پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۳۱ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۶۰۵۹
محیط زیست و گردشگری

کلانتری: ادعاهی نتانياهو را نبايد جدي گرفت

عيسی كلانتری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

نتانياهو، ٣ روز پيش از نقشه جديد رژيم صهيونيستي عليه ايران رونمايي كرد. او كه در سخنراني‌هاي متعددش در سال‌هاي اخير از ايراد انواع اتهامات به ايران ابايي نداشته حالا به نظر مي‌رسد استراتژي جديدي را در دستور كار قرار داده است. انگشت گذاشتن بر يكي از بحران‌هاي اجتماعي ايران. نخست‌وزير رژيم صهيونيستي مدعي است كه مي‌خواهد به ايرانيان دانش مديريت آب و فناوري‌هاي جديد را هديه كند. كاربران شبكه‌هاي اجتماعي از همان ساعات اوليه انتشار اين ويدئو با يادآوري تناقض‌هاي متعدد در سياست‌هاي نتانياهو و رژيم تحت مديريتش با سخنان او به مثابه طنز برخورد كردند.

 

اما روي ديگر سكه سياست‌هاي داخلي ايران است. اينكه مديران ارشد كشور براي برملا كردن نقشه جديد صهيونيست‌ها و بهبود مديريت منابع آب چه نقشه راهي روي ميز دارند؟ عيسي كلانتري، رييس سازمان حفاظت محيط زيست ايران در گفت‌وگو با «اعتماد» مي‌گويد كه ادعاهاي نتانياهو را نبايد جدي گرفت و به جاي آن سياستگذاران بايد بر اجراي اصلاحات در مديريت منابع آب در ايران تمركز كنند. كلانتري به صراحت چند بار تكرار مي‌كند كه ناكام ماندن دشمن براي ايجاد بحران اجتماعي و شكاف در ايران در گرو وحدت رويه و اراده سياسي براي كاهش مصرف آب است.

 

ارزيابي‌تان از انتشار ويدئوي اخير كه نخست وزير رژيم صهيونيستي در آن درباره مساله آب ايران حرف زده چيست. آيا مي‌شود گفت كه اين رژيم با تشخيص يكي از بحران‌هاي اجتماعي ما و ارايه پيشنهادهاي ظاهرا خيرخواهانه قصد دارد در كشور شكاف اجتماعي ايجاد كند؟

من در اين باره يكي دو روز پيش اظهارنظر كردم. به نظر من اظهارات نتانياهو كم ارزش‌تر از چيزي است كه قرار باشد ما براي جواب دادن به آن وقت بگذاريم. روشن است اين اظهارات از سر دلسوزي نيست و چون ديده‌اند كه ما با مساله كم آبي روبه‌رو هستيم رفته‌اند سراغ اين موضوع تا به خيال خودشان به ما ضربه بزنند اما اگر ما خودمان در كشور درست عمل كنيم برنامه‌هاي دشمنان ناكام مي‌ماند. نتانياهو با طراحي اين قبيل سناريوهاي نمايشي هيچ غلطي عليه امنيت ملي ما نمي‌تواند انجام بدهد. اما شرطش اين است كه در داخل براي حل بحران كم آبي اراده و اتحاد كافي داشته باشيم. نتانياهو يك غلط اضافي كرده ما نبايد در دام او گرفتار شويم.

 

نتانياهو در اين ويدئو ادعا كرده كه رژيم صهيونيستي حاضر است دانش و فناوري مديريت آب را در اختيار مردم ايران قرار دهد. اگر بخواهيد واقع بينانه و با صراحت پاسخ دهيد، ما در زمينه دانش مديريت آب و فناوري مرتبط چه وضعيتي داريم. آيا بحران كم‌آبي ما به دليل فقدان دانش است؟

به نظر من ما در كشور پتانسيل علمي كافي را براي حل مساله آب داريم و با كشورهاي توسعه يافته دنيا فاصله معناداري نداريم. يعني مي‌خواهم بگويم مشكل ما نبود دانش نيست بلكه ما از نبود اراده سياسي قوي براي اجراي تصميم‌هاي بزرگ رنج مي‌بريم و اين هم يك موضوع داخلي است و ربطي به بيگانگان ندارد. يعني اگر خودمان عقلاني عمل كنيم پايداري سرزمين‌مان را تضمين مي‌كنيم. بايد تصميم‌هاي بزرگ بگيريم و خودمان را با شرايط كم آبي تطبيق بدهيم. دولت در اين راه مصمم است اما كار دولت به تنهايي نيست ملت و مجموعه قوا بايد براي اجرايي شدن اين تصميم‌هاي بزرگ متحد و هماهنگ عمل كنند.

 

يعني اگر همين امروز آن اراده سياسي مد نظر شما شكل بگيرد ما توان فني ايجاد چرخه‌هاي بازيافت و تصفيه و امثالهم را داريم؟

فناوري‌هاي نوين چيزي نيست كه فقط در انحصار رژيم صهيونيستي باشد همه دنيا به اين فناوري‌ها دسترسي دارند خود ما هم در كشور بسياري‌شان را داريم اما بايد اراده‌اي وجود داشته باشد كه برويم و هزينه كنيم. مساله ما سياست‌هاي پوپوليستي است كه بايد از آن دست بكشيم. اگر ما بر مبناي توان اكولوژيك كشور آب مصرف كنيم هيچ تهديدي متوجه مان نخواهد بود. ما در حال حاضر ١٠٠ درصد منابع تجديدپذيرمان را استفاده مي‌كنيم و بيلان مصرف آب در كشور منفي ٢٠ ميليارد مترمكعب است. در كشورهاي توسعه‌يافته فقط ٤٠ تا ٤٥ درصد منابع تجديدپذيرشان را استفاده مي‌كنند. براي ما روشن است كه بايد تصميم بگيريم ظرف يك مدت معين مثلا در ٦ سال مصرف منابع تجديدپذير را به ٦٠ درصد كاهش دهيم. اجرايي شدن چنين تصميمي در وهله اول نيازمند اراده سياسي قوي است.

 

در اين دو، سه روزي كه ويدئوي اظهارات نتانياهو منتشر شده عده‌اي از منتقدان سياسي دولت در شبكه‌هاي اجتماعي سياست‌هاي دولت را مسبب اين اتفاق مي‌دانند. آنها اينگونه استدلال مي‌كنند كه در كشور ما اصلا با بحران كم‌آبي روبه‌رو نيستيم و عده‌اي در دولت هم‌صدا با بيگانگان «القاي بحران» مي‌كنند. در اين باره چه نظري داريد؟

طبيعي است. مخالفان دولت مي‌خواهند سر به تن دولت نباشد. آنها همه‌چيز را سياه نشان مي‌دهند. صفر تا صد برجام را بد جلوه مي‌دهند. FATF را بد جلوه مي‌دهند و عليه‌اش موضع مي‌گيرند. ما كه نبايد مبناي اقدامات‌مان حرف‌هاي مخالفان دولت باشد. دولت سياست‌هاي منطقي خودش را پيش مي‌برد. كساني كه اين حرف‌ها را مي‌زنند يا كم اطلاع‌اند يا اينكه عامدانه مي‌خواهند اين ماجرا را دستاويزي براي حمله به دولت قرار دهند. البته اينكه عده‌اي در كشور راه بيفتند و به اين و آن برچسب بزنند و بگويند فلاني خادم است يا خائن چيز تازه‌اي نيست.

 

حالا كه رژيم صهيونيستي در نقشه جديدش بطور مشخص روي يكي از مسائل اجتماعي ايران دست گذاشته چقدر احتمال دارد اين كار آنها موجب شود در داخل از اين بعد شاهد پنهان‌كاري مسوولان درباره واقعيت‌هاي بحران آب باشيم با اين توجيه كه ممكن است مورد سوءاستفاده دشمنان قرار بگيرد؟

دست نتانياهو براي همه دنيا رو است و اصلا نبايد خودمان را مشغول صحبت‌هاي او كنيم. دليل نمي‌شود واقعيت‌ها را كتمان كنيم و بگوييم ما مشكل نداريم. بحران كم‌آبي چيزي نيست كه بشود آن را پنهان كرد يا گفت كه درباره‌اش كسي حرف نزند. الان مردم شهرهايي مانند اصفهان و مشهد و جاهاي ديگر از نزديك اين مشكل را لمس مي‌كنند. براي خروج از اين وضعيت بايد شجاعت اجرايي كردن تصميم‌هاي بزرگ را داشته باشيم. اگر اين عقلانيت وجود داشته باشد سرزمين ما پايدار خواهد بود. جمهوري اسلامي پايدار خواهد بود.

 

به يكي از نشانه‌هاي فقدان اراده سياسي اشاره مي‌كنيد؟

مثلا وقتي مي‌گوييم نبايد به منابع آب فشار جديد ايجاد كنيم عده‌اي مي‌گويند پس كشاورزي را چه كار كنيم. متوجه نيستند كه كشاورزي مثل فرزندي است كه به مادر نياز دارد. ما الان داريم آب را كه نقش مادري دارد قرباني مي‌كنيم. يا مثلا صنايع پرآب بر بايد بروند كنار درياها. ديگر نمي‌شود در مناطق مركزي و كم آب صنايع پر آب بر ايجاد كرد. بدون تعارف بايد سهم بهره‌برداري از منابع آب را به نسبت بهره‌برداران كاهش دهيم. نمي‌شود اين تصميم را به تاخير انداخت.

 

شما براي مثال از لزوم كاهش مصرف آب در بخش كشاورزي سخن مي‌گوييد در حالي كه مثلا همين منتقدان دولت در چند ماه اخير گفته‌اند كساني كه از كاهش توليدات كشاورزي حرف مي‌زنند، مي‌خواهند به امنيت غذايي كشور ضربه بزنند. خب اين نشان مي‌دهد كه هنوز تا ايجاد تفاهم مورد نظر شما فاصله بسيار است؟

كساني كه مي‌گويند كاهش مصرف آب در بخش كشاورزي يعني ضربه زدن به امنيت غذايي سواد كافي ندارند. كسي نمي‌خواهد امنيت غذايي را به مخاطره بيندازد بلكه ما بايد با حفظ امنيت غذايي به پايداري سرزمين هم فكر كنيم. اينها خيال مي‌كنند منابع آب هيچ‌وقت تمام نمي‌شود.

 

خب نقشه راه شما براي خروج از اين بحران چيست. آيا ممكن است بعد از اظهارات نتانياهو در سطح شوراي عالي آب تصميم‌هاي جديدي براي اين موضوع اتخاذ شود؟

شوراي عالي آب تا همين الان هم تصميم‌هاي خوبي اتخاذ كرده و بعد از اين هم قاعدتا تصميم‌هاي جديدي مي‌گيرد اما تكرار مي‌كنم كه مساله ما نبود اراده سياسي قوي است. اين تصميم‌ها بايد ضمانت اجرايي داشته باشد. براي اجرايي شدن هم ما به يكپارچگي و اتحاد در كشور نياز داريم.

 

به نظر من اظهارات نتانياهو كم ارزش‌تر از چيزي است كه قرار باشد ما براي جواب دادن به آن وقت بگذاريم. روشن است اين اظهارات از سر دلسوزي نيست و چون ديده‌اند كه ما با مساله كم آبي روبه‌رو هستيم رفته‌اند سراغ اين موضوع تا به خيال خودشان به ما ضربه بزنند اما اگر ما خودمان در كشور درست عمل كنيم برنامه‌هاي دشمنان ناكام مي‌ماند.

 

امين شول سيرجاني

etemadnewspaper.ir
  • 16
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش