جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۰۹:۵۱ - ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۰۱۹۴
محیط زیست و گردشگری

بانک جهانی در دو دوره زمانی منتشر کرد

سهم جهان ازآب سالم

نقشه جهانی دسترسی به آب سالم در سال ۲۰۱۵ از عدم دسترسی حدود ۶۶۳ میلیون نفر در جهان به منابع آب سالم حکایت دارد، گروهی که آب موردنیاز خود را در این سال از طریق حفر چاه و منابع آب ناسالم تامین کردند. براساس گزارش منتشرشده از سوی بانک‌جهانی دسترسی به آب سالم در دنیا در سال مورد بررسی برابر با ۹۱ درصد بوده و این در حالی است که در سال ۱۹۹۰، میزان دسترسی به آب سالم در جهان ۷۶ درصد ارزیابی شده بود.

به گزارش دنیای اقتصاد، بی‌آبی و عدم دسترسی به آب سالم دو مقوله‌ای است که پیش از این سازمان ملل‌متحد نیز نسبت به بحرانی شدن آن در جهان هشدار داده و اعلام کرده بود که پس از درگیری‌های سیاسی و ناشی از جنگ در آینده بی‌آبی به تنش جدید بدل خواهد شد.

 

این سازمان هشدار داده بود که تاثیرات بالقوه بی‌آبی بر فعالیت‌های اقتصادی و بازار کار هم جدی و احتمالا شدید خواهد بود و از سوی دیگر کمبود آب و ساختارهای ضعیف مدیریتی مربوط به آن می‌تواند به یکی از علل اصلی کشمکش و درگیری میان کشورها و اختلافات منطقه‌ای تبدیل شود. این گزارش بیانگر آن بود که رابطه‌ای آشکار بین کمبود آب، ناامنی غذایی، بی‌ثباتی اجتماعی و درگیری‌های خشونت‌بار وجود دارد و این معضل می‌تواند موجب آغاز و تشدید مهاجرت در سراسر جهان شود؛ روندی که از آن به‌عنوان داعش خاموش در منطقه یاد می‌شود.

 

حال گزارش منتشر شده از سوی بانک جهانی بیانگر آن است که عمده مردم ساکن در کشورهای جنوب صحرای آفریقا و جنوب آسیا، جایی که فقیرترین مردم را در مناطق روستایی در خود جای داده است کمترین دسترسی به آب سالم را در سال ۲۰۱۵ داشته‌اند. این در شرایطی است که بانک جهانی پیش از این برآورد کرده بود که کاهش کیفیت آب برای کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا بین ۵/ ۰ تا ۵/ ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی سالانه آنها هزینه دارد.

 

ارزیابی صورت‌گرفته از سوی بانک جهانی وضعیت دسترسی به آب سالم را در دوره زمانی سال ۱۹۹۰ و ۲۰۱۵ بررسی کرده که براساس آن ایران در سال ۲۰۱۵ با ۲/ ۹۶ درصد دسترسی به آب سالم در رده کشورهای بالای جدول قرار دارد، میزان دسترسی به آب سالم در ایران در سال ۱۹۹۰ برابر با ۹۲ درصد بوده است که با توجه به آمار مذکور می‌توان گفت قدم‌های خوبی در راستای بهبود دسترسی به آب سالم در کشور صورت گرفته و این امر ایران را در جایگاه مناسبی در این زمینه قرار داده است.

 

براساس نقشه جهانی دسترسی به آب سالم در سال مورد بررسی ساکنان کشورهای فیجی، مکزیک، بوتسوانا، اوکراین، سریلانکا و چین به لحاظ دسترسی به آب سالم هم‌رده با ایران قرار داشته‌اند. از سوی دیگر کشورهای ساکن پاپوا گینه‌نو با ۴۰ درصد دسترسی به آب سالم، گینه استوایی با ۴۸ درصد و آنگولا با ۴۹ درصد کمترین دسترسی به آب سالم را در سال ۲۰۱۵ داشته‌اند. همچنین نقشه جهانی دسترسی به آب سالم بیانگر آن است که ساکنان کشورهای زیادی در این سال توانسته‌اند به ۱۰۰ درصد آب سالم دسترسی پیدا کنند.

 

ارزیابی وضعیت کشورهای جهان

ارزیابی‌های صورت‌گرفته از وضعیت دسترسی به آب سالم در مناطق و سازمان‌ها بیانگر آن است که ۹۱ درصد جهان به آب سالم دسترسی داشته‌اند و این در حالی است که در سال ۱۹۹۰ تنها ۷۹ درصد از ساکنان زمین به آب سالم دسترسی داشته‌اند، روندی که از بهبود دسترسی به آب سالم حکایت دارد.

 

براساس ارزیابی صورت گرفته می‌توان گفت وضعیت دسترسی ساکنان در جهان عرب در سال ۲۰۱۵ برابر با ۹۲ درصد بوده و ۹۶ درصد از ساکنان کشورهای کوچک حوزه کارائیب نیز در این سال به آب سالم دسترسی داشته‌اند. اما وضعیت ساکنان کشورهای اروپای مرکزی و بالتیک نیز در این سال بیانگر دسترسی ۹۹ درصد ساکنان این منطقه به آب سالم است و درخصوص کشورهای شرق آسیا و پاسیفیک نیز می‌توان گفت ۹۴ درصد ساکنان این منطقه به آب سالم دسترسی دارند.

 

نقشه طراحی شده همچنین از دسترسی کامل کشورهای حوزه یورو به آب سالم حکایت دارد؛ روندی که دربرگیرنده کشورهای دارای درآمد بالا و کشورهای اتحادیه اروپا نیز می‌شود. آمارهای اعلام شده همچنین بیانگر آن است که تنها ۶۸ درصدکشورهایی که در مناطق آسیب‌پذیر و تحت‌تاثیر جنگ قرار دارند از آب سالم برخوردارند و وضعیت دسترسی به آب سالم در کشورهای فقیر و به‌شدت بدهکار نیز ۶۶ درصد است.

 

اما درخصوص کشورهای آمریکای‌لاتین و کشورهای حوزه کارائیب نیز می‌توان گفت که ۹۵ درصد ساکنان این منطقه به آب سالم دسترسی دارند.درخصوص کشورهای کمتر توسعه یافته (براساس دسته‌بندی سازمان ملل) نیز تنها ۶۹ درصد ساکنان این منطقه به آب سالم در سال ۲۰۱۵ دسترسی داشته‌اند. ارزیابی صورت گرفته همچنین بیانگر آن است که دسترسی به آب سالم برای ساکنان خاورمیانه و شمال آفریقا ۹۳ درصد است.

 

اما ارزیابی صورت‌گرفته از کشورهای آمریکای‌شمالی و کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) از دسترسی ۹۹ درصدی ساکنان این منطقه به آب سالم حکایت دارد. بررسی صورت گرفته همچنین بیانگر آن است که ۹۱ درصد ساکنان کشورهای کوچک جزایر پاسیفیک و کشورهای کوچک نیز به آب سالم دسترسی داشته‌اند. براساس گزارش منتشر شده، دسترسی آب سالم در کشورهای جنوب آسیا نیز ۹۲ درصد بوده است.

 

درخصوص کشورهای آفریقای زیر صحرا نیز براساس ارزیابی صورت گرفته می‌توان گفت که آب سالم تنها در اختیار ۶۸ درصد ساکنان این مناطق است. اما درخصوص کشورهای دارای درآمد پایین و متوسط، کشورهای دارای درآمد پایین و کشورهای دارای درآمد متوسط رو به بالا نیز می‌توان گفت به ترتیب ۸۹، ۶۶ و ۹۰ درصد ساکنان این مناطق به آب سالم دسترسی داشته‌اند و درخصوص کشورهای دارای درآمد متوسط و کشورهای دارای درآمد متوسط رو به بالا نیز می‌توان گفت به ترتیب ۹۲ و ۹۵ درصد ساکنان این مناطق دسترسی به آب سالم دارند.

 

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست,دسترسی به آب سالم

 

 

  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش