چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۳۶ - ۲۱ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۵۸۵۵
محیط زیست و گردشگری

علت مشاجره نمایندگان خوزستان با عیسی کلانتری چه بود؟

عیسی کلانتری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
خوزستان و دشت های حاصلخیزش که تحت تأثیر مدیریت نادرست منابع آب و دست اندازی های منفعت طلبانه برخی مدیران، چند سالی هست طراوت و شادابی گذشته را از دست داده و امکان حیات در این منطقه دشوار شده است، هنوز هم عرصه ای برای آزمون و خطای مدیران ارشد کشور است؛ مدیرانی که با دعوا و طرح های غیرکارشناسی خود، راه گذشتگان را ادامه می دهند و به ترسیم آینده سیاه خوزستان مشغول هستند.

به گزارش تابناک،موافق گرفتن عوارض از خودروهاي شخصي در بزرگراه هاي تهران هستم/ بايد مطلوبيت سفر با خودروهاي شخصي را كاهش دهيمخوزستان و دشت های حاصلخیزش که تحت تأثیر مدیریت نادرست منابع آب و دست اندازی های منفعت طلبانه برخی مدیران، چند سالی هست طراوت و شادابی گذشته را از دست داده و امکان حیات در این منطقه دشوار شده است، هنوز هم عرصه ای برای آزمون و خطای مدیران ارشد کشور است؛ مدیرانی که با دعوا و طرح های غیرکارشناسی خود، راه گذشتگان را ادامه می دهند و به ترسیم آینده سیاه خوزستان مشغول هستند.

 

در شرایط کنونی که همه دلسوزان کشور بر بحران آب واقف هستند، آن را تهدیدی جدی برای آینده ایران قلمداد می کنند و به همین منظور، اجرای طرح های احیای محیط زیست و جبران خطاهای گذشته را اجتناب ناپذیر می دانند، هنوز مدیران اجرایی کشور علاقه ای به دوری از مطالعات غیر کارشناسی و پرهیز از رفتار نسنجیده در حوزه مدیریت منابع آب ندارند.

 

در میان همه حوضه های آبریز کشور که هر یک به نوعی دچار بحران آب و کمبود آب هستند، شرایط حوضه آبریز کارون و به صورت مشخص استان خوزستان به مراتب بدتر است؛ استانی که در روزگاری نه چندان دور با جلگه های حاصلخیزش به انبار مواد غذایی ایرانیان تبدیل شده و طراوت و شادابی اش زبانزد خاص و عام بود.

 

اجرای چندین طرح انتقال آب مثل کوهرنگ ۱ و ۲ و تونل چشمه لنگان در بالادست سرشاخه های رود کارون و احداث چندین سد غول پیکر در مسیر رود های بزرگ دز و و کارون در دهه های گذشته بخش زیادی از حقابه های طبیعی خوزستان را از این استان گرفت و آرام آرام دوران نابودی محیط زیست این استان را نوید داد.

 

گرایش سیری ناپذیر مدیران ارشد اجرایی کشور به تکرار طرح های انتقال آب و نهایی کردن عملیات اجرایی چند طرح انتقال آب دیگر روی سرشاخه های رود کارون و دز مثل کوهرنگ ۳ و بهشت آباد در حالی در دستور کار مسئولان کشور است که در شرایط کنونی نیز طرح های پیشین خسارت سنگینی به محیط زیست استان خوزستان وارد کرده است.

 

به بیان بهتر و بر اساس شواهد بسیاری که نیاز به ذکر آنها نیست، اگر وضع موجود باقی بماند و مدیران اجرایی کشور، کاری برای جبران خطاهای گذشته نکنند، با همین روند کنونی آینده نگران کننده ای در انتظار استان خوزستان است؛ حال آنکه شواهد نشان می دهد مدیران اجرایی نه تنها بنایی برای جبران خطاهای گذشته ندارند، بلکه می خواهند در مسیر گذشته گام بردارند.

 

این مهم یعنی حرکت در مسیر گذشتگان را می توان از نامه محرمانه رئیس سازمان محیط زیست کشور به رئیس جمهور برداشت کرد که در متنی عجیب مدعی شده است، هم اکنون در استان خوزستان مازاد مصرف آب وجود دارد و در صورت صرفه جویی می توان منابع لازم برای انتقال بین حوضه ای را فراهم کرد.

 

کلانتری در نامه ای که به آن اشاره شد، بدون اشاره به طرح های بزرگی مثل انتقال آب و احداث سد ادعا کرده است، مطالعات کارشناسان این سازمان نشان می دهد دلیل اصلی بحران آب خوزستان، مصرف بی رویه آب در بخش هایی مثل کشاورزی و صنعت است که با مدیریت صحیح این منابع می توان علاوه بر احیای محیط زیست خوزستان، با این منابع آب مشکل حوضه های دیگر آبریزی کشور را نیز حل کرد.

 

چراغ سبز رئیس نهاد مهمی که باید متولی سلامت محیط زیست کشور باشد و برای بهبود وضعیت هر حوضه آبریز از منابع آبی موجود در همان حوضه بهره ببرد، برای انتقال آب بین حوضه ای در تک تک واژه های نامه محرمانه اش به رئیس جمهور مشخص است و همراهی او با معاون اول رئیس جمهور به استان خوزستان نیز در همین راستا قابل تفسیر است.

 

دسترسی نمایندگان استان خوزستان به این نامه محرمانه و ملاحظه مواضع عجیب کلانتری در آن، کافی بود تا در جلسه ای که با حضور برخی وزرای دولت دوازدهم و معاون اول رئیس جمهور انجام گرفت، مشاجره ای لفظی و تند میان کلانتری و برخی نمایندگان خوزستان مثل قاسم ساعدی رخ بدهد؛ مشاجره ای که هم اینک فیلم ویدئویی آن در شبکه های مجازی دست به دست می شود و ادبیات زننده مدیران ارشد اجرایی کشور را پیش چشم مردم ایران قرار داده است.

 

غلامرضا شرفی، نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی در مورد چرایی این مشاجره و پیامدهای آن به «تابناک»، گفت: همه دولت های پس از انقلاب در بروز بحران آب خوزستان مقصر هستند و در طول همه این سال ها اجرای طرح های متعدد غیر کارشناسی را باید دلیل نابودی خوزستان دانست.

 

شرفی ادامه داد: آقای کلانتری در مورد اجرایی شدن طرح های انتقال آب از آبریز کارون به سایر آبریزها در حالی به رئیس جمهور نامه محرمانه زده است که ما از دولت انتظار داریم، عادلانه و کارشناسی شده موضوع بحران آب خوزستان را حل کند. واقعیت این است که خوزستان خود در تنش آبی قرار دارد و رفتار دولتمردان کشور با مردم این استان نسبت به سایر استان ها عادلانه نیست.

 

این نماینده در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه مسئولان دولت به دروغ می گویند آب انتقالی را برای مصرف شرب انتقال خواهیم داد، ادامه داد: این ادعا در حالی مطرح می شود که حجم آب انتقالی بسیار بیشتر از نیاز به شرب است و مردم خوزستان خود مشکل تأمین آب شرب دارند.

 

بنا بر مطالبی که آمد، بحران آب کشور وارد فضای جدیدی از تنش و نا امنی شده است که در این فضا دیگر مدیران با تجربه و تحصیل کرده کشور نیز در تعامل با هم حرمت ها را می شکنند و این مهم را باید بسیار نگران کننده توصیف کرد، چون در چنین شرایطی از عامه مردم که در جریان بسیاری از پشت پرده ها نیستند و اتفاقاً با نگرانی و حساسیت بسیاری مطالب را دنبال می کنند، نباید انتظار رفتار بهتری داشت.

 

در این شرایط به نظر شفاف سازی حقایق، مجازات عاملان گذشته بحران و پاسخگویی صریح و دقیق به مردم و رسانه ها نیاز اصلی جامعه است؛ اقدام مهمی که البته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست علاقه چندانی به آن ندارد و تلاش های متعدد برای ارتباط با او به نتیجه نمی رسد.

 

 

 

 

 

  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش