شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۲:۴۲ - ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۲۵۸۴
حقوق و دستمزد

عادل آذرگفته بود حكم ۳۹۷ مدير متخلف تا پايان فروردين ۹۶ صادر مي‌شود

حکم حقوق‌بگیران نجومی صادر نشد

اخبار کار,خبرهای کار,حقوق و دستمزد,عادل آذر
 دیوان محاسبات کشور یک سال پس از ماجرای افشای حقوق‌های نجومی به ۲۲ تکلیف خود در این پرونده عمل نکرده است؛ نه خبری از برگشت وام‌های کلان پرداخت شده به مدیران دستگاه‌های اجرایی است و نه تکلیف احکام مدیران متخلف در این پرونده مشخص شده است.

 به گزارش همشهری،فيش‌هاي نجومي معاونان بيمه مركزي، مديران عامل چند بانك دولتي و اعضاي سابق هيأت عامل صندوق توسعه ملي از ارديبهشت‌ماه سال گذشته افشا شد و ديوان محاسبات براساس دستور علي لاريجاني، رئيس مجلس مسئوليت رسيدگي به اين پرونده‌ها را داشت. براساس وعده عادل آذر، رئيس ديوان محاسبات قرار بود تا پايان فروردين‌ماه ۹۶۶احكام مديران متخلف در  پرونده حقوق‌هاي نجومي اعلام شود و از سوي ديگر درخصوص بازگشت وام‌هاي كلان اطلاع‌رساني صورت گيرد كه هيچ‌كدام اتفاق نيفتاده است.

 

ديوان محاسبات ۱۱مهرماه ۹۵گزارش حقوق‌هاي نجومي را در صحن مجلس قرائت كرد. عادل آذر، رئيس ديوان محاسبات به هنگام قرائت اين گزارش اعلام كرده بود ۳۹۷نفر از مقامات و مديران بالغ بر ۲۳ميليارد تومان حقوق اضافه بر ۲۰ميليون تومان در‌ماه دريافت كرده‌اند؛ ۱۰۴نفر نيز ۲۴ميليارد تومان وام اضافه بر ۸۰ميليون تومان گرفته‌اند. براساس گزارش‌هاي بعدي ديوان محاسبات تنها ۲۳ميليارد تومان حقوق‌هاي نجومي مديران بازگشت خوردند.

 

عادل آذر علاوه بر وعده بازگشت پول‌ها در برنامه تلويزيوني ۱۲مهرماه ۹۵گفته بود: «حكم قطعي ۳۹۷مقام و مدير متخلف تا پايان فروردين ۹۶در دادستاني ديوان محاسبات صادر مي‌شود.» با وجود اين تاكنون خبري از احكام اين افراد منتشر نشده است. اين در حالي است كه در همان گزارش ۱۱مهرماه ديوان محاسبات تأكيد شده بود: «متخلفان در پرونده حقوق‌هاي نجومي بديهي است علاوه بر استرداد وجوه اضافه دريافتي، به مجازات‌هاي موضوع تبصره يك ماده ۲۳قانون ديوان محاسبات كشور ازجمله انفصال از خدمات دولتي يا اخراج از محل خدمت محكوم خواهند شد.»

 

عادل آذر در جلسه كميسيون برنامه و بودجه در آخرين گزارش خود از پرونده حقوق‌هاي نجومي در كميسيون برنامه و بودجه نتوانسته بود نظر نمايندگان حاضر در جلسه را جلب كند. اين جلسه ۱۵فروردين ۹۶برگزار شده بود و حسينعلي حاجي‌دليگاني، عضو كميسيون با بيان اينكه گزارش رئيس ديوان محاسبات درباره حقوق‌هاي نجومي قانع‌كننده نبود تصريح داشت: گزارش ديوان محاسبات در مورد تصميم‌گيران و عاملان پرداخت حقوق‌هاي نجومي هنوز در مرحله حسابرسي و دادسراست و تعيين‌تكليف نشده است. به گفته حاجي‌دليگاني اين گزارش جنبه محرمانه داشته و نسخه‌اي از آن به رئيس مجلس ارائه شده بود كه رئيس مجلس آن را نيز در اختيار رؤساي كميسيون‌ها قرار داده است.

 

وام‌ها همچنان در دست مديران

رئيس ديوان محاسبات علاوه بر مهلت صدور احكام مديران صاحب حقوق نجومي به اين مسئله نيز اشاره كرده بود كه «براي بازگرداندن وام‌هاي نجومي نامه زده‌ايم تا هر چه سريع‌تر بازگردانده شوند، اما به‌صورت طبيعي فرصتي به وام‌گيرندگان نجومي داده مي‌شود تا تسهيلات دريافتي را بازگردانند.» با اين حال در گزارش‌هاي بعدي به‌طور دقيق رقم بازگشت اين وام‌ها مشخص نشده است. تنها فياض شجاعي، دادستان ديوان محاسبات ۲۰فروردين امسال به تسنيم گفته بود:

 

«خيلي‌ها آمدند تسويه كردند و برخي‌ها نيز گفتند مقدور به تسويه نيستند كه در واقع اين انتقال اعطاي تسهيلات از قرض‌الحسنه به سپرده‌گذاري صورت گرفت.» بالاترين وام براساس گزارش ديوان محاسبات به مبلغ ۸۷۲ميليون تومان در وجه يكي از اعضاي هيأت مديره پست‌بانك پرداخت شده بود. البته محمود واعظي، وزير ارتباطات چند روز بعد گزارش ديوان محاسبات درباره پرداخت رقم‌هاي نجومي در پست بانك را تكذيب كرد. كل وام پرداخت شده مازاد بر ۸۰ ميليون تومان به ۱۰۴نفر ۲۴ ميليارد و ۴۰۳ميليون و ۴۲۵هزار و ۳۷۱ تومان بوده است.

 

رقم‌هاي پايين ديوان محاسبات از نجومي‌ها

اين تنها انتقادات متوجه اقدامات ديوان محاسبات نيست. كم‌وكاستي‌هاي گزارش ديوان درخصوص حقوق‌هاي نجومي با اظهارات اخير سخنگوي قوه قضاييه آشكارتر شد. براساس اظهارات غلامحسين محسني‌اژه‌اي رقم واقعي حقوق‌هاي نجومي ۲تا ۳برابر آن چيزي است كه در گزارش ديوان محاسبات آمده بود.

 

اژه‌اي در نشست خبري ۱۰ارديبهشت خود با بيان اينكه حقوق‌هاي نجومي در سال‌هاي ۹۳، ۹۴و اواخر ۹۵ رشدي فوق‌العاده داشته است و حقوق‌هاي نجومي واقعاً سرسام‌آور بوده، تأكيد داشت: اصلاً يك مورد هم در دولت‌هاي قبل مثل دولت دهم، نهم و قبل از آن نداشته‌ايم كه در يك وزارتخانه مديرش متوسط دريافت ماهانه‌اش ۱۰۰يا ۱۵۰ميليون تومان باشد.

 

اين در حالي است كه ديوان محاسبات در بررسي حقوق بيش از ۹۳هزار نفر از مقامات و مديران كشور اعلام كرده بود بالاترين رقم حقوق با ۶۲ميليون تومان در‌ماه در وجه اسماعيل لله‌گاني، مديرعامل سابق بانك صادرات پرداخت مي‌شده است. همين گزارش ديوان محاسبات مي‌گفت: صفدر حسيني، رئيس هيأت عامل صندوق توسعه ملي با ۵۵ميليون تومان در‌ماه در جايگاه دوم حقوق‌هاي نجومي ايستاده بود. با اظهارات اخير اژه‌اي بايد منتظر اضافه شدن اسامي جديدي با حقوق‌هاي نجومي بالاتر در ابتداي فهرست نجومي‌ها بود.

 

 

 

 

  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش