جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۱۴ - ۰۱ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۰۱۲۲
محیط زیست و گردشگری

عمده ترین دلایل مهاجرت در سال گذشته چه بود؟

مهاجرت,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار در بررسی مطالعات خود به علل مهاجرت جمعیت شاغل و جمعیت بیکار کشور پرداخته و عوامل متعددی را در این زمینه تاثیرگذار دانسته است.

به گزارش ایسنا، مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اخیرا در گزارشی، به ارزیابی تاثیر و نقش کار در مهاجرت جمعیت شاغل در سال ۱۳۹۶ پرداخته است. طبق این گزارش جمعیت مهاجر کشور در سال گذشته ۶۸۴ هزار نفر بوده که حدود ۵۶۷ هزار نفر از آن‌ها در نقاط شهری و ۱۱۷ هزار نفر در نقاط روستایی ساکن بوده‌اند.

 

دلیل مهاجرت چه بوده است؟

بررسی این مرکز نشان می‌دهد که در سال ۱۳۹۶ بیش‌ترین علت مهاجرت جمعیت شاغلان، پیروی از خانوار و جست‌وجوی کار بوده است؛ به نحوی که پیروی از خانوار با ۴۹.۸ درصد اصلی‌ترین دلیل مهاجرت به شمار می‌رود و پس از آن جست‌وجوی کار با ۹.۷ درصد و یافتن شغل بهتر با ۷.۵ درصد قرار دارند. البته کمترین علت مهاجرت این قشر نیز مربوط به "تحصیل"، "پایان تحصیل" و "انجام خدمت وظیفه" بوده است.

 

مطالعات مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار حاکی است که این نسبت در مناطق شهری و روستایی اگر چه متفاوت است ولی از یکدیگر تبعیت می‌کند؛ به نحوی که در نقاط شهری بیشترین علت مهاجرت در سال گذشته به دلیل «پیروی از خانوار» با سهم ۵۲ درصدی، «جست‌وجوی کار» با سهم ۹.۹ درصدی و «جست‌وجوی کار بهتر» با سهم ۷.۸ درصدی بوده و در نقاط روستایی نیز همچون مناطق شهری بیش‌ترین دلیل مهاجرت به "پیروی از خانوار" با سهم ۳۹.۱ درصدی،" پایان خدمت وظیفه" با سهم ۱۶.۸ درصدی و "جستجوی کار" با سهم ۶.۸ درصدی تعلق دارد.

مهاجرت,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

 

بر اساس این گزارش، در سال گذشته بیش از ۵۶۱ هزار نفر از کل جمعیت مهاجر معادل ۸۲.۱ درصد در سن ۱۰ ساله و بیش‌تر بوده‌اند و از این تعداد ۲۹۵ هزار نفر معادل ۵۲.۶ درصد به لحاظ اقتصادی فعال و ۲۶۶ هزار نفر معادل ۴۷.۴ درصد غیرفعال اقتصادی بودند. هم‌چنین از ۲۹۵ هزار نفر جمعیت فعال مهاجر، بیش از ۲۲۳ هزار نفر معادل ۷۵.۵ درصد شاغل و ۷۲ هزار نفر معادل ۲۴.۵ بیکار بوده‌اند.

 

فارغ از علل مهاجرت جمعیت شاغل، مهاجرت جمعیت بیکار کشور در سال گذشته نیز قابل توجه است؛ به نحوی که عمده‌ترین دلیل مهاجرت افراد بیکار مربوط به "پایان خدمت وظیفه"، "پیروی از خانوار" و "جست‌وجوی کار" است و کمترین علت مهاجرت این قشر مربوط به " انتقال شغلی"،"تحصیل" و "انجام خدمت وظیفه" بوده است.

 

حمید حاج اسماعیلی ـ کارشناس بازار کار در گفت‌وگو با ایسنا، با ارزیابی دلیل مهاجرت جمعیت شاغل و بیکار می‌گوید: یکی از عوامل اساسی در مهاجرت افراد چه شاغل و چه بیکار در سال‌های اخیر، نیازهای رفاهی و آموزشی بوده است. در طول سال‌های گذشته روستاهای ما با مشکلات عدیده زیست محیطی مواجه بودند که عامل اصلی برای مهاجرت به شهرهای بزرگ به شمار می‌روند.

 

وی می‌افزاید: در کنار این موضوع مسایلی مثل ایجاد نیازهای جدید و مدرن، تغییر دیدگاه‌ها نسبت به زندگی و درآمد بیش‌تر باعث شده تا افراد به مهاجرت از روستا یا حتی شهرهای بزرگ تمایل نشان بدهند.

 

به اعتقاد این کارشناس بازار کار، وجود نیازهای مدرن مردم در روستاها نظیر دسترسی به امکانات رفاهی، آموزشی و درمانی، دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی عالی در این زمینه بی‌تاثیر نبوده و بخشی از عوامل مهاجرت را رقم زده است.

 

وجود نیازهای جدید و مدرن، تغییر دیدگاه نسبت به مسایل زندگی، میل به رفاه بیش‌تر و دسترسی به امکانات آموزشی و درمانی بیش‌ترین دلیل مهاجرت در سال‌های اخیر بوده است.

 

او تاکید دارد که به مقوله مهاجرت باید به‌عنوان یک پدیده چندوجهی نگاه کنیم و می‌گوید: اینطور نیست که افراد تنها به دلیل شغل یا رسیدن به زندگی بهتر از روستاها به شهرها و یا برعکس مهاجرت کنند. امروز خانواده هنوز به‌عنوان یک رکن اساسی و اجتماع عظیم در نقاط شهری و روستایی مورد توجه است و اینکه افراد به پیروی از تصمیمات جمعی از خانواده کارها را دنبال می‌کنند، باید به فال نیک گرفت.

 

حاج اسماعیلی با بیان اینکه باور به خانواده و تبعیت از تصمیمات جمعی در حل بسیاری از مشکلات خانوادگی و حتی اقتصادی موثر است، می‌گوید: در یک خانواده معمولا فرد نیست که تصمیم‌گیری می‌کند. مجموعه مشکلات اعضای خانواده از سرپرست تا فرزندان جمع‌بندی شده و برآیند آن مهاجرت به کلان شهرها یا شهرهای دیگر را رقم می‌زند. بنابراین نباید مهاجرت افراد شاغل و بیکار تنها در شغل بررسی شود بلکه نیازهای جدید و جدی مردم، تغییر دیدگاه مردم نسبت به مسایل زندگی، میل به رفاه بیش‌تر و دسترسی به امکانات آموزشی و خدمات درمانی باعث شده تا این قبیل مهاجرت‌ها در طول سال‌های گذشته اتفاق بیفتد.

 

 

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش