چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۰۴ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۰۰۹۷
محیط زیست و گردشگری

خراسان جنوبی در صدر جدول کم باران ترین استان کشور قرار گرفت

خشکسالی خراسان جنوبی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

منابع اعتباری ماده های  ۱۰ و ۱۲ برای جبران و پیشگیری از خسارات حوادث غیر مترقبه به حوزه مدیریت بحران اختصاص می یابد اما آن چه در خراسان جنوبی بیش از همه تاثیر آن نمود داشته حضور همیشگی خشکسالی در این استان است که امسال به اوج رسیده و خراسان جنوبی را در صدر جدول کم باران ترین استان کشور قرار داده است.

 

به علاوه آن طور که مسئولان حوزه کشاورزی استان اعلام می کنند در چهار سال اخیر خسارات قهر طبیعت در خراسان جنوبی بیش از چهار هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده که به هر میزان هم برای جبران این آسیب عظیم اعتبار و تسهیلات تخصیص یابد نمی شود جبران کرد.

 

همچنین این موضوع را هم باید در نظر داشت گاهی تصویب اعتبارات و تسهیلات با رقم های بالا پا را از کاعذ فراتر نگذاشته و نقدینگی لازم را به دلیل محدودیت های اعتباری دولت نداشته طوری که نمی توان راه به جایی برد و قدمی برای جبران خسارات و ایجاد پروژه های زیرساختی برداشت. 

 

آن طور که دبیرکارگروه مخاطرات خشکسالی خراسان جنوبی می گوید: منابع اعتباری ماده ۱۲ برای اجرای پروژه های زیرساختی و تمام حوادث غیر مترقبه هزینه می شود که از این محل یک و نیم میلیارد تومان برای به سازی، احیا و مرمت قنات های استان تخصیص یافت.

 

به علاوه از همین محل منابعی هم برای حوزه عشایری و منابع طبیعی استان تخصیص یافته است. همچنین در ستاد بحران استان درخواست حدود ۱۰۰ میلیارد تومان از رئیس سازمان مدیریت بحران کشور برای اقدامات پیشگیرانه از حوادثی مانند سیل و خشکسالی شد که مهندس«نجار» با پرداخت این میزان منابع اعتباری موافقت کرد و قرارشد برای تصویب درهیئت دولت به وزیرکشور ارجاع شود. دیگر این که با هماهنگی های انجام شده با دستگاه های اجرایی از محل اعتبارات عمرانی و بلاعوض هم هر سال درصدی از بودجه برای جبران آسیب های حوادث غیر مترقبه در استان اختصاص می یابد.

 

۱۰۰ میلیارد تومان برای سرمازدگی

منبع دیگر جبران خسارات خشکسالی و دیگر مخاطرات طبیعی به گفته مهندس«ولی پور»منابع تسهیلاتی است که به استان اختصاص می یابد و از این محل حدود ۱۰۰ میلیارد تومان برای جبران خسارت سرمازدگی خراسان جنوبی در نظر گرفته شد که حدود ۹۰ میلیارد تومان از این تسهیلات به بانک ها ابلاغ شد طوری که ۵۶ درصد این منابع هم جذب یا جذب آن قطعی شده است و بقیه هم تا پایان سال جذب می شود.

 

همچنین ۱۰ میلیارد تومان باقی مانده نیز اگر نقطه ای در استان مغفول مانده باشد در حال احصای اطلاعات شهرستان های مختلف خراسان جنوبی هستیم تا اگر فردی متقاضی بود به وی پرداخت شود زیرا مدیریت های جهاد کشاورزی و فرمانداری های شهرستان ها در حال راستی آزمایی درخواست های ارائه شده از سوی متقاضیان هستند.

 

وی خسارت سرمازدگی را حدود دو تا سه برابر تسهیلاتی که برای جبران آن تخصیص یافته است اعلام می کند و می گوید : علاوه براین سعی می کنیم از محل تسهیلات توسعه روستایی هم متقاضیان را برای جبران خسارات ناشی از خشکسالی برای اجرای پروژه های آبخیزداری، هلالی آبگیر، مرمت و به سازی قنات و... معرفی کنیم. دیگر این که از محل کمک های فنی و اعتباری هم منابعی برای جبران خسارت بودجه در نظر گرفته می شود.

 

آن طور که رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان می گوید: منابع تسهیلاتی بلاعوضی که در حوزه اجرای سامانه های نوین آبیاری به خراسان جنوبی تخصیص می یابد برای جبران خسارات ناشی از خشکسالی و کم آبی است که از ابتدای سال مالی تاکنون حدود ۱۱۰ میلیارد تومان به منظور اجرای این سیستم ها به استان تسهیلات اختصاص یافته است و پیش بینی می شود تا پایان سال مالی به ۱۶۰ تا ۱۷۰ میلیارد تومان هم برسد. 

 

در کنار این ، تسهیلاتی که کشاورزان و دامداران برای جبران خسارت های خشکسالی گرفته اند هم استمهال می شود.

 

«ولی پور» اعتبارات مدیریت بحران استان را برای سال ۹۶، ۱۶۰ تا ۱۷۰ میلیارد تومان و خساراتی که خشکسالی های چهار ساله به بخش کشاورزی استان وارد کرده را چهار هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعلام می کند. 

 

وی تسهیلاتی که سال گذشته برای جبران خسارات خشکسالی به استان تخصیص یافته را ۵۷۰ و برای امسال ۶۰۰ میلیارد تومان می داند و به این موضوع اذعان می کند که خراسان جنوبی در سال زراعی جاری جزو کم باران ترین استان های کشور بوده و در این زمینه رتبه اول را دارد.

 

چهار میلیارد تومان برای منابع طبیعی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هم می گوید: منابع اعتباری اختصاص یافته به این حوزه از محل ماده های ۱۰ و ۱۲ چهار میلیارد تومان است که برای پروژه های تعمیم ترسیب کربن در شهرستان های خراسان جنوبی مصوبه شورای برنامه ریزی را گرفته اما هنوز تخصیصی نداشته است اما به طورحتم ۴۰ درصد این منابع تخصیص می یابد.

 

مهندس«نصرآبادی» می افزاید: علاوه براین، یک میلیارد تومان هم از محل منابع حوادث غیر مترقبه برای ترمیم پروژه های قبلی درنظر گرفته شده است که تخصیص این منابع صد درصد است.

 

مدیرکل امور عشایری استان هم منابع تخصیص یافته از محل ماده های ۱۰ و ۱۲ را برای این اداره کل حدود ۷ میلیارد تومان تسهیلات اعلام می کند که تمام این منابع نیز تخصیص یافته است و تشکل های عشایر سهم خود را از تسهیلات به طور کامل جذب کردند اما سهم عشایر هنوز به طور کامل جذب نشده است.مهندس«قوسی» می افزاید: از این تسهیلات ۷۰ درصد سهم تشکل های عشایری استان بوده است. 

 

فرخ نژاد

 

 

khorasannews.com
  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش