چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۳۰ - ۱۷ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۴۳۹۰
محیط زیست و گردشگری

مردم کدام کشورها بیشتر به ایران سفر می‌کنند؟

گردشگران کشور همسایه ایران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
۴ میلیون و ۷۳۹ هزار و ۴۱۳ نفر گردشگر خارجی، آمار ۷ ماهه امسال سفرهای ورودی به ایران است که چندی پیش رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آن را اعلام کرد؛ آماری که نشان‌دهنده رشد بیش از ۵۶ درصدی نسبت به ۳ میلیون گردشگر در مدت مشابه سال ۹۶ است؛ ۷ماهی که در سال ۹۵،معادل ۳ میلیون و ۱۲۰ هزار گردشگر ورودی را به خود دید.

به گزارش دنیای‌اقتصاد ،با وجود آنکه چنین آماری می‌تواند نشان‌دهنده اخبار خوب در حوزه گردشگری باشد اما متاسفانه از آنجا که هنوز سازمان متولی گردشگری نتوانسته به سیستم حساب‌های اقماری دست پیدا کند، همچنان آمار دقیقی برای تعداد گردشگران ورودی به کشور محسوب نمی‌شود. این آمار درواقع از سوی پلیس مهاجرت اعلام می‌شود و تمام اتباع خارجی را که با نیت‌های گوناگون به کشور می‌آیند، شامل می‌شود؛ در نتیجه نمی‌توان به صورت دقیق برآورد کرد که ورود این تعداد اتباع خارجی تا چه میزان با هدف گردشگری بوده و از طرف دیگر تا چه میزان درآمدزایی در کشور به ارمغان آورده است.

 

۵مبدا نخست

عراق، آذربایجان، افغانستان، ترکیه و پاکستان در ۷ ماهه نخست سال جاری، ۵ کشور اول مبدا گردشگر ورودی بوده‌اند. به گفته معاون گردشگری، عراق با یک میلیون و ۹۲۶ هزار و ۳۱۰ نفر، آذربایجان با ۹۸۹ هزار و ۸۳۶ نفر، افغانستان با ۵۵۷ هزار و ۵۷۹ نفر، ترکیه با ۴۸۳ هزار و ۳۰۲ نفر و پاکستان با ۱۵۹ هزار و ۷۲۸ هزار نفر توانسته‌اند این رتبه‌ها را به دست آورند. این در حالی است که آمار کل سال ۹۶ نشان می‌دهد عراق با یک میلیون و ۳۵۶ هزار و ۱۸۵ نفر و در کل سال  ۹۵ با یک میلیون و ۳۹۸ هزار و ۲۰۱ نفر، آذربایجان کل سال ۹۶ با ۹۵۹ هزار و ۶۵۳ نفر و در کل سال ۹۵ با ۹۸۱ هزار و ۲۰۰ نفر، افغانستان در کل سال ۹۶ با ۸۶۰ هزار و ۷۹ نفر و در کل سال ۹۵ با ۶۸۳ هزار و ۲۴۱ نفر، ترکیه در کل سال ۹۶ با ۵۷۳ هزار و ۸۴۹ نفر و در کل سال ۹۵ با ۴۴۴ هزار و ۲۰۰ نفر و پاکستان در کل سال ۹۶ با ۲۷۳ هزار و ۲۷۳ نفر و در کل سال ۹۵ با ۲۴۲ هزار و ۸۷ نفر در سال‌های اخیر نیز در میان مبادی برتر گردشگرفرست به ایران قرار داشته‌اند. این آمارها بیانگر آن است طی این مدت عراق و آذربایجان رشد قابل‌توجهی در ورود گردشگر به ایران داشته‌اند و در عین حال میزان گردشگر اروپایی و آمریکایی کمتر شده است. البته میزان کاهش ورود گردشگران اروپایی و آمریکایی در جزئیات آمارهای اعلام‌شده ۷ ماه نخست سال جاری از سوی مسوولان  مشخص نشده؛ اما به گواه فعالان گردشگری میزان ورود گردشگران کشورهایی که مبداشان آمریکا و اروپاست در چند سال اخیر کمتر شده است.

 

فرصت همسایگان

اما براساس آمارهایی که سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری اعلام می‌کند عراق و جمهوری‌آذربایجان در صدر جدول گردشگران ورودی به ایران قرار دارند؛ گردشگرانی که البته به دلیل نبود حساب‌های اقماری، دلایل و هدف سفر آنها به کشور مشخص نیست. با این همه به باور کارشناسان حوزه گردشگری، افزایش نرخ ارز برای بسیاری از کشورها از جمله کشورهای همسایه سفر به ایران را سفری به‌صرفه کرده است که با هدف‌های گوناگون از جمله سلامت، سیاحت، زیارت، تجارت و... آنها را بر آن می‌دارد تا وارد ایران شوند و از موقعیت به دست آمده برای سفر به کشورمان بهره‌مند شوند. درحقیقت، در حال حاضر با توجه به شرایط موجود مهم‌ترین قشری که وارد ایران می‌شوند گردشگران همسایه‌اند؛ فرصتی که به هر حال باید از آن برای درآمدزایی بیشتر استفاده کرد. از جمله بهترین فرصت‌های پیش‌آمده در این شرایط در زمینه گردشگری سلامت است که بسیاری با این نیت به ایران سفر می‌کنند و حالا فعالان گردشگری معتقدند می‌توان گردشگران سلامت را با باقی جاذبه‌های گردشگری ایران نیز آشنا کرد تا آنها علاوه بر آنکه از خدمات درمانی و سلامتی کشور استفاده می‌کنند از موهبت گردشگری و جاذبه‌های طبیعی ایران نیز بهره‌مند شوند. اتفاقی که می‌تواند برای هر دو طرف بازی دو سر برد بوده و برای جذب بیشتر گردشگر نیز از این طریق راه را هموارتر کرد.

 

با این همه همچنان چالش‌هایی در جذب و ساماندهی گردشگران ورودی از کشورهای همسایه وجود دارد. گردشگران عراقی و آذربایجانی از آنجا که سامان‌یافته و در قالب تورهای گردشگری وارد ایران نمی‌شوند، هزینه‌هایی که در ایران متقبل می‌شوند چندان قابل محاسبه نیست و به این ترتیب به نظر می‌رسد در توسعه اقتصاد گردشگری نقش قابل ملاحظه‌ای ندارند؛ این درحالی است که کارشناسان تاکید می کنند طیف جدیدی از گردشگران عراقی ورودی به کشور، گردشگرانی هستند که می‌توانند سهم قابل توجهی در درآمدهای گردشگری داشته باشند. حالا موانعی از جمله تحریم‌ها، نوسانات ارزی، نبود زیرساخت‌ها و... باعث شده گردشگران اروپایی و آمریکایی کمتر به ایران سفر کنند. اما فرصت جذب گردشگرانی از کشورهای همسایه روز به روز در حال افزایش است؛ فرصتی که البته دائمی نخواهد بود و چنانچه برای آنها برنامه‌ریزی صورت نگیرد، احتمال از دست رفتن آن وجود دارد.

 

 

  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش