شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۲:۴۷ - ۲۵ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۰۰۳
شهری و روستایی

مبنای تحقیق و تفحص از شهرداری تهران شفاف‌سازی عملکردها است / برخی نمایندگان تحقیق و تفحص از شهرداری تهران را سیاسی می‌دانستند

عبدالکریم حسین زاده,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
نایب رئیس فراکسیون امید می‌گوید: دفعه پیش که تحقیق و تفحص از شهرداری تهران مطرح شد با توجه به اینکه انتخابات ریاست جمهوری نزدیک بود و آقای قالیباف کاندیدای ریاست جمهوری، برخی نمایندگان به بهانه اینکه این تحقیق و تفحص سیاسی است به آن رای ندادند اما در حال حاضر این توجیهات قابل قبول نیست و تا انتخابات ریاست جمهوری دوره بعد بیش از ۳ سال باقی است.

اعتمادآنلاین،تحقیق و تفحص از شهرداری تهران که برای دومین بار مطرح شده است، هفته گذشته در کمیسیون عمران مجلس به رای گذاشته شد و تعداد آرا برابر بود به گفته سخنگوی کمیسیون قرار بر این بود که هیات رئیسه کمیسیون در این خصوص تصمیم گیری کند. مصطفی کواکبیان نماینده تهران و از طراحان طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران پیش از این به اعتمادآنلاین گفته بود که قرار است مجددا این طرح در کمیسیون عمران به رای گذشته شود.

 

عبدالکریم حسین زاده عضو کمیسیون عمران و نایب رئیس فراکسیون امید نیز در خصوص طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران در گفت وگو با اعتمادآنلاین تصریح کرد: در جلسه‌ای که تحقیق و تفحص از شهرداری تهران مطرح شد عدد کمیسیون برای رای گیری کافی نبود و قرار شد که در هفته جاری مجددا تحقیق و تفحص از شهرداری تهران به رای گذاشته شود.

 

در ادامه مشروح گفت‌وگو اعتمادآنلاین با عبدالکریم حسین زاده عضو کمیسیون عمران و نایب رئیس فراکسیون امید را می خوانید:

 

طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران در کمیسیون عمران بررسی شد، نتیجه این بررسی ها چه بود؟ 

طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران در کمیسیون عمران بررسی شد آقای نجفی در این جلسه حاضر شدند و توضیحاتی را ارائه کردند. به نمایندگی از تحقیق و تفحص کنندگان آقای کواکبیان در کمیسیون حضور داشتند و یکسری مباحث را مطرح کردند.

 

تحقیق و تفحص دو نتیجه دارد. یک نتیجه آن شفاف سازی است. بعد از شفاف سازی مشخص می شود که تخلف صورت گرفته یا خیر. اگر تخلف صورت گرفته باشد باید بر مبنای میزان تخلفات با افراد خاطی بر خورد شود. اگر هم تخلفی صورت نگرفته باشد به نفع دستگاهی است که مورد تحقیق و تفحص قرار گرفته و سلامت دستگاه بیشتر تایید و اثبات می شود.

 

تاکید دوستان این بود که این تحقیق و تفحص انجام گیرد تا به سالم سازی ساختارهای کشور و نظام بینجامد. از سال ۱۳۸۰ که فرمان ۸ ماده رهبر انقلاب مبنی بر مبارزه با فساد صادر شد، شاهد موارد متعدد موضوعات مالی و اقتصادی در کشور بودیم و قاعدتا تبعیت از فرمان رهبری عزم ملی می خواهد و بخش اعظمی از مبارزه با فساد خصوصا در حوزه‌های مالی در مجلس و ابزارهای تحت اختیارش وجود دارد. از جمله استیضاح، طرح سوال و مسائلی از این دست که شاید یکی از کارآمدترین مواردش تحقیق و تفحص باشد. در جلسه‌ای که تحقیق و تفحص از شهرداری تهران مطرح شد عدد کمیسیون برای رای گیری کافی نبود و قرار شد که هفته آینده مجددا تحقیق و تفحص از شهرداری تهران به رای گذاشته شود.

 

آیا موضوعات جدیدی نیز در جلسه کمیسیون عمران در خصوص تحقیق و تفحص از شهرداری تهران مطرح شده است؟

موارد تحقیق و تفحص از شهرداری تهران همان موارد سابق است از جمله در حوزه تملک ها، تراکم ها، واگذاری املاک و به صورت عام‌تر میزان تطبیق طرحهای جامع و تفضیلی با  وضع موجود شهر و مدیریت شهری.

 

پیش از این که تحقیق و تفحص از شهرداری تهران مطرح بود، گفته می شد لابی های پشت پرده باعث منتفی شدن این طرح شد. آیا این لابی ها همچنان وجود دارد؟

دفعه پیش یک بحثی که مطرح می شد این بود که چون انتخابات ریاست جمهوری نزدیک بود و آقای قالیباف جزو یکی از کاندیدا ها بودند، عده‌ای این تلقی را داشتند تحقیق و تفحص سیاسی است و شاید خیلی از افراد به همین دلیل خودشان را منع کردند که به تحقیق و تفحص رای بدهند.

 

در حال حاضر اما انتخابات ریاست جمهوری به پایان رسیده و انتخابات آتی ریاست جمهوری هم بیش از سه سال باقی است لذا این شبهات که تحقیق و تفحص سیاسی است، منتفی است.  اگر تعدادی از دوستان بخواهند با این بهانه ها به تحقیق و تفحص از شهرداری تهران رای ندهند یا در مقابل آن قرار بگیرند به نظر نمی رسد که چه در اذهان عمومی و چه در فضای شفاف سازی اقتصادی و مالی توجیه پذیر باشد.

 

در حال حاضر فقط مبنای تحقیق  تفحص از شهرداری تهران شفاف سازی عملکردها است. لذا اگر آن زمان هم لابی ها یا موضوعاتی از این دست مطرح و عنوان می شد که تحقیق و تفحص مبنای انتخاباتی داشته  دیگر در حال حاضر قابلیت توجیه ندارد که با این شکل و لابی گری ها بخواهند جلوی تحقیق و تفحص را بگیرند. این موضوع در شأن مجلس و نظام هم نیست و بالاخره موضوعاتی مطرح می شود که می تواند در روال عادی خود قرار بگیرد. بالاخره یا اتفاقی افتاده یا نیفتاده و خارج از این موارد نیست. 

 

مجلس دایر است برای اینکه حوزه نظارتی اش نیز به اندازه حوزه های تقنینی اش فعال باشد. باید بخشی از ساعت کاری در صحن علنی را که برای تصویب قوانین می گذارد برای امورات نظارتی قرار بدهیم و اگر این نظارت دقیق، کارآمد و به موقع باشد مطمئن باشید که موجب سالم سازی و مبارزه با فساد می شود. اگر قرار است ابزار نظارتی را مجلس از دست خودش بگیرد و نخواهد اعمال کند کم لطفی در حق خودش است.

 

جو مجلس برای این تحقیق و تفحص مساعد است؟

از جو داخل صحن بی اطلاعم اما در کمیسیون به نظر می رسد آرا ۵۰ به ۵۰ است منتها باید دید در هفته جاری و در جریان رای گیری این طرح چه اتفاقی می افتد.

 

 

 

 

 

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش