چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۰۵ - ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۷۶۱۵
زنان، جوانان و خانواده

مشارکت داوطلبانه جوانان را چگونه می توان ارتقا بخشید

راه‌هایی برای داشتن یک کمپین موفق

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان,کمپین

مشارکت داوطلبانه جوانان را چگونه می توان ارتقا بخشید راه‌هایی برای داشتن یک کمپین موفق مخاطبان شما بناست برای رسیدن به یک هدف معین با شما همراه شوند و این همراهی در صورتی موفق خواهد بود که با آنها صادقانه رفتار کنید

 

 کمپین نامی است که در سال‌های اخیر زیاد شنیده می‌شود. تا اتفاقی می‌افتد کسانی هستند که به فکر تشکیل کمپین برای حمایت یا مخالفت با این رویداد می‌افتند و در مدت زمان کوتاهی این کمپین‌ها شکل می‌گیرند. کمپین‌هایی که معمولا عمر کوتاهی دارند و از آن‌جا که براساس یک نیاز احساسی شکل گرفته‌اند خیلی زود به حال خودشان رها می‌شوند. اما یک کمپین درست تعریف معینی دارد. کمپین را یک مبارزه، کارزار، هماهنگی و کار دسته جمعی برای رسیدن به یک هدف خاص تعریف می‌کنند. این مبارزه می‌تواند هدفی سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی یا بسیاری موارد دیگر داشته باشد. کمپین‌ها در اصل ماهیتی تبلیغاتی دارند و به دنبال این هستند که افراد را برای پیوستن به خودشان ترغیب کنند تا درنهایت به هدفی که تعیین کرده‌اند، برسند. در عین حال، در این سال‌ها کمپین‎هایی هم شکل گرفته‌اند که بعد آموزشی و تربیتی را بیشتر از موارد دیگر در نظر گرفته‌اند و بر همین مبنا به کارشان ادامه داده‌اند. در هر حال، کمپین‌ها برای موفق‌بودن باید مواردی را رعایت کنند که در گزارش زیر چند نمونه از آنها را می‌خوانید.

 

شرایط لازم برای داشتن یک کمپین موفق

راه‌اندازی یک کمپین اصلا کار سختی نیست، کافی است کسی یک شعار تعیین کند و چند نفر را با هدفی که دارد همراه کرده و اسم‌شان را به‌عنوان حامیان و موافقان کمپینش مطرح کند. منتهی کار سخت ماجرا در مورد کمپین‌ها این است که تا چه حد بناست ماندگاری داشته باشند و موفق عمل کنند. برای این‌که یک کمپین عنوان موفق را یدک بکشد باید موارد زیادی را در نظر گرفت، البته با توجه به اهداف یک کمپین، جامعه هدفش و جامعه‌ای که در آن بناست حیات داشته باشد، درجه اهمیت این عوامل ممکن است تغییر کند، اما به‌طورکلی می‌توان از عوامل خاصی در این زمینه نام برد.

 

خودتان کمپین‌تان را باور داشته باشید

نکته‌ای که باید قبل از هر چیز به آن توجه کرد این است که کسی که به‌عنوان موسس کمپین کار را آغاز می‌کند به کاری که دارد انجام می‌دهد باور داشته باشد و در ذهنش به این ایمان داشته باشد که بناست حتما به هدفش برسد و موفق خواهد شد. قطعا مردم هم به چنین کمپینی بیشتر اعتماد خواهند کرد، چراکه با دیدن ایمان فردی که موسس و حامی اصلی یک کمپین است، به موفقیت آن امید بیشتری خواهند داشت و همگام با این فرد قدم خواهند برداشت تا درنهایت به موفقیت برسند.

 

کمپین باید با یک هدف مشخص  تشکیل شود

نباید این را فراموش کرد که تا زمانی که یک هدف و برنامه وجود نداشته باشد، راه‌اندازی کمپین کاری بیهوده خواهد بود. در اصل زمانی که یک نیاز در یک جامعه کوچک یا بزرگ احساس می‌شود، ضرورت تشکیل کمپین به وجود می‌آید. در سال‌های اخیر کمپین‌های بی‌دلیل زیادی شکل گرفته‌اند که به دلیل مشخص نبودن هدف‌شان یا درست‌نبودن نیازی که برای وجود آنها در نظر گرفته شده درنهایت شکست خورده‌اند و به جایی نرسیده‌اند. بنابراین ضرورت شناسایی یک هدف درست و برنامه‌ریزی متناسب با آن در موفقیت یک کمپین بسیار موثر است.

 

قدرت شبکه‌های اجتماعی را دست‌کم نگیرید

در دنیای امروز ارتباطات حرف اصلی را می‌زند و شبکه‌های اجتماعی ابزار اصلی این ارتباطات هستند و به همین دلیل است که نباید از نقش این شبکه‌ها در معرفی کمپین‌ها و درنهایت کمک به فراگیرشدن و موفقیت آنها غافل شد. کمپین‌ها برای این‌که میان مردم شناخته شوند نیاز به ابزارهای مختلف دارند، شبکه‌های اجتماعی ابزاری هستند که بیشتر از هر چیز دیگری میان مردم طرفدار دارند و در صورتی که یک کمپین بتواند از این شبکه‌ها به‌درستی استفاده کند در زمانی بسیار کم به هدفش خواهد رسید. این شبکه‌ها مخاطبانی زیاد از تمامی اقشار جامعه دارند و این روزها مردم زودتر از هر رسانه دیگری به سراغ این شبکه‌ها می‌روند. همچنین اگر سلبریتی‌ها و افرادی که پایگاه ویژه‌ای در جامعه دارند در شبکه‌های اجتماعی که حضور دارند از کمپین‌ها صحبت کنند، قطعا کمپین‌ها اقبال بیشتری خواهند داشت.

 

از همان اول کار سراغ پول خواستن نروید

این‌که موسسان یک کمپین همان شروع کار از مخاطبانش و کسانی که به کمپین می‌پیوندند پول بخواهند، قطعا تاثیر منفی در جذب مخاطبان خواهد داشت. کسانی که به یک کمپین می‌پیوندند زمان می‌برد تا با اهداف کمپین و نیتی که دارد آشنا شوند، بنابراین این‌که از همان ابتدای کار موسسان کمپین از طرفداران‌شان پول بخواهند نه‌تنها به نتیجه نخواهد رسید، بلکه تاثری منفی در نگاه مردم به این کمپین خواهد داشت. بهتر است موسسان یک کمپین با یک برنامه‌ریزی درست و به مرور زمان اعتماد مخاطبان‌شان را جلب کنند و در مرحله بعدی اگر نیاز مالی پیدا کردند که با کمک طرفداران‌شان حل می‌شود، از آنها درخواست کمک کنند که البته همین درخواست کمک هم قوانین خاص خودش را دارد.

 

مخاطبان شما بناست برای رسیدن به یک هدف معین با شما همراه شوند و این همراهی در صورتی موفق خواهد بود که با آنها صادقانه رفتار کنید و اخبار درست را انتقال دهید. کسانی که به یک کمپین می‌پیوندند به دنبال یک هدف معین هستند و در صورتی این هدف برای‌شان ارزشمند می‌شود که بدانند کسانی که آنها را به همراهی برای رسیدن به این هدف دعوت کرده‌اند، صادقانه همه چیز را با آنها در میان گذاشته‌اند و هدف‌شان هیچ‌گونه سوءاستفاده از حضور آنها نیست و اصلی‌ترین راه رسیدن به این اعتماد دوطرفه صداقت است.

 

این‌که کاری که انجام می‌شود شفاف باشد ابعاد مختلفی خواهد داشت. کسانی که یک کمپین را راه‌اندازی می‌کنند با توجه به سیاستی که دنبال می‌کنند باید از همان ابتدا مخاطبان‌شان را از جزییات کار آگاه کنند و به آنها مانند خودشان نگاه کنند و این‌که همران‌شان حق دارند از تمامی جزییات کار آگاه باشند. برای شفاف‌بودن کار راه‌های مختلفی وجود دارد، مثلا موسسان یک کمپین می‌توانند اعضای خود را کامل معرفی کرده و توضیح دهند که هر کدام از آنها چه وظایفی را برعهده دارند، درعین‌حال بسیار مهم است که انتخاب این افراد درست باشد و کسانی انتخاب شوند که وجهه مناسبی دارند، راه دیگر این است که مرحله‌به‌مرحله و با جزییات روند کار را برای مخاطبان‌شان توضیح دهند و به نوعی آنها را درگیر این اقدامات کنند. کمپین‌ها از یک زمان به بعد ممکن است درگیر مسائل مالی هم شوند، بعد دیگر شفافیت کار همین مسائل مالی است که قطعا اعتماد زیادی را جلب می‌کند.

 

راه دیگر جلب مشارکت بالا و موفقیت یک کمپین این است که کمپین‌ها چند بعدی عمل کنند و از ابزار مختلف برای جلب مشارکت استفاده کنند. پس از شروع کار یک کمپین افراد مختلفی با تفکرات و فرهنگ مختلف جذب کمپین خواهند شد برای راضی نگه‌داشتن و حفظ این افراد لازم است که چند بعدی رفتار شود تا تمام این سلیقه‌ها و تفکرات قانع شده و به حمایت‌شان ادامه دهند.

در سال‌های اخیر تقریبا هر هفته شاهد راه‌اندازی چند کمپین جدید در حوزه‌های مختلف هستیم، اما نکته‌ای که نباید فراموش کرد این است که تنها راه‌اندازی یک کمپین کافی نیست، بلکه راه‌اندازی ساده‌ترین مرحله این کار است. کمپین‌ها پس از راه‌اندازی باید مصرانه مخاطبان زیادی را جذب کنند، برای کارشان تبلیغ کرده و اهداف‌شان را به خوبی معرفی کنند. تازه از این مرحله است که کار اصلی کمپین‌ها آغاز می‌شود و باید به این فکر کنند که چگونه به هدفی که تعیین کرده‌اند، برسند. این روند حتی ممکن است سال‌ها طول بکشد، اما مهم این است که در این مدت موسسان کمپین به جدیت روز نخست کارشان را ادامه دهند و در این بین کسانی که به کمپین‌شان پیوسته‌اند را نیز همراه نگه دارند.

 

اکنون که ضریب نفوذ اینترنت در کشور به نزدیک ٥٠‌میلیون نفر رسیده و طبق آخرین اطلاعات نزدیک به ٤٠‌میلیون نفر در ایران فقط کاربر شبکه تلگرام هستند، این حجم کاربر توانسته است ظرفیت بسیار مثبتی برای توسعه فرهنگی و سیاسی ایران به وجود آورد و یکی از فرصت‌های این فضای مجازی تشکیل گروه‌های عمومی تحت عنوان کمپین‌هاست.

 

امروزه دیگر کمپین‌ها ناشناخته نیستند و به‌صورت فعالانه به ابعاد زندگی ما وارد شده‌اند. این کمپین‌ها گاهی سلبی هستند و گاهی ایجابی و عموما با هر اتفاق یا پدیده‌ای شکل می‌گیرند و در تمامی ابعاد سیاسی، اجتماعی و حتی اقتصادی تشکیل می‌شوند و بسیار هم تاثیرگذارند.

این کمپین‌ها در حقیقت آرزوی‌های درونی و ذهنی ما هستند که می‌خواهیم رنگ واقعیت در دنیای حقیقی به خود بگیرند و با استفاده از ظرفیت‌های همرسانی در شبکه‌های اجتماعی به دنبال همراهان و همفکرانی هستیم تا آنها نیز دغدغه ذهنی ما را داشته باشند و  با پیوستن به همدیگر بتوانیم آرزوهای خود را جامه عمل بپوشانیم.

علاوه بر این، طبق آمار، بالاترین میزان تصادفات و تلفات جاده‌ای ایران در سفرهای نوروزی اتفاق می‌افتد. عامل انسانی ‏همیشه سهم بالایی در تصادفات جاده‌ای داشته است. تصادفاتی که سالانه جان حدود ١٦هزار نفر را می‌‏گیرد و چند صدهزار نفر را معلول می‌کند.‏

 

باتوجه به عضویت سازمان جوانان هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران در ستاد کشوری ساماندهی سفرهای ‏نوروزی و اجرای طرح ملی ایمنی و سلامت مسافران نوروزی در طی ١٦‌سال توسط این سازمان و به ‏جهت فرهنگ‌سازی در مورد رانندگی صحیح، سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر اقدام به راه‌اندازی ‏‏«کمپین ملی نه به تصادفات جاده‌ای» کرد.

 

ما نیز در راه‌اندازی این کمپین با استفاده از ظرفیت رسانه‌ها، فضای مجازی و...  و با دعوت از مردم برای پیوستن به آن، درصدد یادآوری نکات لازم ایمنی در هنگام رانندگی به مسافران و در نتیجه کاهش هرچه بیشتر تصادفات ‏در جاده‌ها و پیشگیری از تبعات خانوادگی، درمانی، اقتصادی، اجتماعی و... این معضل بودیم.‏

 

این کمپین با فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی، طراحی پیام‌ها و پوسترهای گرافیکی، تولید پیام‌های ‏هشداردهنده، تیزرها و زیرنویس‌های تلویزیونی و انتشار آن در رسانه‌ها به‌خصوص در صداوسیما و فضای ‏مجازی تلاش کرد با ایجاد حساسیت بیشتر بین مردم، رانندگی بهتر در نوروز را ترویج کند. ‏

 

این کمپین در نوروز ١٣٩٦ با همکاری صمیمانه و مشارکت فعالانه ستاد و شعب جمعیت هلال‌احمر در تمامی استان‌‏های کشور با موفقیت برگزار شد.‏

 

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش