سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
۰۹:۱۴ - ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۰۸۶۷
رفاه و آسیب های اجتماعی

رئیس اورژانس اجتماعی کشور خبر داد؛

افزایش ۲۰ درصدی خشونت های خانگی

خشونت علیه زنان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی

رئیس اورژانس اجتماعی کشور از رشد ۲۰ درصدی خشونت‌های خانگی در سال گذشته خبر داد. رضا جعفری‌سدهی در گفت‌و‌گو با «ایران» گفت: گزارش‌ها نشان می‌دهد کودک آزاری، بیشترین آمار خشونت خانگی را به خود اختصاص داده است و پس از کودک آزاری، خشونت علیه همسر، (همسرآزاری)، اذیت و آزار سالمندان و معلولان به ترتیب بالاترین آمار خشونت را به نام خود ثبت کرده‌اند. به گفته وی در ۶ ماهه سال گذشته، بیش از ۱۶ هزار مورد کودک آزاری به ثبت رسیده است.

 

جعفری سدهی بدون اعلام آمار دقیقی از خشونت علیه زنان افزود طی ۹ ماهه سال گذشته، حدود هزار و ۷۵۰ زن  مورد خشونت قرار گرفته بودند که این افراد به خانه‌های امن (مراکز ویژه زنان خشونت دیده) ارجاع داده شدند.البته هم‌اکنون حدود ۲۲ خانه امن برای حمایت از زنان در معرض خشونت، در سراسر کشور راه‌اندازی شده است.

وی در ادامه گفت: از ابتدای سال جدید تاکنون حدود ۴۵۰ هزار نفر از طریق مراکز اورژانس پذیرش شده‌اند که از این تعداد، سهم خشونت‌های خانگی حدود ۷.۵ درصد از کل پذیرش‌ها بوده است.

 

رئیس اورژانس اجتماعی با اشاره به اینکه اعتیاد، طلاق و اختلالات روانی از عوامل تأثیرگذار در افزایش خشونت‌های خانگی است، اظهار داشت: والدین مقصر اصلی ۷۰ درصد از خشونت‌های خانگی هستند و در ۳۰ درصد باقی نیز کودکان عامل محرک محسوب می‌شوند. به طور مثال، ابتلای  کودک به بیماری‌های صعب العلاج و بیش فعالی اعضای خانواده را برای بروز خشونت تحریک می‌کند.

 

وی با اشاره به اینکه درصد کمی از خشونت‌ها نیز در اثر بیکاری والدین ایجاد می‌شود، ادامه داد: «با وجود آنکه بروز خشونت خانگی در همه قشر‌ها رایج است، اما این معضل در خانواده‌هایی که دچار فروپاشی هستند یا در معرض طلاق و بدمسکنی قرار دارند، بیشتر از دیگران است.»

 

جعفری با اشاره به اینکه حدود ۷۰ درصد از خشونت‌های خانگی مربوط به حوزه کودک آزاری در کودکان زیر ۱۰ سال است، گفت: براساس آمارهای ما، میزان کودک آزاری به طور تقریبی در سن یکسالگی حدود ۷.۷ درصد، در ۲ تا ۴ سالگی ۱۸ درصد و در ۵ تا ۷ سالگی ۲۰ درصد است. همچنین اعمال خشونت در سنین ۸ تا ۱۰ سال ۲۲.۵ درصد، ۱۱ تا ۱۳ سال، ۸.۲ درصد و در ۱۶ تا ۱۸ سال، ۵.۱ درصد است.

 

جعفری با اشاره به اینکه مدت زمانی که کودک تحت آزار و اذیت قرار گرفته یکی از موضوعات مهمی است که باید به آن توجه کرد، اظهار داشت: کودکی که در معرض خشونت قرار دارد امکان اعتراض و دفاع ندارد و به‌همین علت به کمک همسایه، معلم و پزشک نیاز دارد، اما متأسفانه مردم در این زمینه اطلاع رسانی‌های کافی انجام نمی‌دهند.»

 

رئیس اورژانس اجتماعی کشور توضیح داد: «زمانی که معلم در مدرسه شاهد افت تحصیل یکی از دانش‌آموزان به‌طور ناگهانی است یا اگر پزشکی متوجه آثار کبودی در بدن یک کودک می‌شود موظف است به‌عنوان یک شهروند موضوع را به اورژانس اجتماعی اطلاع دهد.»

 

جعفری افزود: «بر اساس آمارهای مربوط به مداخلات اورژانس اجتماعی، حدود ۱۲ درصد از کودکان، تنها چند روز (کمتر از یک هفته) از خشونت نسبت به آنها گذشته بود. همچنین ۴.۵ درصد آنها یک هفته، ۹ درصدشان کمتر از یک ماه و ۱۱.۸ درصد از آنها نیز بین ۱ تا ۷ ماه از شروع آزار و اذیت‌شان گذشته بود. جالب است بدانید، بر اساس تحقیقات ما حدود ۴۵ درصد از این کودکان بیش از یک سال از اعمال خشونت علیه آنها می‌گذرد. یعنی این تعداد کودک، حدود یک سال به طور مداوم مورد اذیت و آزار قرار گرفته‌اند.»

 

رضا جعفری سدهی در ادامه گفت: حدود ۸۰ درصد کودک آزاری‌ها در کشور درون خانواده و توسط نزدیکان اتفاق می‌افتد و در این زمان، هرچقدر که سن کودک کمتر باشد احتمال بروز خشونت در او بیشتر است.

 

وی با اشاره به اینکه دختران بیشتر از پسران در معرض خشونت خانگی قرار دارند، افزود: «آمارها نشان می‌دهد حدود ۵۰.۷ درصد این افراد، دختر و ۴۹.۳ درصد هم پسر هستند. البته وابستگی اقتصادی نیز یکی دیگر از دلایلی است که موجب ادامه خشونت کودک در درون خانواده می‌شود. چراکه وقتی تمام معیشت و نیاز‌های کودک از سوی خانواده تأمین شود او نمی‌تواند برخلاف تصمیم آنها عمل کند.»

 

وی با اشاره به اینکه ۳۵ درصد از کودکان دچار خشونت‌های خانگی در مقطع ابتدایی هستند، اظهار داشت: «آمار‌ها نشان می‌دهد میان سن کودک و میزان خشونت ارتباط معکوس وجود دارد و با افزایش سن او احتمال خشونت نیز به همان میزان کاهش می‌یابد که بروز این معضل در کودکان کم سن و سال به علت توان جسمی محدود، نداشتن قدرت دفاعی و مهارت‌های کلامی و گفتاری بیشتر است.»

 

جعفری، بی‌توجهی خانواده‌ها به کودکان را مهم‌ترین عامل مؤثر در کودک آزاری دانست و تصریح کرد: «حدود ۵۰ درصد از کودک آزاری‌ها به علت بی‌توجهی است. این موضوع حتی می‌تواند مرتبط با حوزه سلامت و آموزش باشد. به طور مثال ممکن است کودکی نیازمند خدمات درمانی باشد، اما خانواده برای درمان و خرید دارو اقدامی نکرده یا شرایط تحصیل کودک را فراهم نکند.»

 

وی گفت: «تعداد زیادی از کودکان در خانواده‌ها، شاهد تنش و دعوا میان زوجین هستند که این موضوع یکی از انواع کودک آزاری محسوب می‌شود. در معرض مواد مخدر و الکل قرار دادن کودکان نیز یکی دیگر از مصادیق کودک آزاری است که باید به آن توجه ویژه کرد.»

 

رئیس اورژانس اجتماعی کشور با اشاره به اینکه «آزار و اذیت روانی و عاطفی» در رتبه دوم خشونت علیه کودکان قرار دارد، افزود: «برخی والدین ممکن است به خاطر فقدان آگاهی یا انتظارات نامعقول از کودک همچون خوردن غذا سروقت یا مرتب بودن اتاق، او را تحت فشار روانی و عاطفی قرار داده و به او توهین کنند.»

 

به گفته این کارشناس، بر اساس آمارها حدود ۲۹ درصد از کودک آزاری‌ها جسمی و ۳ درصد از آنها نیز جنسی است.

جعفری با اشاره به نحوه اطلاع کارشناسان اورژانس اجتماعی از کودک آزاری گفت: مردم می‌توانند از طریق تلفن‌های ۱۲۳ موارد کودک آزاری را گزارش کنند. به طور مثال ممکن است فردی طی تماس تلفنی عنوان کند که کودکی در همسایگی‌شان دچار اختلالات روانی است و پدر و مادر او معتاد هستند. پس از این گزارش، تیم‌های سیار ما به محل اعزام و بررسی مقدماتی و اولیه را انجام می‌دهند و در صورتی‌که کودک آزاری صحت داشته باشد تلاش می‌کنند  به‌ شکل مسالمت‌آمیز موضوع  حل شود.

 

وی در ادامه اظهار داشت: براین اساس در زمان مراجعه کارشناسان، اگر خانواده با آنها همکاری لازم را انجام دهد، بدون اقدامات قضایی، ماجرا را بررسی می‌کنند. در این‌صورت اگر با حضور در خانه، بروز کودک آزاری محرز شود، تلاش می‌کنیم تا کودک را به طور موقت به‌ خانه یکی از بستگان مورد اعتماد خانواده منتقل کنیم.

 

جعفری با اشاره به اینکه هم‌اکنون خط «هات لاین» اورژانس(۱۲۳) در همه استان‌های کشور به غیر از دو استان به‌طور شبانه‌روزی پاسخگوی مشکلات مردم است، تأکید کرد: البته در حال تلاش برای شبانه‌روزی کردن این خط در این دو استان هم هستیم. هرچند در حال حاضر تماس‌های این دو استان به مراکز فعال ما منتقل می‌شود و هیچ مشکلی بابت رسیدگی به حوادث  هنگام شب وجود ندارد.

 

یاسمن صادق شیرازی

 

 

 

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
بیژن بنفشه خواه بیوگرافی بیژن بنفشه خواه بازیگر خوش سابقه سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱ فروردین ۱۳۵۲

محل تولد: دروازه شمیران، تهران، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۳

تحصیلات: فارغ‌التحصیل رشته نمایش از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد

ادامه
یان کوم بیوگرافی یان کوم؛ بنیانگذار برنامه واتس اپ

تاریخ تولد: ۲۴ فوریه ۱۹۷۶

محل تولد: اوکراین، کی یوف

ملیت: آمریکایی

حرفه: تاجر، برنامه نویس، کارآفرین

دلیل شهرت: راه اندازی واتساپ

ثروت: ۱۵/۱ میلیارد دلار

ادامه
جلال الدین مارشاریپوف بیوگرافی جلال الدین مارشاریپوف بازیکن قوی ازبکی

تاریخ تولد: ۱ سپتامر ۱۹۹۳

محل تولد: گرگانج، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: استقلال تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
بیوگرافی و اشعار عثمان بختیاری زندگینامه عثمان بختیاری شاعر سده پنجم و ششم

تاریخ تولد: بین سال های ۴۵۷ تا ۴۶۹ هجری قمری

ملیت: ایرانی

زمینه فعالیت: شاعر و حماسه سرا

آثار: شهریار نامه - هنرنامه یمینی

وفات: بین سال‌ های ۵۱۲ تا ۵۴۸

ادامه
ابو حتوف بن حارث انصاری زندگینامه ابوحتوف بن حارث انصاری از دشمنی با امام علی تا شهادت در کربلا

محل زندگی: کوفه

دوران زندگی: همزمان با دوران زندگی امام حسین (ع)

از یاران: امام حسین (ع)

شهادت: روز دهم محرم

ابو حتوف بن حارث انصاری در سپاه عمر سعدزندگینامه ابو حتوف بن حارث انصاری

ادامه
محمد نادری بیوگرافی محمد نادری بازیگر سینما و تلویزیون

تاریخ تولد: ۱۰ تیر ۱۳۵۷

محل تولد: اردبیل

حرفه: بازیگر، فیلمنامه نویس، صدا پیشه، مجری

تحصیلات: کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر از دانشگاه تربیت مدرس

آغاز فعالیت: ۱۳۸۸ تاکنون

ادامه
محمد بن راشد آل مکتوم بیوگرافی محمد بن راشد آل مكتوم حاکم موفق دبی

تاریخ تولد: ۱۵ ژوئیه ۱۹۴۵

محل تولد: دبی

ملیت: امارات متحده عربی

لقب: والاحضرت شیخ محمد

حرفه: حاکم دبی

ادامه
ویژه سرپوش