پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۰۶ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۳۸۶۷
اشتغال و تعاون

تازه‌ترين نظرسنجي سازمان جهاني كار و مؤسسه گالوپ مشخص كرد

موافقت مردان با اشتغال زنان

اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون,اشتغال زنان

براساس نظرسنجی سازمان جهانی کار و مؤسسه گالوپ، اکثریت زنان ترجیح می‌دهند به کار اشتغال داشته باشند و اغلب مردان نیز با این امر موافق‌اند.جدیدترین گزارشات به وضوح نمایانگر آن است که اهتمام بر برابری جنسیتی و دستیابی به تعادل بین «کار بیرون- مسئولیت خانواده» تشدید شده است. طبق این نظرسنجی، در مجموع ٧٠ درصد زنان و ٦٦ درصد مردان خواستار کار در قبال دریافت مزد برای زنان هستند.

 

این درصدها بیش از دو برابر میزان رأی کسانی است که خواهان ماندن زنان در خانه هستند. اصلی‌ترین خواسته زنان سراسر جهان: ٢٩ درصد خواهان کار در قبال دریافت مزد و ٤١ درصد خواهان داشتن کار بیرون در کنار ایفای مسئولیت خانواده است. تنها ٢٧ درصد از زنان ترجیح می‌دهند در خانه بمانند. ٧٠ درصد زنانی که علاقه‌مند به اشتغال در قبال دریافت مزد هستند، شامل زنانی است که در نیروی کار محاسبه نمی‌شوند. این مسئله در تمام مناطق جهان صادق است، حتی مناطقی مانند کشورهای عربی و خاورمیانه که نرخ مشارکت زنان در آنها به‌طور سنتی پایین است.

 

دیدگاه‌های زنان و مردان

این گزارش حاکی از مشابهت بسیار در دیدگاه مردان و زنان است. ٢٨ درصد مردان علاقه‌مندند که زنان در قبال دریافت مزد کار کنند، ٢٩ درصد خواهان آن هستند که زنان در خانه بمانند و ٣٨ درصد ترجیح می‌دهند زنان در هر دو زمینه فعال باشند. در سطح بین‌المللی، زنانی که به‌طور تمام‌وقت برای کارفرمایی کار می‌کنند (بیش از ٣٠ ساعت کار در هفته – طبق تعریف مؤسسه گالوپ)، خواستار شرایط کاری هستند که به ایجاد تعادل بین وظایف خانه (همسر و فرزندان) و کار بیرون کمک کند. زنان و مردانی که از تحصیلات بالاتری برخوردارند، نیز خواهان برقراری تعادل بین کار بیرون از خانه هم‌زمان با انجام وظایف در خانواده هستند. این بررسی به روشنی نشان می‌دهد زنان و مردان جهان ترجیح می‌دهند که زنان در قبال کار، مزد دریافت کنند.

 

به گفته آقای گای رایدر، مدیر سازمان جهانی کار: «سیاست‌های «پشتیانی از نهاد خانواده» که زنان را قادر به ماندن و پیشرفت در محیط کار کرده و مشوق مردان در ایفای نقشی شایسته در وظایف خانه است، برای دستیابی به برابری جنسیتی در اشتغال سهم بسزایی دارد. در نظرخواهی درباره زنان و اشتغال، در جواب این سؤال که آیا خانواده‌ها می‌پذیرند که زنان در برابر دریافت مزد کار کنند، ٨٣ درصد از زنان و در مقابل ٧٧ درصد مردان، پاسخ موافق داده‌اند.

 

خانواده نقشی بسزا در شکل‌دهی این طرز تلقی دارد. با وجود آنکه در میان زنان خانه‌دار و فرهنگ غالب در آنان که کار بیرون زنان پذیرفتنی نیست، باز هم یک نفر از هر سه زن، علاقه‌مند به کار در قبال دریافت مزد است. به‌طور کلی در سطح جهان، تعداد کسانی که قائل به کارنکردن زنان در بیرون خانه هستند (تا زمانی که کودکان کمتر از ١٥ سال دارند)، رو به کاهش است.

مردم در مورد زنان و اشتغال چه فکر می‌کنند؟

 

تعادل بین کار بیرون‌و  وظایف خانه

ایجاد تعادل بین مسئولیت خانواده و کار بیرون، از چالش‌های جدی زنان شاغل در سراسر جهان است. زنان و مردان در اکثر کشورها و مناطقی که این نظرسنجی انجام شده (٩٨ درصد مناطق جهان در این نظرسنجی مورد سؤال قرار گرفته‌اند)، این مسئله را بزرگ‌ترین معضل پیش‌روی زنان شاغل اعلام کرده‌اند. سایر موارد مانند: رفتار ناعادلانه، سوءاستفاده، آزار جنسی در محیط کار، کمبود مشاغلی که از دستمزد مناسب برخوردارند و پرداخت نابرابر در تمامی مناطق مورد سؤال، به‌عنوان مشکلات بسیار جدی عنوان شده‌اند.

 

برای مثال در کشورهای جنوب صحرای آفریقا مهم‌ترین معضل، تبعیض و برخورد ناعادلانه (١٩ درصد)، نبود تعادل بین وظایف خانه و اشتغال بیرون (١٨ درصد) اعلام شده درحالی‌که در اروپای غربی و جنوبی ایجاد تعادل فوق اولین چالش و سپس برخورداری از دستمزد برابر از مشکلات جدی زنان اعلام شده است. در شمال آمریکا ٣٠ درصد سؤال‌شوندگان بر عدم پرداخت دستمزد برابر، ١٦ درصد بر معضل ایجاد تعادل بین کار بیرون و وظایف خانه و ١٥ درصد بر رفتار غیرعادلانه و تبعیض‌آمیز تأکید دارند. در شمال آفریقا، شرق آسیا و کشورهای خاورمیانه معضل «نارضایتی افراد خانواده از کار بیرون زنان» بالاترین چالش در بین پنج معضل اصلی زنان شاغل است. معضلاتی که زنان با آن دست به گریبان‌اند، با افزایش سن آنان تغییر می‌کند.

 

پاسخ زنان جوان بین ١٥ تا ٢٩ سال درباره مهم‌ترین معضلات آنان شامل رفتار غیرعادلانه، سوءاستفاده و آزار جنسی در محیط کار است، درحالی‌که زنان بین ٣٠ تا ٤٤ سال بر فقدان برخورداری از امکانات مالی مناسب برای تأمین فرزندان و خانواده خود تأکید دارند و با افزایش سن زنان، عدم پرداخت دستمزد برابر با مردان پررنگ‌تر می‌شود.

 

درآمد زنان و مشاغل آنان: افزایش برابری؟

در سطح جهان اکثریت زنان شاغل می‌گویند که درآمد آنان خیلی مهم (٣٠ درصد) یا تنها منبع درآمد (٢٦ درصد) خانواده است. به نظر می‌آید درآمد مردان کماکان اصلی‌ترین منبع تأمین خانواده است: ٤٨ درصد مردان شاغل، تأمین‌کننده اصلی درآمد خانواده هستند. اگرچه در میان زنان و مردان تحصیل‌کرده‌تر، این شکاف تأمین درآمد خانوار کمتر شده است. در کل، زنان و مردان دیدگاه‌های مشابهی درباره فرصت‌های شغلی زنان دارند. این گزارش دریافته است که در صورت برخورداری مساوی از سطح تحصیلات و سابقه کار، همگان در سراسر جهان بر حق برخورداری زنان از اشتغال به کار مناسب در شهر یا منطقه‌ای که زندگی می‌کنند، تأکید دارند.

 

در سراسر جهان، ٢٥ درصد زنان و ٢٩ درصد مردان تصور می‌کنند که امکان پیداکردن کار خوب برای زنان بیشتر است. این در حالی است که شواهد حاکی از شکاف جنسیتی گسترده در بازار کار است. این نظریات البته بین مناطق مختلف جهان و میزان تحصیلات و سطح مشارکت زنان در بازار کار تفاوت دارد. برای مثال شمال آمریکا پیشتاز ایجاد امکان فرصت شغلی برای زنان است و اکثریت (٥٥ درصد) بر این عقیده‌اند که اگر زنی از توانایی مشابه با مردان برخوردار باشد، از فرصت مساوی برای پیداکردن کار نیز بهره‌مند است. در مقابل در اروپای شمالی، غربی و جنوبی همانند اروپای شرقی بر این باورند که زنان با تجربه و توانایی و تحصیلات مشابه مردان، با فرصت‌های اندک و بسیار پایین‌تری برای احراز مشاغل روبه‌رو هستند. این گزارش مبنای برنامه اقدام «زنان و یک صده ابتکار عمل» سازمان جهانی کار قرار گرفته است که هدف آن دستیابی کامل و پایدار برابری جنسیتی در جهان رو به تغییر کنونی است.

 

 

sharghdaily.ir
  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش