جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۱:۰۳ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۴۷۳۴
اشتغال و تعاون

درآمد ۱۲۰ هزار نفر به‌طور مستقیم متکی بر ته‌لنجی‌ها است

عبدالحمید خدری,اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون
خدری با انتقاد از آیین‌نامه اصلاح کالای ملوان، گفت: معیشت ۸۰ درصد مردم بنادر دیلم و گناوه وابسته به همین کالاهای ته‌لنجی است. درآمد ۱۲۰ هزار نفر در استان بوشهر به‌طور مستقیم متکی بر ته‌لنجی‌ها است.

به‌ گزارش ایلنا، حکایت مبارزه با قاچاق کالا، حکایت غریبی است در ایران. گرچه به‌گواه بسیاری گزارش‌ها و بررسی‌ها، از زمان روی کار آمدن حسن روحانی در قوه مجریه، قاچاق کالا تا حد بسیار زیادی کاهش یافته، اما یکی از مشکلاتی که همچنان تداوم یافته، نادیده گرفتن منافع مردم محلی در امر مبارزه با قاچاق کالا است. در بسیاری از بنادر شهرهای جنوبی ایران، به‌خصوص شهرها و بنادر کوچکی مثل دیلم، گناوه و هندیجان، حیات اقتصادی مردم وابسته به سهمیه کالایی است که ملوانان می‌توانند در سفرهای دریایی خود از کشورهای حاشیه خلیج فارس به ارمغان بیاورند. این کالاها که اصطلاحا ته‌لنجی نامیده می‌شود در نبود مشاغل حوزه کشاورزی و صنعت، نقش بسیار مهمی در تداوم زندگی و پویایی اجتماعی و اقتصادی این مردم و شهرهایشان دارند.

 

اما سهمیه کالای ته‌لنجی از جمله موارد اختلاف همیشگی بین مردمان و نمایندگان این شهرها از یک‌سو و دولت مرکزی از سوی دیگر بوده است. کم مواردی نبوده است که محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های دولت‌ها بر روی ته‌لنجی‌ها، واکنش مردم محلی را برانگیخته و موجب سازمان‌دهی اعتصاب‌هایی از سوی آنها شده است. با این وجود، به نظر می‌رسد در همچنان بر همان پاشنه می‌چرخد و مصوبات دولتی بی‌التفات به معیشت مردم تنظیم و اجرایی می‌شوند.  

  

در همین زمینه، حجت‌الاسلام عبدالحمید خدری (عضو هیئت رئیسه فراکسیون بنادر دریانوردی، دبیر کمیسیون انرژی و نماینده حوزه انتخابیه بوشهر، گناوه و دیلم) درباره آیین‌نامه اصلاح کالای ملوان که طی روزهای اخیر اصلاحیه آن از سوی دولت ابلاغ شده، اظهار داشت: این مصوبه شش‌ماه است که اجرایی شده‌ و موجب نارضایتی ملوانان و شهروندان و راکد شدن بازار شهرهای جنوب شده است. ۸۰ درصد مردم دو شهر بندر دیلم و بندر گناوه از طریق همین کالاهایی که ملوانان با خود از سفرهای دریایی‌شان می‌آورند امرار معاش می‌کنند.

 

عضو هیئت رئیسه فراکسیون بنادر دریانوردی، تاکید کرد: ما نه به‌دنبال ابطال، بلکه اصلاح این مصوبه در راستای ساماندهی بودیم و جلسات متعددی با مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا داشته‌ایم. در همین راستا، به آقای جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، پیشنهاداتی داده‌بودیم. در واقع، با همه مسئولان ذیربط جلسه برگزار کرده‌ایم. باید راهکارهایی نیز در همین زمینه تعبیه شود که نه حقوق دولت در آن تضییع شود و نه مردمی که تمام درآمدشان وابسته به کالاهای مذکور است.

 

وی افزود: این اقدامات به بهانه مبارزه با قاچاق کالا صورت می‌گیرد در حالی که آنچه را که در این عرصه باید لحاظ کرد اینست که میزان کالاهای ته‌لنجی اصلا قابل قیاس با رقم قاچاق کالایی که در کشور اعلام می‌گردد. در حالی که بخش صنعتی‌ای برای ایجاد اشتغال در این مناطق وجود ندارد ته‌لنجی‌ها اشتغال بسیار خوبی را –چه کاذب یا واقعی- در شهرهای مرزی ایجاد کرده‌اند. تنها چیز موجود همان لنج‌ها‌ی سنتی و قدیمی و کالای همراه ملوان است.  

 

دبیر کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: در استان بوشهر نزدیک به ۳ هزار لنج موجود هستند. در هر کدام از این لنج‌ها عموما ۸ نفر کار می‌کنند که با در نظر گرفتن تعداد لنج‌ها، حدودا ۲۴ هزار نفر می‌شوند. اگر اندازه خانوار این افراد را ۵ نفر در نظر بگیریم به عدد ۱۲۰ هزار نفر می‌رسیم. در نتیجه می‌توان به‌طور تقریبی گفت حدود ۱۲۰ هزار نفر به‌طور مستقیم از قبل این ته‌لنجی‌ها زندگی می‌کنند. حال اگر کسبه و دیگرانی را که به‌طور مستقیم از طریق این ته‌لنجی‌ها زندگی خود را می‌گذرانند حساب کنیم به عدد بسیار بزرگ‌تری می‌رسیم. در واقع باید گفت در استان بوشهر درآمد مردم از این طریق است.

 

خدری افزود: تلاش کردیم مطالبات لنج‌داران را در پیشهاداتمان بگنجانیم. برای مثال، مساله قیمت بالای سوخت بود که از دولت خواسته‌ایم آن را به‌قیمت داخلی با لنج‌داران حساب کند تا هزینه رفت‌و‌آمد و سفرهای دریایی، برای آنها مقرون به‌صرفه گردد. مساله دیگر میزان سهمیه کالای ته‌لنجی بود. اکنون سهمیه‌ای که برای ملوانان بعد از اصلاحات آیین نامه در نظر گرفته شده، ۱۵ میلیون تومان است. به‌نظر ما این سهمیه باید افزایش یافته و به سی‌میلیون تومان برسد.

 

نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در پایان، اظهار داشت: ما در فراکسیون شهرهای مرزی به‌دنبال تهیه طرحی هستیم که این مساله را قانونمند کرده تا دیگر آسیبی به مردم وارد نشود.

 

 

  • 9
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش