پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۳۳ - ۱۴ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۳۸۷۷
شهری و روستایی

درآمد اجرای طرح ترافیک جدید چقدر خواهد بود؟

طرح ترافیک,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
اگر معادلات منتقدان درست باشد، با احتساب اینکه تنها نصف دارندگان مجوز طرح ترافیک همچنان وارد محدوده طرح شوند، یعنی از ۱۳۰ هزار دارنده مجوز، ۶۵ هزار راننده همچنان در ورود به طرح اصرار کنند و از طرف دیگر ورود مردم به طرح هم فقط ۵۰ درصد بیشتر شود رقمی نزدیک به ۷۰۰ میلیارد تومان، عوارض به خزانه شهرداری واریز خواهد شد. هرچند معاون شهرداری می‌گوید درآمد شهرداری از این محل بیشتر از ۵۰۰ میلیارد تومان نخواهد بود.

اعتمادآنلاین، نزدیک به یک ماه است که شهرداری و شورای شهر پرده از برنامه‌ای جدید برای محدوده طرح ترافیک تهران برداشته‌اند. طرحی که نشان از دو تغییر عمده در اجرای طرح ترافیک دارد. اول اینکه دیگر فروش روزانه، هفتگی و ماهانه طرح ترافیک وجود نخواهد داشت و دوم اینکه به هیچ فردی مجوز دائمی ورود به طرح ترافیک داده نمی‌شود بلکه ورود عموم خودروها به محدوده طرح که با رنگ خاص روی نقشه مشخص می‌شود آزاد است اما صاحبان خودروها باید با توجه به زمان ورود به این محدوده و همچنین مدت زمانی که داخل طرح به سر می‌برند عواض پرداخت کنند. 

 

مسئولان شهرداری این طرح را قدمی برای برقراری عدالت اعلام می‌کنند، مثلاً همین چند روز پیش محمد علیخانی عضو شورای شهر به اعتمادآنلاین گفت: «معنی ندارد که یک عده خاص بتوانند وارد طرح شوند و عده‌ای دیگر نه، شهر متعلق به همه است و همه باید بتوانند از خیابان‌ها استفاده کنند و میزان استفاده‌شان عوارض پرداخت کنند.» او تاکید کرد که دیگر جریمه‌ای در کار نخواهد بود. این حرف‌ها که در نگاه اول منطقی به نظر می‌رسد انتقادهای زیادی به دنبال داشت.

 

عده‌ای از مخالفان اعلام می‌کردند که شهرداری فقط کلمه «جریمه» را برداشته و «عوارض» را جایگزین آن کرده است. آن‌ها می‌گفتند قبلاً هم همه در صورت پرداخت جریمه می‌توانستند وارد طرح بشوند و حالا به جای اینکه جریمه پرداخت کنند باید برای ورودشان عوارض بپردازند. به اعتقاد آنها تنها وجهی که به این طرح رنگ و بوی عادلانه می‌دهد این است که دیگر مجوز ورود به طرح ترافیک به قشرهای خاص و برخی نهادهای دولتی داده نمی‌شود. البته همین بخش هم اعتراض گروه‌هایی که قبل از این مجوز ورود به طرح ترافیک می‌گرفتند به دنبال داشت اما نقطه‌ای که از این طرح بیشتری انتقادها را به دنبال داشت، اینجا نبود، بلکه منتقدان می‌گفتند این طرح بیشتر از این که به رفع آلودگی یا حتی روان‌تر شدن ترافیک کمک کند درآمدهای شهرداری را بالا می‌برد. 

 

وقتی این موضوع بیشتر خودنمایی می‌کند که حرف‌های چند وقت اخیر دست اندر کاران مدیریت تهران را به یاد بیاوریم که تمام وقت از کمبود بودجه شهرداری، بدهی‌های کلان و نبود اعتبارات پایدار صحبت می‌کردند و همزمان می‌گفتند که تراکم فروشی به سبک قالباف که نام شهرفروشی به خود گرفته بود، باید متوقف شود. اعضای شورای شهر و مسئولان شهرداری هم ابایی ندارند از اینکه بگویند از اجرای این طرح به دنبال درآمدزایی هستند. علیخانی در این باره می‌گوید: «چه ایرادی دارد که شهرداری عوارض دریافت کند؟ از طرفی می گویند که تراکم فروخته نشود تا جمعیت شهر بیشتر نوشد و امنیت آن به خطر نیفتد و روز به روز فضای سبز بیشتر از بین نرود، از طرف دیگر در برابر هر طرحی که به ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری منتهی می‌شود اعتراض می‌کنند و می گویند شهرداری به دنبال درآمدزایی است. بالاخره شهرداری برای اتمام پروژه‌های نیمه تمام و عمل به وعده‌هایی مانند توسعه حمل و نقل عمومی به اعتبار نیاز دارد. دوستان لطف کنند و بگویند که این اعتبار از کجا باید به دست بیاید؟»

 

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران هم درباره میزان درآمدزایی این طرح می‌گوید: «در حال حاضر میزان درآمد شهرداری از محل فروش طرح ترافیک ۳۵۰ میلیارد تومان است و پیش بینی می‌کنیم که این درآمد به ۵۰۰ میلیارد تومان برسد.»

 

با وجود این رقمی که معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران اعلام می‌کند کارشناسان فکر می‌کنند درآمد شهرداری از محل عوارض ورود به محدوده طرح ترافیک بیشتر از این حرف‌ها خواهد بود. صدیف بدری سخنگوی فراکسیون مدیریت شهری مجلس به اعتمادآنلاین می‌گوید: «در ظاهر می‌بینیم که مردم باید همان هزینه‌ای را که برای خرید مجوز طرح ترافیک می‌پرداختند به عنوان عوارض بپردازند اما شرایطی که شهرداری با بهانه اجرای عدالت تعیین کرده مردم را تشویق می‌کند که به محدوده طرح ترافیک وارد شوند.»

 

او ادامه می‌دهد: «به گفته خود مسئولان شهرداری، طبق طرح جدید اگر کسی بخواهد دو ساعت در طرح ترافیک باشد هزینه همان دو ساعت را پرداخت می‌کند نه هزینه کامل روزانه، همچنین افراد بسته به ساعت ورودشان به محدوده رقم‌های متفاوتی پرداخت می‌کنند. همه اینها شرایط ورود مردم به طرح ترافیک را راحت‌تر می‌کند و همین موضوع باعث می‌شود که عده بیشتری برای ورود به طرح ترافیک تشویق شوند و درآمد بیشتری هم به شهرداری برسد در حالی که باید برای آلودگی هوا و معضل ترافیک در تهران راه حل پیدا کرد.»

 

مسئولان شهرداری در مقابل اعلام می‌کنند که با حذف ارائه طرح ترافیک به گروه‌های خاص این مشکل برطرف می‌شود و خیلی از کسانی که دیگر طرحی دریافت نمی‌کنند از ورود به محدوده خودداری می‌کنند و عدم حضور آنها، حضور بیشتر مردم را جبران می‌کند اما این دلیل هم منتقدان را راضی نمی‌کند. غلامرضا حیدری نماینده تهران در مجلس در این‌باره به اعتمادآنلاین می‌گوید: «به اجرای چنین طرحی خوش‌بین نیستم چون فکر می‌کنم زیرساخت‌های لازم برای اجرای آن آماده نیست و با اجرای آن نه فقط کسانی که قبلاً مجوز ورود به طرح را داشتند دوباره وارد آن خواهند شد بلکه عده زیادی از مردم هم به این محدوده وارد می‌شوند و این موضوع آلودگی هوا را بیشتر و ترافیک را سنگین‌تر می‌کند.»

 

منظور حیدری از زیر ساخت هم ابزارهای لازم برای اطلاع رسانی به مردم است و امکاناتی که مردم را نسبت به ورود به طرح بی میل کند. او می‌گوید: «احتمال این وجود دارد که اگر قرار باشد به صورت ناگهانی چنین تغییری ایجاد شود، آن هم در حالی که مسئولان شهرداری دائماً می گویند این طرح باعث می‌شود همه مردم بتوانند وارد طرح شوند، ممکن است عده زیادی به اشتباه بیفتند و تا مدت‌ها به خیال ارزان بودن وارد طرح شوند، از طرفی چون زیرساخت‌های مربوط به حمل و نقل عمومی هنوز چنان که باید توسعه پیدا نکرده است، کسانی که از طرح استفاده می‌کردند و عادت به این کار داشته‌اند احتمالاً راضی به پرداخت هزینه خواهند شد.»

 

اگر معادلات حیدری درست باشد، با احتساب اینکه تنها نصف دارنده‌های مجوز طرح ترافیک همچنان وارد محدوده طرح شوند، یعنی از ۱۳۰ هزار دارنده مجوز ۶۵ هزار راننده همچنان بر ورود به طرح اصرار کنند و از طرف دیگر ورود مردم به طرح هم فقط ۵۰ درصد بیشتر شود رقمی نزدیک به ۷۰۰ میلیارد تومان، عوارض به خزانه شهرداری واریز خواهد شد. البته محمد علیخانی عضو شورای شهر این وعده را می‌دهد که بخش بزرگی از این درآمد صرف توسعه حمل و نقل عمومی شود و می‌گوید: «مردم وقتی تأثیر پرداخت عوارض را ببینند دیگر به پرداخت آن اعتراض نمی‌کنند.»

 

 

 

 

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش