چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۱۶ - ۱۴ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۳۸۷۳
رفاه و آسیب های اجتماعی

رشد تصاعدی مصرف سیگار و قلیان در بین دختران

زنان سیگاری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی
.در سالهای اخیر با افزایش تعداد زنان سیگاری، انواع سرطان به ویژه سرطان سینه درجمعیت زنان سیگاری روند صعودی داشته که تداوم این روند نگران کننده است.

به گزارش مهر،کشیدن سیگار و قلیان در بین اکثر دختران و بانوان یک عمل ناهنجار وضد ارزش محسوب می شود. ریشه این باور در گذشته آن چنان در میان بانوان ما قوی بود که حتی در محافل خصوصی هم مصرف نمی شد. اما اکنون کشیدن سیگار و قلیان توسط زنان و دختران در حال عادی شدن است و نه تنها مثل گذشته یک کار خشن که مخصوص مردان است محسوب نمی شود بلکه در حال تبدیل شدن به یک ارزش و هنجار است؛ به ویژه گرایش دختران دانش آموز و دانشجو به مصرف سیگار و قلیان به مرز هشدار نزدیک می شود.

 

گفته می شود برای اولین بار در دنیا، زنان آمریکایی از سیگار به عنوان کلید آزادی استفاده کردند و آن را وسیله ای برای رسیدن به اهداف آزادی خواهانه خود قرار دادند و به تدریج دامنه شیوع این عمل به دیگر کشورها هم رسید.

  

عوارض مصرف سیگار و قلیان در زنان بیشتر از مردان است

زهرا غلامرضایی معاونت امور فرهنگی و پیشگیری سازمان بهزیستی استان قزوین در این باره به خبرگزاری مهر می گوید : افزایش آمار سیگاری ها در بین زنان نسبت به مردان رشد تصاعدی یافته است.

 

زنان سیگاری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی

بعضی آمارها و تحقیقات هم نشان میدهد که ۱۰ درصد جمعیت سیگاری ها را زنان تشکیل میدهند؛ اما در عین حال، هنوز اطلاعات دقیقی در دست نیست اما این افزایش مصرف در بین دختران دانش آموز و دانشجو مشهودتر است و با توجه به اینکه در جامعه ما یک نگرش منفی به مصرف سیگار توسط بانوان وجود دارد؛ اما باز هم شاهد این اتفاق ناگوار هستیم که جمعیت بانوان سیگاری در حال رشد تصاعدی است.

 

غلامرضایی تاکید می کند: مضرات مصرف سیگار و قلیان در زنان به مراتب شدیدتر از مردان است. در سالهای اخیر با افزایش تعداد زنان سیگاری، انواع سرطان به ویژه  سرطان سینه هم درجمعیت زنان سیگاری روند صعودی داشته است. هم چنین شاهد افزایش چند برابری بیماری های ریوی زنان سیگاری به نسبت مردان سیگاری بودیم. خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی هم در زنانی که به مصرف سیگار و قلیان روی آورده اند؛ بیشتر است و البته مشکلات روحی و روانی را هم باید به این عوارض افزود و در مجموع می شود نتیجه گرفت که تحمل زنان و دختران ما به سیگار کمتر است.

 

وی تصریح کرد: عمده فعالیت ما در حوزه پیشگیری، ارائه خدمات آگاه سازی به جامعه هدف است که در این راستا دانش آموزان و دانشجویان هم در  جامعه هدف ما قرار دارند. اولین گام ما ارتقای سطح دانش افراد است و در تمام زمینه های آسیب های اجتماعی ازجمله مصرف سیگار وقلیان با ادارات آموزش و پرورش، دادگستری وعلوم پزشکی همکاری هایی داشتیم و برای افراد درگیر مصرف هم خدمات درمانی ارائه می دهیم.

 

البته ارائه خدمات کاهش آسیب، برای مصرف کنندگان پرخطر مواد دخانیات هم در دستور کار دفتر معاونت امور فرهنگی و پیشگیری سازمان قرار گرفته است.

 

زنان سیگاری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی

احساس نادرست در مورد برابری زن و مرد از عوامل سیگاری شدن دختران

معاون امور فرهنگی و پیشگیری آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی قزوین با اشاره به عوامل افزایش دختران سیگاری می گوید: خلاء های عاطفی و اجتماعی، الگو برداری های خانوادگی، رقابت های اجتماعی ناسالم، احساس نادرست در مورد برابری زن و مرد، رقابت با مردان و فشار انواع تنش ها و استرس ها از مهمترین عوامل افزایش جمعیت زنان و دختران سیگاری است. اکثر این عوامل به آموزش و تربیت برمی گردد. ارتباط درست والدین با نوجوانان و جوانان و برطرف کردن خلاء های روحی و عاطفی آنها می تواند مانعی باشد تا آنها به سمت سیگار و قلیان گرایش پیدا نکنند. آگاه سازی خانواده ها می تواند ما را به این امر مهم برساند.

 

وی باتاکید بر اینکه دروازه ورود افراد به اعتیاد موادمخدر پرخطر، مصرف سیگار و قلیان است، اضافه کرد: مصرف سیگار و قلیان می تواند دروازه ورود افراد به مصرف مواد مخدر و اعتیاد آور باشد. متاسفانه مصرف سیگارو قلیان در بین بعضی از دختران ما تبدیل به یک پرستیژ اجتماعی شده که از ضعف درونی و شخصیتی آنها نشات می گیرد. مصرف سیگار و قلیان در ظاهر به آنها اعتماد به نفس کاذب میدهد در حالی که بعد از مدتی مصرف کنندگان را دچار مشکلاتی می کند.

 

نگرش منفی به سیگاری شدن بانوان بسرعت در حال کاهش است. این ناهنجاری در بین زنان به تدریج در حال تبدیل شدن به یک امر عادی است ؛ همان طور که مصرف سیگار و قلیان توسط مردان کاملا یک امر عادی و پذیرفته شده است. اما یک تفاوت ویژه ای دراین نگاه باید حاکم باشد؛ این که زنان رکن اصلی خانواده هستندو ساعات بیشتری را با فرزندان سپری می کنند و سلامت خانواده وابسته به سلامت مادران است.

 

زنان سیگاری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی

دختران دانش آموز و دانشجوی ما ارکان اصلی خانواده ها در آینده هستند و باید افزایش تعداد زنان مصرف کننده سیگار و قلیان یک هشدار جدی برای مسئولین باشد.

 

 

 

  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش