چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۲۵ - ۲۸ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۶۵۱۳
سایر حوزه های اجتماعی

پول قرض بدیم؟ پول قرض ندیم؟

قرض دادن پول,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه
آد‌م‌ها یا پول قرض داده‌اند یا پول قرض گرفته‌اند یا هر دو. باور این که شما جزو هیچ کدام از این دسته‌ها نباشید کمی سخت است. دسته‌بندی دیگری هم وجود دارد مبنی بر این که آدم‌ها یا از کسی طلب قرضشان را دارند یا به کسی بدهی دارند یا هر دو. احتمال این‌که شما جزو این دسته‌بندی هم نباشید کم است.

به گزارش جام جم آنلاین، قرض دادن پول سنت حسنه‌ای است، هرچند در گذشته بسیار بیشتر مرسوم بود و دایره قرض دادن پول به آدم‌ها حتی تا سوپری سر کوچه هم گسترده بود و حالا شاید فقط و فقط به اقوام درجه یک محدود شده باشد، اما همچنان وجود دارد.

 

برخی بر این باورند که قرض دادن آدم‌ها را ثروتمند می‌کند هر چند این باور هم ریشه در گذشته‌های ایرانیان دارد و بسیاری دیگر هم بر این اعتقادند که کلا عمل قرض دادن پول کار بیهوده‌ای است، این دسته معتقدند که اگر قصد کمک است می‌توان پول را بخشید وگرنه قرض دادن پول، کار عاقلانه‌ای از سوی این دسته از افراد شمرده نمی‌شود.

 

پولی که هست؛ اعتمادی که رفت

یکی از مهم‌ترین دلایل کمرنگ شدن سنت حسنه پول قرض دادن اعتمادی است که در جامعه از بین رفته است.

 

اعتمادی که آن‌قدر کمرنگ شده تا دایره افرادی که شامل قرض دادن می‌شوند محدود به نزدیکان درجه یک شما هستند البته این اعتماد تنها محدود به افراد و شهروندان عادی نمی‌شود و وقتی هر روز خبر کلاهبرداری‌های ریز و کلان تیتر خبرها می‌شود ناخودآگاه به این اعتماد عمومی هم خدشه وارد می‌شود البته که دلیل مهم دیگرش که شاید هم اساسی‌تر باشد وضعیت نابسامان اقتصادی در این سال‌هاست.

 

در حقیقت پولی وجود ندارد که بخواهیم قرض بدهیم یا اگر وجود دارد آنقدر حیاتی هست که فکر برنگشتن پول می‌تواند زندگی شما را به هم بریزد.

 

بسیاری بر این باورند که کلا نباید به کسی پول قرض داد، بخصوص به فامیل و اعضای خانواده! این کار روابط خانوادگی را خراب می‌کند.

 

اگر به اندازه کافی پول دارید، آن را قرض ندهید، بلکه آن را هدیه داده و از خیر پس گرفتنش بگذرید البته نباید این هدیه دادن به یک عادت تبدیل شود.

 

اگر خواهرزاده یا برادرزاده‌تان همواره روی کمک مالی شما حساب می‌کند، پول‌هایی که می‌دهید بیشتر علائم بیماری را آشکار می‌کند و خود بیماری را درمان نمی‌کند.

 

فرد مورد نظر چه در خرج کردن بی‌گدار به آب بزند و چه این سبک زندگی را دنبال کند، دائم پول دادن به او مشکلی را حل نمی‌کند و اصل مساله باید رفع و رجوع شود.

 

قرضی که ریشه دوستی را می‌خشکاند

چه بسیار دوستی‌ها که به واسطه پول قرض دادن به دشمنی تبدیل شده است و چه بسیار رابطه‌ها که سرد شده‌اند. یک راه حاضر و آماده برای از دست دادن دوستانتان، پول قرض دادن به آنهاست. راه حاضر و آماده دیگر پول قرض ندادن به اوست.

 

به طور کلی به نظر می‌رسد پول و دوستان را نمی‌توان با هم داشت. وقتی صحبت پول می‌رسد، دوستی‌ها کنار رفته و نفس انسان‌ها جلو می‌آید.

 

در اغلب موارد پول نقش اساسی در ایجاد شکاف بین دو دوست ایفا می‌کند. این موضوع در مورد شریک کاری صدق نمی‌کند چون هنگامی‌ که شما وارد یک رابطه کاری می‌شوید، می‌دانید پول چیزی است که رابطه شما براساس آن پایه‌گذاری شده است، اما در رابطه با دوستان، پول باعث خواهد شد افراد در موقعیت‌های نامناسبـی قرار بگیرند.

 

فردی ممکن است خود را برتر یا بالاتر از دیگری احساس کند که این باعـث ناهنجاری در روابط خواهد شد.

 

بدهکار باشید نه طلبکار!

شاعر و نویسنده انگلیسی می‌گوید بهتر است بدهکار باشید تا طلبکار... بدهکار فقط دوستش را از دست می‌دهد، اما طلبکار هم دوستش را از دست می‌هد هم پولش را! اما در این میان راه‌هایی هم وجود دارد که بشود هیچ کدام از این دو مورد ارزشمند را از دست نداد.

 

راه‌هایی که همه‌اش به شمایی که مردد در قرض دادن هستید برمی‌گردد. در اولین گام برای از دست ندادن پول و البته دوستتان باید به خصوصیات اخلاقی او توجه کنید که آیا او فرد خوش حسابی است؟ آیا همیشه قرضش را سر موعد پرداخت کرده است؟ در این صورت خیالتان بابت قرض دادن پول به وی آسوده است، اما اگر فرد مقابل کسی است که به طور مداوم پول قرض می‌گیرد و بدهی‌هایش را پرداخت نمی‌کند، پس باید دقت کنید.

 

با قرض بالا ریسک نکنید

نکته مهم بعدی مقدار پولی است که فرد مقابل از شما درخواست کرده است، گاهی اوقات بهتر است در مورد مبالغ بالا دقت بیشتر و ریسک کمتری کنید اگر فرد مقابل مورد اعتماد است و سر موعد پول شما را بازمی‌گرداند پس نگرانی وجود ندارد، اما این را هم بدانید که هیچ کس نمی‌تواند از فردای خود باخبر باشد، پس دقت بیشتری کنید.

 

نباید هیچ وقت به خاطر رودربایستی با کسی تمام ذخیره مالی‌تان را قرض بدهید تا خودتان هم دچار بحران مالی شوید، همیشه برای خودتان یک سقفی را در نظر بگیرید.

 

تا دلیل قرض گرفتن چه باشد

همیشه علت پول قرض گرفتن را از فرد مقابل بپرسید. بدون رودربایستی از او بپرسید که این پول را برای چه کاری می‌خواهد و چرا دچار بحران مالی شده است؟ شما با دانستن این اطلاعات راحت‌تر می‌توانید تصمیم به پول قرض دادن بگیرید.

 

گاهی اوقات در زندگی موارد استثنایی و غیرمنتظره پیش می‌آید که افراد نیاز به پول قرض گرفتن از دیگران پیدا می‌کنند. خوب در این شرایط اشکالی ندارد که مشکل دیگران را برطرف کنیم، اما اگر کسی برای تجمل‌گرایی یا هزینه‌های اضافی پول قرض بگیرد حتما در بازپرداخت آن دچار مشکل می‌شود.

 

زمان بازپرداخت

رودربایستی را کنار بگذارید و اگر پولی قرض دادید مدت قرض را مشخص کرده و زمان بازپرداخت را به فرد مقابل گوشزد کنید. مثلا طبق یک برنامه سه یا شش ماهه مدت بازپرداخت را تعیین کنید.

 

مثلا از طرف بپرسید اگر نتواند پول را برگرداند چه خواهد شد؟ خوب در هر صورت فرد مقابل همه تلاش خود را برای بازگرداندن پولش خواهد کرد، اما اگر نتوانست تمام اقساطش را بپردازد چه خواهید کرد؟ بهتر است همیشه محکم‌کاری کنید تا بعدا دچار مشکل نشوید، اما باز هم تمام این محکم‌کاری‌ها نباید باعث شود پا روی حسن‌نیت و خوش‌قلبی خود گذاشته و کسی را در این روزهای سخت و وانفسا از کمکتان محروم کنید؛ پس پول قرض بده، اما با آدابش و آسان‌گیر باش تا خدا بر تو آسان بگیرد... آیه قرض‌الحسنه را که فراموش نکرده‌اید...؟!

 

آذر کمانی

 

 

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش