چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۱:۱۷ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۰۵۱۸
شهری و روستایی

منتخبان مردم تهران درشورای پنجم شهر دیروز هیأت‌رئیسه موقت خود را انتخاب کردند

زمزمه‌های ادامه‌دار برای انتخاب شهردار

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا,شورای شهر

محسن‌ هاشمی میثاقنامه را امضا کرده است دبیر شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان: محسن‌ هاشمی با لیست امید به شورا آمده و نمی‌تواند انصراف دهد.پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا با پیروزی کم‌سابقه اصلاح‌طلبان در کلانشهرها به پایان رسیده است تا به سرعت بحث انتخاب شهردار دراین شهر و همچنین گزینه‌های احتمالی شهرداری پایتخت خبرساز شود. درتهران کاندیداهای اصولگرا که با لیست خدمت پا به عرصه انتخابات گذاشته‌اند، مدعی تخلف در شمارش آرا و خواهان بازشماری‌‌اند و این درحالی‌است که منتخبان مردم تهران یعنی اعضای لیست امید، دیروز نخستین جلسه غیررسمی خود را برگزار و هیأت‌رئیسه موقت را انتخاب کردند.

 

«محمدجواد حق‌شناس»، عضو شورای مرکزی حزب اعتمادملی که با بیش از یک‌میلیون و۲۰۰هزار رأی منتخب پنجم مردم تهران است، درباره آنچه درجلسه دیروز منتخبان پایتخت گذشته به «شهروند» می‌گوید: «دراین جلسه که با حضور ۱۸نفر از اعضا تشکیل شد، هیأت‌رئیسه سنی انتخاب شد اما این هیأت موقت است. آقای الویری به‌عنوان رئیس، احمد مسجدجامعی و شهربانو امانی به‌عنوان نواب رئیس، بهاره آروین و حجت نظری هم به‌عنوان منشی انتخاب شدند.»

 

پیش از برگزاری این انتخابات، محمود میرلوحی یکی از اعضای لیست امید در گفت‌و‌گو با «شهروند» از امضای میثاقنامه‌ای توسط تمام اعضا سخن گفته بود که براساس آن پذیرفته‌شدگان شورا، تا پایان چهارسال باید دراین پارلمان بمانند و حق استعفادادن برای رسیدن به مناصب دیگر را نخواهند داشت. مهم‌‌بودن این بند از میثاقنامه، با شائبه انتخاب «محسن ‌هاشمی» به‌عنوان شهردار آینده تهران آشکار می‌شود تا جایی که بعضی ازکاربران شبکه‌های اجتماعی از امضانکردن میثاقنامه توسط ‌هاشمی سخن گفته‌اند. حق‌شناس اما چنین ادعاهایی را رد می‌کند: «تمام کسانی که درفهرست امید هستند؛ ازجمله محسن ‌هاشمی، میثاقنامه را امضا کردند و حق استعفا در این چهارسال را نخواهند داشت.»

 

علاوه ‌براین، در روزهای گذشته بحث شهردار آینده، موضوع بسیاری از اخبار و تحلیل‌های رسانه‌های مختلف بوده و از «اسحاق جهانگیری»، «عباس آخوندی»، «محسن صفایی‌فراهانی»، «محسن مهرعلیزاده»، «حبیب‌الله بی‌طرف»، «پرویز حناچی»، «حسین مرعشی»، «مرتضی حاجی» و حتی «محسن‌ هاشمی» و «مرتضی الویری» و مصطفی سلیمی و علی عبدالعلی‌زاده هم به‌عنوان گزینه‌های احتمالی شهرداری نام برده شده‌اند. حق‌شناس درباره این گزینه‌ها و نظر منتخبان شورا هم می‌گوید: «تاکنون هیچ صحبتی درباره شهردار آینده نشده و الان هم‌زمان مناسبی برای این بحث نیست. دیروز اولین جلسه ما بود که درباره مباحث کلی و کلان صحبت کردیم. نشست دیروز با همین چارچوب شکل گرفت و آقای الویری به‌عنوان مسن‌ترین فرد لیست ازبقیه اعضا دعوت کردند با حضور ۱۸نفر، هیأت‌رئیسه سنی انتخاب و مباحث کلی مطرح شد.»

 

او با اشاره به برنامه‌های لیست امید و جلسات هفتگی منظم آنها در دوماه آینده و پیش از تشکیل شورای پنجم می‌گوید: ‌«قرار است هفته‌ای دونشست داشته باشیم که نشست دوم این هفته پنجشنبه تشکیل خواهد شد؛ نشست مشترکی با شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان.» حق‌شناس تمام گمانه‌زنی‌ها درباره شهردار آینده تهران را غیرموثق می‌داند و از ورودنکردن منتخبان شورا به این بحث در روزهای آینده سخن می‌گوید: «قرار است فعلا به این موضوع ورود نکنیم و فعلا بحث هماهنگی کلان است و این‌که چگونه دوران گذار را به سرانجام برسانیم. با توجه به این‌که دونفر از اعضای منتخب، عضو شورای چهارم هستند؛ آقایان مسجدجامعی و سالاری، هماهنگی با شورای کنونی و منتخبان مردم را این دونفر پیگیری می‌کنند.»

 

اما درحالی ‌که فرمانداری تهران نتیجه نهایی انتخابات شورای شهر تهران را اعلام کرده، ولی همچنان اعضای لیست‌ خدمت، پیگیر اعتراض به نتایج شمارش آرا هستند. در روزهای گذشته، اعضای این لیست با «علی لاریجانی» رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار کردند و خواهان بازشماری آرا شدند؛ موضوعی که درحال انجام است و به نظر می‌آید تأثیری درجایگاه نهایی اصولگرایان نخواهد داشت. دراین‌باره، دیروز رئیس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا از بازشماری آرای ٥٠نفر اول شورای اسلامی شهر تهران به پیشنهاد رئیس مجلس شورای اسلامی خبرداد و گفت: «دراین بازشماری تاکنون اختلاف معناداری در آرا مشاهده نشده است.»

 

«محمد محمودی‌شاه‌نشین» درخصوص اعتراض «مهدی چمران» نسبت به نظارت مجلس بر انتخابات شوراها هم گفت: «چندین مرتبه به صورت تلفنی با چمران صحبت و تأکید کردم که به اعتراض اعضای لیست خدمت توجه داریم. درحال بازشماری آرای ۵۰نفر اول هستیم که همچنان روند بازشماری ادامه دارد. اگر درجریان بازشماری آرا اختلاف معناداری دیده شود، قطعا بررسی‌های بیشتری انجام می‌شود ولی تاکنون اختلاف معناداری مشاهده نشده است.»

«محسن ‌هاشمی» نمی‌تواند شهردار شود

 

اما با این‌که در دو روز گذشته نام «محسن‌ هاشمی»، نفر اول انتخابات شورای پنجم شهرتهران هم درمیان گزینه‌های شهرداری به گوش می‌رسد، بعضی‌ها با این موضوع مخالفند. مثلا دیروز ژاله فرامرزیان دبیر شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان گفته است؛ نامزدهایی که با لیست امید آمدند، نباید برای شهرداری و وزارت ازشورای شهر انصراف دهند: «کاندیداهایی که با لیست امید آمدند، نباید انصراف دهند و از شورا خروج کنند، به دلیل این‌که به ‌هرحال انسان‌های ارزشمندی بودند که می‌خواستند در لیست قرار بگیرند، اما از بین آنها این بزرگواران انتخاب شدند و متعهد به حضور و ادامه فعالیت درطول ۴‌سال هستند.»

 

به گفته او: «محور ما برنامه‌ای است که شورایعالی برای مدیریت شهر دارد و تغییراتی که شهروندان باید آن را به صورت محسوس ببینند. قطعا مسأله انتخاب شهردار از اختیارات شورای شهر است.» فرامرزیان با اشاره به این‌که یکشنبه قبل انتخابات، جلسه‌ای با ۱۵۳نفری که به مرحله نهایی رسیده بودند، داشتیم، گفته است: «درآن جلسه همه این موارد را به اطلاع اعضا رساندیم و گفتیم کسی که تمایل دارد درشورا باشد، حتما باید پایبند بماند و اگر انتخاب شدند، برای شهرداری و وزارت انصراف ندهند و این ترکیب باید ترکیبی هماهنگ با برنامه منسجم و مناسب برای شهر تهران باشد. ما این مسأله را اتمام حجت کردیم و در میثاقنامه یکی از عناوینش همین بود که در شورا بمانند.»

 

دبیر شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان درباره ادامه فعالیت این شورا بعد از انتخابات هم گفته: «شورایعالی مجددا جلسه خواهد گذاشت. جبهه شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان درکمیسیون ماده ۱۰ احزاب به ثبت رسید و مورد تأیید قرار گرفت. این جریان یک جریان فکری است که خلق‌کننده یک اقدام است و حتما باید دربرابر اقدامی که انجام داده، پیگیر باشد و تعاملات لازم برای تحقق برنامه‌ها را داشته باشد.»

 

او درپاسخ به این پرسش که برخی علت عدم حضور «مهرعلیزاده» را در لیست، شهردارشدن او می‌دانند، به «تسنیم» گفته است: «خیر؛ اصلا این مسأله نبود. دریک پروسه دموکراتیک آقای مهرعلیزاده جزو ۴۲نفر نهایی بود، اما در رأی‌گیری نهایی انتخاب نشد. ما فعلا وارد مصداق برای شهردار نمی‌شویم، اما مسلما لیست امید باید سازوکار اجرایی برای برنامه ارایه‌شده توسط شورایعالی را فراهم کند تا مدیریت شهری مطلوب را برای شهروندان محقق شود.»

 

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش