شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۲۸ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۶۴۸۸
محیط زیست و گردشگری

رئیس سازمان میراث فرهنگی؛

ورود گردشگر به کشور در ۴ ماه ۳۸ درصد رشد داشته

گردشگر,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
علی‌اصغر مونسان می‌گوید: با مشخص شدن وضعیت ارز مسافرتی هم گردشگران ورودی به کشور می‌توانند ارز موردنیاز خود را تهیه کنند و هم خارجی‌ها در تبدیل ارز در صرافی‌ها با مشکل مواجه نیستند و به‌این صورت رانتی که توسط این ارز ایجاد شده بود، از بین رفت.

علی‌اصغر مونسان (رئیس سازمان میراث فرهنگی و معاون رئیس جمهور) در پاسخ به این پرسش که شما هفته گذشته اعلام کردید که ارز مسافرتی قطع نمی‌شود اما در نهایت بانک مرکزی تصمیم به قطع آن گرفت. آیا بانک مرکزی برای اعلام این تصمیم با سازمان میراث فرهنگی مشورتی انجام نداده است، به ایلنا گفت: وقتی صحبت از حذف ارز مسافرتی به میان آمد، بنده گفتم مسافران نگران نباشند، ارز حذف نمی‌شود. چراکه این‌طور گفته می‌شد

 

که اگر این ارز حذف شود؛ سفر رفتن ممنوع شده و تکلیف مسافران معلوم نیست. بنده گفتم که در بسته جدید درباره نحوه واگذاری نرخ ارز طوری تصمیم‌گیری می‌شود که این مسیر اصلاح شود و حتی با ستاد اقتصادی دولت و کمیته ارز صحبت کردم که تصمیم درباره این موضوع به‌طور همزمان برای گردشگران ورودی و خروجی انجام گیرد. چراکه عده‌ای با تعریف سفر رایگان و سوءاستفاده از ارز خروجی همه تمرکز‌ها را به آن سمت برده بودند و به گردشگران خارجی ورودی به کشور که معلوم نبود باید به‌چه صورت ارز خود را تبدیل کنند؛ توجهی نمی‌شد و این موضوع پای دلال‌ها را به این قضیه وارد کرده بود و فضای بدی را برای گردشگران ورودی به کشور ایجاد کرده بود.

 

وی در ادامه افزود: خوشبختانه تکلیف این موضوع مشخص شد و در حال حاضر با باز شدن صرافی‌ها وضعیت مانند گذشته شده است. هم مسافران خروج از کشور می‌توانند ارز خود را تهیه کنند و هم گردشگران ورودی به کشور می‌توانند به صرافی‌ها بروند و به نرخ روز ارز خود را تبدیل کنند. یعنی دو طرف در یک وضعیت قرار گرفته‌اند و آن رانتی که ایجاد شده بود، جمع شد. نرخ ارز هم همان‌طور که رئیس کل بانک مرکزی توضیح داد به صورت روز توسط بازار تعیین می‌شود.

 

مونسان همچنین در پاسخ به ادعای مطرح شده از سوی آژانس‌های مسافرتی مبنی بر تعدیل نیروی ۴۰ درصدی این دفاتر و احتمال تعطیلی برخی از آنها به‌دلیل قطع ارز مسافرتی بیان کرد: براساس آماری که موجود است؛ میزان گردشگران ورودی ما به کشور افزایش یافته و بنده رقم ۴۰ درصد کاهش نیرو را خیلی قبول ندارم. در حال حاضر هم ارز مسافرتی حذف نشده؛ تنها قیمت دولتی که به‌صورت رانت بود، به‌صورت آزاد درآمده است. حذف یعنی اصلا به آنها ارز نمی‌دهیم ولی در حال حاضر به این صورت نبوده و ارز به همه تعلق می‌گیرد و تنها قیمت آن به‌صورت آزاد است.

 

معاون رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره نبود آمار دقیق در سازمان میراث فرهنگی به گونه‌ای که بتوان آنها را روی نمودار آورد و با گذشته مقایسه کرد، نیز گفت: این آمار وجود دارد و ما هم به‌عنوان دستگاه متولی آن را اعلام می‌کنیم پس دیگر نمی‌توان آن را قبول نکرد. ما این آمار رسمی را از منابع ورودی کشور یعنی اداره گذرنامه و پلیس مهاجرت می‌گیریم و نمی‌توان به آنها شک و شبهه‌ای وارد دانست. اما موضوع این است که عده‌ای نمی‌خواهند ما بگوییم در این حوزه رشد داشته‌ایم و اگر همین حالا بنده عددی را اعلام کنم؛ فردا عده‌ای به آن ایراد وارد می‌کنند و می‌گویند چطور شد که وضعیت به این صورت شد؟ براساس آمار رسمی ما در چهار ماه ابتدایی سال ۹۷ نسبت به سال گذشته با رشد ۳۸ درصدی گردشگران ورودی به کشور مواجه بودیم و شما به این موضوع هیچ شکی نداشته باشید.

 

رئیس سازمان میراث فرهنگی درباره عدم انتشار حساب‌های اقماری توسط سازمان نیز توضیح داد: حساب‌های اقماری با آمار تفاوت دارد و موضوع مالی و بانکی در آن مطرح است. یعنی این حساب‌ها درآمدهای حاصل از حوزه گردشگری را شناسایی می‌کند و ما تنها در آن زمان می‌توانیم بگوییم که به عنوان مثال در سال ۹۶ گردشگری در جی‌دی‌پی کشور چقدر نقش داشته و به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم چقدر درآمد ایجاد کرده است.

 

وی با بیان اینکه حساب‌های اقماری چیزی است که در حال حاضر مغفول و مجهول مانده، بیان کرد: حساب‌های اقماری، حساب‌های سختی‌ست که ایجاد آنها به‌راحتی نیست. اما در سال گذشته جناب محب‌خدایی ارتباطاتی را با سازمان آمار و بانک مرکزی ایجاد کرده و ما در حال تلاش هستیم که انشالله در این دوره حتما بتوانیم حساب‌های اقماری را ایجاد کنیم. اما این موضوع کاری نیست که بتوان آن را موکول به یک ماه یا دو ماه دیگر کرد بلکه زمان می‌برد. اما اگر اتفاق بیفتد بسیار خوب بوده و در آن زمان ما به صورت رسمی می‌توانیم متوجه شویم که گردشگری به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم برای کشور چقدر توانسته درآمد ایجاد کند. البته براساس آمار سازمان جهانی گردشگری که موجود است؛ در حال حاضر حوزه گردشگری برای ما هفت‌وخرده‌ای درصد، در جی‌دی‌پی کشور موثر بوده است.

 

  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
اسم این گردشگر نیست چپاول هست, هرچند هر آماری که. اینا میدن دروغه ولی چون ارزش پول ایران تو این ۴ماه کم شده کشورهای اطراف اومدن مایحتاجشونو از ایران چپاول کنن حالا شما افتخار کنین گردشگر اومده!!!
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش