سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۱۴ - ۲۰ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۵۳۹۴
زنان، جوانان و خانواده

زنان بهبودیافته از دام اعتیاد راه دشوارتری برای بازگشت به جامعه در پیش دارند

زنان بهبودیافته از اعتیاد در جامعه,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان

لیلا ارشد، فعال حوزه زنان و مدیرعامل خانه خورشید درباره مشکلات و موانع فرهنگی پیش روی زنان بهبودیافته از اعتیاد به «آسمان آبی» می‌گوید: «در ساختار فرهنگی ما، زنان بهبودیافته راه دشوارتری برای بازگشت به جامعه در پیش دارند. اعتیاد زنان یک تابو است؛‌ تابویی که باید شکسته شود. شما فقط تغییرات فیزیولوژیکی زنان را در مسیر اعتیاد در نظر بگیرید. ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که همین تغییر چهره، صدا و فیزیک جسمانی برایش قابل پذیرش نیست. اگر هم با تلاش فراوان نهاد‌ها و انجمن‌ها، زنان بهبودیافته به جامعه برگردند، در موارد بسیاری ضعف‌های فرهنگی، آن‌ها را در تنگنا قرار می‌دهد؛ تعرض جنسی، سوءاستفاده یا پیشنهادهای بیشرمانه، از ابتدایی‌ترین تجربیات تلخ زنان بازگشته به جامعه است.»

 

او می‌افزاید: «اگر این گروه زنان از طبقات فرودست‌تر جامعه باشند یا زمان طولانی‌ترِ سوءمصرف، باعث از دست دادن امکانات اجتماعی و مدنی بسیاری شده باشد؛ به‌عنوان مثال زنانی که به کارتن‌خوابی و بی‌پناهی رسیده‌اند، طبیعتا مشکلات بیشتر و جدی‌تری پیش رو خواهند داشت. در این شرایط، امکان یک زندگی معمولی بسیار دشوار‌تر می‌شود. به عبارت دیگر، این زنان مورد اعتماد جامعه نیستند، پذیرفته نمی‌شوند، بنابراین می‌توانند بار‌ها مورد سوءاستفاده قرار بگیرند.»

 

ارشد به نداشتن شناسنامه و اوراق هویت در زنان بهبودیافته طبقات پایین به‌عنوان یک معضل اساسی اشاره می‌کند و می‌گوید: «کسی که شناسنامه ندارد و شناسنامه خود را در جریان اعتیاد از دست داده؛ حالا چه آن را خودش فروخته باشد یا گم کرده باشد، چه دیگران ازجمله شریک جنسی فرد آن را به سرقت برده باشند، از همه حمایت‌های اجتماعی محروم است. چنین فردی ناگزیر دفترچه خدمات درمانی هم ندارد؛ حتی یارانه و سهام عدالت نیز به او تعلق نمی‌گیرد. برای کسی که هویت و برگه اثبات هویت ندارد و از سرمایه اجتماعی مورد قبولی هم بهره‌مند نیست، دریافت شناسنامه مجدد کار بسیار دشواری است. در بسیاری از مواقع اصلا مقدور نیست.»

 

این مددکار اجتماعی می‌افزاید: «همه این تجربیات ناخوشایند و منفی، بازگشت زنان را به جامعه دشوار‌تر می‌کند. بسیاری از زنانی که درگیر اعتیاد بوده‌اند، نه‌تنها ازجانب اجتماع طرد می‌شوند؛ بلکه حتی خانواده هم آن‌ها را نمی‌پذیرد و نپذیرفتن خانواده، تنهایی، بی‌کسی و عدم اعتماد مردم و اجتماع، آن‌ها را بار‌ها و بار‌ها برمی‌گرداند سر جای اول و طبیعی است که در دفعات بعد، کار به‌شدت دشوار‌تر می‌شود و موانع فرهنگی و اجتماعی نیز به‌مراتب پررنگ‌تر می‌شوند.»

 

ارشد در ادامه گفت‌وگو به موضوع مطالبات نهادهای مدنیِ درگیر اعتیاد زنان از دولت می‌پردازد و می‌گوید: «من به‌عنوان یک فعال اجتماعی با بیش از ۱۴ سال سابقه کار، به‌عنوان کسی که تجربیات طولانی در زمینه بهبود زنان مصرف‌کننده دارم، یا حتی در مقام یک نهاد صنفی درگیر، باید بگویم می‌توانم تجربیات مناسب و ارزشمندی را که در این زمینه به دست آورده‌ام، در اختیار دولت قرار دهم تا بخشی از حاکمیت که در این زمینه وظایفی دارند، از این تجربیات عینی و عملی استفاده کنند.

 

ما فعالان حقوق زنان، فعالان حقوق کودکان و همه کنشگران مدنی می‌توانیم تجربیات ملموس خود را به همراه راهکارهایی که به آن‌ها رسیده‌ایم، در اختیار دست‌اندرکاران قرار دهیم و به آن‌ها بگوییم چه اقداماتی در این زمینه، اجرایی و عملی است و باید اتفاق بیفتد. من نهاد مدنی نمی‌توانم ادعا کنم می‌توانم همه زنانی را که بهبودیافته‌اند، به اجتماع برگردانم و برایشان اشتغال شایسته و مناسب ایجاد کنم؛ فقط می‌توانم به نهادهای حاکمیتی، تجربیات مؤثر خود را به همراه راهکارهای سودمند انتقال دهم. باید بتوانم دولتی‌ها را برای اتخاذ راهکارهای عملی و سودمند قانع کنم.»

 

مدیرعامل خانه خورشید می‌افزاید: «اگر ما ادعا می‌کنیم کشوری هستیم که زن را به‌عنوان مهم‌ترین رکن خانواده قبول داریم، به زن احترام می‌گذاریم و نقش او را در بهبود اوضاع اجتماع می‌پذیریم، باید قبول کنیم با بهبود وضعیت زنان، جامعه مسیر تکامل را بهتر طی خواهد کرد؛ اگر زنان آسیب‌پذیر و در معرض خطر، صاحب شغل، سرپناه، احترام و پذیرش باشند، آسیب‌پذیری آن‌ها کاهش می‌یابد و به‌طور مشخص، ماندگاری‌شان در روند درمان افزایش پیدا می‌کند.

 

در این زمینه، اقدامات بسیاری هست که نهادهای حاکمیتی باید در دستور کار قرار دهند. بسیار جای خرسندی خواهد داشت اگر به مرحله‌ای از تکامل اجتماعی برسیم که وقتی زنی بعد از سال‌های طولانی مصرف، از دست دادن خانواده و حامیان و تخریب همه پل‌های پشت سر، به سلامت و بهبود بازگشت، بتوانیم با ایجاد شرایط امن و پایدار برای او، راه لغزش و عقبگرد به جهان پر از آسیب اعتیاد را سد کنیم.»

 

 

 

asemandaily.ir
  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش