شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۰:۴۵ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۱۴۹۵
شهری و روستایی

نماینده مردم سرپل ذهاب: وضعیت تأسف‌بار مردم زلزله‌زده نتیجه تدابیر غلط بنیاد مسکن است/ مستأجران اصلاً در دسته‌بندی‌های بنیاد مسکن لحاظ نشده‌اند

مردم سرپل ذهاب,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
فرهاد تجری، نماینده مردم سرپل ذهاب در مورد وضعیت زلزله‌زده‌ها می‌گوید: «مستأجران اصلاً در دسته‌بندی‌های بنیاد مسکن جایی نداشته‌اند. به آنها گفته شده که از صاحب‌خانه‌ها ودیعه‌شان را پس بگیرند و خانه‌ای اجاره کنند در حالی که اغلب صاحب‌خانه‌ها چون خانه‌شان ویران شده نمی‌توانند ودیعه مستأجر را پس بدهند چون هر بار با اجاره دادن خانه ودیعه مستأجران را پس می‌دادند. مستأجرانی که خانه‌هایشان خراب شده با وجود داشتن پدر و مادر پیر یا فرزند خردسال هنوز در چادر زندگی می‌کنند در حالی که برخی خانه‌دارها کانکس گرفته‌اند.»

با گذشت بیش از سه ماه از وقوع زلزله در غرب کشور هنوز هم تصاویر ناراحت‌کننده‌ای از وضعیت زندگی مردمی که خانه و زندگی‌شان را در این زلزله از دست داده‌اند در رسانه‌ها منتشر می‌شود. شرایط آب و هوایی و بارش برف و باران هم مزید بر مشکلات آنها شده تا جایی که یکی از زلزله‌زده‌ها می‌گوید: «هر بار که باران شدیدی می‌آید داخل چادر پر از آب می‌شود. خانواده‌ها تلاش می‌کنند که چادرهایشان را روی ارتفاعات بنا کنند اما این راه حل خوبی نیست.»

 

این وضعیت در حالی است که مسئول رسیدگی به مناطق زلزله‌زده در قرارگاه خاتم چند روز پیش به اعتمادآنلاین گفت که «سپاه تمام تعهدش درباره ساخت و تحویل کانکس را انجام داده و بنیاد مسکن قرارداد جدیدی با سپاه نبسته است.» مسئولان بنیاد مسکن هم می‌گویند نیاز به کانکس بیشتر نیست. امروز معاون بنیاد مسکن گفت: «بسیاری از زلزله‌زده‌ها ترجیح دادند به جای دریافت کانکس، پول اجاره را بگیرند و در چادر بمانند. در کنار سرپل ذهاب کانکس‌ با امکانات کامل گذاشتیم اما حتی یک نفر هم نرفت.»

 

اما فرهاد تجری نماینده مردم قصر شیرین حرف‌های معاون بنیاد مسکن را تکذیب می‌کند و به اعتمادآنلاین می‌گوید: «شاید عده‌ای از کسانی که از نظر بنیاد مسکن مستحق دریافت کانکس بوده‌اند به جای آن پول گرفته باشند اما مهم این است که بسیاری از مردم اصلاً مستحق دریافت کانکس دانسته نشدند و هنوز زیر برف و باران در چادر زندگی می‌کنند.»

 

او دلیل این اتفاق را سیاست‌های غلط بنیاد مسکن می‌داند و می‌گوید: «بنیاد، مردم را به شش گروه مختلف تقسیم کرده است، از جمله کسانی که صاحب‌خانه بوده‌اند و خانه‌شان به کلی تخریب شده، کسانی که صاحب‌خانه بوده‌اند اما خانه‌شان نیاز به تعمیرات اساسی داشته، کسانی که صاحب‌خانه بوده‌اند و خانه‌شان نیاز به تعمیرات درجه دو دارد و.... بین تمام گروه‌هایی که بنیاد مسکن، مردم را در آنها گنجانده فقط به گروه اول یعنی صاحب‌خانه‌هایی که خانه‌شان به کلی خراب شده کانکس تعلق گرفته است.»

 

تجری ادامه می‌دهد: «این نگاه مسئولان بنیاد مسکن به این دلیل است که وضعیت زندگی مردم را از نزدیک لمس نکرده‌اند. زن و بچه خودشان در آرامش و امنیت زندگی می‌کنند و به همین خاطر هم به راحتی می‌گویند که مردم خانه‌هایشان را تعمیر کنند و به خانه‌های خودشان بروند در حالی که در یک شهر زلزله‌زده تعمیر خانه کار راحتی نیست. بسیاری از مردم مصیبت دیده‌اند. خانواده‌های زیادی سرپرست‌شان را از دست داده‌اند. این‌ها که نمی‌توانند ظرف یک ماه و دو ماه خانه‌هایشان را تعمیر کنند. با توجه به پس‌لرزه‌های شدید هم نمی‌توانند زیر سقف نیمه‌ویران خانه‌هایشان برگردند.»

 

به گفته تجری بنیاد مسکن به کلی مستأجران را فراموش کرده است. او می‌گوید: «از همه بدتر اینکه مستأجران اصلاً در دسته‌بندی‌های بنیاد مسکن جایی نداشته‌اند. به آنها گفته شده که از صاحب‌خانه‌ها ودیعه‌شان را پس بگیرند و خانه‌ای اجاره کنند در حالی که اغلب صاحب‌خانه‌ها چون خانه‌شان ویران شده نمی‌توانند ودیعه مستأجر را پس بدهند، چرا که هر بار با اجاره دادن خانه ودیعه مستأجران را پس می‌دادند. مستأجرانی که خانه‌هایشان خراب شده با وجود داشتن پدر و مادر پیر یا فرزند خردسال هنوز در حال زندگی در چادر هستند در حالی که برخی خانه‌دارها کانکس گرفته‌اند. این عین بی‌عدالتی است.»

 

او در نهایت می‌گوید: «باز هم تأکید می‌کنم که سیاست و رویه غلطی که بنیاد مسکن برای مناطق زلزله‌زده در پیش‌گرفته موجب این نابسامانی شده و مردم در عذاب و فشار زیادی زندگی می‌کنند. متأسفانه مردم هیچ امیدی هم برای دریافت کمک ندارند و بسیاری از آنها در افسردگی و ناامیدی کامل زندگی می‌کنند.»

 

 

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش