جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۱:۵۲ - ۱۹ دي ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۰۰۰۸۶۶
زنان، جوانان و خانواده

طلاق خاموش را جدی بگیرید

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان,طلاق
مدرس و مشاور خانواده گفت: اگر در روزهای ابتدایی زندگی، زوجین به انتخاب نامناسب خود واقف باشند از همان ابتدا طلاق عاطفی را تجربه خواهند کرد و با گذشت زمان و سایه انداختن مشکلات بر زندگی، بی‌تفاوتی و بی‌روحی بر محیط خانواده حاکم می‌شود.

«خدیجه عیسی‌پور» در گفت‌وگو باایسنا، با اشاره به طلاق عاطفی اظهار کرد: زندگی کردن کنار هم بدون داشتن ۵ محور نظیر درد مشترک، درک مشترک، نیاز مشترک، حال و آینده مشترک طلاق عاطفی را موجب می‌شود. طلاق عاطفی جدا شدن ناقص و بدترین حالت جدایی است.

 

وی با بیان این‌که از طلاق عاطفی به‌عنوان طلاق خاموش، طلاق روانی و ازدواج از پا افتاده یاد می‌شود، افزود: همه زیبایی زندگی مشترک در روزهای ابتدایی آن خلاصه می‌شود. البته این موضوع به فرآیند انتخاب همسر وابسته است، اگر در روزهای ابتدایی زندگی زوجین به انتخاب نامناسب خود واقف باشند از همان ابتدا طلاق عاطفی را تجربه خواهند کرد و با گذشت زمان و سایه انداختن مشکلات بر زندگی، بی‌تفاوتی و بی‌روحی بر محیط خانواده حاکم می‌شود.

 

کارشناس ارشد روانشناسی با اشاره به چگونگی آغاز طلاق عاطفی خاطرنشان کرد: اغلب نظریه‌پردازان در حوزه خانواده و آسیب‌های آن طلاق را در شش مرحله تقسیم‌بندی کرده‌اند که طلاق عاطفی نخستین و مهم‌ترین مرحله آن است. زمانی طلاق عاطفی آغاز می‌شود که زن و شوهر شروع به جدایی و فاصله‌گرفتن از یکدیگر می‌کنند؛ زیر یک سقف، در کنار هم ولی از لحاظ روحی جدا از هم زندگی را ادامه می‌دهند.

 

عیسی‌پور ادامه داد: خاطرات و حوادث هیجان‌انگیز عاشقانه بین آنان اگر هم در ابتدا وجود داشته در این حالت به سمت افول می‌رود. بی‌مهری مطلق بین دو انسانی که همه گمان می‌کنند دلشان به هم گره خورده حاکم می‌شود.

 

وی با بیان این‌که پژوهش‌ها درصد بروز طلاق عاطفی را بیشتر در میان زنان پیش‌بینی می‌کند، خاطرنشان کرد: در این ارتباط رفتارهای متفاوتی قابل پیش‌بینی است. معمولاً زنان با سبقه مذهبی به جهت اعتقادشان در هر شرایطی خود را ملزم می‌دانند که نیازهای جنسی همسر را برآورده کنند، در حالی که با این انتخاب خود را از یکی از نیازهای اصلی خود محروم می‌کنند. این دسته از زنان به زندگی خود این‌گونه معنا می‌دهند که این رفتار نوعی عمل خداپسندانه است و از انحرافات همسر جلوگیری می‌کنند. آنها این‌گونه به بقای زندگی و حفظ فرزندان کمک خواهند کرد.

 

کارشناس ارشد روانشناسی با بیان این‌که این زنان روابط جنسی بدون عشق را بر بقای زندگی خود و حفظ آبرو و...ترجیح می‌دهند، تصریح کرد: دسته دیگری از زنان در زندگی خاموش و سرد باقی می‌مانند و در کنار سایر خلاءهای عاطفی از این نیاز صرف‌نظر می‌کنند و به مرور زمان خود و همسر را به سمت طلاق قانونی هدایت می‌کنند و یا اینکه این روند حداقل برای بسیاری از زنان این سرزمین تا پایان زندگی تداوم خواهد یافت.

 

وی با بیان این‌که طلاق عاطفی اغلب با بحران میانسالی نیز همراه می‌شود که روشن‌بینی، درایت، صبر و خودشناسی را می‌طلبد، گفت: البته اغلب و نه لزوماً طلاق عاطفی در میانسالگی وقتی که افراد در پی تجدید ارزش‌های زندگی خود هستند اتفاق می‌افتد. به شرط فراهم بودن شرایط وقوع آن در هر برهه از زمان قریب‌الوقوع می‌باشد.

 

عیسی‌پور با بیان این‌که طلاق عاطفی می‌تواند بین والدین و فرزندان، بین دو دوست، دو خواهر و... بروز کند، اظهار کرد: در این میان آنچه مهارت برقراری ارتباط و پذیرش، توانایی درک و همدلی و انجام فعالیت‌های لذت‌بخش مشترک دارای اهمیت می‌باشد. در زمان نبود این ویژگی‌ها بروز طلاق عاطفی دور از انتظار نیست.

 

وی با یادآوری این‌که طلاق عاطفی پدیده‌ای تک عاملی نیست بلکه مجموعه‌ای از عوامل در پیوند با هم منجر به بروز آن می‌شود، گفت: توجه و دقت نکردن در انتخاب همسر با توجه به معیارهای علمی و حتی تجربه، رعایت نکردن مرزها و حریم خصوصی در رابطه زوجینی و خانواده، فاجعه‌سازی و بزرگ‌نمایی وقایع و کم و کاستی‌های همسر، عدم پذیرش و عدم درک تفاوت‌ها، عدم توانایی در برقراری ارتباط موثر، اعتقاد به افکار ناکارآمد در مورد جنسیت و تأکید سنتی بر مردسالاری و یا بالعکس از عوامل بروز طلاق عاطفی محسوب می‌شوند.

 

مشاور و مدرس خانواده با اشاره به این‌که ابزارهایی برای تشخیص ویژگی‌های شخصیتی و الگوهای رفتاری ابداع شده‌اند، که استفاده از آن‌ها به انتخاب مناسب کمک می‌کند، افزود: آزمون شخصیت ایناگرام، آزمون کهن الگوها، آزمون قصه عشق، آزمون کتل ۱۶عاملی، آزمون شخصیت نئو، آزمون شخصیت MMPI از ابزارهایی برای تشخیص هستند. به‌عنوان مثال با کمک آزمون کهن الگوها متقاضیان زوجیت پی می‌برند که در کدام یک از ابعاد مردانه و زنانه خود دارای نقاط ضعف و یا قوت هستند. در صورت وجود عدم تعادل مشاور با بکارگیری تکنیک‌ها آنها را به سمت تعادل هدایت می‌کند.

 

وی با بیان این‌که در آزمون شخصیت نئو ۳۰ صفت شخصیتی را در زوجین استخراج می‌کند و نقاط ضعف و قوت آنها را نشان می‌دهد، اضافه کرد: هدف از این آزمون شناخت متقاضیان زوجیت از خود و از همدیگر است.

 

عیسی‌پور با بیان این‌که بسیاری از جوانان و خانواده‌هایشان ذهنیت نامناسبی نسبت به اجرای آزمون‌های روان‌شناختی دارند و یا صرفاً با روش‌های سنتی هم‌چنین با عواطف و احساسات وارد زندگی زناشویی می‌شوند، خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی‌های افراد باهوش، طبیعی و بالاتر اینست که از امکانات و ابزارهای پیرامون خود برای رفاه و آسایش خود و دیگران بهره می‌گیرند. آزمون‌های روانشناختی ابزارهایی بسیار مناسب برای انتخاب بهتر و شایسته‌تر است و به متقاضیان زوجیت این فرصت را می‌دهد تا علائق و کاستی‌های خود را بشناسند و بر اساس آن و مولفه‌های متعدد دیگر به انتخاب زندگی دلخواه و زوج صمیمی خود اقدام کنند. این آزمون‌ها مشخص می‌کنند که هر فرد در قلب و روح و اعماق وجودشان عاشق چگونه همسری هستند.

 

عیسی‌پور با بیان این‌که در این راستا زوجین به خصوص زن با فشارها و مشکلات روحی دست به گریبان می‌شود، یادآور شد: احساس حقارت، خرد شدن شخصیت، اُفت انرژی، کلافه‌گی و عدم توانایی در پرورش فرزندان و مشکلات در سازگاری از جمله پیامدهای طلاق عاطفی است.

 

مشاور و مدرس خانواده دردهای مزمن جسمی هم‌چون کمر، درد، پادرد، ناراحتی تنفسی، معده درد و میگرن را از دیگر آسیب­‌ها و پیامدهای طلاق عاطفی دانست و خاطرنشان کرد: طلاق عاطفی زوجین اثرات مخرب‌تری بر فرزندان این گونه خانواده‌ها بر جا می‌گذارد. اضطراب شدید، انزوا، گوشه‌گیری، اُفت تحصیلی، دوری عاطفی از پدر و مادر، فرار از خانه و حتی پیش‌بینی عدم موفقیت در روابط زناشویی آینده و دوست‌یابی کنونی از جمله این آثار است.

 

 

 

 

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش