شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۲۹ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۳۸۳۰
زنان، جوانان و خانواده

معاون مرکز امور اجتماعی وزارت کشور:

فقه، شرع و جهان‌بینی ما قدرت بازنگری درباره مسایل زنان را دارند

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان,محبوبی معاون مرکز امور اجتماعی وزارت کشور
مشاور وزیر و معاون اجتماعی مرکز اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور با بیان این اعتقاد که « برخی رویکردها و چارچوب‌های ارزشی و اجتماعی ما نسبت به زنان به تجدید نظر نیاز دارد» تصریح کرد که جهان‌بینی، فقه و شرع ما قدرت این بازنگری را دارند.

رضا محبوبی در گفت‌وگو با ایسنا افزود: «مثلا در مورد اینکه اینکه زنان نباید به عنوان تماشاگر مسابقات در ورزشگاه‌ها حضور داشته باشند، باید گفت چه دلیلی برای این تصمیم داریم؟ چرا زنان در جامعه حضور پیدا می‌کنند، مسئولیت می‌پذیرند و حتی به عنوان ورزشکار به مسابقات بین‌المللی اعزام می‌شوند ولی اجازه تماشای مسابقات ورزشی را ندارند؟ پس نوع نگاه ما باید کمی تغییر کند و روی برخی محدودیت‌ها تجدید نظر شود.»

 

وی در عین حال تاکید کرد که لازم است « راهکارهای ما برای زنان در چارچوب هنجارهای دینی باشد» و افزود: «در واقع جهان‌بینی ما با حفظ چارچوب‌ها و ارزش‌ها قادر است تعریف جدیدی درباره نقش زنان و حضور آنان در محیط‌های اجتماعی ارائه دهد.

 

معاون امور اجتماعی مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزرت کشور همچنین گفت: گاهی اوقات گمان می‌شود نظام ارزشی ما قادر به حل این مسائل نیست در حالی که این برداشت غلط است. شهید بهشتی، شهید مطهری و مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در شورای انقلاب در چهارچوب نظام دینی درباره نقش زنان در اجتماع اظهار نظر می‌کردند؛ بنابراین در چارچوب اسلام می‌توان قرائت‌های جدید و وسیع‌تری داشت تا به حل مسائل زنان کمک کرد.

وی در ادامه با اشاره به موضوعی که تحت عنوان خودزنی برخی دختران دبیرستانی اخیرا مطرح شده، گفت: گزارشی درباره این موضوع پخش شد و اتمسفری که برای افراد به وجود آمده موجب بروز چنین مشکلی شده است که آنان خود را دچار محدودیت‌ها و تنگناهایی می‌بینند.

 

محبوبی به ذکر نمونه‌هایی از برخی محدودیت‌های زنان و دختران که در چارچوب شرع قبال حل است پرداخت و اظهار کرد: دختران ورزشکار اجازه حضور در میدان مسابقه را پیدا می‌کنند ولی نمی‌توانند در محیط ورزشگاه حضور یابند و مسابقات ورزشی را تماشا کنند. این وضعیت را چگونه می‌توان توجیه کرد؟ تلویزیون به عنوان یک رسانه رسمی زمان انتخابات نمایی از وضع موجود و واقعی جامعه و تظاهرات ظاهری زنان را نشان می‌دهد. به عنوان نمونه تصاویر زنانی را پخش می‌کند که حجاب درستی ندارند اما پس از گذشت این مناسبت، تصویری از این بخش از جامعه نمی‌بینیم.

وی افزود: ارائه چنین تصویری از سوی رسانه رسمی کشور بر روحیه زنان و دختران تاثیر می‌گذارد. برخی دختران جوان در ۱۱ ماه سال هیچ تصویری از خود و عقاید و رفتارهایش در صدا و سیما نمی‌بینند اما می‌بینند وقتی به آن‌ها احتیاج پیدا می‌شود، سیما به نمایش تصویرشان می‌پردازد. از چنین فردی انتظار چه رفتاری می‌توان داشت؟ این رویکردها باید اصلاح شود. آیا واقعا نمی‌توان تصویری از اقشار مختلف جامعه نشان داد؟ بر اساس نظر فقها حرام‌کردن حلال، خود همان‌قدر گناه دارد که حلال‌کردن حرام خدا. اما متاسفانه در برخی موارد به راحتی حلال خدا را حرام می‌کنیم و عین خیالمان هم نیست.

 

محبوبی به ذکر مثال دیگری پرداخت و گفت: آموزش و پرورش با جدیت معتقد است که معلم مرد نباید سر کلاس دختران برود. در بسیاری از مراکز و مدارس غیرانتفاعی این قاعده را به هم زده‌اند ولی در مدارس دولتی امکان تدریس مردان در کلاس‌های دختران وجود ندارد؛ این در حالیست که پدر و مادر حاضر هستند فرزند دخترشان در آموزشگاهی رفت و آمد کنند که نظارت مورد انتظار بر آن نمی‌شود. دختران در این آموزشگاهها ممکن است با هر نوع معلمی سر و کار داشته باشند ولی در مکانی چون(مدرسه) که تحت نظارت است و قواعد زیادی دارد، امکان حضور معلمان مرد را نمی‌دهیم.

 

معاون امور اجتماعی مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور افزود: در این شرایط دختر گمان می‌کند به او ظلم می‌شود و به صورت سازمان‌یافته محروم شده است. بر اساس چنین روشی از چنین فرزندی انتظار چه واکنشی داریم؟ آیا او امید به آینده خواهد داشت؟ قطعا ناامید می‌شود. آیا او نسبت به سیاست‌ها خوش‌بین است؟ قطعا بدبین است؛ پس ممکن است  درگیر آسیب‌های اجتماعی شود.

 

وی افزود: ابتلای چنین فردی به آسیب‌های اجتماعی، مهارت اجتماعی پایین دختران یا برخوردار نبودن از آموزش‌های خوب اصلا مد نظر نیست؛ بلکه بر فضای موجود، حول و حوش او در جامعه باید تجدید نظر شود و بر اساس چارچوب‌های دینی الگوهایی داشته‌ایم که بسیاری از بزرگان ما نیز در همان‌ها رشد کرده‌اند.

 

محبوبی در ادامه با بیان اینکه زنان نه تنها عامل اصلی آسیب‌های اجتماعی نیستند بلکه مرکز ثقل حل آسیب‌های اجتماعی جامعه هستند، افزود: آنان ظرفیت فوق‌العاده بالایی دارند؛ چنانکه اگر مسئولیت پذیری و مشارکت زنان در عرصه‌های اجتماعی نبود وضعیت آسیب‌های اجتماعی به مراتب بدتر از این می‌شد.

 

وی با بیان اینکه « اغلب جامعه شناسان داخل کشور معتقد هستند که نهاد خانواده قوی‌ترین نهاد جامعه ماست و جور نهادهای مدرن مانند اقتصاد را می‌کشد و از فرزندانش از نظر اقتصادی تا سنین بالا حمایت می‌کند» افزوود: در حالی‌که در جوامع توسعه‌یافته که نهادهای مدرن مستقر شده‌اند فرزند پس از ۱۸ سالگی باید بتواند خود را اداره کند.

محبوبی در پایان تاکید کرد: آسیب اجتماعی مساوی با زنان نیست؛ اتفاقا حل مسائل اجتماعی بر عهده زنان است؛ البته آسیب‌های اجتماعی در یک دهه اخیر زنانه‌تر شده است که از جمله آنان می‌توان به اعتیاد زنان اشاره کرد.

 

 

 

 

 

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش