سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۵۳ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۱۱۶۲
سایر حوزه های اجتماعی

فعالیت پارکبان ها غیرقانونی است

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه,پارکبان

به گزارش جام جم آنلاین، هرچند مسئولان پلیس راهور و شهرداری تاکید می کنند که فعالیت پارکبان‌ها غیرقانونی است و برای توزیع عادلانه فضای پارک در کلانشهرها باید از پارکومتر استفاده کرد اما این گروه همچنان در خیابان‌های شهر پرسه می‌زنند و از شهروندان پول می‌گیرند و گاهی آنها را می‌ترسانند که اگر حق حساب‌شان را ندهند به خودروشان خسارت می‌زنند.

 

به همین دلیل پلیس سفارش می‌کند که در صورت برخورد با این قانون‌شکنان باید با پلیس ۱۱۰ یا سامانه ۱۳۷ شهرداری تماس گرفت.

 

در معابر کلانشهرها جای پارک نیست، اما قانون‌شکن هست و این حکایت حضور سودجویانی است که تحت‌عنوان پارکبان شهروندان را سرکیسه می‌کنند. فرقی نمی‌‌کند پیر یا جوان تا آنجا که تیغ شان ببرد پول زور می‌گیرند از ۲۰۰۰ تومان بگیرید تا ۱۰ هزار تومان.

 

قانون نیز بصراحت فعالیت غیرقانونی پارکبان‌ها را تائید می‌کند؛ براساس ماده ۱۵ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی که سال ۸۹ به تصویب رسید و آیین‌نامه اجرایی آن سال ۹۴ اصلاح شد، ‌هزینه پارک خودرو در معابر شهری باید به شکل الکترونیک از شهروندان گرفته شود.

 

هزینه‌ای برای ساخت پارکینگ عمومی

براساس قانون، هزینه‌ای که به‌دلیل پارک از شهروندان گرفته می‌شود نیز باید در نهایت برای ساخت پارکینگ عمومی در همان محلی که جمع‌آوری شده هزینه شود.

 

محمد ترحمی،‌ رئیس اداره حقوقی پلیس راهور ناجا در گفت‌وگو با جام‌جم این مساله را تائید می‌کند و می‌افزاید: پلیس راهور بارها تاکیده کرده فعالیت پارکبان‌ها به روش سنتی غیرقانونی است و باید به شکل الکترونیک و از طریق پارکومتر انجام شود.

 

آن‌طور که او توضیح می‌دهد،‌ پولی که این افراد می‌گیرند مشروعیت ندارد به همین دلیل به شهروندان توصیه می‌شود در صورت برخورد با این افراد، ماجرا را به پلیس۱۱۰ یا سامانه ۱۳۷ شهرداری اطلاع دهند.

 

رئیس اداره حقوقی پلیس راهور ناجا درباره پارکومترهای خراب نیز می‌گوید، شهروندان نگران نباشند در صورتی که پارکومترها خراب باشد، ماموران پلیس، خودروی شهروندان را جریمه نمی‌کنند.

 

با توجه به این‌که پلیس راهور تاکید می‌کند شهروندان نباید به پارکبان‌ها پول پرداخت کنند، باید از مسئولان شهرداری و ماموران پلیس خواست با پارکبان‌های سودجو نیز مانند سد معبرکنندگان برخورد ‌‌کنند.

 

سوءاستفاده از ناآگاهی شهروندان

شکی نیست که فعالیت پارکبان‌ها غیرقانونی است، اما ناآگاهی شهروندان و در برخی موارد دلسوزی بی‌جای آنها سبب می‌شود این افراد به گرفتن پول زور از شهروندان تشویق شوند.

 

رضا غنی‌لو، عضو هیات علمی دانشگاه پلیس نیز در گفت‌وگو با جام‌جم برلزوم برخورد با افرادی که تحت‌ پوشش پارکبان از شهروندان پول می‌گیرند، تاکید می‌کند و می‌افزاید: متاسفانه به‌دلیل نبود فضای کافی پارک عمومی خودرو در سطح کلانشهرهایی مانند تهران و وضعیت اضطراری برای شهروندان، زمینه سوءاستفاده موسساتی تحت عنوان پارکبان فراهم شده است.

 

به گفته او، با توجه به سابقه‌ای که شرکت پارکبان تحت‌پوشش معاونت حمل‌و نقل و ترافیک و شرکت شهربان در گذشته داشته است، برخی شهروندان هنوز تصور می‌کنند پرداخت پول به آنها قانونی است در حالی که براساس مصوبه شهر از زمانی که پارکومتر در معابر شهری نصب شده است، دیگر نباید به پارکبان‌ها پول پرداخت کرد.

 

آن‌طور که عضو هیات علمی دانشگاه پلیس می‌گوید: افرادی تحت‌عنوان پارکبان از ناآگاهی مردم سوءاستفاده می‌کنند و با ارائه قبض‌هایی شبیه برگ جریمه ‌از شهروندان پول می‌گیرند.

 

این در حالی است که شهروندان هنگام برخورد با این افراد نباید به آنها پول بدهند و چنانچه آنها تهدید یا مزاحمتی برایشان ایجاد کردند، شهروندان باید با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرند و اگر ماموران پلیس نیز به این مساله رسیدگی نکردند‌، شهروندان می‌توانند با سامانه ۱۹۷ ارتباط برقرار کنند.

 

لزوم ورود پلیس و دستگاه قضا‌

بی‌توجهی به حل معضل کمبود پارکینگ در کلانشهرهای کشور علاوه بر بروز مساله‌ای مانند فعالیت پارکبان‌های غیرقانونی به ایجاد شغل‌های کاذب نیز دامن زده است، چراکه کم نیستند افرادی که گوشه و کنار خیابان را اشغال کرده و در ازای گرفتن مبلغی به شهروندان اجازه می‌دهند خودروشان را در آن محل‌ها پارک کنند.

 

این مساله‌ای است که ابوالفضل قناعتی، عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران نیز از آن انتقاد می‌کند و در گفت‌وگو با جام‌جم می‌افزاید: شهرداری باید برای برخورد با این افراد از نیروی انتظامی و قوه قضاییه کمک بگیرد تا مساله برخورد با پارکبان‌ها نیز مانند‌افرادی که سدمعبر می‌کنند، جدی گرفته شود.

 

آن‌طور که عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران می‌گوید پس از این‌که شهرداری در معابر شهر اقدام به نصب پارکومتر کرد دیگر فعالیت پارکبان‌ها غیرقانونی است و شهروندان نباید به آنها وجهی پرداخت کنند.

 

کمبود جای پارک در کلانشهرهای کشور مساله‌ای جدی است که مشکلات زیادی را برای شهروندان ایجاد کرده است. اما راهکار این مشکل ‌به توزیع عادلانه جای پارک از طریق نصب پارکومتر و ساخت پارکینگ عمومی محدود نمی‌شود، چراکه بهترین راه‌حل برای برطرف کردن این مشکل در مناطق مرکزی کلانشهرها توسعه حمل و نقل عمومی است. به همین خاطر مسئولان شهری کلانشهرها باید برای توسعه خطوط مترو و اتوبوسرانی تلاش کنند.

 

 

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش