پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳
۰۹:۰۲ - ۲۴ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۶۲۱۲
شهری و روستایی

جایگاه تهران بین شهرهای پرنفوذ اقتصادی ۴ پله افزایش یافت

تهران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

جایگاه تهران در رتبه‌بندی جهانی شهرهای دارای «قابلیت جذب سرمایه برای ایجاد کسب‌وکار»، ۴ پله افزایش یافت. یک نهاد مشاوره مدیریتی آمریکایی که سالانه بیش از ۱۰۰ شهر دنیا را براساس دو شاخص اقتصادی مرتبط با سرمایه‌پذیری، مورد بررسی مقایسه‌ای قرار می‌دهد، در گزارش جدید خود برای سال ۲۰۱۸ اسامی۱۰ شهر پرنفوذ (اثرگذار بر رفتار سرمایه‌گذاران و شرکت‌های اقتصادی) را معرفی کرده است.

 

این گزارش با دو شاخص تحت عناوین «شاخص جهانی شهرهای ۲۰۱۸» و همچنین «چشم‌انداز جهانی شهرها»، ۱۳۵ شهر مهم در کشورهای مختلف را رتبه‌بندی کرده است. شاخص اول، «وضعیت فعلی» شهرها به لحاظ دارا بودن جذابیت و استعداد مناسب برای راه‌اندازی یا توسعه کسب‌وکار و رشد فعالیت‌های اقتصادی در شهر را محک زده است و براساس آن، به شهرهای مورد بررسی، رتبه داده شده است. شاخص دوم نیز «شرایط آتی» شهرها برای رشد اقتصادی و جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی را مورد سنجش قرار داده است.

 

«تهران» در شاخص اول، در جایگاه ۹۴ قرار گرفته که نسبت به رتبه‌بندی سال ۲۰۱۷ میلادی، ۴ پله صعود کرده است. این شاخص در گزارش نهاد مشاوره مدیریتی «ای تی کرنی»، به نماگر «شهرهای پرنفوذ» معروف است که طی ۱۰ سال گذشته، شهرهای مهم جهان بر اساس آن، از سوی این نهاد رتبه‌بندی شده‌اند.

 

ارتقای رتبه تهران در شاخص «شهرهای پرنفوذ» طی سال جاری میلادی، انعکاس آثار مثبت برجام بر فضای سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار شرکت‌ها (ورود سرمایه‌های خارجی طی یک‌سال اخیر) را نشان می‌دهد. پارامترهای کلیدی که این شاخص بر اساس آن تعریف شده است شامل «میزان فعالیت شرکت‌های برتر جهان در شهرهای مورد بررسی»، وضعیت بازار سرمایه و هزینه‌های حمل‌ونقل هوایی و دریایی در شهرها است. با این حال رتبه تهران در شاخص دوم که «چشم‌انداز کسب‌وکار و رشد اقتصادی» در ۱۳۵ شهر جهان را نشان می‌دهد، نسبت به آخرین رتبه‌بندی (۲۰۱۷)، افت کرده است. این شاخص بر اساس پارامترهایی همچون «روند سرمایه‌گذاری خارجی، ثبات اقتصادی و میزان فعالیت استارت‌آپ‌ها» محاسبه و رتبه‌‌ شهرها در پی آن، به‌دست آمده است.

 

در هفته‌ای که گذشت نهاد مشاوره مدیریتی «ای‌تی کرنی» رتبه‌بندی اثرگذارترین شهرهای جهان را منتشر کرد. در این رتبه‌بندی که تحت عنوان «گزارش جهانی شهرهای ۲۰۱۸» منتشر شد، از ۲۷ معیار در ۵ دسته‌بندی برای ارزیابی اهمیت ۱۳۵ شهر جهانی جهان از ۶ منطقه استفاده شد. بر این اساس، نیویورک به عنوان اثرگذارترین شهر جهان در رتبه نخست این رتبه‌بندی قرار گرفت. ارزیابی‌های این مرکز بیانگر آن است که شهر سان‌فرانسیسکو پتانسیل آن را دارد تا در سال‌های آینده، به مهم‌ترین (اثرگذارترین) شهر جهان تبدیل شود. این شهر در رتبه‌بندی دیگر این گزارش که «چشم‌انداز جهانی شهرها‌» نام دارد و در آنها شهرهای جهان بر اساس پتانسیل رشد و توسعه در آینده رتبه‌بندی شده‌اند، در رده نخست قرار گرفته است.

 

در رتبه‌بندی اثرگذارترین شهرهای جهان که با عنوان «شاخص جهانی شهرها» ارائه شده، پس از نیویورک شهرهای لندن، پاریس، توکیو و هنگ‌کنگ به ترتیب در رده‌های دوم تا پنجم قرار دارند. در این گزارش همچنین رتبه‌ تهران از سال ۲۰۱۵ تا کنون ارائه شده است. بر این اساس تهران با جهشی ۴ پله‌ای نسبت به گزارش سال گذشته در رده ۹۴ اثرگذارترین‌ شهرهای جهان ایستاده است. همچنین در رتبه‌بندی «چشم‌انداز جهانی شهرها» که پتانسیل رشد و توسعه آینده شهرها در آن مدنظر قرار گرفته، رتبه‌ای بهتر از ۱۲۳ برای تهران حاصل نشده است.

 

عوامل بسیاری دخیلند تا شهرهایی همچون نیویورک، لندن، پاریس و سنگاپور مقصد بهترین شرکت‌ها، استعدادها و پذیرای حجم گسترده‌ای از سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی باشند. این شهرهای اثرگذار با دارا بودن ترکیب مناسبی از مجموعه عواملی همچون فعالیت‌ کسب‌وکارها، سرمایه انسانی، تبادل اطلاعات، مشارکت سیاسی و تجارب فرهنگی، زمینه لازم را برای پیشرفت و موفقیت سازمان‌ها و اشخاص فراهم می‌سازند.

 

در این باره نهاد مشاوره مدیریتی «ای‌تی‌ کرنی» در جدیدترین گزارش خود از اثرگذارترین شهرهای جهان دو فهرست جداگانه با عناوین «شاخص جهانی شهرها» برای معرفی اثرگذارترین شهرهای جهان و «چشم‌انداز جهانی شهرها» که در آن شهرها بر اساس قابلیت توسعه و رشد در آینده رتبه‌بندی شده‌اند، ارائه کرده است. در این رتبه‌بندی‌ها، ویژگی‌های ۱۳۵ شهر بزرگ از ۶ منطقه جهان مورد بررسی قرار گرفته‌ است.

 

در گزارش امسال، شهر نیویورک با قرار گرفتن در رده نخست رتبه‌بندی اثرگذارترین شهرهای جهان (یا همان «شاخص جهانی شهرها») به عنوان اثرگذارترین شهر جهان معرفی شده است. پس از نیویورک، شهرهای لندن، پاریس، توکیو، هنگ‌کنگ، لس‌آنجلس، سنگاپور، شیکاگو، پکن و بروکسل به ترتیب در رده‌های دوم تا دهم این رتبه‌بندی قرار دارند. بر اساس برآوردهای «ای‌تی کرنی» البته شهر سان‌فرانسیسکو پتانسیل آن را دارد تا در سال‌های آینده، به مهم‌ترین (اثرگذارترین) شهر جهان تبدیل شود.

 

این شهر در رتبه‌بندی دیگر این گزارش که «چشم‌انداز جهانی شهرها‌» نام دارد و در آنها شهرهای جهان بر اساس پتانسیل رشد و توسعه در آینده رتبه‌بندی می‌شوند، در رده نخست قرار گرفته است. در این رتبه‌بندی شهرهای نیویورک، لندن، پاریس، سنگاپور، آمستردام، مونیخ، بوستون، هیوستون و ملبورن به‌ترتیب در رده‌های دوم تا دهم شهرهایی که روشن‌ترین چشم‌انداز توسعه و پیشرفت را برای آینده دارند ایستاده‌اند. در گزارش‌های سالانه این شرکت، همچنین بهترین شهرها به تفکیک هر معیار و دسته معرفی می‌شوند. بر این اساس در «فعالیت کسب‌وکارها» و «سرمایه انسانی» شهر نیویورک، در «تبادل اطلاعات» شهر پاریس، در «تجارت فرهنگی» شهرلندن و در «مشارکت سیاسی» شهر واشنگتن در رده نخست بهترین شهرها قرار دارند.

 

بر اساس یافته‌های این گزارش، تعهد و پایبندی به کلیدی‌ترین موضوعات همچون نوآوری، شفافیت و تبادل اطلاعات، نسل بعدی اثرگذارترین شهرهای جهان را تعیین خواهد کرد. در این رابطه شهرهایی که بیشترین پیشرفت را در رتبه‌بندی «شاخص جهانی شهرها» امسال نسبت به سال گذشته داشته‌اند شهرهایی بوده‌اند که بهبود چشمگیری در زمینه «فضای کسب‌وکار» و «تبادل اطلاعات» داشته‌اند. همچنین طی ۱۰ سالی که از زمان انتشار این گزارش می‌گذرد، شهرهای بزرگ چین بیشترین پیشرفت را نسبت به سایر شهرهای جهانی تجربه‌ کرده‌اند. یکی از مهم‌ترین عوامل این روند فعالیت کسب‌وکارها بوده است، درحالی که سرمایه‌ انسانی و تجارت فرهنگی نیز نقشی کلیدی در رشد چشمگیر شهرهای چینی ایفا کرده‌اند. 

 

نهاد آمریکایی «ای‌تی‌ کرنی»‌ در گزارش خود برای اندازه‌گیری «شاخص جهانی شهرها » از ۲۷ معیار در ۵ دسته کلی استفاده می‌کند. این ۵ دسته به همراه معیارهای زیرمجموعه آنها به شرح زیر است: «فعالیت‌ کسب‌وکارها»: تعداد شرکت‌های فهرست «فورچون۵۰۰»، تعداد شرکت‌های خدماتی برتر جهان، وضعیت بازارهای سرمایه، هزینه حمل‌ونقل هوایی، هزینه حمل‌ونقل دریایی و کنفرانس‌های ICCA؛ «سرمایه‌انسانی»: جمعیت متولد خارج، تعداد دانشگاه‌های برتر، جمعیت با مدرک دانشگاهی، جمعیت دانشجویان بین‌المللی و تعداد مدارس بین‌المللی؛ «تبادل اطلاعات»:

 

دسترسی به اخبار تلویزیون، نهادهای خبری، مشترکان پهنای باند، آزادی بیان و میزان فعالیت یا حضور آنلاین؛ «تجربیات فرهنگی»: موزه‌ها، هنرهای بصری، رویدادهای ورزشی، تعداد گردشگر، ارائه غذا و پخت‌وپز و شهرهای خواهر (شهرهایی که ارتباطات بسیار نزدیکی دارند)؛ و «مشارکت سیاسی»:‌ سفیران و کنسولگری‌ها، اتاق‌های فکر، نهادهای بین‌المللی، کنفرانس‌های سیاسی و نهادهای محلی با اثرگذاری جهانی. همچنین در رتبه‌بندی «چشم‌انداز جهانی شهرها» که شهرها بر اساس‌ توانایی آنها برای توسعه و رشد در آینده مورد ارزیابی می‌گیرند، از ۱۳ معیار در ۴ دسته کلی استفاده شده است:

 

«تندرستی افراد»: ثبات و امنیت، تحولات درمانی و پزشکی، شاخص ضریب جینی، عملکرد محیط‌زیستی؛ «اقتصاد»:‌ زیرساخت‌ها،تولید ملی سرانه، جریان ورودی سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی؛ «نوآوری»: سرانه اختراع به‌ ثبت رسیده، سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، استارت‌آپ‌های دانشگاهی؛ و «حکمرانی»: کیفیت بوروکراسی و نظام اداری، سهولت انجام کسب‌وکار و شفافیت.

 

donya-e-eqtesad.com
  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش