصدی وزارتخانه های مهم دولت و نزدیکی زیاد به جریان پایداری، از اقبال خوبی برای معرفی به‌عنوان شهردار تهران از جانب همفکران خود برخوردار است.

 

كانديداي گمنام

مسعود نصرتی دکترای برنامه ریزی شهری و منطقه‌ای، شهردار قزوین و رییس مجمع جهانی شهرهای اسلامی (WAIC)و نزدیک به ۳۰ سال فعالیت شهری در کارنامه خود دارد و در کنار تمایل اعتدالی‌ها، از او نيز به عنوان نامزد ائتلافی اصلاح‌طلبان و دولت نام برده می‌شود. ۱۲ سال اداره شهرداری قزوین و سرعت تغییرات در ساختار توسعه شهری قزوین به عنوان یکی از مراکز استان نزدیک به پایتخت و کسب دو جایزه بین‌المللی BLP یعنی بهترین نشان عملکرد جهانی از سوی برنامه اسکان بشر ملل متحد (UN_HABITAT) از او شهرداری با چهره جهانی ساخته است. پس از برگزارى پنجمين اجلاس بين المللي مجمع جهانى شهرهاى اسلامى كه با حضور و سخنرانى حسن روحانى رييس جمهور در قزوين در هفته های پیشین برگزار شد، به‌عنوان يك چهره مديريت شهری مورد توجه قرار گرفته است اما شانس چنداني براي اين جايگاه ندارد.

 

نامزد انصرافي!

مهرداد بذرپاش، کارشناس ارشد مهندسی صنایع، رییس سازمان ملی جوانان دولت احمدی نژاد، ‌صاحب امتیاز روزنامه وطن امروز و نامزد «جمنا» برای تصدی پست شهرداری تهران است که طی چند ماه پایانی سال گذشته نشان داده نسبت به سایر تشکل‌های اصولگرایان، تلاش بیشتری برای برنامه‌ریزی سازمانی در ورود به عرصه انتخابات دارد. بخش مهمی از جمنا و البته فضای اصولگرایی به هیچ عنوان به یاران احمدی نژاد اقبالی ندارد اما بذرپاش را می توان از این قاعده مستثنا دانست. لابی‌های پیچیده ای که از سوی افراد برجسته این گروه به نفع این سیاست‌مدار جوان منصوب به حوزه فرهنگ و اصولگرایی انجام می شود،‌ شانس او را برای تصدی این پست افزایش خواهد داد.

 

مهره‌اي در سايه

محسن مهرعلیزاده، دکترای اقتصاد مهندسی، ريیس فدراسیون بین‌المللی ورزش‌های زورخانه‌ای و عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد کیش است كه از او در قامت معاون دولت اصلاحات، تا هفته گذشته به عنوان یکی از گزینه‌های اتاق فکر اصلاح طلبان تهران نام می‌بردند اما با انتشار متن انصراف او از حضور در انتخابات شوراي شهر تهران، حال خود را به عنوان یکی از نامزدهای جدی اصلاح‌طلبان برای شهرداری پایتخت معرفی کرده است. البته فاصله عملکردی مهرعلیزاده با مدیریت شهری، شانس او را با ابهام مواجه خواهد کرد، به ویژه که تاثیر این انتخاب و مدیریت بر تهران بزرگ بدون شك سرنوشت سیاسی کشور را برای چهار سال بعد به گونه قابل توجهی تحت تاثیر قرار می دهد.

 

سرداري ديگر

مرتضي‌طلايي نيز از گزينه‌هاي شهرداري تهران است. او مانند محمدباقرقاليباف، سابقه امنيتي و نظامي داشته ولي با مديريت شهري آشنايي كامل ندارد. شايد جريان محافظه‌كار او را به عنوان اصلي‌ترين گزينه‌خود به ميدان بياورد ولي افراطي‌هاي راست‌گرا ، گزينه‌هاي ديگري را براي اين پست در نظر دارند.

 

نايب برحق قاليباف!

عيسي‌شريفي نيز از گزينه‌هايي است كه شايد در افكار عمومي شناخته‌شده نباشد ولي در بدنه شهرداري كنوني تهران، فردي نام آشناست. او مدت‌‌هاست قائم مقام قاليباف و معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران و همچنين یکی از گزینه‌های اصلی برای جانشینی قالیباف در شهرداری است.

 

مرد با سابقه

محسن‌صفايي‌فراهاني نيز از گزينه‌هاي رياست‌ بر شهرداري تهران است. او كلكسيوني از سمت‌ها و جايگاه‌هاي اجرايي را در پرونده خود دارد و برخي محفل‌‌هاي سياسي نام او را نيز در ميان نامزدهاي مديريت‌شهري تهران ثبت كرده اند.

 

شهرداري، چاه نابودي يا نردبان ترقي

حال باید منتظر ماند و دید، این بار کلید بهشت به چه کسی خواهد رسيد و با نگاه به تجربیات گذشته، وی چه دستاوردی را رقم خواهد زد.ولي هر فرد با هر پيشينه سياسي كه قصد دارد پا به اين ميدان بگذارد، بايد بداند كه دوران كسب جايگاه و استفاده از آن، بدون پاسخگويي گذشته است و اگر صلاحيت لازم براي اداره اين پست براي افراد وجود نداشته باشد، به راحتي از عرصه حذف و نابود مي‌شوند. شهرداري اين روزها همچنان سكوي پرش و نردبان ترقي است ولي نبايد فراموش كرد كه استفاده از اين موهبت به نحوه اداره افراد بستگي دارد.

 

 

 

ghanoondaily.ir
  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش