سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
۱۴:۵۸ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۳۹۷۵
حقوقی، قضایی و انتظامی

محسنی اژه‌ای:

هیچ کجای دنیا به اندازه ایران به محکومان تسهیلات ارائه نمی‌دهند/ باقر نمازی آزاد نشده به مرخصی رفته بود

غلامحسین محسنی اژه‌ای,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی
سخنگوی قوه‌قضاییه گفت: چندین هزار قاضی پاک و پاک‌دست داریم و اگر چنان چه قاضی یا کارمندی تخلف کند به خصوص اگر فساد مالی باشد، دستگاه قضایی را نزد مردم بی‌اعتبار می‌کند و زحمات سایر زحمت‌کشان را نیز خدشه‌دار می‌کند.

به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای در یکصدو بیست و چهارمین نشست خبری با حضور خبرنگاران ضمن تبریک به مناسبت ایام دهه فجر  گفت: خدا را شکر امروز کشوری مستقل و کشوری متکی به خود داریم و از همه وابستگی‌ها و ظلم و جنایت از ناحیه قدرت‌های بزرگ بر ملت ایران رهایی پیدا کردیم. یکی از مسائل مهم این چهار دهه حقیقتا حضور پر شور مردم عزیز در همه مقاطع و به خصوص در راهپیمایی‌های ۲۲ بهمن هر سال بوده و چهار دهه مردم ما با ایمان به خدا و وعده‌های الهی با اعتماد به نفس و پیروی از منویات بنیان‌گذار جمهوری اسلامی و رهبری در صحنه حضور داشتند و بر مشکلات فائق آمدند و مطمئن هستیم در آینده هم با همین ایمان بر سایر مشکلات پیروز خواهند شد.

 

سخنگوی دستگاه قضایی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه رئیس قوه‌قضاییه در گردهمایی گفتند هیچ فسادی تحمل نمی‌شود و تصاویر قاضی متخلف منتشر می‌شود. آخرین آمار از قضات متخلف دارید، اظهار کرد: همانگونه که در نشست‌های گذشته گفته شده بر این باور هستیم در همه دستگاه‌ها باید حساسیت لازم برای مبارزه با فساد باشد. اگر مبارزه با فساد باشد و با متخلف برخورد شود، زحمات و تلاش‌ها و آبرو و حیثیت افراد مصون می‌ماند علاوه بر اینکه یک وظیفه قانونی است و به نفع مجموعه هم هست.

 

وی ادامه داد: در دولت ممکن است هزاران مدیر خدوم باشد و اگر یک فرد تخلف کند، زحمات دیگران نیز مخدوش شود. در قوه قضاییه هم همین طور است. چندین هزار قاضی پاک و پاک‌دست داریم و اگر چنان چه قاضی یا کارمندی تخلف کند به خصوص اگر فساد مالی باشد، دستگاه قضایی را نزد مردم بی‌اعتبار می‌کند و زحمات سایر زحمت‌کشان را نیز خدشه‌دار می‌کند.

 

معاون اول قوه‌قضاییه تاکید کرد: به روسای کل دادگستری‌ها گفته شده به زیرمجموعه‌های خود هشدار دهند و نصیحت کنند که مراقب باشند شیطان صفت‌ها وسوسه نکنند. این هشدار اخیر هم دنباله همان هشدارها به صورت خصوصی و موردی و عمومی بود که از سوی رئیس قوه‌قضاییه داده شده است که اگر متخلفی پیدا شود به خصوص قاضی تخلف کند به واسطه زیانی که برای دستگاه و همکاران و نظام دارد، اگر جرمش قطعی شد به مردم هم معرفی می‌شوند. نحوه معرفی ممکن است مشخصات یا عکس یاشد.

 

وی ادامه داد: ممکن است برخی همکاران ما بگویند به حیثیت ما لطمه وارد می‌شود یا خانواده‌ها متضرر می‌شوند.باید دید زیان معرفی نکردن چقدر است؟ اگر معرفی شوند باعث افزایش اعتبار و قوه و سایر همکاران خالص است.خانواده‌ها هم مراقب باشند اگر قاضی‌ای در قوه حقوق و درآمدش مشخص است، دیدند که دفعتا زندگی او تغییر کرده است و ماشین کذایی آورده، از او سوال کننده از کجا آورده است. این شامل دستگاه قضا و اجرایی و شهرداری ها هم می‌شود. اگر قاضی یا کارمندی تخلف کند و ثابت شود و مراجع نهایی آن را تصویب کنند این اقدام خواهد شد.

 

محسنی‌اژه‌ای در مورد آخرین وضعیت تعاونی مسکن شهرداری منطقه ۱۸ گفت: تا جایی که سوال کردم این پرونده تعداد قابل توجهی شاکی داشته و شکات هم عمدتا کسانی هستند که خودشان عضو تعاونی نبودند. آمدند از کسانی که اعضای تعاونی بودند سهم آنها را خریدند و امیدوارم تا پایان بهمن ماه، کیفرخواست این پرونده صادر شود و به دادگاه برود.

 

سخنگوی قوه‌قضاییه ادامه داد: از مردم می‌خواهم وقتی قرار است معامله ای بکنند توجه کنند از چه کسی و با چه قراردادی تحویل می‌گیرند. بسیاری از کسانی که عضو نیستند و در تعاونی ها سهم می‌خرند قرارداد درست و حسابی ندارند و بعضا حق خرید چنین عضویت نداشته و یا آن عضو حق فروش نداشته یا بدون هماهنگی با تعاونی حق این کار را نداشته است. خواهش می‌کنم کسانی که مرتبط با تعاونی‌ها هستند و چه سایرین در خرید و فروش‌ها دقت بیشتری کنند.

 

اژه‌ای در پاسخ به سوالی مبنی بر هشدار قوه قضائیه به قضات مختلف گفت: در کنار افرادی که می خواهیم تنبه کنیم باید افراد پر تلاش را نیز تشویق کنیم. ما قضاتی داریم که از وقت خودشان و خانواده‌شان می‌زنند و پرونده به خانه می‌برند و کار می‌کنند. ما قضات دلسوزی داریم که آن‌ها را شناسایی می‌کنیم و به رئیس قوه قضاییه هم معرفی تا تشویق مادی و معنوی شوند که اغلب اوقات غیر مادی است.

 

معاون اول قوه‌قضاییه افزود:‌ قضات توسط حفاظت اطلاعات قوه قضائیه رصد می‌شوند. گاهی اوقات به همکاران می‌گویم این کافی نیست که به سمت گناه نرویم بلکه گاهی گناه به طرف و دامن ما می آید که ما باید با تقوا آنها را پس بزنیم.

 

سخنگوی قوه قضائیه درباره اظهارات رئیس سازمان محیط زیست درباره مافیای خودرو اظهار داشت: معتقدم یک مدیر حرف را مستند بگوید و ابتدا با مراجع ذی ربط درمیان بگذارد. اگر می‌خواهید مسائلی را با مردم درمیان بگذارید خوب اصل این کار خوب است اما اینکه معاون رئیس جمهور بگوید رئیس جمهور هم زورش نمی‌رسد، درست نیست. بعید می‌دانم آقای رئیس‌جمهور هم از معاون خود این حرف را بپذیرد.

 

وی گفت: اگر واقعا چنین چیزهایی است و معاونین و وزرا خبر دارند  که چه کسی گشایش اعتبار می‌کند؟ چه کسی وارد می‌کند و یا چه کسانی تولید می‌کنند، آن را بگویند. اگر اسناد و مدارکی دارند به قوه قضائیه بدهند که ما برخورد کنیم.

 

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی در خصوص جرایمی که به قوه قضائیه نسبت داده می‌شود آیا بهتر نیست دستگاه دیگری به این شکایات رسیدگی کند گفت: یعنی یک دستگاه موازی قضایی درست کنیم؟ اگر کمی تاملی کنید چیز عجیبی نیست. در تمام دنیا همینگونه است. مگر در بنای عقلا همین گونه نبوده است؟ کشورهای دیگر هم دو دستگاه قضایی ندارند. در قانون اساسی ما هم پیش بینی شده و دستگاه قضایی ساز و کار مشخصی دارد که چه قاضی ای حق ورود به پرونده ای را ندارد. اگر یک قاضی حق ورود نداشته ولی اظهارنظر کند همین قاضی در دادگاه اجازه رسیدگی ندارد.

 

معاون اول قوه‌قضاییه یادآور شد: بنابر قانون اساسی و قوانین موضوعه ساز و کار رسیدگی به پرونده‌ها از سوی قضات دادگاه بدوی و دیوان عالی مشخص است. اگر علیه یک قاضی شکایت شود یک تشکیلات خارج از قوه به این موضوع رسیدگی نمی‌کند لکن این قاضی که قرار است به اتهامش رسیدگی شود ساز و کار مشخصی دارد.

 

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره ناآرامی‌های اخیر و اینکه آیا شخصی به عنوان مداخله گر از جریانات داخلی شناسایی شده است، گفت: عاملی که گفته شود راس امور بوده یا در همه استان ها نقش داشته نه چیزی نشنیدم و سیستم اطلاعاتی هم خبری نداده است.  اما اینکه شاید شخصی حرف هایی زده باشد که به صورت غیر مستقیم کمک کرده باشد صحبت هایی مطرح است. ولی اینکه در تحقیقات چه چیزی روشن شود بعدا مشخص می‌شود. اینکه یک نفر در داخل کشور یا جریانات داخلی هدایت امور  را در دست داشته باشند، من سراغ ندارم.

 

محسنی اژه‌ای در پاسخ به این سوال که انتقادات زیادی درباره بدرفتاری با زندانیان منتشر شده و در دوره اخیر ابهامات زیادی درمورد شیوه رفتار با بازداشت شدگان وجود داشته و گفته شده قوه قضائیه اجازه ورود دیگر نهادها را نمی‌دهد آیا دستگاه قضایی نمی‌خواهد به نهاد دیگری مانند مجلس اجازه نظارت بر زندان ها را بدهد؟، اظهار کرد: بعضی از این موارد از ناحیه چه کسی مطرح شده است؟ عمدتا ضد انقلاب یا زندانی در مواردی هم دستگاه های بیرونی به صورت موردی یا عمومی گزارش کردند.

 

وی ادامه داد: در اینکه فردی تخلف کند، ابهامی وجود ندارد. زندان یک بخش عمومی دارد که عمدتا افراد بعد از محکومیت  در آن هستند. از تسهیلاتی که در تمام دنیا برای زندانیان است، من اطلاع ندارم ولی هیچ کدام به اندازه تسهیلات سازمان زندان‌های ما به محکومان تسهیلات ارائه نمی‌دهند. در دنیا بگردید به محکومان امنیتی و غیر امنیتی این مقدار مرخصی می‌دهند؟  از افراد ایرانی که خارج از  کشور در زندان هستند بپرسید که چقدر مرخصی دادند؟

 

سخنگوی قوه‌قضاییه ادامه داد: بسیاری از افراد از اختیار و امکاناتی نظیر تماس یا آزادی مشروط و عفو برخوردارند که در بسیاری از جاها نیست. من کمتر جایی را می‌شناسم که این میزان عفو وآزادی مشروط داشته باشد. انصاف اقتضا می‌کند ما نکات مثبت را ببینیم. اگر قاضی،کارمندی یا ضابط تخلفی می‌کرد و نسبت به رفتار او  بی‌توجهی می‌شد ، این حرف جای گله داشت که چرا دنبال تخلف را نگرفتید ولی وقتی پیگری می‌شود و طرف مجازات می‌شود، این مقبول نیست.

 

محسنی‌اژه‌ای با اشاره به مشخص بودن وظایف قوا، اظهار کرد: قوا نمی‌توانند در کار هم تداخل کنند. اگر معیار قانون است به نفع همه است. قانون وظایف را مشخص کرده و در چارچوب وظایف هر دستگاه عمل می‌شود. گاهی هیات‌های مرکب از قوا در این چهار دهه در مواردی که ضرورت داشته به طور موردی گزارشی تهیه کرده اند.

 

سخنگوی قوه‌قضاییه در پاسخ به این سوال که اخیرا وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده باقر نمازی آزاد شده و طرف ایرانی در حال بررسی آزادی فرزند اوست. علت آزادی وی چه بوده و آیا به زندان برگشته است، گفت: ایشان آزاد نشده و مثل بسیاری از زندانیان دیگر به مرخصی رفته بود. مرخصی ایشان سه روز بود و بعد تقاضا کردند چون ایشان نیاز به پزشک دارد، مرخصی او تمدید شود تا بتواند به درمان بپردازد. بنابراین او آزاد نشده و مثل بسیاری از محکومان به مرخصی رفته و گمان می‌کنم مرخصی او امروز یا دیروز تمام شده باشد. البته این درخواست را داشتند که بتوانند در مرخصی درمان داشته باشند و اگر از ناحیه قاضی منعی نباشد می‌تواند برای درمان برود.

 

وی در پاسخ به سوالی در مورد ناآرامی‌های اخیر دی ماه که گفته شد برخی مسئولان سابق نقش داشتند و با توجه به اینکه برخی مسئولان دولت سابق در روزهای گذشته بازداشت شدند و اینکه گفته بودید ید احتمال می‌دهید پیش از نوروز ناآرامی‌هایی باشد؟ گفت: فرض کنید در دی ماه افرادی دستگیر شدند. این معنایش این نیست که همه در ارتباط با اغتشاشات بودند. ممکن است برخی به‌دلیل اقدامات غیر قانونی مرتبط با نا آرامی‌ها در دی ماه و برخی نیز غیر مرتبط با آن مساله دستگیر شوند. ملاک دی ماه نیست بلکه در دی ماه افرادی به دلیل اغتشاشات دستگیر شدند لکن ممکن است افرادی در حال فرار بودند یا تعمدا سیستم فضایی برای اینکه بفهمد اینها چه ارتباطاتی با خارج دارند آزاد باشند و الان دستگیر شدند.

 

سخنگوی دستگاه قضایی افزود: افرادی نیز در رابطه با فضای مجازی و اقدامات مجرمانه دستگیر شدند چه ربطی به اغتشاشات داشته باشد چه نداشته باشد. لذا افرادی که از یک جریان باشند یا نباشند و دستگیر شوند همه مرتبط با اغتشاشات نبودند و باز اینگونه نیست که اگر کسی به یک جریانی منتسب بود، حتما از آن جریان دستور گرفته باشد.  شاید فردی در اغتشاشات حضور داشته و دستگیر هم شده باشد اما آیا اقدام او تشکیلاتی بوده است؟ بعضی واقعا اقدامتشان فردی بوده است. اجازه دهید این مسالع تمام شود و سره از ناسره تفکیک شود.

 

محسنی‌اژه‌ای با بیان اینکه در حوادث دی ماه حدود ۲۴۰ نفر بازداشت هستند، اظهار کرد: البته اینها همه ارتباط مستقیم با اغتشاشات نداشتند چه بسا برخی همان زمان دستگیر شدند. افرادی که در روزهای اغتشاش دستگیر شدند عمدتا با قرار آزاد شدند. یک سری گناهی ندارند و آزاد شدند. هنوز در تهران ۴ نفر در بازداشت هستند و بقیه با قرار آزاد شدند. در تهران ۱۲۰ کیفرخواست صادر شده و برای بقیه هم کیفرخواست صادر می‌شود در استان ها دیگر نیز هم همین طور است.

 

وی درباره آخرین وضعیت قطار تهران تبریز گفت: همان‌طور که می‌دانید ما تعدادی مجروح و مصدوم داشتیم و عزیزانی هم جان خود را از دست دادند، باید نظر نهایی پزشک در مورد مصدومان ارائه شود. در خصوص کسانی هم جان باخته‌اند با خانواده‌ها تعامل می‌شود اما هنوز کیفرخواست برای پرونده صادر نشده و این گونه نیست که پرونده رها شده باشد.

 

اژه‌ای درمورد ارسال لایحه‌ای به مجلس در خصوص قرار دادن پرونده‌های قضایی افراد به سازمان ملل گفت: این لایحه‌ای که به مجلس رفته است با قوه قضائیه هماهنگ نشده است. همان طور که می‌دانید اگر لایحه‌ای دارای نکات قضایی باشد باید از قوه قضائیه مشورت شود. البته بعداز بردن لایحه با قوه قضائیه مشورت شد. بعید می‌دانیم مجلس هم با لایحه‌ای موافقت کند که اطلاعات افراد را در اختیار بیگانگان قرار دهد.

 

وی در خصوص علنی برگزار شدن دادگاه حمید بقایی نیز گفت: از ناحیه قاضی چنین چیزی مطرح نشده بود. بحثی مطرح است که در دادگاه تجدید نظر، قاضی می‌تواند بگوید دادگاه علنی است یا غیر علنی.  ما در این جا صراحت و شفافیت قانون نداریم و خودشان هم دیدند که این امر درست نیست و پیگیری نکردند.

 

سخنگوی دستگاه قضا درباره بازداشتی‌های نه به حجاب اجباری گفت: یک وقت هست دختر خانمی و یا خانمی با القائاتی که صورت گرفته نمی‌داند چه کاری کرده است. با صحبت‌هایی با او شده می گوید نمی دانستم چه بوده است، و اظهار پشیمانی هم کرده است. توجه داشته باشید بعضی از آن‌ها جوان و مجرد هستند و می خواهند در آینده کار کنند و یا ازدواج کنند که سوءسابقه برایشان می‌شود و از این رو خانواده ها باید مراقب باشند. یک دسته هستند که متاسفانه با صرف مواد صنعتی دست به اقدامات ناشایستی می زنند که مشخص است. اما برخی‌ها هستند که هدایت شده دست به این کارها می زنند.

 

معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: در خیابان ‌‌ها نیز متاسفانه افرادی هستند که حجاب را رعایت نمی‌کنند. آیا این‌ها بازداشت می شوند؟ اما تکلیف افرادی که سازمانه یافته و تشکیلاتی دست به این کارها می زنند بدانند که برای جرمشان قراری صادر می‌شود. به خانواده‌ها توصیه می‌کنم که مراقب باشند این افراد ندانسته یا با مصرف مواد صنعتی و یا با وارد شدن به جریان‌هایی، آینده خود را خراب نکنند.

 

اژه‌ای با بیان اینکه از تعداد بازداشت‌شدگان نه به حجاب اجباری اطلاع دقیقی ندارد،‌ گفت: افرادی که دستگیر شدند، بازداشت نمی‌مانند و غالبا آزاد می‌شوند.

 

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی در خصوص پرونده اجرای حکم قاتل بنیتا گفت: من زمان را نپرسیدم.  حکمش تایید شده و رفته برای مراحل اداری خود و نمی‌دانم زمانش تعیین شده یا خیر

 

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره یکی از نمایندگان مجلس که گفته بود بحث مدیران دوتابعیتی و اینکه در دستگاه‌های کشور شاهد مدیران دوتابعیتی هستیم، گفت: من هم این مطلب نماینده را دیدم و بلافاصله به دادستان کل کشور هم پیامک کردم که پیگیری کنند. دادستان کل دنبال قضیه است آن مقداری که در جریان هستم. قانون، تابعیت مضاعف را نمی‌پذیرد و حق هیچ کار دولتی و حقوقی ندارند و چنان چه دوتابعیتی باشد می‌شود اموال غیرمنقول را به فروش رساند.
 

سخنگوی قوه قضاییه گفت: ما قبلا افراد دو تابعیتی داشتیم دادستان کل کشور مدتی است دنبال این قضیه است. بعضی از افراد را هم مطمئن هستم آنها را بعد از تذکر بازرسی کل کشور برکنار کردند اینکه آیا هنوز فرد دو تابعیتی شاغل است یا نه اطلاع نداریم. گزارش‌هایی شده و دادستان از وزارت اطلاعات خواسته اگر الان فردی دوتابعیتی باشد و در جایی مشغول باشد اطلاع‌ دهند. الان حداقل قوه قضاییه اطلاع دقیق  ندارد بازرسی کل کشور در حال پیگیری گزارش‌ها است و دادستان از طریق وزارت اطلاعات و غیره پیگیر است در بعضی جاها ۶۰ نفر رفتند و بررسی شد و فهمیدند ۳ نفر دو تابعیتی هستند و به دستگاه ذیربط گفته شد و این‌ها برکنار شدند. از خود آنها پرسیده شده خودتان دوتابعیتی هستید گفتند نه و کتبا نوشته‌اند.

 

وی گفت: در مورد گرین کارت هم گزارش‌هایی وجود دارد که موضوع آن متفاوت است. الان موارد محرز درباره افراد دوتابعیتی در دستگاه‌های دولتی نداریم.

 

محسنی اژه‌ای درباره برخی محدودیت‌ها برای خودروهای شخصی که وارد طرح ترافیک می‌شوند در حالی که اتوبوس‌های شهرداری عامل اصلی آلودگی است، گفت: در موضوعات تخصصی به ویژه موضوعاتی که نظرات متفاوت است، قوه نمی‌تواند ابتدا به ساکن ورود کند. اینکه وسایل شخصی آلودگی بیشتری دارد یا خودروی شخصی بحثی کارشناسی است و باید در گزارش‌های رسمی وضعیت مشخص شود و قوه به عنوان برخورد با قضیه نمی‌تواند ورود کند. در جلسات نماینده ما هم شرکت می‌کند اگر واضح شد تصمیمات گرفته می‌شود اما تا زمانی که اختلاف است قوه در رابطه با برخورد نمی‌تواند وارد شود.

 

وی در پاسخ به این سوال که گفته شده قراردادهای دوره قبلی شهرداری درباره پل‌های هوایی خصوصی مثل اتوبان نواب و بیمارستان‌هایی مثل مهر در اثر رانت بوده آیا قرارداد‌ها قانونی بود؟ گفت: این از اموری است که باید بررسی همه‌جانبه شود نمی‌دانم این پل با رانت بوده یا نه یا اینکه این پل جای درستی هست یا نه. من در مورد این ابهامات هیچ پاسخی الان ندارم.

 

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که گفته شده با هر فسادی باید مبارزه کرد در حالی که در ۷ دی ماه دبیرکل بانک مرکزی بازنشسته شده و فردا یک میلیارد پول گرفته و پس فردا مجددا سر کار آمده و چهارده ماه در آن پست بوده و کسی معترض نشده است، گفت: اطلاعی ندارم و نمی‌دانم اصل آن درست است یا نه. معمولا کسانی که پاداش پایان خدمت می‌گیرند را مجلس دنبال می‌کند و در حال تعدیل آن است. بعضا پاداش پایان خدمت نیست بلکه مرخصی‌ها است. اگر مربوط به مرخصی باشد جرم نیست اما اگر تخلفی باشد بحث دیگری است باید دید تعدیل‌هایی که مجلس در حال انجام آن است به جایی می‌رسد یا نه.

 

محسنی اژه ای در خصوص اینکه دادستان از مردم خواست جایی که به حقوق عمومی تجاوز می‌شود مردم اطلاع دهند ولی مردم نگران هستند اطلاعات شان به دست متخلفین بی افتد و دچار مشکل شوند و اقدامات قوه در این زمینه که گزارش گران مردمی دجار مشکل نشوند گفت : الان در خود قانون تا حدودی پیش بینی شده از کسانی که می‌خواهند شهادت دهند چه رفتاری باید باشد. بعضی افراد دز خیابان شاهد هستند می‌خواهند در دادگاه شهادت دهند یا یک کارمندی می‌خواهد اطلاع رسانی کند. در قانون مواردی پیش بینی شده است. اما من توصیه میکنم علاوه بر مسالع قانون،  جانب اثباتی و بخشی سلبی است. مردم همان طور که در خیلی مواقع انقلاب به خاطر حضور آنها بعضی توطئه های بزرگ و ترور ها و اقدامات تروریستی با گزارش مردم خنثی شده است یا طرف بعدا دستگیر شده است به خاطر همکاری مردم،  ار این جهت دریغ نکنند و احساس مسئولیت داشته باشند ً نکته دوم دقت است هم آنجایی که نوشته است لازم نیست بخواهند بگویند این که رد در همسایگی و اداره ما چنین می‌کنند فحش هم بدهند که وقتی  ثابت نشد بگویند این چه حقی داشت آنقدر نسبت ناروا بدهد. لازم به این کار نیست.

 

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه انتخابات هیات مدیره کانون وکلا اسفند برگزار می‌شود اما ۲۸ نامزد این انتخابات از سوی قوه قضاییه رد صلاحیت شدند دلیل این تصمیم چه بوده است، گفت: برای تشخیص صلاحیت، لازم نیست جرمی وجود داشته باشد. قانون برای صلاحیت شرایطی گذاشته و مرجعی تعیین کرده ست که باید  صلاحیت او احراز شود، یعنی اینکه بگوییم اگر کسی صلاحیتش احراز نشد، آدم بدی است به هیچ وجه چنین نیست.

 

وی افزود: کسانی می‌خواهند نماینده شوند و مرجعی وجود دارد این مرجع باید صلاحیت آنها را برای حضور در این جایگاه احراز کند. کسی می‌خواهد برود در کانون وکلا و مرکزیت آنجا را هدایت کند و کل وکلا را مدیریت کند این مرکز وظایفی دارد اینها باید درد و دل همه را گوش کنند. از مسائل مالی تا مسائل شخصی افراد را باید گوش کنند و محرم مردم هستند و می‌خواهند در پرونده‌ها حضور داشته باشند. این افراد باید رازدار و امین باشند. به یک مرکزی هم گفتم بیایید احرار صلاحیت کنید بنابراین معنای احراز عدم صلاحیت این نیست که طرف مجرم است؛ نه، صلاحیت احراز نشده است. این مرجع از جاهایی که باید استعلام کند سوال و تحقیق می‌کند و بعد می‌بیند با تحقیقات صلاحیت فرد احراز می‌شود یا نه.

 

سخنگوی قوه قضاییه گفت: من چون مورد ابتلای خیلی از موارد از جمله رئیس‌جمهور و مجلس و دیگران است باید بگویم احراز صلاحیت با احراز عدم صلاحیت فرق دارد. گفتند کسی که می‌خواهد امام جماعت شو  باید صلاحیت او احراز شود. ما در فلان مسجد تا وارد می شویم می‌بنیم آقایی ایستاده و پشت او کسی ایستاده من می‌توانم بگویم این روحانی است بیاستم و اقتدا کنم؟ من نمی‌دانم عادل نیست بلکه نمی‌دانم عادل هست. من نمی‌توانم بگویم من ندیدم ایشان گناه کبیره یا صغیره کند. آیا میتوانم اقتدا کم؟  اگر جایی عدالت شرط است این ویژگی باید احراز شود. حالا گاهی می‌بینیم جمعیت زیادی ایستاده‌اند نماز می‌خوانند پشت سر او می‌گویند ایشان اهل محل است و در این محل او را به عدالت می‌شناسند پس می‌توانم اقتدا کنم. من به اعتماد این‌ها اعتماد می‌کنم. لذا صلاحیت این افراد که گفتید برای دستگاهی که باید احراز صلاحیت کنند، ثابت نشده است.

 

وی در پاسخ به سوالی در خصوص فسادی در شهرداری که گفته شده گزارش ۵۰۰ صفحه‌ای به شورای شهر داده شده و اینکه آیا این گزارش به دست شما رسیده یا نه گفت: اگر فسادی هست باید حتما بفرستند ولی اینکه فرستادند یا نه نمی‌دانم. اگر واقعا فسادی درکار بوده و شهردار یا شورای شهر مطلع شدند باید بفرستند من هم از بیرون شنیدم و اگر چنین چیزی باشد حتما می‌فرستند. چون موضوعی نیست که برای خودشان نگه دارند.

 

محسنی اژه‌ای در خصوص اینکه دادستان از مردم خواست جایی که به حقوق عمومی تجاوز می‌شود مردم اطلاع دهند ولی مردم نگران هستند اطلاعات‌شان به دست متخلفین بیفتد و دچار مشکل شوند و اقدامات قوه در این زمینه که گزارشگران مردمی دچار مشکل نشوند چیست، گفت : الان در خود قانون تا حدودی پیش‌بینی شده باید با کسانی که می‌خواهند شهادت دهند چه رفتاری شود. بعضی افراد در خیابان شاهد مواردی هستند و می‌خواهند در دادگاه شهادت دهند یا یک کارمندی می‌خواهد اطلاع‌رسانی کند. در قانون مواردی برای اینکه مشکلی پیش نیاید پیش‌بینی شده است. اما من توصیه میکنم علاوه بر مساله قانون،  جانب اثباتی و بخشی سلبی هم سنجیده شود. همان‌طور که در خیلی مواقع به خاطر حضور مردم  بعضی توطئه‌های بزرگ و ترورها و اقدامات تروریستی با گزارش مردم خنثی شده است یا طرف بعدا دستگیر شده است به خاطر همکاری مردم،  از این جهت نباید دریغ کرد تا مردم احساس مسئولیت داشته باشند. نکته دوم دقت است.

 

اژه‌ای درباره صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه اظهار داشت و ویدئو منتشر شده از بدهکاران بانکی گفت: از یکی دو شرکت گزارشاتی شده است اما اینکه جزئیات به کجا رسیده من خبری ندارم، در مورد وصول مطالبات بانک‌ها از بازپرس شنیدم که گفتند وقت می‌خواهند.

 

وی افزود: من جزء کسانی هستم که از بانک‌ها گله دارم اینکه چرا تا زمانی که مدعی‌العموم وارد ماجرا نشود شما سکوت می‌کنید.

 

وی در خصوص ندادن اسامی مدیران دو تابیعتی از سوی  وزارت اطلاعات و خوب نبودن رابطه این قوه با وزارت‌خانه گفت: وزرات اطلاعات همه جا ضابط قوه قضائیه نیست و اینطور که می‌گویید رابطه شما سرد است نه این طور نیست، ما در طول سال استعلامات فراوانی را از وزارت‌خانه می‌گیریم و یا سایر موارد در خصوص مسئله دوتابیعتی مسئله این است که این افراد مشغول به کار هستند یا خیر، بله دو تابیعتی در کشور داریم اما این که مشغول است یا خیر باید مورد بررسی قرار گیرد، گاهی اوقات خود وزارت اطلاعات هم خبر ندارد.

 

سخنگوی قوه قضائیه درباره بررسی لایحه بودجه سال ۹۷ و کمبود بودجه قوه قضائیه گفت: ما از تنگناهای بودجه دولت مطلع هستیم و توقع خارج از آن هم نداریم اگر از همان چیزی که برنامه ششم هم گفته کمتر شود ما نمی‌توانیم به وظایف خود عمل کنیم ما به ۲۳ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز داریم. در قانون برنامه ششم تصویب شد مبلغی از بودجه دولت به قوه قضائیه اختصاص داده شود که این مبلغ در حال حاضر کمتر شده است .

 

وی گفت: البته با تلاش‌هایی که صورت گرفت ۸۰۰ میلیارد تومان اضافه شد. دولت در سال‌های ۹۵ و ۹۶  همان قسمتی که باید به قوه قضائیه اختصاص می‌یافت را  نداده‌ و ما در فصل سوم با مشکل مواجه شدیم . بودجه مانند چک کشیدن و حساب است اگر میدانی در حسابت پول نیست چک نکش. من از دولت و مجلس تشکر می‌کنم ولی حقیقتا اگر بخواهیم تکالیف خود را انجام دهیم، با مشکلاتی مواجه هستیم.

 

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی در خصوص در مورد اتهام قاری قرآن که گفته شده تبرئه شده و اینکه اصل تبرئه صحت دارد یا نه؟ گفت: بله تبرئه شده است. توضیح مفصلی هم در نشست با دانشجویان در این خصوص دادم.

 

وی در پاسخ به سوالی در خصوص خبر پلمپ ۵ صرافی با توجه به نوسان بازار و اینکه آیا دادسرایی برای پیگیری این موضوع وجود دارد، گفت: مجتمعی برای مسائل پولی و بانکی تاسیس شد طبیعتا افرادی که در این بخش هستند باید  تخصص کافی داشته باشند. یک زمان آقای پسندیده سرپرست این ناحیه بود و تسلط خوبی داشت و مسئول فعلی هم تسلط خوبی دارد اما به این معنا نیست که به اطلاعاتی که در دانشگاه و حوزه گرفتیم اکتفا کنیم. در این مسائل باید علم انسان به روز شود و کلاس‌های آموزشی گذاشته شود که پیوسته علم‌شان به روز شود ما مسائلی داریم که به روز هستند. بنابرین افرادی که به اصطلاح مورد اتهام درخصوص مسائل ارزی بودند، تخلفاتی داشتند. اینکه بازداشت هستند یا نه نمی‌دانم. اما ۶ نفر قرار تعقیب داشتند.

 

اژه‌ای در مورد ویدئوی منتشر شده و نام بردن از مدیر روزنامه قانون در پرونده‌ای که تکلیف آن مشخص نیست، گفت : من  از چیزی که پخش شده خبر ندارم. اگر چنانچه اتهامی متوجه کسی شده که هنوز در دادگاه ثابت نشده طرف می‌تواند شاکی باشد.

 

 

 

 

 

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
عین القضات همدانی زندگینامه عین القضات همدانی عارف و شاعر قرن ششم هجری

تاریخ تولد: سال ۴۹۲ هجری قمری

محل تولد: همدان، ایران

حرفه: حکیم، نویسنده، شاعر، مفسر قرآن، محدث و فقیه

مدت عمر: ۳۳ سال

درگذشت: در ششم جمادی‌الثانی سال ۵۲۵ هجری قمری

ادامه
اسماعیل محرابی بیوگرافی اسماعیل محرابی؛ بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۵ فروردین ۱۳۲۳

محل تولد: تنکابن، مازندران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۱۳۴۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس تئاتر

ادامه
ویژه سرپوش