شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۲۹ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۰۶۷۰
رفاه و آسیب های اجتماعی

مقابله شهرداری تهران با تجارت بهره‌کشی از کودکان خیابانی/اکثر کارتن‌خواب‌ها تهرانی نیستند

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی,کارتن‌خواب‌ها

شهرداری مرکز تهران می‌گوید برای ساماندهی همراهان بیماران برخی بیمارستان‌های مستقر در مناطق مرکزی و بهبود وضعیت کودکان کار و کارتن‌خواب‌ها، اقدامات موثری انجام داده‌است.حبیب الله غفوری، قائم مقام منطقه ۶ تهران امروز در نشست خبری خود از اقدامات این منطقه شهرداری برای جلوگیری از گسترش آسیبهای اجتماعی، خبر داد.

 

او درباره احداث مددسرا و اسکان کارگری در تقاطع بزرگراه های مدرس، رسالت گفت: این مددسرا در مجموعه فضای سبز واقع شده و ۲ طبقه است و طبقه بالا مربوط به مددسرا و اسکان افراد بیخانمان می شود و طبقه پایین برای اسکان کارگران فضای سبز استفاده می شود. کارتن خوابها و بی پناهان از سوی معاونت اجتماعی شهرداری به این مددسرا معرفی و اسکان می یابند. ظرفیت این مددسرا ۵۰ نفر هر شب است و خدماتی مانند ویزیت، درمان، مشاوره و... برای مددجویان در نظر گرفتیم.

 

اکثر کارتن خوابها، تهرانی نیستند

غفوری با اشاره به اینکه ۷۰ درصد از کسانی که در تهران به عنوان کارتن خواب معرفی می شوند، تهرانی نیستند، گفت: اینها به خاطر کار و رفع مشکلات به تهران می آیند و در شهر رسوب می کنند و مدیریت شهری باید زحمت حل مشکل این اشخاص را بکشد. لذا تلاش شده در مناطق مختلف شهرداری، مددسراها شکل بگیرد و در کنار آنها، مراکز کار و فعالیت تشکیل شود تا این اشخاص دارای شغل شده و بتوانند به زندگی عادی خود برگردند.

قائم مقام شهرداری منطقه ۶ تهران در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه یک همراه سرای بیمار با ظرفیت ۱۲۰ نفر برای بیمارستانهای حضرت امام(ره)، شریعتی و بیمارستان کودکان، اختصاص یافته، گفت: ما همراهان بیمارانی را که از شهرستانها به تهران وارد می شوند، در این همراهسرا اسکان می دهیم.

 

همچنین همراه سرای شماره ۲ هم در حال راه اندازی تا اگر کسی دارای بیماران صعب العلاج است، دیگر در چادرهای اطراف بیمارستانها اقامت نکند.او در پاسخ به خبرنگار سرویس مشکلات مردم که پرسید ولی هنوز برخی از همراهان بیماران در چادر و در خیابان اقامت می کنند، گفت: آنها خودشان بعضا راغب نیستند در همراهسرا اقامت کنند. ما با مددکاری بیمارستانها هماهنگ کردیم تا به همراهان بیمار معرفی نامه بدهند و از این طریق پذیرش شوند. بعضا برخی از این همراهان حتی تا ۱۰ شب هم رایگان در همراه سرای شهرداری اسکان پیدا می کنند. با احداث همراه‌سرای دوم هم ۱۲۰ نفر به ظرفیت پذیرش همراهان بیمار اضافه می شود.

 

غفوری در بخش دیگری از سخنانش به مشکلات احداث همراهسرای بیمار در منطقه ۶ اشاره کرد و گفت: قرار بود یکی از بیمارستانها زمینی را در اختیار ما قرار دهد تا آنجا همراهسرا ما بسازیم. چون بیمارستان زمین نداد مجبور شدیم ابتدا تا انتهای امور را خودمان دنبال کنیم. هم اکنون هم همراهسرای دوم در خیابان باقرخان، نرسیده به تقاطع قریب، ضلع جنوبی بیمارستان قلب در حال احداث است.

 

بهره کشی از کودکان خیابانی، بیزینس شده

قائم مقام شهردار منطقه ۶ تهران در ادامه سخنانش به ساماندهی کودکان کار در مرکز اجتماعی الوند اشاره کرد و گفت: گوشه ای از بوستان الوند، فضای بی دفاع شهری بود که تصمیم گرفته شد در آنجا مجتمعی برای ساماندهی کودکان کار و خیابان و کارگران فصلی ساخته شود.

 

غفوری با بیان اینکه بهره کشی از کودکان کار و خیابان یک نوع کسب و کار شده، گفت: این کودکان عقبه ای دارند که آنها را اجیر می کنند و بهره کشی می کنند. در مناطق جنوبی شهر دیده ایم اینها را روزانه در چهارراه ها توزیع می کنند. هر گروه از کودکان کار و خیابان یک نفر مراقب دارد. لذا بهره کشی از کودکان کار یک نوع بیزینس شده. خوب به خاطر دارم در سال ۸۷ در شهر ری در چهارراه چشمه علی، جیب یکی از کودکان را ساعت ۱۱ صبح خالی کردیم و دیدیم ۷۵ هزار تومان کاسبی کرده بود. این بچه روسری به سر داشت. وقتی او را بردند، متوجه شدند این دختر، در اصل پسر است.

 

او در ادامه با بیان اینکه قرار است یک مرکز ستادی اطلاعاتی با همکاری بهزیستی و نیروی انتظامی در این مرکز راه اندازی شود: گفت: این مرکز خدمات شهری کار ستادی را انجام می دهد و پس از پذیرش به مددسرا می فرستد. کارگران فصلی و کارتن خوابها نیز در مددسرا می روند که البته بخش و ورودی جداگانه ای دارد. در شرایط فعلی به شدت روی کاهش آسیبها کار می کنیم ولی وضعیت این است، اگر شهر را رها کنیم یک روزه چهره شهر عوض می شود.

 

غفوری خدماتی را که برای کودکان کار و خیابان در مددسرای منطقه ۶ ارائه می شود، اینطور برشمرد: برای بچه ها کلاس فوتبال، کلاس های درسی و آموزش موسیقی گذاشته ایم، کلاسهای درسی گذاشتیم. شخصا معتقدم اگر برای هر کودک کار و خیابان، یک فن بیاموزد و هویت او را بازیابی کنیم، دیگر کودک خیابانی نخواهیم داشت. این کودکان احساس بی هویتی می کنند. اگر بتوانند فنی و حرفه بیاموزند و هویت خود را بازیابند، دیگر کودک کار و خیابان نخواهیم داشت.

 

 

khabaronline.ir
  • 18
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش